MaineCoon - Maine Coon ..♥

Dens temperament
Maine Coon kattens fysiske størrelse modsvares af et helt fantastisk roligt temperament, som på mange måder bedst lader sig sammenligne med en trofast og hengiven hund. Det er ikke uden grund, at Maine Coon katten kaldes for den rolige kæmpe. Racen er meget kontaktsøgende over for mennesker og særdeles tolerant overfor børn og andre husdyr. Selv om børn i deres kådhed kan være hårdhændede overfor katten, udviser Maine Coon katten stor tolerance. Med en Maine Coon i hjemmet, får man et ekstra familiemedlem.

Ofte vil Maine Coon katten knytte sig lidt stærkere til en bestemt person i familien end de øvrige familiemedlemmer. Hvem det bliver, er helt op til katten selv og det kan lige så godt være en voksen som et barn, men den vil være hengiven overfor alle medlemmerne i familien.

Dens veludviklede sociale instinkter gør også, at den er uegnet som ene-kat, hvorfor mindst to katte er nødvendigt, for at Maine Coon katten kan trives. Maine Coon katten er tillige legesyg, adræt og nysgerrig, hvilket i kombination med dens kontaktsøgende adfærd overfor mennesker gør, at en Maine Coon ikke bør kunne færdes frit udenfor, men i en indhegnet have eller lign. Dens nysgerrighed vil bringe den i unødvendige farer, hvis den færdes frit i et samfund som Danmark. Maine Coon katten trives særdeles glimrende som indekat, men mest optimalt er det naturligvis, hvis den også kan komme ud i en lukket have.

Dens gang i familien og adfærd
I det daglige vil man opleve, at Maine Coon kat kan sove de mest mærkværdige steder og i de mest akavede positioner, for pludseligt at springe op og være legesyg. Den er adræt men samtidig påpasseligt og vælter sjældent noget ned fra vindueskarmen. Dens hengivenhed overfor mennesker gør den naturligvis kælen, uden at være påtrængende, og fordrer naturligvis opmærksomhed fra husets beboere. Når der kommer gæster i huset, vil Maine Coon katten byde gæsterne velkommen og ikke som mange andre katteracer gemme sig under sofaen og vente på at huset "bliver sig selv" igen. Maine Coon katten vil være med i alt hvad husets beboere foretager sig og følger nysgerrigt med rundt i huset, når man gør de praktiske gøremål. Når man kommer hjem fra arbejde, vil man blive modtaget ved døren af en kælen og opmærksomheds søgende Maine Coon.

En Maine Coon kat kan ikke sige miaw, som andre katte, men har sin helt egen "stemme". Lyden er svær at beskrive, men er mest af alt en lavmælt blanding mellem et miaw og en rallen: Man kalder det for en trallen. Den er bestemt ikke støjende og udtrykker sig i langt højere grad med dens kropssprog - særligt halen ogørene - end med dens trallen.

 

                                4f3ed5243b87b17022012.jpg

 
 
Panel title
Antal besøg: 607

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,82479310035706sekunder