Marthas hjemmeside - Dagbog
Dec
29
2011

November, december og ammestop

Så prøver jeg lige at se, om jeg kan knytte et par ord til de sidste par måneder... En opgave, der vist ikke er helt nem - slet ikke at komme i gang med - men nu er det lykkes! smiley.gif

 

Men hvor skal man så starte...

 

Rasmus´ barsel er jo slut - han har virkelig nydt tiden, der er gået alt for stærkt. Det er mit indtryk, at han og Martha virkelig har hygget sig hver dag. 

 

I slutningen af november havde Rasmus endnu en kursusuge i København og denne gang passede mormor Martha hele ugen. Også de to hyggede sig gevaldigt! En skøn lejlighed for begge til at komme endnu tættere på hinanden, når nu afstanden til hverdag er lidt stor.

 

Så blev det december og både mor og datter har fået pakkekalender! Rasmus havde hængt pakker op i hele stuen til mig og farmor havde lavet en rigtig fin pakkekalender til Martha. Der var masser af legetøj og endda lidt sødt til forældrene.

 

Julen blev fejret herhjemme sammen med mormor, tante Lei og morbror Lasse. Vi startede tidligt med maden, så Martha var både med rundt om træet og fik pakket alle sine gaver op inden hun måtte give op kl. 20.30.

 

I juledagene stod den på julefrokost ved både den ene og den anden familie. Martha elsker selskab og har nydt festivitasen og opmærksomheden, men det har nu vist også været godt med et par stille dage herhjemme bagefter.

 

I går var sidste dag med amning. De sidste par måneder er Martha blevet ammet tidlig morgen og inden sengetid. Men nu er det slut. Udgangspunktet har hele tiden været, at jeg ville amme til hun var et år - og for at få hende vænnet fra inden vuggestuestart, var nu det bedste tidspunkt. Og det er gået rigtigt godt i dag. Vi var tidligt(!) oppe - allerede kl. 07.00, men hun fandt sig i havregrøden - og til aften har hun hygget med farmand og fået en portion grød inden sengetid i stedet - og det har hun også accepteret - hun sover i hvert fald sødt nu smiley.gif Det betyder jo så også, at overnatning ved bedsteforældrene måske ikke er så langt ude i fremtiden længere...!

 

Og ja - vuggestuestart. Martha starter i den integrerede institution Beboernes Børnehus i Sølystgade den 2. januar 2012. Det var et af vores ønskesteder, så vi blev meget begejstrede, da vi fik nyheden (hvis jeg har skrevet det før, må I lige bære over med mig). Pladsen var jo så først i januar, men det var værd at vente på og jeg kunne tage de sidste 14 dages ferie i december efter Rasmus´ barsel. Rasmus har taget fri til indkøring og vi har været henne og hilse på. Vi glæder os meget - jeg tror Martha kommer til at trives. Hun er meget interesseret i andre børn og lader til at befinde sig godt, når der sker meget omkring hende. Det ville nu være dejligt, hvis man kunne være fluen på væggen og opleve hendes udvikling i de næste par måneder. Der kommer sikkert til at ske en hel masse - og man er jo vant til at være med i det hele, så det bliver nok lidt specielt.

 

Nå, det må være nok for nu... Godt nytår!

 

Oct
30
2011

Pasning og flere tænder

Så er der lige tid til en lille update fra Marthas hverdag, her en måneds tid inde i Rasmus´ barsel.

 

Perioden har stået på en hel uges pasning af bedsteforældrene, fordi Rasmus har været på kursus og jeg på arbejde. Farmor og farfar havde hver en dag og mormor tog resten. Det er gået rigtig godt og Martha gik ud som et lys om aftenen efter pasning smiley.gif Desværre har vi ikke fået taget billeder af den første pasning - der var vist nok at se til...!

 

Ellers nyder Rasmus, det han kalder barselsferien med Martha. Han har overtaget pladsen babysvømning og overvejer at tage Martha med i "fars legestue" - et sted, hvor fædre på barsel kan mødes med ungerne en gang om ugen.

 

Martha har fået to tænder i overmunden også nu. Lige pludselig var de der bare - helt uden vågne nætter eller andet, så det er jo dejligt. De sidder ret langt fra hinanden, men vi satser på, at de rykker sammen, når de næste tænder kommer.

 

Og så er hun blevet en rigtig syvsover! Hun sover fra ca. 19.30 til 8.30 om morgenen...! Til gengæld er hendes lure i løbet af dagen ikke så lange - gerne en lille times tid. Nu har vi jo skiftet til vintertid - så kan det være at hun vågner lidt før om morgenen.

 

Jeg vil se, om jeg ikke får tid til at lægge lidt nye billeder op inden så længe.

Sept
23
2011

Sidste dag på barsel

Så er mors barsel slut. Den sluttede med besøg af mødregruppen i dag - og det var som altid super hyggeligt. Og pigerne har lovet at holde mig opdateret - også selv om jeg ikke mere kan være med i hverdagene. Men mon ikke også at det lykkes at få lavet nogle aftaler i weekenderne, når alle er startet på arbejde igen...

 

I går havde vi sundhedsplejersken på besøg. Det var det sidste besøg, og Martha blev testet på opmærksomheden. En lille test for at se, om hun kunne koncentrere sig om et stykke legetøj, blive afledt og så koncentrere sig igen. Det gik rigtig fint og sundhedsplejersken kunne også konstatere, at øjenakserne er parallelle og hørelsen ok. Martha blev også målt og vejet - hun er nu 72 cm lang og vejer 9,14 kg. Så snakkede vi lidt om udtrapning af amninger og sundshedsplejersken gjorde os opmærksom på, at nu her, hvor Martha lærer at kravle og at rejse sig, så kan der godt komme store udfordringer i forbindelse med putning og søvn. Det er ikke unormalt, at de får meget svært ved at finde ro om aftenen og kommer til at rejse sig op i sengen. Hun kan ikke gøre for det - og vi må væbne os med tålmodighed.

 

I øjeblikket går putningen dog rigtig fint. Martha vil gerne falde i søvn selv og vågner næsten ikke om natten. Så der er også overskud på kontoen, hvis det skulle blive lidt mere besværligt igen...

 

I det hele taget er der meget overskud i øjeblikket. Martha er så glad og nem - hun sidder gerne selv og leger i kravlegården, hun elsker at tømme hele kassen med legetøj, eller hun møver sig rundt på gulvet efter sit legetøj, der triller. Hun øver sig på pincetgrebet og er blevet meget mere undersøgende i forhold til legetøjet. Hun trykker bevidst på knapperne, bladrer og skiller tingene ad.

 

Det bliver svært at tage hjemmefra den skønne lille pige...

Sept
19
2011

Så lakker det mod enden...

Så er min barsel snart slut! På mandag starter jeg på arbejde, og Martha bytter mor ud med far herhjemme. Rasmus har 10 ugers barsel og glæder sig!

 

Siden sidst har vi været i København et par gange - først en uge i forbindelse med Rasmus´ uddannelse på DTU, og i sidste uge fordi jeg var på kursus. Begge gange har vi boet hos Kristian, Marthas farbror. Det har været rigtig hyggeligt, og vi har nydt at være i byen.

