klarparat - historie9

Historie, Anden Verdenskrig

 

spørgsmål

Hvilken dato startede krigen?

Hvilken dato stoppede krigen?

Hvilke lande var i Aksemagterne?

Hvilke lande var blandt De Allierede?

 

Svært ved at svare?? Læs mere nedenunder...

 

Anden Verdenskrig

Anden verdenskrig var primært en militær konflikt i Europa og Asien. Krigen startede i Europa den 1. september 1939, da Tyskland invaderede Polen, og den sluttede den 2. september 1945, da den sidste aksemagt, Japan, officielt overgav sig. Fredsslutningen med Rusland kom dog først i 1990’erne.

Danmark var besat af tyskerne fra den 9. april 1940 til 5. maj 1945. Bornholm var dog besat til den 9. maj 1946, da russerne overtog Bornholm, da tyskerne overgav sig.

Krigens start

Krigen startede med, at Tyskland gik ind i Polen. Det skete den 1. september 1939. Polen blev hurtigt erobret og hovedparten af hæren og dens enheder opgav, men de polske tropper blev ved og kæmpede for De Allierede resten af krigen.

Danmark blev involveret i krigen, da de blev invaderet af tyskerne den 9. april 1940. For at hindre Tyskland i at vinde krigen, hjalp Frankrig og Storbrittanien med at kæmpe mod dem.

Krigens slutning

I de første måneder af 1945 var De Allierede trængt op til Rhinen. Der gik ikke lang tid før amerikanerne også var nået frem til Rhinen. De Allierede kom længere og længere ind i Tyskland, og der gik ikke lang tid før, de var ved Ruhr-området. Senere nåee de ind til Oder og til sidst Berlin. De de kom til Berlins centrum, besluttede Hitler sig for at begå selvmord.

Parter

Under 2. verdenskrig var der to parter – Aksemagterne og De Allierede. Aksemagterne var bestående af lande som Tyskland, Italien og Japan, som var de ledende lande. De Allierede var langt flere lande, de ledende var Storbrittanien, U.S.A og Frankrig.

Aksemagterne bestod af Tyskland, Japan, Italien, Ungarn, Rumænien, Kroatien, Bulgarien, Slovakiet og Finland. Aksemagterne var dem, der besatte andre lande, og det var dem, der var skyld i, at krigen fandt sted. Nazi-Tyskland, som var ledet af Adolf Hitler, var det land, der besatte flest lande, og det var dem, der styrede krigens gang. Krigen sluttede først, da Adolf Hitler skød sig selv, da han indså, at de havde tabt krigen.

De Allierede var Frankrig, Storbrittanien, U.S.A, Danmark, Polen, Belgien, Luxembourg, Holland, Norge, Grækenland, Tjekkoslovakiet og Jugoslavien.  De var imod, at der var krig, og det var de lande, der var besat af Aksemagterne (dog ikke U.S.A). De almindelige mennesker, som levede sin daglige gang med nazister gående rundt på gaden, havde en dårlig hverdag, og de havde næsten ingen frihed.  Alle lande var eller blev befriet inden 1946.

 

 
Panel title

© 2018 klarparat

Antal besøg: 363

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,51592612266541sekunder