Mobiltossen - Forside
Hvordan ser det danske mobilmarked ud?
Som almindelig mobilkunde kan det være anstrengende at opretholde det store overblik over situationen på det danske mobilmarked. Hvilke er de billigste, hvilke selskaber har den bedste service,  og ud fra disse svar, hvad for et teleselskab er så det absolut bedste for lige nøjagtig min situation?

Jeg vil efter bedste evne forsøge at assistere dig med gøre det overskueligt hvilke telefonselskaber der er på Danmarks mobilmarked, sådan du som forbruger kan se, hvad for et mobiltelefonselskab der bedst passer til dit behov og dine værdier.

Jeg giver dig i dette debut blogindlæg en grundig viden omkring nogle af de telefonselskaber, der opererer på Dks mobilmarked. 

Rækkefølgen er tilfældig og rangeres ikke efter hvilket jeg synes du skal vælge. Hvilket telefonselskab der er mest gunstige,  helt an på dig!
 
Mobilselskabsoversigt

Info om OK Mobil
OK Mobil er sammensat p.t. som en andel af energiselskabet OK fra Danmark, som blev grundlagt i 1978 og sælger en bred vifte af ydelser inden for energisektoren. OK Mobil er ligesom OK ejet af kunderne, hvilket betyder udgangspunktet igen og igen at give kunderne det billigste telefoni og de mest kvalitetsorienterede fordele.

OiSTER
Mobilselskabet OiSTER blev grundlagt i 2008 af teleselskabet 3, der ønskede at give eksistens til et nyt lavprisselskab. OiSTER differentierer sig fra de andre mobiltelefonselskaber ved at fokusere på, at det skal være nemt og billigt at være kunde. Derudover er OiSTER´s fokusområde at gøre det så klart, simpelt og billigt at være kunde.

Information om CBB Mobil
Teleselskabet CBB Mobil blev grundlagt i år 2000 under varemærket Club Blah Blah, som i år 2002 blev ændret til navnet CBB Mobil. CBB Mobil har deres væsentligste interesse på at gøre det simplere at være mobilkunde. Dette medvirker, at de gør meget for at bibeholde deres mobilabonnementer så enkle og nemme at fordøje som muligt. 

Information om Telmore
Det danske mobilselskab Telmore blev grundlagt som en fuldstændig modsætning til de teleselskabers høje og uigennemskuelige, ikke gennemskuelige priser og abonnementer i 2000. I dag har Telmore deres fokus på at opnå gennemsigtighed gennem et skarpt koncept og en høj servicegrad. Disse konkurrenceaspekter kombineres af Telmore med yderst konkurrencedygtige priser. 

Info om Fullrate
Teleselskabet Fullrate blev grundlagt i år 2005,, hvor de i 2011 startede med at  mobiltelefoni. Fullrate har som omdejningspunkt at forsyne med kvalitetsløsninger inden for telefoni til lave priser. Derudover har Fullrate kundeservice som væsentligste omdejningspunkt, hvor de har defineret målet om at kunne bidrage med den bedste kundeservice for den danske befolkning.

Information om Bibob
Det danske teleselskab Bibob blev grundlagt i 2007, og har som omdejningspunkt at forsyne med konkurrencedygtig telefoni til indehavere af smartphones. Bibob har som omdejningspunkt at gøre det let og hurtigt for deres kunder at drage nytte af deres smartphones ,når de er på farten. Prisen på tale- og dataforbrug er som følge heraf lav sammensat med en bundsolid hastighed på din forbindelse.

Call me
Teleselskabet Call me blev grundlagt i 1997 og fungerer i dag som en del af Telia. Call me har som omdejningspunkt at levere prisbevidst og simpelt mobiltelefoni samt at du som dansker får mulighed før alle andre for at købe de branchens nyeste mobiltelefoner. Derudover stiller Call me skrapt på social ansvarlighed med virksomhedens vidtrækkende markedsførings fremstød ”Tal ordentlig”.

Information om Telia
Virksomheden bag det internationale teleselskab Telia blev grundlagt i 1853 og er p.t. femtestørst i Europa og 7. størst i verden. For telefonselskabet Telia er det væsentligste omdejningspunkt hele tiden at kunne forbedre teleindustrien, så befolkningen bestandigt kan få de bedste oplevelser og de nyeste løsninger.

TDC
Televirksomheden TDC blev grundlagt i 1875, og er derfor det første televirksomhed der gav danskerne chancen for at snakke sammen over telefonen. Televirksomheden TDC har mange forskellige abonnementer som du har mulighed for at købe som enkelt person og som flere samlet i en familie. Jo flere individer du køber telefonabonnement til, jo jo mere konkurrencedygtig en pris kan du også få. 

Information om Telenor
Teleselskabet Telenor er det sjettestørste på verdensplan samt det største i de Skandinaviske lande. Telenor fokuserer på omdejningspunkt at levere kvalitetsprodukter til en prisbillig pris inden for mobil- såvel som fastnettelefoni, hvilket derudover også indbefatter mobilttaletidskort og abonnementer til mobil. Telenor har opsat målsætningen om at give danskere høj standard inden for kvalitet og flere muligeder for at vælge. 

