marcusnews - Forside

Jetfly styrtede på bornholm


Det var for lav fart, der fik et Learjet privatfly til at stalle og falde til jorden lørdag eftermiddag. Det er den foreløbige konklusion fra Haverikommissionen, der i disse dage er i gang med at undersøge flyet nærmere. 

- Vi afsluttede de indledende undersøgelser uden at komme frem til en endelig konklusion. Vi ved, at flyet havde mistet opdriften og er stallet, men hvorfor den har gjort ved vi ikke endnu, fortæller chef for Havarikommissionen Martin Puggaard.

- Vi er i gang med at kigge alle systemer igennem og se om de virkede som de skulle. Nu undersøger om vi har et fly, der fungerer som vi forventer. Vi kigger på flyveplaner og vejrforhold og alle de ting, der kan have betydning. Det er en typisk undersøgelse, når vi ikke kan snakke med piloten.

Den 37-årige pilot Leonardo Ruiz er kommet ud af respiratoren på Rigshospitalet, men er stadig i kritisk tilstand, så det er stadig ikke været muligt, at afhøre ham om årsagen til styrtet. Politiet har også i dag forsøgt, at  afhøre den polske statsborger,der også var ombord på flyet, men på grund af medicineringen er det han fortæller, så usammenhængende, at det ikke er brugbart.  

Læs også: Pilot fra flystyrt stadig i koma - vil vække ham i dag

Den eneste politiet har været i stand til at afhøre er pilotens kone, der er kommet til Danmark. 

- Vi har afhørt pilotens kone. Hun fortæller, at de tilskadekommende kender hinanden. og at de skulle have en flyvetur til Bornholm og hjem igen samme dag, fortæller vicepolitikommissær Henrik Schou. 

I går var der mistanke om, at der kunne være et kriminelt forhold i forbindelse med deres flyvetur til Rønne, men politiet har ikke fundet noget mistænkeligt på flyet under deres undersøgelse i dag. Nu koncentrerer man sig om, at finde årsagen til ulykken.

Læs også: Mystik omkring mexicansk pilot

I følge BTs oplysninger er det et krav, at der skal være to piloter for at flyve denne flytype. Indtil videre er der ifølge Henrik Schou ikke tegn på at polakken har nogen flyvemæssig uddannelse, og man vil kigge på, det kan have haft indflydelse på ulykken. 

- Vi er ved at få styr på lovgivningen på området, og så kigger vi selvfølgelig videre på om det kan være det der er skyld i styrtet, siger han.

Indtil da forsøger man at finde årsagen ud fra de tekniske undersøgelser sammen med havarikommissionens. Får de ikke yderligere svar onsdag skal flyets dele skilles ad og undersøges nærmere.

- Vi har planlagt, at afslutte det løbet af dagen i morgen. Hvis vi ikke finder noget på flyet, så er næste del at demontere dele af flyet og undersøge dem i dybden, siger Martin Puggaard.

Billedet vises i News-Billeder

 
Panel title

© 2018 marcusnews

Antal besøg: 45

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,56772303581238sekunder