klarparat - historie7

Historie, Jeanne D´arc

 Spørgsmål:
1. Hvor længe havde befolkningen været indespærret i Orleans?
2. Hvad hed de to engle?
3. Hvad blev hun kaldt af folk?
4. Hvad stod der i brevet til englænderne?

Svært ved at svare?? Læs mere nedenfor...

 

Jeanne d’Arc


Jeanne d’Arc blev født i år 1412 i Domrémy.
Da hun var omkring 12 år, fik hun åbenbaringer fra 2 engle, Katharina og Marguerite. De åbenbaringer handlede om, at hun skulle befri Orleans og føre tronfølgeren til Reims så han kunne blive kronet som Frankrigs konge.
 Som 17 årig tog hun hen til den franske konge, og fortalte om sine åbenbaringer, og at hun skulle føre tronfølgeren af den franske konge til Reims. For at kongen skulle tro på hende, stillede han hende et spørgsmål, som kun han kendte svaret på. Hun fik hjælp af Gud, og svarede rigtigt på spørgsmålet. Hun vandt hans tillid, og fik en stor hær, som hun drog af sted med.
 Hun vandt alle de steder tilbage, som Frankrig havde tabt. Folk begyndte at kalde hende ”Pigen som er sendt af Gud”. 
For at få tronfølgeren kronet skulle de til Reims, men vejen de skulle på, var langt inde i fjendtligt territorium. Trods alle de mange farer lykkedes det hende at komme frem, og holde sit indtog i Orleans kl. 8 om aftenen den 29. april 1429.
 Jeanne sendte et brev til englænderne, hvor der stod, at de skulle drage hjem til England for at undgå blodsudgydelse. Da englænderne modtog brevet, grinede de og hånede af brevet. De troede, at ingen kunne slå de sejrssikre englændere.
Hun blev selv hårdt såret i brystet af en fjendtlig pil, da hun havde nærmet sig de fjendtlige bueskytter alt for meget. Hun befriede befolkningen søndag den 18. maj, efter at de havde været indespærret indenfor bymurene i 7 måneder. 
Den 23. maj i år 1430 blev hun taget til fange for kætteri. Hun blev holdt fanget i 7 og en halv måned, og blev flyttet fra det ene fængsel til det andet. Hun prøvede gentagne gange at flygte, men intet lykkedes. De mennesker der holdt hende fanget ville have, at hun skulle sige, at hun havde løjet om det hele, at hun ikke havde fået åbenbaringer fra englene. Men hun ville ikke tilstå. Derfor blev hun brændt for kætteri på bålet. Lige før hun døde råbte hun ”Jesus”, og der vidste folk, at de havde skabt en martyr.
Hvert år på den første søndag i maj holder man mindefest for "Pigen fra Orleans", ikke blot i Orleans, men i hele Frankrig.

 
Panel title

© 2019 klarparat

Antal besøg: 397

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,43423390388489sekunder