JWD - Springning

Springning for mig, er en af de sjoveste discipliner inden for hesten verdenen!
Jeg red som pony rytter rigtig mange spring stævner, men elsker selve spring træningen også. Jeg har erfaret mig, at ved at jeg mixer de forskellige discipliner, kan man komme rigtig langt i springningen...

Højde på spring har ingen betydning i min verden. Det der betyder noget, er hvor godt et partner skab hest og rytter har sammen - hvor meget de stoler på hinanden og hjælper hinanden.

At befinde sig på springbanen, skal ligesom i andre discipliner, se let og flydende ud.
Springning skal ikke rides på tøjlen, men for schenkler, sæde, vægt og stemme og man skal forstyrre sin hest mindst muligt i dens arbejde.

 

Udover de pæne runder, er der ved stævner, også omspringningen. Her er westernridning en rigtig godt idé at benytte, da man ved nogle af western øvelserne, får en god fordel på de små vendinger.

Jeg benytter øvelser såsom Spin og Rollback i min omspringnings træning.

 

I den "normale" spring træning benytter jeg alt hvad jeg kan af dressur og diverse western øvelser såsom: Ligeudridning, galoptraverser, halv cirkler, øgninger - kort galop - changementer osv.


Jeg forsøger altid at lave min spring træning så varierende som muligt. Forskellige forhindringer og ruter på banen, samt udfordre hvem der nu måtte springe med, og at opsætte spring der kræver overstående øvelser, som jeg mener er vigtigt er obligatoriske således, at hvis man oplever uenighed undervejs på banen, så kan man få rettet ind og fortsætte sit rit uden de store konsekvenser.

       526f9a4af305729102013.png

       526f9a657740329102013.png
                                                Stævne Barthahus 2013 - 80 cm

                     515eb5fae045205042013.png

                                                                   Spring træning i marts 2013 - hjemme
                                                                                      (Trolde 6 år)

 

Det er vigtigt, at hest og rytter har fokus på hinanden og derfor er min springning meget fokuseret på selve baneridning frem for højderne på de enkelte spring.

Men mest af alt - springning skal være sjovt - for BEGGE parter!! uanset om man er konkurrence rytter eller ej... smiley.gif

   
 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 5604

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,84135293960571sekunder