Madagascar Evulotion - Om Madagsacar

Madagascar er en af verdens største øer og er adskilt fra det afrikanske kontinent af Moçambique kanalen. Madagascar har en stor central højslette af vulkansk oprindelse, der er tør og fugtig, mod øst er den dækket af regnskov og mod vest er den dækket af savanne. Madagascars østlige del er meget regnfuld, mens resten har et tørrere tropisk klima.

 

4fa4e2ddc2e3105052012.gif

 

Kvægdriften på Madagascar er spredt over hele øen og er en vigtig aktivitet.

Landets vigtigste mineralressourcer er grafit, krom og fosfat.

Dets alvorligste miljøproblem er skoven. Det er vurderet, at omkring 75% af dets skove er ødelagte. Den sparsomme rensning og udledningen af organiske affaldsstoffer har forurenet mange af Madagascars floder.

 

Madagascar regnes for en stor biologisk reserve, selv om mange arter løber en alvorlig risiko for at blive udryddet pga. de dyrkningsmetoder der gennem århundreder har været i anvendelse. Ødelæggelsen af regnskoven overstiger dens evne til at blive genopdannet.

 

For omkring 2.000 år siden besluttede malayisk-polynesiske søfolk sig for at overvinde 8.000 kilometers ocean. De vendte deres kanoer mod sydvest og kom der til den afrikanske kyst. Motiverne for deres rejse vides ikke, men der vides, at deres ankomst ikke skete ved en tilfældighed, for den gentog sig regelmæssigt  i det 1-5. århundrede.

 

Omkring det 14. århundrede grundlagde nogle handelsfolk, fra Comorerne, en række havnebyer på øens nordkyst. De blev imidlertid ødelagt af portugiserne i 1506-1507. De fandt imidlertid hverken noget guld, elfenben eller nogen krydderier, så de mistede derfor hurtigt interessen for Madagascar. Men kontakten med europæerne bragte skydevåben til Madagscar, som blev brugt som bytte mod slaver.

 

Kilde: http://www.leksikon.org/art.php?n=3022 

 
Panel title
Antal besøg: 77

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35174894332886sekunder