 

Martha har rykket sig en del siden sidst. Hun spiser nu små rugbrødshapsere til frokost, og hun begynder at spise mere og mere mad. Det er stadig svært for hende at spise selv, men vi øver os. Hun er ret begejstret for rosiner, og vi prøver at få hende til at tage dem selv. Det kniber dog lidt, og rosinerne forsvinder i hendes hænder, og hun kan ikke rigtig få dem proppet i munden. Men så har hun fundet ud af, at hun da bare kan sætte munden ned til bordet og tage dem med tungen! smiley.gif

 

Hun kryber også fremad nu, men er ikke kommet helt op i kravlestilling - det ser ud som om, at det ikke varer så længe endnu!

 

Martha har fået sin første cykelhjelm, så hun kan sidde trygt og sikkert i løbevognen, som er blevet taget i brug. Både mor og far har været ude med Martha - og hun nyder tilsyneladende at sidde i vognen og se verden fare forbi.

 

I går, søndag, deltog Rasmus og jeg i et adventurerace i Videbæk, og farmor havde taget den lange tur til vestjylland for at passe Martha. Løbet blev noget længere end forventet, og det endte med at vi havde været væk i 8 timer. Farmor og Martha klarede det hele i stiv arm - og selv tidspunktet for amning kom de igennem med en god portion grød!

 

Min sidste barselsuge står på besøg af mormor, babysvømning, sundhedsplejerske og mødregruppe - så der er nok at se til for os begge. Det bliver spændende, hvordan hverdagen bliver, når mor og far bytter plads. Mon far vil overtage opdateringerne på hjemmesiden? smiley.gif

Aug
20
2011

Snue og høj feber

Så har vi haft en skøn dag med mødregruppen + mænd. Det var smadder hyggeligt at møde de smås fædre - og jeg tror også, at det var sjovt for dem at møde os og hinanden. Vi havde en rigtig god dag i haven med næsten tørvejr.

 

Fredagen efter røg Martha ned med en slem forkølelse, der resulterede i et par nætter, hvor hun vågnede hvert kvarter. Hun var helt stoppet til i næsen på trods af saltvandsdråber, og så snart hun faldt rigtig i søvn, glemte hun at trække vejret gennem munden, hvilket så betød, at hun vågnede grædende.4e501069b43fa20082011.jpg

 

Forkølelsen fortog sig dog forholdsvist hurtigt, men da den var ved at være helt overstået, fik Martha høj feber. Fredag nat ugen efter vågnede hun og var meget varm. Hendes temperatur om morgenen var 39,5 og i løbet af lørdagen steg den til 39,9. Vi ringede til vagtlægen og fik at vide, hvilke ting vi skulle være opmærksomme på, og forsøgte så ellers bare at lindre hende mest muligt. Heldigvis faldt feberen allerede lørdag nat og søndag var hun frisk nok til at tage med til fødselsdag i Solbjerg. Her havde vi en rigtig hyggelig eftermiddag, men måtte smutte tidligt, for at tage hjem med det lille pus, som ellers klarede det hele meget tappert smiley.gif

 

4e50111512bda20082011.jpg

 

 

Den sidste uge har hun så fået det bedre og bedre - og i dag har hun vist været helt på toppen igen smiley.gif Hun rejste sig op selv, mens hun sad i kravlegården - så nu er det vist tid til at få sænket bunden! Og så er hun så småt begyndt at bevæge sig. Hun kommer stadig mest blot rundt i cirkler eller lidt baglæns - men hun er også blevet set bevæge sig en lille smule fremad!

July
31
2011

Eget værelse og sidder selv!

Martha bliver så stor, så stor! Nu sidder hun selv - og i fredags blev hendes nye værelse indviet! Hun sover nu i sin egen tremmeseng på værelset i stedet for i Bedside-crippen i soveværelset. Jeg har lagt et par billeder ind på billedsiden.

 

Fredag var også natten, hvor startskuddet for færre amninger lød. Planen er, at Martha skal ammes ved 23-tiden, og så ikke før ved 5-6 tiden igen. Og så kommer far jo på arbejde! For det er ham, der skal trøste og få Martha til at sove igen, hvis hun vågner i mellemtiden. Vi har nu haft to nætter sådan. Den første nat vågnede hun kl. 02 - og jeg tror kl. var 03.30 inden hun faldt i søvn igen... Men så vågnede hun også først kl. 06.00, hvor hun kom med ind i dobbeltsengen. I nat vågnede hun første gang kl. 05.00. Så det går hurtigt fremad! smiley.gif

 

Om dagen er der også sket noget med søvnen. I stedet for tre lure, er hun nede på to - en formiddagslur og en eftermiddagslur. Som regel sover hun ca. en time i hver, men de sidste par dage har hun sovet 2 timer om formiddagen og 1½ time om eftermiddagen. Det kunne jo være dejligt, hvis det holder ved.

 

I dag skal vi mødes med hele mødregruppen med mænd og grille. Vejret ser lovende ud, og vi glæder os til en dejlig dag.

July
25
2011

Ferie

Så har Rasmus haft tre ugers ferie og vi har været på farten. Vi startede med en tur til Bornholm, hvor vi havde lejet sommerhus i en uge. Ugen sluttede med Rasmus´ adventurerace. Det var en super god uge og i modsætning til resten af Danmark havde vi dejligt vejr. En dag lejede vi en lille speedbåd med vandski og en badering til. Det var super sjovt og det lykkedes Rasmus og Carsten at komme op at stå på vandskiene, men min rumpe vist var lidt for tung. Til gengæld var ringen et hit! Martha var også med ude at sejle et par ture, hvor vi sejlede til en lille afsides havn med et hyggeligt røgeri, hvor vi fik frokost.

 

Herefter tog vi til Sverige, hvor vi besøgte Chistina og Christoffer i sommerhus. De har Oscar på godt 2 år og venter nummer to. Det var et super lækkert område - helt ugeneret og ned til en dejlig stor sø, hvor vi var ude og sejle i kano. Oscar var et hit for Martha. Hun kunne sidde længe og kigge på hans spilopper og grinede vildt af ham, når han hoppede. Siden har mor og far også prøvet taktikken - og det virker faktisk. Meeen man føler sig nu lidt fjollet, når man står og hopper. Det kan være, det er det, Martha griner af smiley.gif

 

Hjemme igen og så en tur i Djurs sommerland med Pernille, Andreas og Sigurd, og Christina og Mikael. Martha elsker tilsyneladende når der er så meget at kigge på, og hun finder sig i at blive slæbt med rundt til det hele.

 

Vi har også været en smut i Esbjerg på besøg ved mormor og Leif, hvor vi havde en enkelt overnatning. Martha putning er blevet lidt bedre igen, og ca. halvdelen af gangene kan hun lægges med en godnatsang og så selv falde i søvn. Den anden halvdel af gangene er dog stadig noget mere langvarige.

 

Så har Martha været med mig i sommerhus i Ellingelyng sammen med min veninde Stine og hendes datter Matilde på 2½ år. Her havde vi også nogle rigtig hyggelige dage, hvor vi blandt andet var ude at spise. Martha sidder nu godt i en høj stol og kan vist godt lide sådanne restauranter, hvor der er meget at kigge på.

 

Hun får nu to, snart tre måltider om dagen ud over amningerne. Om morgenen får hun grød og om middagen og aftenen står den på kartoffelmos med grøntsager. Vi skal snart til at give hende kød og fisk to gange om dagen også.

