Kathrine Andersen - Om mig

 4bbdb62e7548d08042010.jpg                                         

"Slap nu lidt af..."  

 

Det er jeg ikke god til. Ikke når det handler om en god historie. Der går mit arbejde igang. Ligesom brandmanden, der hører klokken ringe eller cykelhandleren, der hører sin dør åbne.   

Når først startskuddet går, er jeg 100 % engageret og går ikke hjem halvvejs. Jeg går planken ud, så kan jeg altid have afslappende stunder i min fritid.

Hvis jeg valgte at slappe af, hvilket mine omgivelser ofte råder mig til, så kan jeg ikke stå forrest i den række, jeg gerne vil, og jeg kan ikke være godt forberedt. Der er en grund til, at jeg er kendt blandt undervisere som "Frøken Logistik", og hvis jeg selv skal sige det - så har jeg faktisk ret godt styr på tingene.

                                                                                                      

Det er ligegyldigt, hvorvidt det er et TV-indslag, en webartikel eller en statusopdatering på Facebook, så er jeg på mærkerne; Jeg lytter, læser og finder historier - tit i hverdagssituationer. Ofte til stor gene for min omgangskreds.

 

 

Jeg får ofte spørgsmålet: "Hvorfor kan du ikke bare nyde det og lade være med at tænke så meget?"

Svaret er ganske simpelt: Jeg ved, at hvis jeg nyder alting for meget og tænker alt for lidt, så bliver jeg aldrig til den journalist, jeg altid har drømt om at blive.

4bbe05ddc4d8f08042010.jpg

For mig er det lige gyldigt, ikke ligegyldigt, om jeg skal skrive en historie om en politiker, der bruger borgernes skattepenge på egne fornøjelser, om jeg skal skrive om kvinden, der bor i en campingvogn, fordi hun ikke kan tåle at  bo i sit hus eller om jeg skal lave reportage fra et legeland spækket med børn.

 - Det vigtigste for mig er, at jeg udfordres og udfoldes.

 - At jeg får lov til at lave tingene lidt skævt, og gerne i et frækt sprog.

 - At jeg får lov til at prøve ideerne af - måske er der mere i det end først antaget?

 

Jeg er altid blevet rådet til at have en plan B i tilfælde af, at jeg ikke blev optaget på Journalisthøjskolen i Århus. Det har dog aldrig været en realistisk tanke i mit hoved. For selvfølgelig kom jeg ind på min drømmeuddannelse.

 

 

Hvorfor skulle jeg overveje at blive frisør, læse kommunikation eller noget helt tredje, når jeg vidste, at det var journalist, jeg ville være?

 

Jeg er ikke overmodig eller selvfed - tværtimod. Jeg ved, at man forventer, hvis ikke kræver, at man er modig, selvsikker og målrettet, når man uddanner sig til journalist.

For det er jo ikke bare en stillingsbetegnelse. Det er en livsstil, og jeg har ikke fortrudt, at jeg ikke havde en plan B. Jeg nåede mit delmål: At blive optaget.

 

Nu venter endnu en milepæl i min uddannelse: At få et fantastisk praktiksted, hvor jeg kan få lov til at prøve de ting af, jeg er usikker på, men samtidig har mod på at prøve. Et sted, hvor jeg kan være med til at skabe et godt medie med gode nyheder og ikke mindst, et sted, hvor jeg kan få lov til at udvikle mig.

 

Forhåbentlig vil I være med til at forme mig, så jeg bliver den journalist, jeg gerne vil være: Respektfuld, ydmyg, kritisk, open-minded og engageret.

 
Panel title
Antal besøg: 3225

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33559012413025sekunder