MMA - UFC

Ufc_logo.jpg

UFC står for The Ultimate Fighting Championship, som er et amerikansk mixed martial arts (MMA) underholdningsselskab indenfor kampsport. UFC huser de bedste rangerede kæmpere i hele verden og producerer årligt en lang række af events over hele verden.

UFC er inspireret af forskellige turneringer, men mest Vale Tudo fra Brasilien som på dansk betyder “ingen regler”. UFC fik for alvor sit gennembrud i starten af 1990erne, da der blev afholdt War of the Worlds, en turnering kun bestående af 8 mand, men med hver sin speciale indenfor kampformer – inspirationen kom af Gracie familie som viste verden igennem Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ), at størrelse og muskler ikke nødvendigvis var en fordel. Især  Royce Gracie slog sit navn fast, da han vandt UFC 1, UFC 2 og UFC 4 ved at få hans større mostandere til at submitte hele 11 gange (rekord i UFC). Gracie familien ændrede UFC for evigt.

I starten af 1990erne opererede UFC ikke med mange regler, men der var dog visse undtagelser, som at bide og prikke i øjnene. Hvad der var tilladt var ting som at sparke, slå, rive (også i hår ja) og endda fish-hooking som betyder, at man må rive i munden, næseborene osv. At rive i hår og fish-hooking er i dag dog blevet banlyst, da det ødelægger huden rundt omkring.

 
Panel title

© 2018 mma

Antal besøg: 108

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,61554884910583sekunder