 

Martha har fået sin første tand! Den tittede frem for omkring en uge siden og stikker nu godt op. Den næste er vist på vej, og det gør tilsyneladende ret ondt. I nat græd hun i hvert fald meget, og hun vil ikke gumle på gummebørsten, som hun ellers plejer at være begejstret for.

June
27
2011

Vuggestuebesøg og skønne grin

Så har vi været på besøg i 5 institutioner. 2 vuggestuer og 3 integrerede institutioner - alle inden for få hundrede meter.

Det første sted vi var, var vuggestuen Vimmerby i Falstersgade, der er en stor vuggestue med 39 børn. Det var et rigtig lækkert sted, hvor en meget venlig pædagog viste os rundt. Der var en stor grøn legeplads med masser af græs, buske og træer, og det virkede som et rigtigt godt sted. Så vi var mægtig begejstrede, indtil jeg fik øje på et opslag på opslagstavlen. Det viser sig, at vuggestuen i Ny Munkegade er blevet opsagt i lejemålet - og der skal derfor bygges ny etage ovenpå i Vimmerby. Byggeriet skal efter planen starte i april næste år og kommer jo selvfølgelig til at gå ud over Vimmerby, der formentlig i en periode skal genhuses og i hvert fald skal leve i byggerod længe... Så øv!

 

Næste sted var Thunfisken i Thunøgade, der er en selvejende integreret institution med 12 vuggestue pladser. Tilsyneladende ret svær at komme ind i, hvis man ikke har søskende i børnehaven, men det gør vist heller ikke så meget... Den var ikke umiddelbart noget at råbe hurra for. Der var meget støj, da vuggestuen lå lige ud til legepladsen, hvor 40 børnehavebørn legede. Og selv om legepladsen var ok i størrelse var der slet ikke noget grønt...

 

I dag har vi så været 3 steder mere. Først i Sølystgade, som også er en integreret institution med bare 12 vuggestuepladser. Den var rigtig fin med lækker legeplads og meget venligt personale. Men meget svær at komme i nærheden af...

 

Så var vi i Hjarnøgade hos Arveprinsesse Carolines Børneasyl (åbenbart Danmarks næstældste institution.). Også tilsyneladende et rigtigt godt sted, men med samme problematik i forhold til venteliste, fordi søskende kommer foran i køen - og der er ca. 40 børnehavebørn og kun 12 vuggestuepladser...

 

Den sidste i dag var vuggestuen i Ny Munkegade. Det er en stor vuggestue med 39 børn - og hvis det ikke var fordi, de skal flytte om et år - til Vimmerby, ville den også være rigtig god. Men måske er det slet ikke så slemt at skulle flytte - de følges jo ad og får pædagogerne med. Så det er nok det ind til videre bedste bud, hvor det også skulle være til at få en plads.

 

Så er Martha endelig begyndt at grine sådan lidt mere regelmæssigt. Vi kan få hende til at klukke når vi klovner og tumler med hende - så det er virkelig skønt. Det er svært ikke selv at grine med hende smiley.gif Hun er også begyndt at bevæge sig lidt mere, når hun ligger. Hun ruller nu nemt fra mave til ryg, mens det stadig kniber den anden vej. Det lykkedes ind i mellem for hende at komme om på siden, men længere kommer hun ikke. Og hænderne er virkelig blevet hendes værktøj. Hun griber sikkert fat i legetøjet og tager det fra den ene til den anden hånd. Og så har hun fundet ud af, at det er sjovt at smide ting på gulvet smiley.gif

   

June
20
2011

Mor på udflugt

Så har jeg været til koncert - og Martha og Rasmus var "alene hjemme." Det lykkedes os ikke igen med flasken, så vi var lidt bekymrede for, hvordan det ville gå, når Martha vågnede, og jeg ikke var der. Men det fandt vi slet ikke ud af...! Martha fik mad og blev ammet kl. 18, og så drønede jeg til Horsens. Rasmus lagde hende i seng - og da jeg kom hjem kl. 01.30 var hun stadig ikke vågnet, så vi fik ikke lejlighed til at finde ud af, om hun ville tage flasken, når hun bare var træt og sulten nok... Faktisk sover hun nu til mellem 01.30 og 02.30 før hun vågner første gang - så det tegner jo rigtig godt. Måske er det aftensmåltidet, der gør, at hun kan sove lidt længere, selv om det stadig er ret begrænset, hvor meget hun får spist.

 

I dag har vi været til infomøde ved børnetandplejen. Det var meget hyggeligt, men nu altså ikke noget, man ikke vidste - eller kunne læse sig til, når tid kommer. Men nu ved vi i hvert fald, hvordan og hvorledes bisserne skal børstes, når de kommer.

 

I morgen kommer mormor på besøg. Det glæder vi os meget til!

 

Billederne fra babysvømning er blevet lagt på http://aquababy-spanien.blogspot.com/2011_06_01_archive.html men tilsyneladende er der ingen billeder af Martha selv under vandet. Billede ca. nr. 107 og nogle stykker frem er fra vores hold - jeg ved dog ikke, hvorfor billedet af Martha, der dykker ikke er med... (Så er det lykkedes mig at lægge billederne herind, så I ikke behøver at bladre mellem de mange andre)

 

På torsdag har vi aftalt med to vuggestuer i lokalområdet, at vi skal komme og besøge dem, så vi kan danne os et indtryk af institutionerne. Det bliver spændende at se, hvordan det er - og om der er stor forskel på stederne. Man kan prioritere 6 institutioner, når man skriver sit barn op til vuggestue - men det er jo langt fra sikkert, at man bliver tilbudt en plads i de valgte institutioner. Men man har jo lov at håbe! smiley.gif 

 

 

June
15
2011

10 timers søvn - og en flaske!

Så har Martha igen taget to helt forunderlige nætter. I går nat sov hun fra kl. 19.30 til kl. 03.00 og i nat fra kl. 20.00 til 06.00!!! Begge aftener har hun spist en god portion grød, så måske den mere faste føde får hende til at sove længere. Så er det bare spændende om det holder. Sidst hun tog et par gode nætter, var vi jo tilbage til flere amninger natten efter... Men uanset hvad, er det i hvert fald dejligt at vide, at hun kan. smiley.gif

 

Og her til eftermiddag prøvede jeg for ca. 117. gang at give hende en flaske - og vupti, hun tog den og slugte de 50 ml modermælkserstatning i løbet af et øjeblik. Så dét håber jeg, at hun vil gøre igen...

 

I weekenden var vi på besøg hos farmor og farfar. Vi havde en dejlig dag i det gode vejr - og hvis alt det her med mad (flaske og grød) virker, så varer det nok ikke længe, før Martha kan passes af bedsteforældrene.

 

Til babysvømning i dag blev der taget billeder med undervandskamera. Så inden længe kan vi se, hvordan det ser ud, når Martha dykker smiley.gif Jeg skal nok lægge billedet op her, så snart vi får det...

June
8
2011

Hemmelig gave, skemad og vaccination

I dag kom der en pakke med posten til Martha. Med flag og tillykke-klistermærker - men UDEN afsender... Og det er faktisk ikke lykkedes os at gætte, hvem det er fra - så vi skylder vist et påskeæg smiley.gif I pakken var et lækkert sæt sommertøj, som vi gerne vil sige tak for... Men til hvem?

