Else Pedersen - om Else Pedersen

Hei, mit navn er Else Pedersen, jeg er födt i Otterup på Nordfyn, efter endt skolegang blev jeg gift og flyttede til Stige ( lige udenfor Odense ) men efter nogle år flyttede min familie og jeg til Kobe i Japan.

Her studerede vi japansk i et år, derefter flyttede vi op i landet til en kommune som hed Fukui, der bosatte vi os i en lille landsby, på dengang ca 17000 indbyggere, som hedder Kanatzu, vi arbejdede som missionärer der i 8 år.

Vi havde 3 börn som fik lov at välge om de ville gå i norsk skole i Kobe, eller gå på japansk skole i Kanatzu, skulle de gå i skole i Kobe, kom de kun hjem i sommerferien da afstanden til Kanatzu var for lang, de valgte at gå i den lokale japanske skole, hvilket vi var glade for, japansk skole er veldig godt udviklet.

Efter at havde boet i Japan i 8 år vendte vi tilbage til Danmark, det var noget af et kulturchock (igen) da der er en utrolig forskel på Japan og Danmark, värst var det for vore börn. Det er bestemt ikke let at komme hjem og begynde skolen i 9. og 10. klasse når man "bare" taler dansk men ikke kan skrive og läse det särlig godt, vor yngste datter fik flere år til at venne sig til det, hun var 10 år da vi kom hjem, vi ville ikke presse dem til at både gå i japansk skole og dansk skole da den japanske skole er meget krävende og desvärre fandtes der ikke internet på den tid, så det med at studerer på distance var der ikke tale om, men de klarede det ganske godt alligevel, min äldste datter er arkitekt, min sön arbejder for Det Danske Landbrugsråd på deres kontor i Tokyo, min yngste datter valgte at blive CNC-operatör.

Desvärre var det ikke let for os at få arbejde, både min nu avdöde mand og jeg havde en handels og kontoruddannelse men da vi ikke havde arbejdet med det i lang tid var det jo nästen umuligt, jeg var så heldig at få arbejde i flere garnforretninger hvor jeg både var i forretningen og designede modeller, det syntes jeg meget om, men til sidst måtte vi tage arbejde på en fabrik, med familie skal man have ökonomien til at löbe rundt, det endte med at vi flyttede til Sverige og arbejdede på Electrolux, og vi bosatte os i en mindre by som hedder Hova, den ligger ca 200 km nord for Göteborg, midt imellem Vätteren og Vänaren,og her har vi/jeg boet nu i 21 år, det sjove er at min farmor er svensk og jeg har hvnet ca 60 km fra hvor hun er födt og opvokset smiley.gif.

Nu da jeg er blevet pensioneret har jeg gået med i PRO (et forbund for pensionärer) og underviser bl.a. i Origami og Strik, til näste vinter skal vi lave nogle specille japanske billeder, jeg synes det er interessant at have med mennesker at göre.

 

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 2250

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34776306152344sekunder