Sproget, Talen og Skriften - Kommunikation - Talen

Talen


Alle dyr har det til fælles, at de ikke har noget sprog, og derfor mente nogle filosoffer at dyr slet ikke kunne tænke. Men de havde faktisk ikke undersøgt om det overhovedet var korrekt, men spørgsmålet er meget interessant.


De fleste dyr kan kommunikere indbyrdes og i nogle tilfælde måske også med mennesker. Det kender hunde – og katteejere nok meget til. Ligegyldigt hvor kloge andre dyrearter end homo sapiens er, er der ingen chimpanser, papegøjer, beostære og andre dyr, der kan lære at tale på samme måde som os mennesker. De kan kommunikere, men de har intet talesprog.


Der er kulturer, der ikke har haft noget skriftsprog: Inkaerne er det bedste eksempel. De kreerede storslåede bygningsværker og er meget kendt indenfor arkitekturens verden. De vedligeholdt og udviklede deres kultur gennem århundreder, men de kendte ikke til skrift. Man ved ikke hvordan de kunne bære sig ad med at holde sammen på samfundet og få det til at fungere, men nogle mener, at de skrev ved hjælp af symboler. Inkakulturen blev udryddet i 1533 og de fik aldrig et skriftsprog.

 
Panel title

© 2019 mtprojekt

Antal besøg: 16250

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,76380515098572sekunder