 

Martha er blevet vaccineret for anden gang i mandags - og også denne gang reagerede hun med feber og utilpashed, men det var heldigvis overstået dagen efter.

 

Tirsdag havde vi besøg af sundhedsplejersken - Martha er nu 65 cm og vejer 7,4 kg. Sundhedsplejersken fortalte om introduktion til skemad, og vi besluttede at starte allerede samme dag, da Martha har vist stor intereresse for vores mad, og når hun har fået lov at smage lidt agurk, melon osv. Så vi købte ind til majsgrød og gik i gang. Første gang fik hun kun, hvad der svarer til en skefuld, men allerede i dag fik hun en 5-6 skefulde. Det er sjovt at se, hvordan hun tager imod det og viser interesse. Her i starten skal hun bare have et enkelt "måltid" om dagen, og så skal vi gradvist trappe op.

 

Vi øver os stadig med flasken, for det ville være rart, hvis Martha ikke er 100% afhængig af mors mælk... Hun vil gerne sidde og gumle på flasken, men indtil videre ikke mere end det...

 

Jeg har endelig fået lagt lidt billeder op på siden. De ligger i omvendt rækkefølge - altså at de nyeste billeder ligger øverst - så se nedefra smiley.gif

June
2
2011

Far på barsel

Så har Rasmus endnu en uges barsel, hvor der er tid til hygge med familien. Martha ser virkelig ud til at nyde at have os begge to hjemme om dagen!

 

Hun har dog fået en rigtig grim hoste, som formentlig er årsag til de svære aftener. Humøret er dog ikke meget påvirket af hosten, hun virker bare lidt mere ked af det, når hun er træt.

 

I dag har vi været på besøg hos oldemor og Inger. Det var rigtigt hyggeligt at se dem igen, selv om besøget var kort. Vi skulle nemlig også til Beder og besøge Marthas granonkel Leif og Susanne.

 

Vi startede med at få serveret lidt forfriskninger - blandt andet noget vandmelon, som Martha fik lov at sutte lidt på. Dét kunne hun lide! Også granonklen var et hit. Faktisk så stort et hit, at hun begyndte at græde, da jeg tog hende fra ham. Hun holdt op i det øjeblik, hun igen kom over i hans arme! Derudover var vi ude på en lang, skøn gåtur i den smukke natur ved Beder. Der var indlagt pause på halvvejen, hvor vi alle kunne blive tanket lidt op. Også Martha - der også lige valgte at komme af med noget. Og det "noget" var den helt store omgang, der nåede helt op i nakken. Så mor og far kom virkelig på arbejde! Men man kan sagtens skifte ble (og tøj) i barnevognen i skoven, når bare pusletasken er godt udstyret.

 

Alt i alt har det været en dejlig dag, og Martha sover i øjeblikket sødt oven på alle strabadserne.

May
29
2011

Tilsyneladende ingen skjulte udgifter

Så prøver vi igen. Og denne gang ser det ud til, at vi kan beholde hjemmesiden uden at skulle betale - i modsætning til 123, hvor kun den første måned var gratis.

 

Hvis der er nogen, der har gode idéer til, hvad der kan være på hjemmesiden, må I endelig sige til!

 

Nå, men efter at Martha sov igennem i mandags, var der endnu en god nat tirsdag, hvor hun kun var vågen 23.30 og kl. 05.30. Men derefter har vi været tilbage til 3-4 amninger i løbet af natten. Og de sidste 4 dage har hun været meget ked af at skulle i seng. Jeg har netop puttet hende og måtte give op - jeg lod hende falde helt i søvn i mine arme, efter på 45 minutter at have forsøgt at lægge hende 4 gange, hvor hun har skreget utrøsteligt... Den stakkels pige er helt hæs efter 4 aftener med meget gråd... Men nu tror jeg hun sover - og det er jo trods alt det vigtigste. Men håber virkelig, at vi kommer tilbage til "det gamle," hvor hun kan lægges i seng, blive sunget for og så selv falde i søvn. Det har fungeret rigtig godt de sidste par måneder.

 

Det har ellers været nogle dejlige dage, hvor Rasmus er startet på endnu en uges barsel. I dag har vi bare været hjemme og hygget os hele dagen alle tre. Rasmus er hjemme hele næste uge - undtagen tirsdag, hvor jeg får møødregruppen på besøg, så det kunne ikke passe meget bedre.

 

Med hensyn til billeder her på siden kommer der nok til at gå lidt tid før det er helt på plads. Men det skal nok komme!

May
19
2011

Dagbogen kopieret fra den gamle hjemmeside

29. maj 2011

Ny hjemmeside!

Så udløber denne side snart igen, og jeg har den sidste uges tid været på jagt efter et gratis alternativ, som var lige så let at gå til som denne side. Og jeg har fundet det! biggrin.gif

Jeg har faktisk fundet en side, der har skabeloner til siderne, ligesom denne her, så man ikke selv skal ind og designe osv. Det er et hit, når man som mig, ikke har de store IT-færdigheder.

Der er dog lidt forskelle på siderne. Jeg tror nok, at billedsiderne er lidt anderledes - måske er det ikke muligt at se billederne som slideshow (eller også har jeg bare ikke fundet ud af, hvordan endnu). Men til gengæld er der en kalenderfunktion, så I nu kan se, hvad Martha skal lave. Og så er der mulighed for at udsende "nyhedsbrev" til tilmeldte. Det vil jeg forsøge, hvis der er nogle, der tilmelder sig...! wink.gif

Jeg har kopieret dagbogen og gæstebogen over fra denne side, men det tager meget lang tid at uploade alle billederne - så jeg tror bare at jeg lægger et mindre antal af de gamle billeder op - og så selvfølgelig, hvad der kommer af nye.

Den nye hjemmesideadresse er: familienonline.dk/Martha

Denne side lever i ca. 10 dage endnu.

 

24. maj 2011

Martha har sovet igennem!

Lige en helt kort opdatering for at fortælle, at Martha i nat har sovet igennem! Hun blev lagt i seng kl. 20.00 og sov vel omkring halv ni. Jeg gik for en gangs skyld tidligt i seng - ved halv ti-tiden - og vågnede kl. 04.30!!! Det er jo helt utroligt. Hun plejer at have fået to måltider på det tidspunkt - som regel mellem 22.30-00.30 og igen mellem 02.30-04.00. Så Martha har nu sovet i 8 timer i træk! Og jeg fik 7 timer for første gang siden hun blev født - jeg føler mig som et helt nyt menneske! wow.gif

Så er det spændende, hvordan de kommende nætter bliver. Tør nu ikke tro på, at det bliver lige sådan, men man kan jo håbe!
 
 
19. maj 2011
i42972391._szw190h250_.jpg
Hmm - dét der med mere tid som græsenke, det holdt vist ikke - tiden er (igen) fløjet afsted og lige pludselig er der gået 14 dage siden, jeg skrev sidst...

