Danmarks fauna - Insekter

(Fra www.danske-dyr.dk)
Korsedderkoppen er almindelig i Danmark

Korsedderkoppen er udbredt og almindelig i det meste af landet, og dens meget karakteristiske fangst-spind er uden tvivl kendt af de fleste.

Korsedderkoppen selv er let at kende på den lyse tegning på bagkroppen. Tegningen har form som et kors, og det er den, der har givet edderkoppen navn.

Korsedderkoppen ses især sent på sommeren og tidligt om efteråret. Hvis vejret er godt, kan man finde dens flotte spind mange steder. Man lægger især mærke til spindet tidligt om morgenen, hvor det kan være utrolig dekorativt, når det er fyldt med dugdråber.

I Danmark findes der ca. 535 edderkopper, og korsedderkoppen er helt sikkert en af de mest kendte.

Korsedderkoppen er et rovdyr. Den lever af mange forskellige slags insekter, som den fanger i sit spind.

(Fra www.danske-dyr.dk)
Næsehornsbillen – en imponerende bille

Næsehornsbillen er en stor og meget imponerende bille. Den er kastanjebrun, og hannen er meget let at kende på det store ”næsehorn”. Hunnen mangler ”næsehornet” og har kun en lille bule forrest på hovedet.

Næsehornsbillen er ret sjælden i Danmark. Den yngler normalt i gamle, halvrådne træer, men man kan også finde den i dynger af savsmuld og flis ved savværker.

Næsehornsbillen hører til den gruppe af biller, som kaldes torbister, og som tæller ca. 90 arter i Danmark. Mange af torbisterne er store og flotte, men der findes også en del ganske små og uanseelige torbister.

Næsehornsbillen er planteæder. Den lever af mere eller mindre omsatte plantedele. Larven lever af halvråddent træ, som er delvis formuldet. Den æder også planterester.

(Fra www.danske-dyr.dk)
Admiralen er en meget kendt træksommerfugl

Admiralen er en velkendt sommerfugl, der tit kan ses i vore haver i sensommeren. Med sine sorte, røde og hvide farver kan den ikke forveksles med andre danske dagsommerfugle.

Admiralen kan findes overalt i landet, men den kan ikke overvintre hos os. Sensommerens sommerfugle er således efterkommere af individer, der om foråret er indvandret fra Sydeuropa.

Admiralen kan normalt findes hvert år her i landet, og selvom antallet af admiraler kan svinge fra år til år, er det en af de mest stabile af vore træksommerfugle.

Den voksne admiral lever af nektar, som den henter i blomsterne på mange forskellige slags planter. Den er også meget glad for nedfaldsfrugt, og den tiltrækkes desuden af "blødende" træer.

Larven lever af bladene fra brændenælde.

 
Panel title

© 2021 moellerdk

Antal besøg: 428

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.136714220047sekunder