FUUCKING JØDER! - 1.Indledning

I det seneste årti er der i Danmark iagttaget en udvikling, der er blevet fortolket som en fremgang i antisemitiske holdninger og handlinger (Nannestad, Peter: 2009 Frø af ugræs? s. 43). Målinger viser, at antisemitismens ”rennæssance” er forårsaget af en voksende tendens af jødehad hos danske muslimer. Grænsen mellem kritik af Israel og antisemistisk ideologi er tilsyneladende i opløsning, og det medfører en dobbelt konflikt, hvor antisemister og antiisraelere danner grupper, der bidrager til en etablering af social identitet.

I min opgave vil jeg vise, hvordan et nyt jødehad kommer til udtryk på Facebook, og hvordan internettets tilgængelighed har stor indflydelse på, hvor nemt det er at vedligeholde social identitet, fjendebilleder m.m. Jeg vil med udgangspunkt i tre facebookgrupper analysere og forklare, hvorfor unge danske muslimer har så stærke holdninger imod jøder. For at dokumentere et sådant had vil jeg indledningsvist definere begrebet antisemitisme. Derefter vil jeg vise, hvordan antisemitismen i høj grad er blevet et arabisk/muslimsk fænomen, og hvorfor et jødehad, placeret i Mellemøsten, præger unge danskere med muslimske rødder.

Jeg vil anvende en sociologisk optik til at vise, at social identitet er en vigtig del af facebookgrupperne. Når jeg anvender en sociologisk vinkel på min opgave, så skal det biddrage til at samle opgavens to store problemfelter:

-           Antijødiske holdninger hos danske muslimer

-           Facebook som online og globalt debatforum

Analysen af facebookgrupperne er udelukkende et symptom for jødehad hos danske muslimer, og det dækker ikke en generel tendens, at muslimer er jødehadere.

 

 
Panel title
Antal besøg: 6330

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,45571398735046sekunder