Nå, men første forsøg med pasning af Martha blev ikke til noget, da Maiken desværre var syg på sin fødselsdag og måtte aflyse festivitas´en. (Så nogle ville måske mene, at det var ekstra fejt at lokke hende i kanelbaghold whistling.gif). Til gengæld blev vi inviteret sidste fredag i stedet, og farmor og farfar fik lejlighed til at passe Martha, og vi blev luftet. Det gik rigtig godt - men Martha ville ikke tage sutteflasken, da hun vågnede ved 23-tiden. Farmor og farfar fik hende dog til blot at sove videre i stedet, og hun sov stadig sødt, da vi kom hjem ved ettiden. Vi forsøgte os også med flasken, for jeg havde fået lidt at drikke, men hun ville heller ikke tage den fra os. Faktisk er det ikke lykkedes os endnu... Sidst vi gav hende flaske var i Norge, og dér var det ikke noget problem, men nu nægter hun stejlt. Vi vil dog prøve lidt endnu...

Vi er siden sidst begyndt på en ny omgang babysvømning - denne gang sammen med to fra min mødregruppe. Det er smadder hyggeligt at være afsted sammen, og Valdemar og Marius ser ud til at nyde vandet lige så meget som Martha.

Derudover har vi været til legestue i domkirken - eller det vil sige i nogle lokaler ved kirkekontoret. Det er en times tid med sang og sanglege, og er virkeligt noget, ungerne kan lide. De er helt opslugte og sover rigtig godt bagefter. smile.gif

Og så har det jo været Morsdag. Og jeg skal lige love for, at Martha havde lagt sig i selen for at give mig en rigtig dejlig dag! Den startede med lækker brunch, der var blomster og gave, der var tid til spil med farmand og så havde hun fået lokket hendes far til at give hendes mor massage! Det var skønt.

Morsdag var også dagen, hvor Maiken holdt familiefødselsdag. Martha var i godt humør og viste hele familien, hvor dejlig hun er.

Jeg har lagt lidt billeder fra de forskellige begivenheder op...

Martha udvikler sig stadig med lynets hast! Nu kan hun selv nå sine fødder og hiver ihærdigt i dem for at få dem i munden. I det hele taget kommer alt i munden i øjeblikket. Hun savler rigtig meget og ser ud som om, hun masserer gummerne med legetøjet eller hænderne - så måske er tænderne ved at melde sig...!? Det er nu vist ret tidligt - og vi kan ikke se noget endnu, så det kan også bare være almindelig babyadfærd. tongue2.gif Hun bliver efterhånden også stærkere og stærkere i ryggen - hun sidder rank, når hun bliver støttet - og hun elsker, når vi trækker hende op at sidde og op at stå. Hun rejser sig nærmest direkte fra liggende stilling, når vi trækker hende i hænderne! Til gengæld sover hun lidt dårligere i øjeblikket - sommetider vågner hun hvert 10. minut i barnevognen (så jeg er snart i topform af at rende på trapper), og hun vågner også lidt oftere om natten. Men det er jo også ganske naturligt, når der sker så meget i kroppen og hovedet. Hun har lige rundet de 19 uger, som skulle være tiden for et af de helt store tigerspring, hvor det er naturligt, at de bliver lidt mere pylrede og sover dårligere.

Næste store skridt bliver, at vi skal til at introducere noget skemad til Martha. Sundhedsplejersken kommer i starten af juni og fortæller os om det - og så skal vi så småt i gang. Det bliver spændende at se, hvad hun siger til at få andet end mælk.

5. maj 2011

4 måneder gammel! w00t.gif Stort tillykke til Martha.

Dagen er fejret i mødregruppe, som sædvanlig om torsdagen - og det var super hyggeligt - som sædvanlig!

I går skulle have været sidste omgang babysvømning, inden det nye hold starter i næste uge. Desværre blev det aflyst, så vi har ikke fået de ventede undervandsbilleder. Men til gengæld kunne vi så tage gratis i svømmehallen. Så kunne vi alle tre komme med i stedet. Det blev en rigtig god oplevelse. Martha er mere og mere aktiv i vandet nu - når man trækker hende gennem vandet spræller hun livligt med benene, og hun er også begyndt at plaske lidt med armene - og så hun er super til de såkaldte torpedodyk, hvor man sender hende under vandet fra den ene til den anden! tongue2.gif

I går eftermiddags var farmor forbi, og det blev aftalt, at Martha skal passes af farmor og farfar i morgen efter sengetid, hvor vi er inviteret til Maikens fødselsdag. Det bliver spændende! smile.gif

Som nogen måske har set, er jeg i gang med et stamtræ. Men tilsyneladende kan man ikke tegne, kun beskrive. Så jeg ved ikke helt, om det bliver til mere... Vi får se - jeg er græsenke igen i næste uge og får lidt mere tid, så måske...

1. maj 2011

i42427726._szw190h250_.jpg
Så blev det søndag formiddag, og mens Martha sover i gården, og jeg venter på at få en formentlig meget træt mand hjem fra adventurerace, er der lige tid til en kort opdatering.

Siden sidst har den igen stået på babysvømning og mødregruppe, og så har vi haft besøg af mormor. Hun kom sidst på eftermiddagen fredag, kort efter at Rasmus var taget afsted og kunne lige nå et par vågne timer med Martha, inden hun blev lagt i seng halv otte (Martha altså wink.gif). Lørdag var det strålende vejr (igen), og vi tog alle tre på picnic i Botanisk Have. Det var rigtig hyggeligt og Martha lå og legede i skyggen af barnevognen.

Hun har de sidste par dage snakket helt utroligt meget. Hun brummer, laver bobler, sprutter og laver i det hele taget mange forskellige lyde. Det ser ud som om, at hun synes det er mægtigt sjovt at frembringe lydene, som giver nogle forskellige fornemmelser i munden og i halsen. Hun har været i et dejligt humør hele weekenden og jeg glæder mig til at dele det med farmand igen. Han har barsel hele næste uge, så der bliver rig lejlighed til at opleve hende sammen.

På onsdag er sidste omgang babysvømning på holdet (jeg har tilmeldt os det næste hold), og der bliver taget billeder med undervandskamera. Det bliver sjovt at se Marthas ansigtsudtryk, når hun er under vandet! biggrin.gif

26. april 2011

i42310920._szw190h250_.jpg
Så er påsken vel overstået, og det er tid til endnu en update fra Marthas hverdag. Der er efterhånden gået et par uger siden sidst og tiden flyver afsted. Vi har en dejlig hverdag, men vi havde nu også glædet os til påsken og Rasmus´ fridage.

I tirsdags havde vi besøg af Frida, Jette og Kristian, hvor vi grillede pølser i haven til frokost og nød det gode vejr. Én af de første dage, hvor Martha har været ude i længere tid ad gangen (ud over selvfølgelig i barnevognen). Det har faktisk været lidt af en udfordring, at vi er gået fra det ret kolde vejr til sommertemperaturer. For lige pludselig gælder det ikke bare om at pakke Martha godt ind - nu handler det mere om at sørge for at hun ikke sveder. Garderoben skal vist snart fornys lidt cool.gif

Torsdag var vi til farmors fødselsdag i Solbjerg. Martha er så småt begyndt at reagere på, at der er mange mennesker og uro omkring hende, så hun havde ikke så nemt ved at falde til ro. Men det gik nu generelt meget godt, og familien fik da også smil og glade hvin fra Martha (Vi venter stadig på at få gentaget det skønne grin...!).

Lørdag pakkede vi bilen og kørte til Rebild Bakker, hvor Casper og Sofie havde lejet en campinghytte og inviteret os på hygge. Også her var Martha en hel del udenfor og nød vejret sammen med os - vinden var dog ret kold, så hun blev igen pakket godt ind.

