knoppen - Traver Bastian

4ddb7814ad3df24052011.jpg

Vi har som så mange andre købt en ældre billig traver-en dejlig vallak på 160 i st. aldrig bange for noget og egentligt egnet som "begynderhest"-men! Basse har været hèr i 1½ år-han er sød og flink til tider en sur gammel hat -der vil have opmærksomhed. Basse har været flere steder før vi købte ham- efter 12 års hårdt arbejde på de svenske baner blev Basse "nybegynder" hvor han skulle omstille sig til ridehestens verden med ryttere der ikke altid husker hvad denne hest er skabt til:løb. Basse har sikkert både sparket og bukket med ryttere-man må IKKE ride de heste ned! Deres ryg og holdning er ikke som andre heste.Kan man ikke leve med travhestens kvaliteter som "skovturshest" så lad dog være med at købe dem- de har haft et travlt liv med sejre og været dygtige til det de er født til! Ikke dressur/spring og ambitiøse ryttere der vil have en billig hest til stævner. Der er travere der ikke har "løb" i blodet og viljen til sejr-og har derfor ikke løbet så meget på banerne-de kan omskoles med forståelse og indsigt.

 

Basse er slidt-hans ben bliver stive i vinterhalvåret og ryggen synker uden synlig grund(rides ikke mere) Han har været udsat for stalde hvor de faste fodertider var en by i rusland-han har været glemt-brugt som :tag bare Basse! Dèt byder man bare ikke en stolt og dygtig hest! Jeg kan godt forstå at Basse blev ond i sulet-han har været vant til at høre 100% til-passet på ordentlig måde og regnet for noget! Stakkels Basse var stresset da han kom-startede med at sparke de forrige ejere der leverede ham og den første tid betød det meget for ham at blive fodret først-striglet når andre blev ordnet og få dækken på-stille og roligt faldt han til ro og har siden været samarbejdsvillig.

Men burde de heste ikke aflives når deres "livsopgave" er slut??????

Basse skal ikke gå som "foldbums" og føle sig tilsidesat-han vil blive aflivet hèr med hovedet i foderspanden og sove stille ind. Tak til Basse for det tydelige "sprog" og de grå hår du har givetsurprised.gif)

Vi holder meget af Basse-men han savner sit liv som travhest-Hèr var han en vinder!

 
Panel title

© 2018 knoppen

Antal besøg: 4927

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,92947602272034sekunder