Kulturskabte psykiske sygdomme - Psykiske sygdomme og symptomer
Fem kulturskabte psykiske sygdomme og symptomer

Angst

Når man bliver angst bliver man anspændt, får uro i kroppen og hjertebanken. Angst er en ubehagelig følelse af at der er fare på færde, uden der behøver at være det, og ofte uden man ved hvorfor man ved hvorfor man er angst. 

Der findes forskellige former for angst, kan lige komme ind på et par af de forskellige der findes.

Panik angst: Anfald af angst som er så uudholdelige at man forsøger at undgå situationer, hvor man tidligere har haft panikanfald.

Generaliseret angst: Konstant angst hvor man er nervøs, får hjertebanken, bliver svimmel, sveder, ryster og spænder i musklerne.


Depression

Nogle deprimerede føler sig kede af det eller triste til mode, mens andre har svært ved at føle noget overhovedet. Det er, som om deres følelser er lammede.

Symptomer: Nedtrykthed, nedsat interesse eller glæde, nedsat energi, tanker om død, ulykke eller selvmord, dårlig søvn, besvær med at huske og rastløshed.

Spiseforstyrrelser

Der findes forskellige former for spiseforsyrrelser.
Spiseforstyrrelser kan blandt andet komme, fordi der er så meget fokus på skønhed og den perfekte krop. Nogle børn udvikler det også for at få opmærksomhed fra deres forældre.
Bulimi: lavt selvværd, overspiser, panikspiser, kaster op efter han/hun har spist, ofte normalvægt.

Anoreksi: Vægttab, frygt for fedme, føler sig for tyk og lavt selvværd. Stærkt optaget af ernæring, udseende og vægt.

Overspisning: Ude af stand til at kontrollere, hvor meget han eller hun spiser. Nogle perioder spiser de meget mere end mange mennesker overhovedet ville kunne få ned.

Stress
Stress kan komme af et for tralvt liv og for meget pres i hverdagen.
 
Symptomer: Indre uro, hovedpine, hjertebanken, mavesmerter, vægttab, træthed, søvnløshed, nedsat humoristisk sans, angst og hukommelsesbesvær.  

Post traumatisk stress

En stress reaktion man kan få efter voldsomme oplevelser.  Man er mere på vagt. Den mindste uventede lyd, får én til at fare sammen. Genoplevelse af den katastrofale oplevelse i form af mareridt og påtrængende minder. Muskelspændinger, angst og søvnløshed.
 


 
Panel title
Antal besøg: 5603

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,54507803916931sekunder