Sproget, Talen og Skriften - Kommunikation - Interviews af unge over sociale medier
Vi har valgt at interviewe nogle unge om, hvordan de mener, de sociale medier påvirker deres dagligdag. 
Når det hander om de sociale medier, hvorfor så ikke lave de interview via Facebook, Messenger m.m.? 

Vi stillede dem disse 4 spørgsmål: 

Spørgsmål til interview over på facebook:

  • 1. Hvad betyder de sociale medier (Facebook, Messenger, mobiltelefon m.m.) for dig?

  • 2. Tror du at den måde du skriver på gennem de sociale medier, har påvirket dit daglige tale – og skriftsprog (f.eks. stile og opgaver i skolen)?

  • 3. Hvad synes du, er positivt ved at kunne kommunikerer over facebook, mobil m.m.?
  • 4. Hvad synes du, er negativt ved at kunne kommunikerer over facebook, mobil m.m.?


Svarene fra de personer der har ladet sig interviewe af os.


Sofie Kolind Leth

1. Altså, de betyder ikke noget som sådan, for mig. Jeg er på dagligt, men ikke afhængig. Men det er meget godt at man så kan kommunikere med sine venner eller lignende, gratis via nettet, i stedet for måske at betale for at ringe, eller sende sms'er med telefon.


2. Øhm, ja helt klart... Det er ikke noget jeg selv ligger mærke til, men hvis jeg tænker over det, så ja.


3. Jeg syntes det er meget smart at man kan sidde der hjemme og kommunikerer med bekendte over hele verden, du skal ikke til at tage over til folk for at få en snak. Eller hvis en af dine venner er rejst til den anden side af Jorden, så kan man stadig snakke sammen helt gratis over skype, msn, facebook og lignende.


4. Man er afhængig af at folk er online, og det er ikke altid dem, man lige vil snakke med, er online. Man kan heller ikke lægge følelser i det på samme måde, og ting bliver let misforstået.


Andreas Tagmose

1. Hurtige aftaler og man holder bedre på venner, dog går man lidt glip af det personlige fællesskab.

2. Nej, det har det ikke.

3. Det er, at man har let ved at holde på venner og lave aftaler.

4. Man kommer mindre ud og ser folk.


Eva Klode

1. De sociale medier betyder meget for mig. Det er en god måde man kan komme i kontakt med venner og familie på. Det er hurtigt og nemt, og for mig er det uundværligt. Jeg kan slet ikke forestille mig en hverdag, hvor jeg ikke har mulighed for at komme i kontakt med mine venner, hvis jeg har brug for det. Specielt facebook bruger jeg meget, fordi man her både kan se interesser, personlige oplysninger, billeder osv., på både sine venner, og mennesker man ikke kender. Det er en smart måde, at lære nye mennesker at kende, på.


2. Det har ikke påvirket mit skolearbejde. Jeg sørger for at skrive ordentligt dansk, når jeg laver skolearbejde, både mundtligt og skriftligt. Jeg kan godt mærke at min daglige tale bliver påvirket af den måde, jeg skriver med mine venner på. Hvis jeg hører et godt udtryk eller ord, kan jeg nemt komme til at bruge det i min dagligdag. Mit sprog er blevet mere præget af andres måde at skrive på, efter jeg er begyndt at bruge msn og facebook rigtig meget.


3. Det er positivt, fordi det er nemt at komme i kontakt med sine medmennesker. Hvis man har brug for at spørge sin veninde, hvad man har for i lektier til næste dag, behøver man ikke at ringe op til fastnettet, man kan bare lige smide en besked afsted. Det er også nemmere for forældre at få fat på barnet, f.eks. Hvis nu datteren er til fest eller andet, kan det være rart at kunne få fat i dem hurtigt.


4. En negativ ting er, at man ved brug af facebook, msn og andre chatformer, ikke kan se den person man skriver med. Man kan heller ikke høre tonefaldet, tingene bliver sagt i. Altså kan det være svært at skelne mellem alvor og sjov. Det er nemt at misforstå ting, og jeg har oplevet før, at der var nogen, der blev sure på hinanden fordi den ene part ikke havde opfanget, at den anden lavede sjov. Hvis ikke man gør det helt klart, hvad man mener, kan man let tage fejl af hinanden. Det også en grund til, at jeg kun laver sjov på chatten, hvis jeg skriver med mennesker, der kender mig, og ved hvornår jeg ville lave sjov, og hvornår jeg er alvorlig.

 

Ida Gårdsted

1. Det betyder, at jeg hurtigere kan få svar på små spørgsmål og hyggesnakke lidt med vennerne og give dem små hurtige beskeder. Jeg bruger det rigtig meget i hverdagen, men mest til at skrive med mine venner.


2. Nej, det tror jeg ikke. Der er stor forskel på, om jeg skriver en skoleopgave eller skriver over mobil, for eksempel. I hvert fald, når det kommer til ordvalg. Men jeg tror den har påvirket andre, for eksempel med sproget og måden, de skriver på.


3. Jeg synes, det er positivt at man kan "snakke" med personer, som er langt væk, for eksempel hvis man har venner, som bor langt væk, så kan man stadig "snakke" hurtigt med dem, som ens andre venner, der bor tæt på.
Det er også positivt at man kan sende vigtige, men hurtige beskeder til personer.
Jeg synes også, det er rigtig godt, at man for eksempel på Facebook kan skrive så alle kan se det, men også kan skrive privat med folk. 


4. Det er negativt, at man ikke kan se personen, man skriver med. For nogle gange kan det være svært at bedømme, hvordan den anden person har det. Om han/hun er glad, ked af det eller sur. Noget af det værste ved for eksempel Facebook, er hvis en person skriver noget negativt om en, og som alle kan gå ind og se.  

 
Panel title

© 2019 mtprojekt

Antal besøg: 16255

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,72217607498169sekunder