klarparat - historie8

Historie, John F. Kennedy

 

Spørgsmål

1.       Hvem dræbte John F. Kennedy?

2.       Hvad hed J.F.K.’s kone?

3.      I hvilket år blev han præsident?

4.      Hvordan kunne det lade sig gøre, at han kunne blive dræbt under bilkortegen?

 

Svært ved at svare?? Læs mere her nedenunder...

 

John F. Kennedy

John F. Kennedy blev født d. 29. maj 1917, død den 22. november 1963. Han var præsident i årene 1961 til 1963. John F. Kennedy blev valgt efter, at han blev formand for det demokratiske parti. Han var den anden yngste formand for Demokraterne, siden Roosevelt. Han vandt over Richard Nixon med stemmerne 49,7 % mod 49,5 %.

 Han var den 35. præsident for de amerikanske forenede stater. Efter sin militærtjeneste under Anden Verdenskrig gik han ind i politik, og fra 1947 til 1953 i Repræsentanternes hus i USA.

Han kom i senatet fra 1953 til 1960. I 1960 kæmpede han mod Richard Nixon fra det Republikanske parti. John var den eneste katolske præsident, og han var også den eneste som havde vundet en pulitzer pris. En pulitzer pris er en amerikansk pris for resultater af journalistik, litteratur og musikalsk komposition med en præmie på 10.000 dollars, samt en guldmedalje.

Kennedy blev født i Brookline, af Rose Fitzgerald Kennedy og Joseph P. Kennedy. Han var det andet barn i søskendeflokken af ni. John F. Kennedys bedsteforældre var i partiet i Boston. Han havde 3 børn John F. Kennedy junior, Caroline Bouvier Kennedy og Patrick Bouvier Kennedy. John døde i en flyulykke med sin kone. Caroline er ikke død.      

John F. Kennedy blev gift d. 12 september 1973 med Jacqueline Kennedy. Hun var med ham, da han blev skudt i ryggen og hovedet. Efter hans død giftede Jacqueline sig med Aristoteles Onassis.

Under bilkortegen efter præsidentvalget kørte John F. Kennedy i en åben vogn for at vise folket, at han følte sig sikker iblandt dem. Det viste sig at være en enormt dårlig beslutning, da han ved et skud i ryggen og et afgørende skud i hovedet afgik ved døden. Han blev efter sigende dræbt ved en sammensværgelse. Man mener, at ham der dræbte præsidenten var Lee Harvey Oswald. Før Oswald kunne blive dømt eller blive fundet uskyldig, blev han dræbt af Jack Ruby, en barejer, som påstod, at han dræbte Oswald for retfærdighedens skyld. Han blev sidenhen dømt for mordet på Oswald, men døde i 1967 af sygdom.

 

 
Panel title

© 2018 klarparat

Antal besøg: 359

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,63099884986877sekunder