Fremtiden indenfor mobiltelefoni og mobilabonnementer 

 

Fremtiden indenfor for mobiltelefon abonnementer er lav betaling, det vil sige betaling hvor der betales et fast beløb hver måned for et allerede bestemt antal timer, antal SMS beskeder og dataforbrug. Denne type for afregning har i noget tid været gældende hos de små teleselskaber, men meget tyder på at de større nu også begynder at bruge denne type for betaling. 

 

Det store spørgsmål lyder så om det gør mobiltelefoni markedet gennemskueligt for danskeren og om det resultere i lavere priser. som udgangspunkt ser det endnu mere gennemskueligt ud, til sammenligning med abonnementer til mobilen hvor man betaler pr. påbegyndt minut eller nogle gange sekund, men hvor der forekommer nogle andre ekstra omkostninger og priser der vil gøre det billigere eller dyrere. 

 

Det er dog ikke helt så simpelt. Når tele selskaberne langsomt indfører fast pris på mobilabonnementet ønsker de stadig at maksimere deres indtjening så meget som de kan og en måde at gøre det på er en kostelig overtaksering hvis man overstiger hvad ens mobilabonnement tilbyder. 

 

Hvis du f.eks. har et mobiltelefon abonnement der inkludere 5 timers taleforbrug om måneden og du taler i hele 8 timer hver måned, må du betale for de de 3 timer du er snakket udover, og det er her overtakseringen kommer ind i billedet. Teleselskaberne tror simpeltvis at du som dansk forbruger ikke får valgt det rigtige abonnement og herved tit kommer til at afregne en enorm regning på de timer, tekst beskeder og den datatrafik der ligger ud over dit abonnement. Det ser altså ud til vi får et gennemskueligt marked for mobilabonnementer, men det er dog ikke helt sandt, selvom det på overfladen ser ud til vi får mere gennemskuelighed og billigere priser. 

 

Det der er positivt er at der er kommet nye regler omkring priser på både taletid, men også mobil data når du rejser i udlandet og bruger din mobiltelefon med dit normale danske mobilabonnement. Dette betyder at der heldigvis nu er kommet en prisbegræsning, og det er helt sikkert at vi ikke har fået det sidste at se på den front endnu. Mobil datatrafik forhøjes næsten fra måned til måned, flere og flere får smartphones der kan bruges til email, facebook applikation samt surfing på nettet, og jo flere brugere, des større volume. Som markedet bliver større bliver det mere interessant for mobilselskaberne at konkurrere for at få kunder, og herved sker der med sikkerhed et fald i prisen på data i mobilabonnementerne.

 

Overskueligheden på mobilmarkedet

Mangler du ekstrahjælp med at genskabe overskuelighedomkring det danske marked for mobilforbrug, har undertegnede fundet en ydersttilfredsstillende løsning på dette problemområde. Ved hjælp af websiden Mp.dk kan du nemlig købe det billigste abonnement til din mobil baseret på netop dit personlige forbrug og behov. 

Du undgår hermed at betale for meget for dit telefonabonnement, og dermed give penge for ydelser du ikke gør brug af. Ligesådan undgår du ubehagelige oplevelser med en efterregning, fordi du har benyttet din mobiltelefon mere end troet. Www.mp.dk hjælper dig nemt og enkelt i at finde det optimale telefonabonnement.

Det eneste du skal gøre er faktisk at angive dit forbrug, hvorefter siden automatisk og på under 3 sekunder finder det billigste mobilabonnement på markedet til lige netop dit unikke forbrug. Mp.dk er derfor god til at se, hvorvidt du kan spare penge, men også til at finde et nyt mobilabonnement, hvis du netop har købt en ny telefon.

Er du mere til taletidskort, kan jeg anbefale Taletidpriser.dk, som mere er specialiseret inden for denne teleprodukt. 


Hvilke oplysninger har dit teleselskab om dig?

For tiden er der meget opmærksomhed omkring, hvilke oplysninger hvem har om hvem, samt ikke mindst hvem der giver oplysninger til hvilke aktører. Det er således også blevet undersøgt på mobilmarkedet med de danske mobilselskaber, hvor denne artikel fra TV2 viser noget skræmmende!

4 ud af 6 danske mobilselskaber gav nemlig personfølsomme oplysninger ud til Radio24syv´s medarbejder, som ringede under dække som personen selv. Det var faktisk kun selskaberne 3 samt CBB som ikke videregav personfølsomme oplysninger, men i stedet stillede sig kritisk overfor vedkommende som ringede. 

Disse sikkerhedsbrud har nu ført til, at selskaberne selv har påbegyndte interne undersøgelser for at rette op på problemstillingen. Hvad dette fører til skal stå usagt, men alene det faktum at der kun hos Bibob blev spurgt ind til offerets navn og adresse er tankevækkende. For vil dette sige, at selskaberne Fullrate, Telia og Telmore blot udleverer oplysningerne uden hensyntagen til, hvem der snakkes med?

Det kunne godt tyde på, at mobilbranchen trænger til en kraftig overhaling rent sikkerhedsmæssigt.

 
Panel title

© 2022 mobiltossen

Antal besøg: 5928

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.094264984130859sekunder