Madagascar Evulotion - Gulblå Ara

Den gulblå ara er en af de største papegøjearter. Dens pande er grøn, brystet er gult, og resten af fuglen er blå. 

Ansigtet er hvidt, med streger omkring øjnene, iris er grålig. 

Ungfuglene har samme udseende men mørk iris. Dens næb er sort og meget kraftigt.
Den gulblå ara ses ofte i naturen  i par og fuglene danner formentlig par for livet. Under fødesøgning eller ved mineralforekomster kan den gulblå ara forekomme i store flokke. Reden anlægges i et gammelt hult træ og ungerne forlader reden når de er ca. 3,5 måneder gamle. 

Det er hunnen der ruger, men begge forældre forsvarer aggressivt reden. Når ungerne klække er de blinde og fjerløse, først når de er 10 uger gamle har de deres fulde fjerdragt.

4fa6c8c73e13106052012.jpg  4fa6d078c683606052012.jpg
Den gulblå ara er, som andre araer, truet i deres naturlige udbredelsesområder i deres hjemland på grund af ødelæggelsen af deres levesteder og handlen med eksotiske dyr.

Mange indianerstammer i Sydamerika anvender fjer fra blandt andet den gulblå ara som kropsprydelse ved cerimonielle begivenheder. 

I Ree Park - Ebeltoft Safari har den gulblå ara i flere år ynglet stabilt. Du kan se de ynglende fugle og deres afkom cafeen, på vej mod abeøerne. Enkelte af araerne er trænede til at komme med på fuglescenen, hvor du kan lære meget mere om de spændende papegøjer.

Kilde:http://www.reepark.dk/dyrene/sydamerika/gulblaa-ara    

 
Panel title
Antal besøg: 40

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3211510181427sekunder