Sproget, Talen og Skriften - Kommunikation - Sociale medier Facebook m.m.

Facebook


Facebook er det mest brugte sociale netværk i Danmark. Danmark er den mest internet-brugene nation, hvis ikke den meste. Det vil sige at vi som danskere er det mest Facebook brugene land i verden, hvilket er meget ekstremt.

Faktisk bruger vi danskere tilsammen 20.660.930 timer om måneden på Facebook. I Danmark er der 2.921280 Facebook brugere. Det svarer til gennemsnitligt 84,18 timer pr. bruger om måneden, eller 2,72 timer om dagen.Hvad er de egentlige fordele og ulemper ved Facebook og de andre sociale medier? Det vil vi prøve at svare på.


Positive ting ved Facebook

Nogle har fundet deres biologiske forældre gennem Facebook. I stedet for at skulle søge i registre og skulle rejse til andre lande for at lede, kan du med et klik og nogle få taster, søge på et navn, og sandsynligvis kommer der flere resultater frem.


Du kan genoptage kontakten med gamle klassekammerater, barndomsvenner og kollegaer, og derudover kan du også møde nye mennesker og få nye venner.

 

Noget nolge måske vil sige er positivt og andre negativt, er at folk altid vil kunne huske din fødselsdag. Du har nemmere ved at holde dig opdateret med andre folks liv, f.eks. din familie, hvis de bor længere væk, og ikke ser dem så ofte.

 

I din status kan du dele dine meninger ved at opdatere din status med lige, hvad du har lyst til. Uanset om du er sur, glad, trist eller om du sidder og spiser. 


Negative ting ved Facebook

På Facebook kan man komme til at skrive noget i sin status, som man fortryder bagefter, men det er svært at undgå at det bliver set. Det kan skabe mange problemer. Det er nemt at sprede had hurtigt, f.eks. med hadegrupper.

 

Nogle mennesker hævner sig over deres ekskærester og udstiller dem. De bliver jaloux og tjekker dem. Sommetider er det gået så vidt, at nogle er blevet dræbt, fordi de er blevet så jaloux over det, de har set på hjemmesiden.

 

Chefen kan også ske at fravælge dig som ansøger til et job, hvis din profil er fyldt med stavefejl, statusopdateringer om vilde weekender med stoffer, drukbilleder, eller bare fordi du formulerer dig dårligt.

3100 arbejdsgivere er blevet spurgt om de bruger internettet til at researche deres ansøgere. Hver fjerde svarer ja – 34 % af dem har valgt at droppe en ansøger på baggrund af de informationer de har fundet.

 

Facebook beholder alle dine personlige oplysninger, billeder, dine beskeder og dine tekster. Dette indhold kan blive brugt overalt i verden. Faktisk er det ikke kun dem, der må beholde det. Facebook kan videresælge de ting om dig, til andre virksomheder. Facebook ’ejer’ mere end 10.000.000 billeder, 2,5 milliarder om måneder og der bliver oploadet 300.000 billeder i sekundet. Hvis du fortryder du har lagt et billede ind, er det bare ærgerligt. Facebook har nemlig en kopi af alt, hvad du lægger ind og har af informationer, og de forsvinder ikke bare fordi du deaktiverer eller sletter din bruger.

 

Flere er utro, fordi de har genfundet deres gamle ekskæreste, og nogle glemmer helt deres kæreste, og er mere interesseret i, at en helt tilfældig person, du ikke engang kender, lige har kommenteret et billede af dig. 


Generelt positive ting ved de sociale netværk:

Nemt at holde kontakten med venner og familie. Når man modtager beskeder over mobiltelefonen, er man ikke forpligtet til at svare med det samme, og så bliver man ikke så nemt stresset. For selvom du stort set altid har din mobil på dig, er du ikke online på samme måde, som når du er på nettet. 


Generelt negative ting ved de sociale netværk:

Vi kommer mindre ud i fællesskabet, fordi vi synes det er hurtigere lige at skrive en besked, end at skulle tage initiativ til at skulle ud.

Man kan ikke se den person, man skriver med. Man kan ikke vide hvilket humør personen er i, og man kan ikke se kropssproget, hvilket er vigtigt at kunne, for at føre en samtale uden misforståelser.4cf8c5a4e7d7d03122010.jpg

 
Panel title

© 2018 mtprojekt

Antal besøg: 16080

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,32110404968262sekunder