maxlahorst - Værdier
Indholdet er en

                                             Værdier

 

Alle mennesker har værdier, vores liv bygger på et værdigrundlag. Man kan sagtens have flere værdigrundlag, i familien eksisterer et værdigrundlag, en slags regelsæt som familien agerer udfra, hvis regelsættet brydes kan familien være i fare og en mulig opløsning kan ske.

 

På arbejdsmarkedet eksisterer der også forskellige former for værdigrundlag. Virksomhedsejeren har sit, og medarbejderne har deres. For ejeren af virksomheden gælder det om at få virksomheden til at vokse og være rentabel. Dette kan opnås på flere måder: Der er den hårde måde, hvor medarbejderne køres hårdt med meget få eller ingen personalegoder, her kan der være et stort gennemtræk af medarbejdere. Der er lidt mere bløde måde, her er der en høj grad af dialog mellem ledelse og medarbejdere, flere personalegoder, her vil der være medarbejdere der har en meget lang ansættelse i virksomheden bag sig, da der er en følelse af medejerskab. Man har et fælles mål og værdigrundlag at arbejde udfra, man kan sammenligne det med en have, der er mange forskellige planter, der hver især kræver lige præcis deres betingelser for at kunne gro og give deres bidrag til helheden.

                                                      Grundværdier

 

Det er en god idé at udforme et sæt grundværdier, der kendetegner virksomheden. Det kan bare som eksempel være miljø. ”Vores virksomhed” har en grøn linie, det betyder vi sorterer vores affald, vi renser vores evt. spildevand, vi genbruger, der hvor det er muligt. Det kan også være sikkerhed, vi vil sikre vores medarbejdere på en måde der minimerer risikoen for arbejdsskader, mulighederne er mange, men man bør holde sig til ca. 5 grundværdier, som man som virksomhed kan stå inde for.

   
 
Panel title

© 2018 maxlahorst

Antal besøg: 457

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,45783305168152sekunder