klarparat - historie5

Historie

Spørgsmål til Den nordiske mytologi

1.     Hvad var Thor gud for?

2.     Hvad hedder vores nationalsang, hvor gudinden Freja er nævnt?

3.     Hvad hedder Harald Blåtands mor?

       4 .Hvad var betegnelsen for en død kriger?

 

Svært ved at svare? Læs videre nedenunder...

 

Den nordiske mytologi

I omkring år 1000 troede man på de nordiske guder. Alle guder var gud for noget. Blandt andet var Odin gud for krig, trolddom, spådomskunst, runer og død. Thor var gud for slagsmål og torden. Thor havde en hammer, og når han kastede den, vendte den altid tilbage til hans hånd. Når man ønskede, at der skulle ske noget godt i ens liv, ofrede man til den gud, der stod for det.

Vikingerne der levede omkring år 1000 troede meget på dem, og de fleste gik med symboler fra dem. Det var blandt andet Thors hammer, som man gik med som et halssmykke. I Danmark i dag, er der stadig en del med de gamle guder. F.eks. så er der en af de nordiske guders navn i hver ugedag. Onsdag = Odins dag, torsdag = Tors dag.

Der var også nogen i mytologien, der hed Sommer, og en der hed Vinter. I vores nationalsangen ”Der er et yndigt land”, kaldes Danmark ”Frejas Sal”, og det er gudinden Freja der bliver henvist til.

 

Jellingestenen

Den ene jellingesten er blevet rejst af Gorm den gamle, men den anden er rejst af Harald Blåtand. På den som Harald Blåtand har rejst, står der ”Kong Harald bød gøre disse kumler efter Gorm sin fader og efter Tyra sin moder, den Harald som vandt sig hele Danmark og Norge og gjorde danerne kristne”.

Det betyder, at Harald Blåtand gjorde hele Danmark kristne, så de ikke længere troede på de nordiske guder.

 

Grave

Når man blev begravet i vikingetiden, lavede man gravkamre til den døde, og lagde offergaver der ned. Man lagde smykker og mad der ned så de kunne komme sikkert igennem deres rejse til Asgården. Vikingerne troede, at når en kriger døde, blev den kriger til en as.

 
 
Panel title

© 2018 klarparat

Antal besøg: 351

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34371399879456sekunder