Jacob Lind til KMD Challange Copenhagen - RACE- før/under og efter
Dec
26
2011

Prepare to raceday

General
 Chain lube
 Comfortable clothes/ shoes for after race
 Directions to race
 Entry confirmation letter or e-mail
 Extra towel
 Floor pump
 Race number
 Race packet
 Wallet/ID/cash
 Wrist watch
 Teddy bear
 Pillows
 Claritin

Morning
 Alleve
 Bagels
 Clif bar
Gatorade
 Get Gatorade bottles from freezer
 Shoes
 Socks
 Speedo
 Sweats
 Timing chip
 Underwear

Bike Prep
 Aerodrink/straw
 Bar-end plugs
 Bento box (electrolyte capsules, gels)
 Check tire pressure
 Fill Aerodrink
 Floor pump
 Frame pump
 Water bottles
 Pump tires
 Race number on bike
 Saddlebag (patch kit, tubes, multitool, cash, emergency info, wipes,
tire levers)

Pre-Swim
 Advil
 Body glide
 Bodymarking
 Sunscreen
 Timing chip
 Tums
 Two gels
 Gatorade
 Heart rate monitor

Swim
 Anti-fog solution
 Body glide
 Goggles
 Sunglasses labeled/on table
 Swim cap
 Swimsuit
 Wetsuit

Swim to Bike
 Coolmax undershirt
 Cycling gloves
 Cycling shirt
 Cycling shoes
 Cycling shorts
 Emergency info
 Energy bar
 Energy gel
 Helmet
 Race number on jersey/helmet
 Socks
 Towel
 Wind jacket

Bike Special Needs
 Energy bar
 Energy drink powder
 Energy gels
 Raisins
 Spare tube
 Sunscreen
 Glass wipes

Bike to Run
 Ben Gay
 Hand wipes
 Glass wipes
 Cash
 Elastic laces or lace locks
 Electrolyte capsules
 Emergency info
 Energy bar
 Energy gels
 Gatorade powder
 Hat or visor
 Fleece
 Race number belt/number
 Reflective tape
 Regular glasses
 SS shirt
 Shoes/orthotics
 Shorts
 Socks
 Tights
 Underwear
 Water bottle/belt
 Wind shell

Run special needs
 Caffeinated gels
 Electrolyte capsules
 Energy drink powder
 LS Shirt
 Energy bar
 Biofreeze
 Insect repellant
 Pepto
 Potato chips
 Pretzels
 Raisins
 Tums

Dec
26
2011

SKIFTEZONEN på raceday- øve-øve-øve

Emil Dalgårds og Line Jensens guide til et perfekt triatlonskift med ekstrabemærkninger fra Itriathlon.dk

1. Orienter dig om skiftezonen. Inden start gennemgår du skiftezonerne: svøm ind/cykel ud og cykel ind/løb ud. Og ISÆR: du skal vide præcis, hvor din plads er!

Itriathlon.dk: “Jeg ved godt, hvor jeg skal hen!”, tænker du måske nu. Men når dit pulsslag er i de høje regioner, så fungerer din orientering ikke længere “optimalt”. Derfor giver det mening at gå lidt længere rundt i skiftezonen og særligt den vej, du senere løber under konkurrencen. Orienteringspunkter så som træer, skilte eller hvad som helst kan også hjælpe senere og gøre det lettere at finde din cykel.

En kort bemærkning: Klistermærker til cyklen og hjelmen klistrer nogle gange lidt for godt, så du vil måske have problemer senere med at fjerne dem ordentligt.

Så her kommer vores tip: Hold dine klistermærker på plads med tape, så er de meget lettere at fjerne efter konkurrencen. Hvis det er en Ironman 70.3 eller Ironman respektive Half-Challenge eller Challenge, så ser det endnu bedre ud, hvis du først “laminerer” dine klistermærker med tape foran og bagpå. Derefter klistrer du dem på med tape. Så trækker de nemlig ikke fugtighed om natten, når cykel-check-in´et er dagen før.

2. Husk at smøre vaseline i nakken og babyolie på anklerne, så du ikke får gnavesår, og så du hurtigt kan komme ud af dragten.

3. Efter du er kommet op af vandet og er på vej til T1 (transitionzone 1), gør følgende: Sæt brillerne op i panden, og lad dem sidde der! Så har du nemlig hænderne fri til det følgende punkt.

4. Mens du løber: lyn dragten op, og tag overdelen ned om taljen. Så er hænderne og armene fri, og det er nemmere at løbe. Løb hen til din cykel. Nu ved du jo, hvor den står (punkt 1).

5. Tag din badehætte og briller af ca. 10 til 30 meter, før du kommer til din cykel. Smid dine briller og badehætte direkte ned i den dertil indrettede kasse.

