mine opskrifter - Hindbærsnitter
  • Hindbærsnitter

 

4-5 stk.

Dej:

100 g. mel
1 knsp bagepulver
50 g. polenta (brug evt. majsmel)
125 g. koldt smør 
125 g. rørsukker
2 æggeblommer
Ca. 150 g. hindbærsyltetøj

Flormelis

Krymmel

 

175 grader i 15 minutter (varmluftsovn)

Bland mel, bagepulver, rørsukker og polenta  i en skål.

Kom 125 gr smør ned i skålen og findel det med en kniv til det er blandet med melet. Ryst skålen en gang imellem, så kommer i de store stykker op til toppen. Til sidst stikkes hændernes i skålen, og ingredienserne samles hurtigt.

Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt. Stil dejen til køling.

Klip 2 plastikposer op og læg dejen imellem.

Rul dejen ud til en plade, der måler 24X25 cm. Al dejen skal bruges, og det, man skærer fra, lægges ovenpå og rulles med igen. Det lyder svært, men det er det ikke. Dejen er superlet at arbejde med.

Skær ned i midten, så man får 2 stykker af 12X25 cm. Vend de 2 stykker ud på bagepapir eller en silikone bagemåtte. Der skal være mellemrum mellem pladerne - de hæver lidt. Man vender ved at vende plastikposen direkte ned på det nye underlag og trække posen af. Et stykke ad gangen, så kan man lave mellemrummet.

Bag 15 minutter ved 175 grader i varmluftsovn. Kig til dejen ved 10 minutter og dæk evt enderne med lidt folie, hvis de bliver for hurtigt færdige.

Når pladerne kommer ud af ovnen, løsnes de med en skarp kniv og den ene føres over på et skærebræt. Smør hindbærmarmeladen på det første stykke. Den anden plade skubbes ovenpå den første og trykkes let sammen.

Smør glasur på og drys med krymmel.

Skær nu snitterne ud i passende størrelse med en skarp kniv.

 
Panel title

© 2018 moms

Antal besøg: 5299

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,32038998603821sekunder