I går kørte Martha og jeg til Fredericia, hvor vi besøgte min veninde, og derefter til Børkop og besøge Lei og Lasse. Leis forældre er på besøg fra Kina. Det er første gang de er i Danmark (og uden for Kina) og de skal være her i 5 uger. Det var dejligt at møde dem igen og de var meget begejstrede for Martha. Faktisk sad Lei og hendes mor med Martha det meste af tiden, så det var meget let at være mor!

Siden skiferien er vi begyndt at lægge Martha op i seng om aftenen i stedet for at lade hende falde i søvn i liften i stuen (eller i vores arme). Det går faktisk meget godt, selv om det stadig er lidt svært for hende at finde ro om aftenen. Men når hun først er faldet i søvn sover hun godt i ca. 4 timer inden sulten melder sig igen. Det passer som regel med at være omkring det tidspunkt, hvor vi går i seng, og herefter bliver hun ammet yderligere to gange inden vi står op om morgenen. Så der er stadig plads til længere stræk, men til gengæld sover hun med det samme efter at hun har spist, så hver opvågning er hurtigt overstået. I det hele taget har hun jo sovet godt om natten helt fra starten, og vi krydser fingre for at det fortsætter! smile.gif

13. april 2011

Så er vi hjemme fra Norge igen. Vi kom hjem mandag middag efter en skøn tur. Hjemturen var lang - vi kørte fra Hemsedal kl. 14.30 søndag, men langt det meste af tiden var jo på færgen, hvor vi kunne være i kahytten. Og så var det i kahytten at Martha grinede for første gang! En smuk kluklatter fremkaldt af en flyvetur med far hen over hovedet på mor! w00t.gif

Marthas udvikling går rigtigt stærkt i øjeblikket. Hun griber nu ud efter ting og får også ind i mellem godt fat. Derudover er hun meget optaget af sine fødder, som vrikker lystigt, når hun studerer dem. Hun pludrer også mere og mere.

I Norge har hun nydt at se på Sigurd - det har vist været den bedste underholdning.

I går var sundhedsplejersken på besøg: Martha vejer nu 6 kg og er 62,5 cm lang! smile.gif Inden da var vi til motion i Dgi-huset og herefter til lægen, hvor Martha fik sin 3-måneders vaccination. Jeg blev advaret om, at hun måske ville reagere på vaccinationen med feber eller ved at være lidt mere pylret. De første timer efter vaccinationen gik fint, men så skal jeg ellers love for, at det lille pus fik det skidt. crying.gif Fra kl. 15.00 og til midt i nat har hun haft det rigtigt dårligt og haft meget svært ved at finde ro. Hun har heller ikke haft så meget appetit, men brugt masser af energi på at skrige. Heldigvis faldt hun dog rigtig i søvn på et tidspunkt og vågnede glad og frisk op i morges, så hun nu er tilbage i vanlig glad stil. smile.gif Heldigt, for hun skal jo bruge energien til babysvømning i dag!

6. april 2011

Lige en hurtig hilsen her fra Hemsedal i Norge, hvor vi nyder en uge på ski sammen med Sigurd, Pernille og Andreas.

Martha har rundet de tre måneder i går og er i hopla! Hun har det skønt heroppe, hvor vi skiftes til at være to på ski og to, der tager sig af børnene. Martha sover ude i barnevognen om dagen (for der er faktisk ca. 10 grader heroppe i dagtimerne) og efter hendes helt egen rytme, idet hun jo slet ikke bliver forstyrret af daglige gøremål, såsom babysvømning eller mødregruppe m.m. Det har betydet, at hun alle dage heroppe er vågnet mellem kl. 6 og 7, fået en lille lur ved 8-tiden og så har hun ellers sovet formiddagslur og eftermiddagslur på omkring to timer hver dag og været i strålende humør i mellemtiden! Fjeldluften må gøre hende godt! Til gengæld er det så lidt sværere for hende at finde ro om aftenen - men det lykkes da. smile.gif

Turen herop klarede hun også rigtig godt - både sejladsen og køreturen tog hun i stiv arm! Det er skønt, at hun finder sig i så meget fra hendes tossede forældre!

Billeder og flere historier følger når vi kommer hjem...

30. marts 2011

i41591440._szw190h250_.jpg
Så er vi kommet vel igennem ugen uden farmand. Jeg tror Martha har savnet ham - faktisk blev hun en smule pylret sidst på ugen - især på puslebordet, hvor hun ellers altid er i rigtigt godt humør. Det var sikkert fordi hun manglede sin far til at pusle om hende.

Ugen havde vi ellers fyldt godt ud med aktiviteter. Mandag var vi til "mor i form" om formiddagen og gik tur to timer med Marlene og Emmeline fra min mødregruppe. Lige en dag for Martha. smile.gif

Tirsdag skulle Martha vises frem ved Statsadvokaten i Viborg, så mine kolleger kunne se, hvor dejlig hun er. Køreturen til Viborg gik rigtig godt - den var overstået i løbet af en lur. Besøget gik også rigtigt fint og Martha fik nogle dejlige gaver. Bagefter besøgte vi Pernille og Sigurd, hvor vi overnattede til onsdag. Martha og Sigurd kunne holde de to mødre i sving, men der blev dog tid til et enkelt spil Carcasonne. wink.gif Fra Viborg kunne vi så køre direkte til babysvømning onsdag formiddag.

Efter mødregruppe torsdag, kørte vi fredag til Holstebro, hvor vi først besøgte anklagemyndigheden og de gamle kolleger. Også her charmede Martha dem alle og viste sig fra sin bedste side.

Herefter kørte vi til Ulfborg Kirkeby til Jette, Kristian og Frida, hvor så Marthas far kom sammen med Christina, Christoffer og Oscar. Det var en rigtig dejlig weekend med alle ungerne. Frida er 3 år og Oscar snart 2. Det er som at se lidt ind i fremtiden i forhold til, hvordan hverdagen bliver når Martha bliver lidt ældre. Det er sjovt at forestille sig - men lige nu nyder vi altså tiden som den er! biggrin.gif

Martha fik gave af vennerne - noget rigtigt lækkert tøj - og så ellers 100 bolde, som meget venligt var blevet drysset ud i bilen! tongue2.gif (se billedet). Troede ellers at vi var blevet for voksne til den slags, men vi si´r tak! wink.gif

Søndag var vi ved Vesterhavet i blæsevejr, hvor Rasmus søgte ly med Martha i en bunker - Jeg har lagt billeder ind fra weekenden!


21. marts 2011

i41394601._szw190h250_.jpg
Så blev der igen tid til et indlæg på Marthas hjemmeside.

Siden sidst har vi haft mange dejlige oplevelser. Babysvømning med mormor blev bare desværre ikke én af dem, da jeg på grund af fjernelse af modermærker ikke måtte komme i vandet sidste onsdag - dét havde jeg slet ikke tænkt på... blink.gif I stedet tog vi et bad herhjemme og gik en lang tur.

Fredag blev Martha for første gang passet af farmor - nemlig mens Rasmus og jeg spillede badminton med Maiken og Thomas. Jeg tror Martha og farmor havde en rigtig go´ tur med barnevognen. Faster Maiken havde gipsstøbningerne af Marthas hænder og fødder med, som vi lavede sidste weekend. De er blevet sat i ramme og er blevet super flotte.