6. Træk din våddragt ned til knæene (to træk). Det er meget professionelt, men også svært for balancen, når du nu tager dine solbriller og hjelm på, mens du laver ”knæløft,” så du får ”trampet” dragten helt af. Du tager altså dragten af samtidig med, at du tager dine solbriller og hjelm på. Smid dragten op i kassen. Hvis du ikke kan få dragten af uden at bruge hænderne, er der kun to muligheder. Enten skal du bare “øve, øve, øve”, eller benet af din våddragt er for stramt om anklen. I det tilfælde kan du klippe det nederste stykke af benet (ikke dit) men dragtens.

Itriathlon.dk: Du kan selvfølgelig også tage dragten  af først og derefter starte med hjemen og resten ;-) Nogle våddragtproducenter reklamerer med, at deres våddragtben og -arme har et 7/8-snit, så på den ene side er de ikke så lange, og på den anden side kommer man hurtigere ud af dragten, fordi diameteren er større. Og husk at tage dit startnummerbælte på! Det er lettere og hurtigere, når du har det liggende på jorden og tager det på ligesom et par bukser.

Tip til startnummeret: Brug tape til den del af nummeret, hvor du sætter det fast med sikkerhedsnåle. Det er en god idé også at sætte et stykke tape over sikkerhedsnålene. Så kan du næsten være sikker på, at dit startnummer ikke går løs. Hvis der er et skiftetelt, så skal man tage dragten af og putte den i en pose, som man får med startnummeret. I dette tilfælde kan du også bruge vejen til cyklen på at tage briller, nummerbælte eller en vindvest på.

7. Tag din cykel, løb ud af skiftezonen. Dine cykelsko sidder allerede klikket i pedalerne med elastikker i. Derved bliver de holdt vandrette, så det er bare med at hoppe i sadlen. Enten ved at sætte en fod på skoen og svinge benet over baghjulet, eller ved at hoppe direkte op på sadlen og derefter sætte begge fødder i dine sko. Køb et par tri-specifikke konkurrencesko (tænk på, hvor mange penge du allerede bruger på cykler, hjul og løbesk. Et par tri-specifikke konkurrencesko, som du kun bruger i konkurrence, giver gratis sekunder og kan holde i mange år).

Itriathlon.dk: Du kan løbe hurtigere med cyklen, når du trækker din cykel ved at holde fast på sadlen (i stedet for at holde på styret), og så løber du ved siden af cyklen og med nok plads til dine fodder.

8. Strømper er forbudt på alt under halv ironman konkurrencer ;-) Køb eventuelt nogle tri-specifikke sko uden syninger i indvendigt. Hvis du skal køre med strømper, skal de være korte, OG de tages først på i T2 (skiftezone 2), når dine fødder er tørre igen. Kør evt. med tå-skoovertræk, hvis det er koldt.

9. Øv dig i at tage din våddragt af, når du alligevel er til svømmetræning. Hver svømmetræning med våddragt bør du også bruge til at træne et våddragtskift.

10. Cyklingen er slut, nu gælder det T2: 50-200 meter før skiftet tages fødderne ud af cykelskoene og sættes ovenpå dem.

11. 10-20 meter inden skiftezonen begynder svinges det ene ben over baghjulet og ind foran det ben, som stadigt står på pedalen. Det vil sige, man sætter først ben i jorden foran den fod, som stadigt står på pedalen. Dermed får man bevægelse fremad i stedet for bagud.

12. Hæng din cykel i bremsegrebene. Der hænger den fint, og det er MEGET hurtigere end at hænge den i sadlen.

13. Dine sko står klar med elastiksnørrebånd. Lige til at smutte i. Gerne smurt med lidt af vaseline i kanten, så de er lette at få på og giver færre vabler.

Itriathlon.dk: Babypuder hjælper også.

14. Tag først din hjelm af nu. Smid den i kassen.

15. Saml eventuelt din kasket op. Løb af sted mod udgangen (som du jo nøjagtigt ved, hvor er). Sæt kasketten på hovedet på vejen ud. Tænk på: Startnummeret skal kunne ses forfra, så du skal lige huske at dreje dit nummerbælte.

16. Øv dig i skiftetræning. Du bliver bedre for hver gang. Det er bare med at stille cyklen op af hækken derhjemme og så i gang!

Sådan der
Nu har du vundet flere minutter på dit skift. Overvej, hvor mange timer du bruger i svømmehallen, i sadlen og i løbeskoene for at skære et par minutter af din tid. Eller hvor mange penge du bruger på carbon-lir, som ikke giver nær så meget gevinst! Tid vundet i skiftezonen er helt GRATIS, både økonomisk og energimæssigt.

 

 
Panel title

© 2018 lind

Antal besøg: 175

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,92695212364197sekunder