Madagascar Evulotion - Lemurer på Madagascar

                        Daubentonia madagascariensis                             


Daubentonia madagascariensis også kendt som
aye aye, aye aye er kun en af de mange truede halvaber på Madagaskar. Man troede endda på et tidspunkt at den var udryddet, men blev genopdaget igen i 1957.

  

Aye aye er også kaldet et fingerdyr, der sidder og trommer med sin lange spøgelsesagtige finger på træet for at høre, om der er et hulrum og nogle dejlige fede orm, den kan æde.

4f9e36a11844330042012.jpgAye aye'en er et af de mærkeligste dyr i verden. Den er et natdyr. Den er på størrelse med en stor huskat, den har en stor og lang busket hale som en ræv, dens ører ligner flagermusører og den kan bevæge dem forskelligt af hinanden.Dens ansigt ligner en væsels. Den har tænder, der vokser hele tiden, som en kanins. Nogle af de folk, der bor på Madagascar, tror, at den har magiske evner og bringer ulykke og død, og mange aye aye'er er slået ihjel på grund af de mange sagn, overtro og fortællinger. Før levede dyret over hele Nordmadagascar, men nu lever den kun i reservater på øen.

 

 

Kilde: http://www.pandaclub.dk/Forside/Grineren/Naturens+monstre/Aye+aye     

                                           

                        

 

                        Microcebus berthae

 

Berthe's Mouse Lemur (Microcebus berthae). Den kan med sine kun 30 gram ligge i en håndflade. Lemuren lever kun på Madagaskar og få nærliggende øer og er en gruppe af halvaber. Det lille rødbrun-farvede væsen er den mindste af i alt omkring 50 arter af lemurer og den mindste primat i verden.

4fa6a3e0cc6ea06052012.jpg

 

Denne lemur er opkaldt efter generalsekretæren Madame Berthe , for gruppen d'Etudes et de Recherche des Primater, fra dens grundlæggelse indtil hendes død i 2005. 

 

Kilde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Madame_Berthe's_mouse_lemur

 

 

 

 

 
Panel title
Antal besøg: 79

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30374693870544sekunder