Marie-Louise Landén - about
Levende farver

Af Hans Henrik Rasmussen 

(skribent for bl.a. Magasinet KUNST)
Fantastiske farvespil og vilde perspektiver fra svenske 

Marie-Louise Landén.


  

Svenske Marie-Louise Landéns oliemalerier sprudler af stærke farver og en legende tilgang til perspektivet. Motiverne er huse eller rettere rækker af huse, for det er ikke det enkelte hus, der er i centrum, men husrækkerne, der slanger sig op og ned, ud og ind og rundt om sig selv. Derved indtager de skiftevis numeriske, geometriske eller ligefrem menneskelige former - eller, som med skyerne på himlen, måske det hele på én gang, afhængigt af øjnene der ser.

Marie-Louise Landén er født i 1963 i Gävle i Sverige, og hun har boet mange år i Stockholm. Fra den svenske hovedstad har hun adskillige såvel solo- som (censurerede) gruppeudstillinger, bag sig. Men siden 2009 har hun også arbejdet som billedkunstner i København og har blandt andet udstillet i Rønnebæksholm i Næstved, i Bellahøj Kirke og på Kulturhuset Pilegården i Brønshøj. 


Alt er ét


Mange af de varme og mangefarvede malerier leder dog ikke ligefrem tankerne hen på det kolde Nord, men snarere mod langt sydligere himmelstrøg, og et af de vigtigste budskaber i Marie-Louise Landéns kunst er således også at minde om, at ligesom de forskelligt formede huse ender med at danne en helhed, så passer vi mennesker også vældigt godt sammen på trods af, eller måske fordi, vi er forskellige. ”Det er en stærk følelse i mig – at alt er ét – og den følelse går igen i det meste af det, jeg maler,” siger Marie-Louise Landén og fortæller, at hun ser udforskningen af farvernes kraft som et andet meget vigtigt element i sin kunst. Eller med hendes egne ord: ”Jeg stræber efter at få farverne til at leve.”

 

 

 
Panel title
Antal besøg: 6993

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3714280128479sekunder