Madagascar Evulotion - Kamæleon
   

Chamaeleonidae også kendt som kamæleon. 

Kamæleonen er en øglefamilie som mest findes i Afrika og på Madagaskar

 

Den er mest kendt for sin camouflageevne som tit kan blive misforstået, den skifter ikke farve for at camouflere sig men for at signalere agresioner, tilfredshed eller utryghed, det er på en måde kamæleoners kommunikationsform, hvilket er tydeligt f.eks. når en hun er klar til parring, hvor nogle går fra helt grøn til helt rød eller når en han kommer ind i en andens territorium hvor den skifter til gul, for at signalere at den er aggresiv og vil kæmpe.

4fa6be589241c06052012.jpg

Kamæleoner er især kendt for den lange udskydelige tunge, der rækker lige så langt som kroppens længde, øjnene kan bevæges uafhængigt af hinanden og ved de mærkelige tæer — to på yder siden og tre inder siden af forbenet og omvendt på bagbenet.

 

Kilde: http://www.denstoredanske.dk/Natur_og_milj%C3%B8/Zoologi/%C3%98gler/kam%C3%A6leoner

 

 

                           

                              Miniature kamæleoner

 

 

Den lillebitte Brookesia micra art er blevet spottet af et tysk, amerikansk forskerhold, den mindste af fire nye kamæleonarter, der er fundet på Madagaskar. Forskere mener, at dyrearten menes at være blandt de mindste hvirveldyr i verden, og kamæleonen viser en helt ekstrem grad af dværg-arter på den afrikanske ø.

 

4fa6c1a23407006052012.jpg

 

 

 

 
Panel title
Antal besøg: 86

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,38082194328308sekunder