kaasleth - Maine Coon

 

502522d38f7e610082012.jpg

Hvad er en Maine Coon?

 

Historien om Maine coon

 

"De romantiske myter"

Lige som alle andre katte racer, så har Maine Coon også deres helt egne "skabelsesmyter", som forsøger at gøre denne race til noget speciel.

I følge en af myterne skulle Maine Coon'en være et resultat af en hed kærlighed affære mellem en ganske almindelig huskat fra Maine og en vaskebjørn på engelsk Racoon. Der er navnet Maine Coon.

Den anden myte er at det skulle være den franske dronning Marie Antionettes seks langhårs katte, der var blevet bragt til et skib sammen hendes andre ejendele, fordi Marie Antionette havde planer om at flygte til Amerika. Desværre blev hun halshugget ind flugten.

En tredje version handler at en søfarer ved navn Coon bragte Angora og Perserkatte med sig til USA - hvor de begyndte at parre sig med de amerikanske katte.

 

"Den "kedelige" sandhed"

Sandheden om Maine Coon er at de romantiske myter ikke er sande, det kan sagtens være at der er en lille gram sandhed i at Coon medbragte langhårskatte, som kan have parret sig med en almindelig huskat og derved skabte en langhårs-kat.

Men det er mere sandsynligt at Maine Coon er opstået ved naturlig udskillelse, hvor den stærkeste overlever. Dette betyder dybt set at racen har udviklet sig selv til at være det den er i dag.

Det er naturen, der har skabt den smukke kat, med buskede hale, den semilanghårede pels og med tuffer i og på ørerne.

Alt sammen som et værn med det klima der er i det nordligste Amerika

Der findes også polydactyle Maine Coon. Disse har eksisteret i racen hele tiden. Men da racen skulle anerkendes blev initaitivtagerne rådet til at fjerne polykatten som standard for ellers ville man ikke anerkende racen. Man havde svært ved at accepterer at en sådan mutation er naturlig.

 

"Kunne ikke klare sig mod de Europæiske katte"

Faktisk var Maine coon tæt på at uddø, fordi amerikanerne fik kendskab til de europæiske katte, som jo var noget anderledes end Maine Coon. I 1959 erklæres racen for uddød og i 1973 skriver en avis at racen ikke eksisterer. Heldigvis var dette ikke sandt. Opdrætttere havde arbejdet længe på få racen tilbage.

5025234e025dc10082012.jpg

"Gjort til statskatte"

Staten Maine har erklæret Maine Coon til statskat, fordi den er et nationalt klenoide, der fremhæves, så ofte det kan gøres.

Og når man ser på staten Maine og hvad den består af, så er det første der falder en ind at Maine Coon er en kat skabt af de omgivelser den startede op i Maine.

Maine er en stat på 86027 m2 og har ca. 1.2 millioner indbygger, fordi ca. 90% af staten er dækket af skov, floder, søer og bjerge. Og der er ca. 4 grader varmt i gennemsnit.

 

"Maine Coon kom til Europa"

Opdrættere i Europa opdagede Maine Coon i 1980'erne og Fife anerkendte racen i 1983 og så tog det for alvor fart.

Nu er Maine Coon en af de største og mest repræsenterede racer på udstillinger.


Temperament

Maine coon er rolig og i balance med sig selv.  Den er meget social og vil gerne være sammen med andre katte.

Overfor mennesker en Maine Coon ofte tillidsfuld og nysgerrig. Den er med i alt hvad du laver og undersøger det grundigt før den den holder fri.

Hvis du har børn, er det heller ikke et problem. Kattene er gode til børn, legesyg, kælne og påpasselig (for det meste, hvis de ikke lige bliver for ivrige i legen smiley.gif )

5025238fc9b8510082012.jpg

Claire Bear og webmaster rydder op smiley.gif

 

"Vores ord"

Vores Maine Coon er kælne og loyale over det menneske som den har valgt at knytte sig til.