Resten af weekenden har vi også rigtig hygget os. Vi tog alle tre ud i Gellerup Badet søndag, så Martha ikke blev snydt for en svømmetur og for at farmand også skulle opleve Martha i vandet. Det var en rigtig skøn oplevelse, som jeg har lagt billeder af her på siden.

Derudover er der et par billeder fra i dag - mest til ære for Marthas far, der er på kursus i København hele ugen og allerede savner sin datter.

15. marts 2011

Så har vi holdt navngivningsweekend for Martha. Vi havde inviteret Marthas bedsteforældre og onkler og tanter til et stort sommerhus på Djursland.

Martha, Rasmus og jeg kørte derop fredag aften og hyggede os, mens hytten blev varmet godt op. Lørdag middag fik vi så gæster og dagen stod på frokost, en lang gåtur i skoven og på stranden, en tur i poolen med en go´ kamp (hvor det bedste hold naturligvis vandt wink.gif) og så ellers fondue i ægte firserstil til aften. Må dog indrømme, at familien skuffede i forhold til maden - jeg tror ikke engang halvdelen blev spist....! (Og det er selvfølgelig ikke indkøbet, det var galt med...! whistling.gif)

Martha tog al ståhejet i bedste stil og hyggede sig i familiens skød! Hun nød den friske luft og sov længe i barnevognen på både gåtur og på terrassen. Jeg tror faktisk slet ikke, at Martha for alvor var ked af det på turen - hun var som hun efterhånden altid er - mild og skøn!

Martha fik en masse dejlige gaver, som hun gerne endnu engang vil sige tak for! Det var meget overvældende og vi glæder os til at få det hele i brug.

Der blev taget en masse billeder i løbet af weekenden, som jeg lægger ind på siden.

I går havde vi så besøg af min onkel Leif og Susanne, som også hyggede sig med Martha. Det var dejligt at få lov at vise hende frem endnu en gang smiley.gif Gad vide om det så er Marthas grandonkel og grandtante - eller hvordan er det nu, det hænger sammen?!

I dag har vi igen været til "Mor i Form" og igen fandt Martha det tilsyneladende ganske underholdende at se sin mor springe rundt og lave mærkelige bevægelser! Tænk, at det kunne være så spændende... Herefter stod den på cafétur med mormor - så nu har Martha også prøvet at spise ude!

I morgen skal mormor med til babysvømning. Det glæder vi os til - og så kan der tages billeder af Martha i vandet med sit nye badetøj.

11. marts 2011

Så er vi i den grad kørende til babysvømning! I onsdags deltog vi i hele timen (30 minutter) stort set uden gråd. Martha dykkede flere gange, og hun flød selvsikkert rundt i en badering (næsten) uden støtte! smile.gif Det er dog stadig en hård omgang, der tærer på kræfterne, og Martha faldt da også i søvn endnu inden hun havde fået tøjet på i omklædningsrummet...

I går stod den igen på mødregruppe, hvor vi denne gang forsøgte at fotografere alle seks babyer på rad og række. Det var nu nemmere sagt end gjort, da de ikke var vågne samtidig på noget tidspunkt. Og da de så endelig lå på række var det svært at få det hele med på billedet - men jeg tror vi fik et meget sjovt billede, som jeg dog ikke har set endnu.

I eftermiddag sætter vi kurs mod Djursland, hvor vi har lejet et stort sommerhus. I morgen kommer bedsteforældre, onkler og tanter og fejrer Marthas navngivning sammen med os. Vi skal alle blive der til søndag, så vi håber, at alle får det rigtigt hyggeligt og får lejlighed til at lære Martha lidt bedre at kende.

8. marts 2011

i41064409._szw190h250_.jpg
Så har jeg alligevel valgt at forlænge hjemmesiden - foreløbig med tre måneder mere. Det ser nemlig ud til, at der er et par stykker eller tre, der jævnligt følger med! tongue2.gif Og så tror jeg også, at det vil være meget sjovt for os selv at have fremover, til at se tilbage på. Jeg har surfet lidt rundt på nettet for at se, om jeg kunne finde en anden gratis hjemmeside - men ærlig talt, så orker jeg ikke at starte helt forfra...

Så jeg håber I vil følge med lidt endnu - og meget gerne kommentere billeder, indlæg osv. - det er nemlig også smadder hyggeligt for mig at komme ind på siden, hvis der er skrevet noget nyt. smile.gif

Jeg er efterhånden kommet lidt i gang med træning igen. Det er blevet til to mindre løbeture - og i går var jeg så til "mor i form" i DGI-huset. Det var faktisk ret godt. Vi kunne have barnevognene med ind, og så lå de små ellers bare rundt omkring på gulvet og kiggede på deres mødre, der hoppede rundt og svedte! Martha var vågen hele timen og lå bare og kiggede rundt på det hele. Det må have været hårdt (også for Martha), for hun faldt i søvn i det sekund, hun blev lagt i barnevognen igen. biggrin.gif

Det er i det hele taget efterhånden en meget nysgerrig Martha, vi har. Hun er blevet super opmærksom på omgivelserne og hun er skøn at snakke med. Hun smiler meget nu og har tålmodighed til at "snakke" med os i længere og længere tid ad gangen. Hun vågner om morgenen i godt humør, og man skal ikke anstrenge sig meget for at få et stort go´ morgen-smil! Det er dejligt at se, at hun trives og udvikler sig. Mon hun snart opdager sine hænder og fødder? Og måske får vi også snart et grin fra hende...

5. marts 2011

i40989989._szw190h250_.jpg
"I dag er det Marthas fødselsdag - hurra, hurra, hurraaa"

2 måneder gammel og sprudlende og smilende som aldrig før biggrin.gif

Dagen er blevet tilbragt i Esbjerg hos mormor og Leif - iført sin mors gamle røde joggingdragt, se billedet. Martha og jeg kørte med Rasmus til Kolding i går, hvor Rasmus fortsatte til Haderslev til seminar ved Beredskabsstyrelsen. Vi blev hentet af mormor og Leif, og kørte til Børkop, hvor Lei og Lasse bød på frokost. Og så kørte vi til Esbjerg.

Besøget i Esbjerg og besøget af Pernille og Sigurd (den lille bandit) gav anledning til at få taget en masse billeder med det nye kamera, og jeg har lagt lidt smagsprøver her på siden.

Babysvømningen var en lidt mere blandet fornøjelse i denne uge, men vi havde i hvert fald 10 gode minutter i vandet biggrin.gif

1. marts 2011

i40878942._szw190h250_.jpg
Så er farmand blevet 31 år. Fødselsdagsgaven fra kæreste og datter var et digitalt spejlreflekskamera, så meget af weekenden er blevet brugt til at undersøge markedet for, om det nu var det rigtige mærke og den rigtige model, jeg havde købt. Det var det - så nu kan vi begynde at lege med kameraet - og tage endnu flere og bedre billeder af Martha.

Gaven var i øvrigt også 30-års fødselsdagsgave, da graviditeten jo kom i vejen for faldskærmsspringet, som jo var sidste års gave.

Weekenden bød også på besøg hos oldemor, hvor også farmor og farfar og Inger var. Det var rigtig hyggeligt at se familien igen og Inger fik endelig lejlighed til at sidde lidt med Martha - så længe humøret holdt tongue2.gif

I dag får vi besøg af Pernille og Sigurd. Sigurd er 5 måneder ældre end Martha - så det er sjovt at se, hvad man kan forvente i de næste måneder!

