Menneskets udvikling - Mennesket og dets slægtninge
Mennesket
Mennesket kaldes også for Homo Sapiens. Mennesket er et pattedyr, og vi er en af de mest succesfulde dyrearter, der endnu har været på Jorden. 
Den store udbredelse der er med mennesker, skyldes vores gode tilpasningsevne, der gør, at vi kan leve og formere os på alle kontinenter på nær det antarktiske.

Kroppen
Mennesket har ca. 1,8 m² hud, ca. 600 muskler, ca. 206 knogler, ca. 28 billioner røde blodlegemer a ca. 0,007 mm diameter, over 100 led, 90.000 km vener, arterier og kapillærer samt 13 milliarder nerveceller. Hjernen vejer gennemsnitligt 1350 gram. Mennesket har op til 5 millioner hår. 
Det kan godt være, at mennesket har en stor hjerne, men dog har blåhvaler og elefanter større hjerner, men hvis man sammenligner menneskets hjerne med menneske kroppen, så har vi en stor hjerne.
  1y1xk9.jpg
 

Mennesket i dag
Mennesket har udviklet sig meget siden den gang. Mennskets hjerne har udviklet sig, så i dag er mennesker i stand til at bruge teknologi, lære ting, og huske det!
Den gang gik mennesker bøjet forover, og de brugte også knoerne til at gå på,pga. de jo var ligesom aber. Men i dag går mennesker oprejst, og de bruger kun to ben til at gå på, eller når man er baby, så kravler man jo rundt på alle fire.
I dag er mennesker i stand til at tale andre sprog, så vi kan kommunikere med folk fra hele verdnen, og vi er i stand til at samarbejde med folk om forskellige ting.
 
Nærmeste slægtninge
De nærmeste slægtninge til mennesket er chimpansen, gorillaen, orangutangen og nogle andre. 
Mennesket deler 99% af de genetiske materialer med de afrikanske aber, og i følge biologiske undersøgelser peger det mod at de tre arter menneskeaber samt mennesket, havde samme stamfader, der levede for 6-7 millioner år siden. 
Menneske arten Homo Sapiens bliver underdelt i tre underarter: Fortidsmennesker også kaldet arkaisk Homo Sapiens, neandertaler også kaldet Homo Neanderthalensis og nutidsmennesket Homo Sapiens Sapiens.

Orrorin
Orrorin lå først på stamtræet. Orrorin havde et primitivt tandsæt med en spids hjørnetand lig hun chimpansens og små kindtænder, dog var emaljen som en specialisering blevet tyk sammenlignet med chimpansens og gorillaers.

Sahelanthropus
Sahelanthropus havde et lille kranie, der var fladt og langstrakt med et hjernerumfang på 400 cm³, som en spinkel chimpanses, men med for kort ansigt og tyk øjenbryns bue til at være stamform for senere abemennesker
Sahelanthropus er den hidtil ældste kendte art på menneskets udviklingslinje. Der er blevet fund i 2001 og 2002 der er 6-7 millioner år gamle, de er blevet fundet i Tchad, og fundet består af et næsten komplet menneskelignende kranium, to underkæbestykker og tre løse tænder.

Afarensis
Afarensis havde en større øre åbning som moderne mennesker, kindtænderne er kraftigere, og hjernen er med 400-500 cm³ blevet lidt større end chimpansernes. Både hos Anamensis og Afarensis bære underarmene stadig træk, der viser, at menneskelinjens stamform var kno-gænger som afrikanske menneskeaber.

Chimpansen
Chimpansen er et af menneskets nærmeste slægtninge, fordi chimpanserne har 95-96% af de samme gener som mennesket har, og tidligere troede man, at de havde hele 98% af menneskets gener. 
Ligesom mennesket har chimpanserne en modsatstillet tommelfinger, men chimpansens storetå er også modsatstillet, så de kan gribe fat i træerne.
 
74883-bigthumbnail.jpg 
 
Det korte af det lange
Mennesket har lignet aber, de har været behåret, og gået på knoer, men i dag har vi hud med små hår på, som man ikke altid kan se, og vi går på to ben.
Hele kroppen har ændret sig meget bl.a. str. på kraniet, på tænderne, hjernens str. og mm.
Men den gang var vi dog bedre til at klatre i træer, men det klare alle aberne jo bare i dag, mens menneskerne går på to ben.
 
Panel title
Antal besøg: 80

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,31165790557861sekunder