Den altid med i det vil laver, uanset om det er rengøring, madlavning, strikning, syning eller arbejder ved vores computer.

De er en social race, der gerne putter andre racer og arter. Den putter sammen med en af de andre katte, men leger også godt sammen med vores kaniner.

502523f51d06210082012.jpg

 

Standarden i FIFe-regi

General beskrivelse
Maine Coon er en naturligt opstået race af beundringsværdigt særpræg, hvis oprindelse kan spores til arbejdskatten, fundet på gårdene i den nordøstlige del af Amerika. Maine Coon racen er stor af bygning, med et firkantet hovedomrids, store øre, bredt bryst, solid knoglebygning, en lang, muskuløs, rektangulær krop og en lang flanende hale. God muskulatur og tæthed giver katten et udseende af kraft og robusthed. Maine Coon skal altid være i god balance, kondition og proportion. Type skal altid foretrækkes frem for farve. Størrelse: Stor.

Der skal tages hensyn til racens meget langsomme udvikling. Hunner er forholdsmæssigt mindre end hanner. Tilladelse skal gives til den betydelige størrelsesforskel. Udvoksede hanner kan have større og bredere hoveder end hunner.

Hoved
Medium stort, kindben høje og fremstående. Ansigt og næse af medium længde, med et firkantet omrids af snudepartiet. Skarpt stop kan føles mellem snudeparti og kindben. Let kurvet pande. Profil med en let konkav skrånen. Fast hage, i linie med næse og overlæbe.

Ører
Store, brede ved basis. Laveste basis sat lidt længere bagud end øverste basis. Moderat tilspidsede. Sat højt på hovedet, med en lille udadvendt hældning. Skal være placeret med et øres bredde imellem. Bredden øges let på ældre katte. Losduske ønskeligt. Hårduske i ørene strækker sig horisontalt bag de ydre ørekanter.

Øjne
Store og bredt sat. Lettere ovale, men ikke mandelformet. Helt åbnede virker de runde. Lettere skråtstillet mod ørets ydre basis. Enhver farve er tilladt. Klar øjenfarve er ønskelig. Der er ingen sammenhæng mellem øjne- og pelsfarve.

Krop
Fast muskulatur, kraftfuld, bredbrystet, stor i størrelse. Solid knoglebygning. Hanner har en fast nakke. Kroppen skal være lang, med alle dele af kroppen i proportion, så den danner en rektangel. Solide ben, medium lange, så de danner en rektangel. Poter store, runde og velbehårede mellem tæerne.

Hale
Mindst lige så lang som kroppen, fra skulderblad til halerod. Bred ved roden og tilspidser med kraftig og flanende pels.

Pels
Naturpels. Tæt, kort på hoved, skulder og ben, bliver gradvist længere ned ad ryggen og siderne, med fyldige, langhårede pose-bukser på bagbenene, og lang mavepels. Krave forventes. Silkeagtig textur. Pelsen har udpræget fylde, falder glat. Underpelsen er blød og fin, dækkes af den grove, glatte yderpels. Pelslængden og underpelsens tæthed varierer med årstiden. Halehårene er lange og forbliver altid flanende.

Farve
Alle farver er tilladt, undtagen pointede varianter, farven chokolade, cinnamon, lilla, fawn og burmeserfaktorer. Enhver mængde af hvidt er tilladt.

Fejl
Fremstående knurhårspuder. Svag hage. Knæk på næsen. Mangel på underpels. Rundt eller spidst snudeparti. Bredt satte ører, som falder ud til siden. Lange styltede ben. Skråtstillede, mandelformede øjne. Mangel på lang mavepels. Kort hale. Rundt hoved. Fin, let knoglebygning. Proportioner med uligevægt. Generelt lille kat. Lige eller konveks profil. Kort lavstammet krop. Pels med ens længde.

 
Panel title

© 2018 kaasleth

Antal besøg: 7687

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,51820683479309sekunder