I morgen står den igen på babysvømning - så må vi se om Martha er i lige så godt humør som sidst! Jeg har i øvrigt lige sat billede på det sidste dagbogsnotat - sådan ser man ud, når man er meget træt efter en tur i svømmehallen biggrin.gif

8 dage tilbage...

24. februar 2011

i40879076._szw190h250_.jpg

Babysvømning og mødregruppe

Så oprandt dagen for babysvømning. Godt belæsset med tasker og udstyr drog vi til Lyseng Svømmehal i god tid til amning, omklædning og så videre. Jeg havde forberedt mig på, at det kunne ske, at vi blev nødt til at gå op efter ganske kort tid, hvis Martha blev utilfreds eller ked af det. Men det blev hun slet ikke! Tvært imod så hun faktisk ud til at nyde at være i vandet, i hvert fald så længe jeg holdte hende tæt ind til mig. Og dykke kunne hun også - hun så bare en anelse forskrækket ud, da hun kom op igen blink.gif Vi plaskede rundt i vandet i godt 20 minutter indtil jeg valgte at stoppe, mens legen var god - der skulle jo lige være energi og godt humør til endnu en tur under bruseren og lidt tålmodighed med moderen, der skulle finde ud af både at få Martha og sig selv vasket, tørret og klædt på...!

Det var to meget trætte piger, der kom hjem til Lollandsgade bagefter!

I dag har jeg haft besøg af min mødregruppe, så stuerne har været fyldt med mødre og babyer! Det var super hyggeligt og jeg glæder mig til at lære pigerne endnu bedre at kende.

I morgen er det Rasmus´ fødselsdag, og jeg har lovet at komme ned på hans arbejde med hjemmebagt kage i morgen eftermiddag og vise Martha frem. Jeg er ret spændt på, om Martha vil sove i morgen formiddag eller om projektet går helt i kage tongue2.gif

Forresten kan jeg lige gøre opmærksom på, at denne side er midlertidig. Det er nemlig kun gratis den første måned - herefter skal man betale for hjemmesiden sad.gif Så der er 12 dage tilbage...

22. februar 2011

Så har jeg lagt et nyt videoklip ind på siden - klippet er optaget i går.

21. februar 2011

i40662047._szw190h250_.jpg
Mødregruppe og forberedelse til babysvømning

Så blev det endelig fredag, og der stod mødregruppe på programmet. Vi skulle mødes 7 mødre og 7 babyer ved sundhedsplejersken - medbring selv kaffe(!). Vi var dog kun 5 af hver, da én skal flytte og derfor havde takket nej, og én var på ferie. Tiden gik mest med præsentation af os selv og vores børn, og så fik vi planlagt at mødes fremover hver torsdag fra 11-13. Startende på torsdag her i Lollandsgade. smile.gif Det var rigtig hyggeligt og jeg er ret sikker på, at vi har fået en god gruppe. Jeg var vist ikke den eneste, der havde set meget frem til det og gerne vil bruge gruppen meget. Så er eneste problem parkering til 6 barnevogne på torsdag...! blink.gif

Weekenden har været stille og rolig - i hvert fald for Martha og mig. Farmand var til julefrokost ved brandvæsenet fredag og at dømme efter sprutdunsten i soveværelset lørdag morgen var det en god fest! w00t.gif Lørdag havde jeg Martha med under bruseren for at forberede hende (og mig) lidt på onsdagens babysvømning, hvor vi jo skal bade uden kar. Det gik rigtig godt og Martha så ud til at nyde vandstrålerne. Så er det bare spændende, hvordan jeg klarer det uden en far lige udenfor, der tager imod, mens jeg selv blev tør igen.

I dag skal vi så ud og finde badetøj til Martha og i morgen skal jeg til 8-ugers undersøgelse (ved godt, at der kun er gået 7 uger - men skal jo være klar til svømmehallen) ved lægen. Og så er vi klar ! tongue2.gif


15. februar 2011

i40475523._szw190h250_.jpg

Det var så dén weekend! Tiden flyver afsted hurtigere end nogensinde... I morgen bliver Martha 6 uger, og der er snart gået 3 måneder siden jeg var på arbejde...!

I går var mormor på besøg, og det var tydeligt at begge nød samværet smiley.gif Mormor har tilsyneladende en meget beroligende virkning på Martha, der sover som en sten i hendes arme. Det blev til en rigtig hyggelig dag med en laaaang gåtur i barnevognen i kulden.

Jeg har i de sidste par uger skrevet ned, hvornår Martha har sovet, været vågen og er blevet ammet. Og jeg har netop regnet lidt på det. Martha sover i gennemsnit 13 timer i døgnet. Det er vist i den meget vågne ende af skalaen! Men hun sover rigtig godt om natten, så vi er ret heldige. smile.gif

På fredag skal vi starte i mødregruppe - dét glæder vi os meget til.

11. februar 2011

i40413291._szw190h250_.jpg

Efter en travl uge er det endelig blevet weekend og farmand har kunnet nyde sin datter. Det startede dog noget turbulent med en meget utilfreds dame fredag eftermiddag/aften, så vores planer om at gå ud at spise blev ændret til take away fra Bones, der blev indtaget i etaper...

Martha sov dog godt i nat, vågnede bare hver tredje time og blev ammet. Hun kunne endda lokkes til at blive i sengen til 08.30 i morges, så vi kunne sove længe! Og siden vi stod op har humøret været i top. Dagen har budt på et par timer i barnevogn rundt i byen i det fantastiske vejr med mor, så far kunne passe studiet og. Og så er farmors aktivitetstæppe for alvor kommet i brug. Vi har flere gange forsøgt at lægge Martha der, men hver gang er hun blevet meget hurtig utilfreds. Men i dag lå hun næsten 10 minutter alene og kiggede sig omkring.biggrin.gif Det er skønt at se, hvordan hun bliver mere og mere interesseret i sine omgivelser - og at hun kan ligge alene og suge indtrykkene til sig. hehe.gif

Lægger lige lidt flere billeder op...

Go´ weekend!

9. februar 2011

i40413323._szw190h250_.jpg

I mandags startede Rasmus jo så på arbejde igen efter barsel, kursus og ferie. Og jeg skal lige love for, at han kom på arbejde. Først 8-16 på kontoret, så til vagtskifte ved brandvæsenet fra 18-21. Vel hjemme og lige efter at have smækket benene op, gik alarmen kl. 21.30 - til brand indtil midnat. Under bruseren og så endelig i seng. Kl. 01.30 - ny alarm - brand indtil kl. 06! Nyt bad og så i seng, hvor Martha vågnede 6.30 smiley.gif Heldigvis kunne han så endelig sove et par timer, inden han igen skulle på kontoret...

Martha har været ganske utilfreds med tilværelsen de sidste par dage, så der har også været nok at se til for den hjemmegående. I dag har hun dog vist sig fra sin lidt mere milde side smiley.gif Mon det var den berømte 5-ugers krise? ;)

Vi har været til 5-ugers undersøgelse ved lægen i dag - alt er, som det skal være. Hun vejer nu 4600 gram og er 56 cm.

 
Panel title

© 2018 martha

Antal besøg: 126919

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,70607209205627sekunder