mallebirds - Rødkælk

Rødkælken er en lille fugl på 13-14 cm. Dens ryg og isse er brun, og bryst og hoved er lidt mere rødt. Den har store øjne i forhold til størrelsen. Rødkælken har også et lyst smalt vingebånd og lange tynde ben. Dens kald er et skarpt ”tik” som ofte høres mange gange i træk.  Dens art kaldes også for Rødhals.

Den lever af snegle, insekter, orme og lign. Synger som en af de første om morgenen på grund af de store øjne, der gør rødhalsen i stand til at se rovdyr.
Rødkælken yngler i skove, parker, haver og den ses ofte ved foderbrættet.

Der er ca. 300.000 Rødkælke i DK, det gør den til en af vores mest almindelige fugle og er udbredt i hele landet.

 

4bc4a7d9036e713042010.jpg   4bc4a7aa22ed113042010.jpg

 

 
 
Panel title

© 2017 Mallebirds

Antal besøg: 5100

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30893898010254sekunder