My Maxi - Motorinstallation
Om motorinstallation i en Maxi 77

En sejbåd skal sejle for sejl, men der kommer selvfølgelig situationer hvor det er praktisk og sikkerhedsmæssigt  godt med en motor.
Men ønsker man at sejle meget for motor så vælg en motorbåd, den har en skrogform der gør den langt mere velegnet til motorsejlads.

En motor kan være fast installeret, det man også kalder en indebordsmotor eller det kan være en udenbordmotor. Til motorsejlads over stor afstande så er en indenbordsmotor nr 1, men igen så vælg en motorbåd. En indenbordsmotor er tung og påvirker sejlbådens sejlegenskaber, den er kostbar at vedligeholde og meget dyr at udskifte. En indebordsmotor er som oftest en diselmotor.
En udenbordmotor er handy, billig i drift og vedligeholdelse og så bruger den benzin. Det har de klare fordele at den dermed er billig i vedligeholdelse og billig at udskifte.

En dieselmotor skal helst køres varm, mange bruger kun motoren til at komme ud og ind i havnen. Udenfor havnen sættes sejlene. Det betyder at diselmotoren ikke bliver rigtig varm, og så slides selv en ny motor rigtig meget, jeg kender eksempeler må dieselmotorer som kun har holdt i 10 år. Det problem er der ikke med en benzinmotor, om det køre kort tid eller lang tid betyder ingenting.

Når vi taler Maxi 77 eller andre både fra 1970'er og 1980'erne med indebordsmotor som sælges i dag så gælder det for 80 -90 % vedkommende at de har den motor som båden er født med. D.v.s motoren er fra 35 - 40 år gammel. Dertil kommer at mange af dem er saltvandskølet hvilket betyder at motoren køles med saltvand som tærer motoren indefra. Spørg man end motormand, så siger han at levetiden på en marienmotor er 20 - 30 år, kan være længere men også kortere.Det betyder også at de alle står lige overfor en ny motorinvestering. En ny Volvo Penta motor til en Maxi 77 koster omkring 55.000 hvortil kommer installation, ofte skal leje og skrue også skiftes, så det løber hurtig op i 80.000. Det skal man lige have in mente når man køber Maxi 77 med indebordsmotor.

Det er årsagen til at jeg foretrækker en udenbordsmotor, den holder også 30 år, og en ny kan købes for 8 - 10.000 meget overkommelig i sammenligning med en diselmotor.
 
Panel title

© 2018 mymaxi

Antal besøg: 203

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,80401802062988sekunder