Sproget, Talen og Skriften - Kommunikation - Konklusion

Hvordan vil kommunikationsformerne se ud i fremtiden?

 

Al moderne kommunikationsteknologi, som vi kender i dag, er baseret på vores tale – og skriftsprog. Informationer trykt i bøger og eller tegnet på papir, vil blive erstattet af digitale medier. Denne udvikling sker formentlig, fordi det er smartere, at kunne ændre i informationerne, og fordi det ikke kræver nogen tid. Det vil blive mere udbredt at købe/låne bøger over nettet, det billigere i produktion, fordi bøgerne ikke skal trykkes på papir, men i stedet er en lille fil, som bliver kopieret. Mange vil nok foretrække bogen, fordi det er ubehageligt at sidde og kigge på en skærm med lav opløsning, i for lang tid. Men skærmopløsningen bliver højere og højere, og det vil derfor i fremtiden, blive mere behageligt at læse digitale bøger. 

 I fremtiden vil der være et fælles medie, hvor det hele er samlet. I stedet for en masse forskellige netværk at vælge i mellem. Der kan man chatte, spille og holde sig opdateret, man kan lave videoopkald til personer, der er online, men også bare almindelige opkald til en mobiltelefon. Du kan sende stile og opgaver til dine lærer, tjekke dine lektier og se, hvad du skal i skolen, den næste dag. Måske kunne dine skolebøger og lægge online, så du kunne gå ind og læse dem, så behøves du heller ikke, at have andet end din computer med i skolen.Mobiltelefonen vil ikke forsvinde, den er kommet for at blive. I fremtiden vil det nok blive mere og mere normalt at alle har en mobil, selv helt små børn i børnehaven, de skal jo også kunne ringe til deres forældre, hvis der er noget galt. Men i takt med de sociale netværk bliver mere og mere udbredte, og smartphones hele tiden bliver mere teknologiske, bliver det lettere og lettere at være på de sociale medier, også når du ikke sidder ved en computer. Vi bliver bare mere og mere afhængige af vores mobiler, og vi bruger mere og mere tid på den, i takt med dens udvikling. Men selvfølgelig vil der jo altid være nogle, som ikke vil være online konstant, men måske bare har brug for at kunne ringe til familie og venner for at lave aftaler og sende en enkelt sms her og der. Det er de unge, der nu er de aktive på facebook, og de mest flittige sms-forbrugere. Men i fremtiden vil også de ældste i samfundet, benytte sig af mobilerne til at gå på sociale netværk med, og skrive sms'er. De kender bare ikke rigtig til de mange muligheder endnu, fordi de ikke er opvokset med det, derfor kan det måske virke lidt skræmmende og for nyt for dem.

I fremtiden vil det være muligt for mobilen at mundaflæse dig, du kan føre en samtale uden af sige en lyd. Det ville f.eks. være smart i busser, tog m.m. hvor du ikke vil forstyrre andre mennesker omkring dig, og du kan selv slippe for at blive forstyrret af andre, der plapre løs ved siden af dig. En anden mulighed ved denne teknologi er, at den vil være i stand til at aflæse dansk, og så oversætte det direkte til et andet sprog. Det vil der være en stor hjælp i, for dem som måske ikke lige er så dygtige til engelsk eller tysk f.eks. 

 

Hvordan har opfindelsen af internettet og mobiltelefonen påvirket dagliglivet for unge i nutidens samfund?

 

Vi er konstant online. Vi er stand til hele tiden at være sammen med vores venner. Kan komme i kontakt med dem, når som helst, hvor som helst. Man følger mere med i andres liv – man ved en masse oplysninger om mennesker, man normalt ikke ville vide om dem, hvis det ikke var for de sociale medier. Er begyndt at skrive anderledes på nettet, bruger oftest slang-ord og rigtig mange ord er engelske eller engelske forkortelser.  Når man skriver stil, kan man nemt blive påvirket af den måde man skriver på, når man chatter, fordi chatsproget minder meget om den måde vi snakker på, til hverdag.

Rigtig mange unge har Facebook åben aimens de laver lektier, og man bliver distraheret af det, fordi hvis en besked lige pludselig popper op, mister man koncentrationen. Facebook kan være med til at gøre, at de unge ikke får lavet deres lektier, for det er mere tiltalende at kommunikerer med ens venner, frem for en kedelig rapport.

 
Panel title

© 2018 mtprojekt

Antal besøg: 16063

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,2243571281433sekunder