knoppen - Briza.

4ddb8343182e224052011.jpg

Briza er købt hos hestehandler-hun er fra dyreværnssag hvor hun har stået bundet-været alene og tynd uden muskler da hun kom i september 2010. Der har været redet på hende-trods hun først er blevet 3 år i 2011.

Briza kan ikke finde ud af dèt sociale mellem heste-hun farer hen og gnubber manke konstant.Hun kan ikke finde ud af at gå selvstændigt rundt-som regel går hun efter en anden-hun skraber uafbrudt med halvt lukkede øjne på fold-istald og under håndtering. Hun kunne kun gå i skridt og stod hele tiden ved hegnet mod huset. Dèt var de første måneder med Briza.

Siden er jeg blevet mere gråhåret! Hun begyndte at trave og første galop faldt hun så lang hun var.Hèr blev anskaffet en "foldven"-Tango på 18 år-rolig og besindig. Briza kom i lære og kan nu færdes selvstændigt-skraber ikke mere-kun når hun er utålmodig-det er jo normalt-hun leger "grimeleg" med Tango-og kan galopere indtil sving-hèr går hun i trav.Så det er gået fremad.

Briza kan ikke overskue at gå ind i boksen-det kan tage et kvarter før hun roligt går ind-tror det er hendes fortid i spiltov og mangel på mad der får hende i "sort". tålmodighed er nøgleordet . Briza er kærlig-mild og rolig af natur-hun er begyndt at fravælge Claus-Mor`s troldepige og hun viser et overskud til nyt-en glæde ved vores hyggeture rundt på grunden og ikke mindst er hendes blik ved at være svarende til hendes alder.

Longering er prøvet-Briza har prøvet det før-fint den ene vej og panik/angst den anden-så nu løber hun et par omgange den gode vej og vi følges rundt sammen den dårlige.

Jeg har ligget over hendes ryg flere gange uden problemer-hovene kan jeg nu løfte de 3 og den 4 efter 5 min. Grimen stikker hun selv hovedet ind i-og hun vender rundt i boksen-i starten bakkede hun kun.Hun hilser altid med en brummelyd og elsker at få lov at "stjæle" min sutsko-dèn bliver rusket og smidt ud på staldgangen.

Briza er Oldenborg blanding.152 i st. bredrøvet med de dejligste øjnesurprised.gif)

Fremtiden: Jo Briza skal først have sine 4 ben på plads fyldt op med alt det en ung hest skal kunne både i omgang med andre heste og med mennesker.Jeg har ikke travlt så Briza kan stille og roligt udvikle sig.Når bonz er rolig vallak skal de 2 heste være foldvenner-Bonzo vil kunne bidrage med unghestens glæde og et venskab med fremtid i.Tango får næste opgave=Paps.

 
Panel title

© 2019 knoppen

Antal besøg: 4973

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,6857049465179sekunder