klarparat - historie1

Spørgsmål til Historie:

Ungdomsoprøret:

Nævn mindst én af de fortalere som de unge havde.

Vietnamkrigen:

Hvor mange amerikanske rådgivere var der, da der var flest?

Cubakrisen:

Hvor blev missilinstallationerne fundet?

Rock’n’Roll:

Hvem indspillede Shake, Rattle and Roll først?

Svært ved at svare? så læs videre nedenunder...

 

1960’erne

I 1960’erne var en turbulent tidsperiode, hvor mange vigtige ting fandt sted.

Ungdomsoprøret:

Grundet de normer, som var aktuelle den gang, opstod der oprør blandt de unge og studerende. De unge viste deres vrede, ved at klæde sig i spraglet tøj, militærnægte, tage stoffer og skrive sange om kærlighed og ligestilling. Fortalere for de unge i denne tid var Ole Grünbaum, Klaus Rifbjerg og Ebbe Kløvedal Reich.

Vietnamkrigen:

Krigen varede fra 1959 til 1975, og i alt døde 293.758 Amerikanske soldater. Krigen kan f.eks. ses som en koldkrigskonflikt mellem USA og deres allierede på den ene side og Sovjetunionen, Kina og Nordvietnam på den anden. John F. Kennedy øgede antallet af rådgivere, fra 500 til 1600. Rådgiverene blev brugt til at assistere de franske kolonitropper. Krigen blev vundet af Nordvietnam og Viet Cong og endte med et genforenet Vietnam under et kommunistisk styre.

Cubakrisen:

Cubakrisen varede i 13 dage i oktober, og er måske det tætteste verden har været på en atomkrig. Det hele handlede om USA og Sovjetunionen, som hele tiden sendte trusler til hinanden om at bruge atomvåben. Krisen var højdepunktet på den kolde krig. Krisen stod på fra den 16. oktober 1962, hvor de sovjetiske missilinstallationer på Cuba blev opdaget, og frem til den 28. oktober 1962.

Rock’n’Roll:

I 1951 introducerede den hvide discjockey Alan Freed denne genre til et hvidt publikum under navnet rock'n'roll. Noget af det første rock'n'roll bestod af coverversioner fra rhythm'n'blues-numre. Rock'n'roll fik sit store gennembrud i 1954 med Bill Haleys hits "Rock Around The Clock" og "Shake, Rattle and Roll", der før var indspillet i samme år af den afro amerikanske sanger Big Joe Turner.

 
Panel title

© 2019 klarparat

Antal besøg: 411

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,372004032135sekunder