klarparat - historie3

Spørgsmål til historie, Den Kinesiske Mur

Spørgsmål:

1) Hvornår startede og sluttede byggeriet?

2) Hvad blev platformene brugt til?

3) Hvordan kom soldaterne op til overetagerne?

4) Hvad skal røgtårnene bruges til?

 

Svært ved at svare? Så læs videre nedenunder...

 

 

Den kinesiske mur

 

Den kinesiske mur er cirka 6500 km lang. For at få et overblik over hvor lang den er, kan man sammenligne det med at muren ville strække sig fra Danmark og et stykke ned i Afrika. Den strækker sig fra Liaodongbugten til Gansu i Kina. 

De begyndte at bygge muren allerede 220 år f.Kr.. Kejser Qin Shi Huang satte over 300.000 mænd til at bygge et fæstningsværk omkring en række kongeriger, så det kunne blive et samlet rige. Dog blev muren for alvor bygget til en kæmpe mur imellem år 1400 til 1700.  Kineserne byggede den for at beskytte mod angreb fra de mongolske og tyrkiske stammer.  Den er bygget af både jord og sten. Den er op til 16 meter høj, den er omkring 5-6 meter bred foroven og noget bredere forneden. Den blev bygget med følsomhed over naturen i bjergene, da bjergene for kinesere er som drager der beskytter de kinesiske byger. Muren er derfor bygget for at forstærke bjergenes effekt og for at give Kina held.

Den kinesiske mur består mest af platforme, murlængder og røgtårne. Platformene blev brugt som udsigtsposter, lageropbevaring og logi for soldaterne. Vagttårnene blev bygget i to etager. Underetagen blev brugt til fødevare og våbenlagere. Overetagen blev bygget med nogle få opholdsrum. Soldaterne kom op til overetagen med brug af små, snævre trapper eller ræbsnore. Røgtårnene står et lille stykke fra muren, de blev brugt til signalposter, så beskeder hurtigt kunne sendes langs muren.

Myter siger at den kinesiske mur er det eneste menneskeskabte bygningsværk, som kan ses fra månen.

I dag bruges muren bl.a. til Marathon, restauranter og turister.

 

 
Panel title

© 2018 klarparat

Antal besøg: 347

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30898880958557sekunder