FUUCKING JØDER! - 7.Den nye antisemitisme i Danmark - Udbredelse og mønstre

Jeg har netop vist, at Facebook giver muligheder for at deltage i åbne fællesskaber, som har stærke antijødiske holdninger. I dette afsnit vil jeg finde ud af, om de antijødiske holdninger har fællestræk med den klassiske antisemitisme. Desuden vil jeg undersøge, om jødehadet er en generel tendens hos danske muslimere.

Peter Nannestad (Frø af ugræs?: 2009) har lavet en stikprøveanalyse af de fem største indvandregrupper i Danmark: tyrkere, pakistanere, palæstinensere, somaliere og eksjugoslaver. Tre af indvandregrupperne er 100% muslimske (pakistanerne, somalierne og tyrkerne). Hos palæstinenserne er 90% muslimere og 61% af eksjugoslaverne er muslimere. Dermed giver undersøgelsen næsten udelukkende et billede af muslimske antijødiske holdninger. Som sammenligningsmateriale har Nannestad spurgt en gruppe kristne danskere om de samme spørgsmål. Grupperne er grundlag for en bred repræsentation af forskellige etniciteter, og jeg vil derfor anvende Peter Nannestads målinger som en troværdig kilde. Optællingen af facebookgruppernes medlemmers religion (tabel 1) kan supplere  PN’s målinger, og jeg anvender ligeledes den som en pålidelig kilde.

4c096f0561ca304062010.jpg 

Resultaterne af undersøgelsen viser et mønster blandt de fem rmuslimske grupper. Der er markant flere antijødiske holdninger hos alle fem indvandregrupper end hos de danske adspurgte. Resultaterne indikerer ligeledes, at der er en stor forskel på antijødiske holdninger bland de palæstinensiske og eksjugoslaviske kristne og muslimske respondenter. Det sidste iøjnefaldende målingerne viser, er, at det er de palæstinensiske muslimer, der sammenlagt svarede ja flest gange. Med disse statistiske tendenser, vil jeg nu kort fremhæve de tre felter, som jeg især tror, er årsag til antijødiske holdninger hos muslimske danskere.

 
 
Panel title
Antal besøg: 6847

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,29019403457642sekunder