Louise's forunderlige Verden - Om mig

Kort fortalt                                                         
                          

Jeg er en pige på 24 år, hedder Louise, og har en enorm interesse for dyr i alle afskygninger. Især er jeg glad for heste og hunde, og har en del erfaring med alt fra avl til adfærd. Jeg har også lige fået en interesse for fisk, og har i øjeblikket to akvarier: Et på 325L og et på 54L til yngel.

                                                                     4ed223f6c5cea27112011.jpg
                                                                     Min hund PoppaiHund:
Vi har altid haft hund i min familie. Da jeg var 14 år, fik vi en pommeraner tæve, Mimi, hun fik hvalpe 3 gange.
De to af gangene var jeg hjemmeboende og gik meget op i det. Senere fandt jeg ud af, at dengang vidste vi faktisk ikke så meget om det som vi burde! Derfor har jeg læst meget om emnet i fagbøger. Jeg må sige at det gjorde en forskel!

"Det er ikke fordi at du børster og vasker ham, han har så fin en pels. Det er fordi at avleren har passet og fodret rigtig."
 ~Dyrelæge.

Senere hen har jeg sat mig noget mere ind i adfærd, da det er meget vigtig når man opdrætter hvalpe eller træner hunde.
Jeg har senere avlet et kuld hvalpe og taget mig af et andet kuld. Ejerne af dem har sagt, at de ikke var nervøse og bange for nye ting, for de havde oplevet meget i forvejen i rolige omgivelser.

Det er dejligt at høre, det jeg har gjort, har været godt for de små.

 

Hest:
Jeg har interesseret mig for heste lige siden jeg var barn. Jeg startede til ridning som 6årig hos nogle private. Efterfølgende var jeg på rideskole, men da det efterhånden gik op for mig at man kun lærte at ride hesten, og ikke lærte om hverken adfærd eller helbred eller ander stoppede jeg.
Sidenhen har jeg skovlet viden til mig hvor jeg kunne.

 

Jeg har læst en masse fagbøger om blandt andet:
Anatomi, Sygdomme, Foder og Avl. det er meget intresant læsning og giver et støre indblik i hestens ve og vel.

 


Da jeg har lært forskellige træingsmetoder de steder jeg har været og læst en masse bøger, har jeg taget det jeg syntes om, og prøvet dem af på nogle heste jeg har fået sat til rådighed til det, for at se om metoderne virker i praksis.
Det har vist sig, at de metoder jeg syntes om og bruger er rigtig gode. De heste jeg har tilredet har alle været meget afslappede, og gjort sit bedste for at "behage" mig, når jeg først har fået deres tillid.
Det samme har jeg oplevet med heste, der har problemer med deres ejere.

Når jeg træner med hestene, går jeg meget op i at hesten IKKE stresser, fordi hesten har svært ved at lære, når den er stresset, det hænger simpelthen ikke ved. Det er også svære at vide hvor man har den henne, for heste der er stresset og/eller oppe og køre ser og høre ikke et lille meneske der blaffer lidt med areme.Uddannelse og erfaring

Jeg har taget grundforløbet til dyrepasser. Det første halve år med heste som emne og det sidste halve år med dyr generelt.
Jeg scorede topkarter for hele forløbet.
 
Derudover har jeg arbejdet hos Susan Kjærgård (www.blueberryhill.dk) hvor jeg lærte en masse om hvordan hesten bedst lærer, at det er nødvendig med tålmodighed når der trænes og det kan tage lang tid før en dårlig vane er "omprogrammeret".
Det er klart et sted jeg vil anbefale andre at søge hjælp, da hun er knald dygtig!

 

Da jeg boet ved min plejefarmilie, arbejde jeg altid med deres heste.

De havede dengang 15 heste som blev brugt til avl og undervisning.

Når der bliver avlet på 3-4 hopper er der en del føl og plage der skal arbejdes med, de skal være klar til smed, dyrelæge, kåring og tilridning. Jo mere de lære som små, jo nemmer bliver livet for dem som ride hest.

Jeg arbejder og tilrider stadig deres heste, og jeg elsker det.

jeg havde selv en hest dengang, og avlede lidt på hende. Familien havde henholdvis koldblods heste og jeg havde varmblods så jeg kender til at arbejde med de forskellige typer.Jeg har tilredet og arbejdet med heste der ikke var enige med ejeren, de sidste 8 år. Og lære mere og mere for hver hest jeg får i hænderne.


Jeg er altid med på en lytter, hvis en hest har et problem!

 
Panel title

© 2018 lr

Antal besøg: 13071

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,43363881111145sekunder