LovelyBeauty - lær din hud at kende

Dit formål med din hud er måske at den skal se så frisk og så stram ud som muligt, men ved du enlig hvad din hud gør for dig og hvilke formål huden har?
Det første formål din hud har, er at holde organer, blod og knogler inde. Den regulerer også temperaturen i kroppen, beskytter mod kulde og varme, sol, kemikalier og forurening. Den renser også affaldsstoffer ud af kroppen.
Så pas godt på din hud den gør meget for dig!

Huden består af 3 forskellige lag:

Epidermis (det øverste lag/overhuden)
Overhuden har den funktion at den beskytter mod fx. mikroorganismer og UV stråler, det beskyttende lag er opbygget af hornceller og fedtstoffer som de levende celler har afgivet. (Hornceller er døde celler fuldt op med keratin)

Dermis (det mellemste lag/læderhuden)
Dette er hudens tykkeste lag, der er her fx svedkirtler, talgkirtler, hårsække og sanseceller sidder. Talgkirtlerne afgiver en væske kaldt sebum som bliver transporteret op til overhuden for så at ligge sig om et lag ovenpå. Det er et gennemsigtigt beskyttende lag, den hjælper huden med at holden den smidig og blød. I læderhuden findes der også to stoffer kaldt kollagen og elastin som hjælper huden med at opnår smidighed, elasticitet og styrke.
Hvis talgkirtlerne overproducere eller porerne er stoppede, kan det fører til uren hud, akne og bumser.

Subcutis (Underhuden)
Dette hudlag består hovedsageligt af fedtceller og er vigtig for hudens varme-isolering. Der findes også mange vanddepoter hvor der kan forekomme dehydrering eller ødem – (for meget vand)

Det er vigtigt du passer godt på din hud hvis du vil se ung, frisk og sund ud !

 
Panel title

© 2018 lovelybeauty

Antal besøg: 43

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34680509567261sekunder