Psykoterapeut - Kognitiv Terapi

Kognitiv terapi  er en behandlingmetode, der tager udgangs-punkt i vores måde at tænke og vores evne til at reflektere.


Gennem den kognitive terapi forsøger man at forandre patien-tens tænkning, så den bliver mindre begrænsende og selv-undertrykkende. Og mere selvunderstøttende, nuanceret og fornuftsbetonet.


Terapeut og patient finder i fællesskab frem til de situationer, som fremkalder fx. angst, vrede eller tristhed hos patienten. Situationerne gennemgås grundigt for at udrede, hvilke tanker der opstår i den pågældende situation.


Næste skridt i terapien er at øve sig i at danne såkaldt alternative tanker. Det vil sige tanker, der er mere realistiske og i højere grad støtter og opmuntrer en selv, og som medvirker til, at man kan se mere nuanceret på sig selv, andre og situationen som helhed.

 

Når man er i stand til at tænke alternative tanker, vil det følelsesmæssige ubehag dale, og situationer, der ellers opleves truende, vil opleves som mere neutrale. Man bliver mere sikker og får meremod på at udsætte sig for de situationer, der plejer at volde problemer.


En del af den kognitive terapi består i, at patienten udfører et hjemmearbejde. Patient og terapeut udarbejder sammen nogle øvelser, der oftest vil indebære at udsætte sig for noget, der fremkalder ubehag hos patienten.

 

 

 
Panel title
Antal besøg: 70

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,44065308570862sekunder