nielsen77 - Om FCK
   

F.C. København (FCK) er en københavnsk fodboldklub. Klubben blev stiftet den 1. juli 1992 som en overbygning af Europas ældste ikke-engelske klub KB af 1876 og B 1903. Klubben har administration på Øster Allé 50, Østerbro i København, træningsfaciliteter på KB's baner på Peter Bangs Vej, Frederiksberg og har hjemmebane i Danmarks nationalarena Parken på Østerbro i København.

Klubben har været i den danske Superliga siden sæson 1992/1993 og har vundet danmarksmesterskabet 9 gange. Siden 2001 har klubben haft en gylden æra med 8 guld-, 1 bronze- og 2 sølvmedaljer i den bedste hjemlige liga, tre pokaltitler og vandt både første og anden udgave af Royal League, en vinterturnering for de bedste hold fra Danmark, Sverige og Norge. Klubben kvalificerede sig for første gang til Champions League-gruppespillet i 2006, og for anden gang i 2010.

Klubben ejes af det børsnoterede firma PARKEN Sport & Entertainment A/S, der også ejer PARKEN Venues A/S, der står for udlejning af PARKEN til både fodbold, herunder landskampe, og mange andre ting inden for underholdningsbranchen.

Starten

F.C. København blev stiftet den 1. juli 1992 som en overbygning af Danmarks ældste klub Kjøbenhavns Boldklub (KB) og Boldklubben 1903 (B 1903). Begge klubber havde problemer, hvilket var årsagen til overbygningsløsningen. KB tjente ikke nok til at spille på sin hjemmebane, Idrætsparken og havde siden midt i firserne haft sportslige problemer, som skabte bange anelser for klubbens fremtid, og B 1903 var utilfredse med deres gammeldags stadion, og man var bange for at klubben ville få fatale problemer med økonomien, hvis klubbens mæcen, Alex Friedmann, stoppede. I slutningen af 80’erne forhandlede KB, B 1903, Frem, Lyngby Boldklub og Fremad Amager om at lave et nyt københavnsk storhold med et nyt moderne stadion som hjemmebane. KB og B 1903 endte med at være de to klubber i overbygningen som fik navnet F.C. København, hjemmebanen blev det ombyggede stadion PARKEN, bestyrelsesformand blev OL-helten Harald Nielsen, og man besluttede, at klubben skulle træne på KB's baner på Peter Bangsvej, Frederiksberg.

FCKs første landsholdsspiller Torben Piechnik var med til at vinde EM.

Klubben havde en god trup med bl.a. de tidligere landsholdsspillere Ivan Nielsen, Pierre Larsen og Michael Manniche, og i den første sæson vandt man danmarksmesterskabet. Mesterskabet blev sikret på Brøndby Stadion mod Brøndby IF i en spændende kamp der endte 3-2 til FCK. Senere er FCK blevet Brøndby IF’s største rival til mesterskabet, og hver gang de spiller mod hinanden følger mange med i TV eller på tribunen. Opgørene kaldes Slaget om København eller Nyklassikeren/New Firm.

De stille år

I sin anden sæson fik klubben sølv i ligaen og efter dette gik man ind i en miserabel periode. Blandt andet 5-0 nederlaget til det tjekkiske hold Hradec Králové i 1995 i Europa Cuppen er et godt eksempel på den nedtur klubben havde. I superligaen måtte man nøjes med det ene dårlige resultat efter det andet. Man endte som nr. 6-8 i perioden 1995-2000 med en enkelt afstikker i 1998. Højdepunkterne i denne periode var 1995 og 1997 hvor klubben fik sin første og anden pokaltitel, og i 1998 da man spillede bronze hjem i superligaen.

Flemming Østergaard

Parken

Flemming Østergaard med kælenavnet "Don Ø" tiltrådte som direktør i 1997. Han havde været i Lyngby Boldklub inden, som han skiftede fra under stort postyr. Før tiden i Lyngby Boldklub var han adm. direktør i Kinnarps A/S, med hvilken han også indtrådte som sponsor i FC København, da klubben blev dannet i 1991. Siden hans tiltrædelse som direktør (og senere som bestyrelsesformand) er FCK blevet en af de rigere klubber i Europa. Klubben har mangedoblet sin børsnoterede værdi samt udviklet sig fra en virksomhed med ganske få ansatte til en virksomhed med flere hundrede ansatte. Under Flemming Østergaards ledelse udvidede klubben sit forretningsområde fra en fodboldklub til en koncern med basis i underholdningsbranchen. FCK blev tillige børsnoteret under navnet PARKEN Sport & Entertainment A/S som en følge af købet af PARKEN, som man sidenhen udstyrede med et skydetag. Med tiden har koncernen købt 75% af Lalandia, købt fitness.dk og i 2001 kom FCK håndbold til som en håndboldklub med hold for både damer og herrer, da PS&E overtog driften af håndboldklubben Frederiksberg IF (FIF). I 2009 indviede PS&E en ny tribune til afløsning for den gamle D-tribune i PARKEN, der stammede fra den oprindelige Københavns Idrætspark fra 1948. I tilslutning til den nye tribune var det tanken at opføre en multihal beregnet til håndbold og koncert-arrangementer, men Finanskrisen 2007-2010 medførte et stop for planerne. Finanskrisen indebar tillige, at PS&E måtte foretage væsentlige nedskrivninger af værdien af koncernens ejendomme, og koncernen realiserede i 2009 et underskud på kr. 239 millioner. De økonomiske problemer har siden hen medført, at Flemming Østergaard og Dan Hammer er blevet fyret af de øvrige bestyrelsesmedlemmer.

Brian Laudrup

Den 10. november 1998 foretog Flemming Østergaard det største spillerindkøb i dansk fodbold i nyere tid, man hentede Brian Laudrup fra Chelsea F.C.. Brian Laudrup var blevet træt af at spille i udlandet og havde fået hjemve, prisen for den hjemvendte stjerne blev samlet 1,2 million pund. I kontrakten (den del, der var indgået mellem FC København og Chelsea F.C.) var der en klausul der sagde at Brian Laudrup kunne fortryde skiftet inden den 31. maj 1999, og efter at have spillet 12 kampe for klubben fortrød Brian Laudrup og skiftede til Ajax Amsterdam i Holland. Han var utilfreds med den behandling han fik på de danske stadions samt den store fokus, der var på hans person og hans familie i de danske medier. Som en følge af det kiksede Laudrup-ophold samt den fejlagtige ansættelse af cheftræner Christian Andersen (der blev fyret efter få måneder), blev ansvaret for FC Københavns sportslige anliggender overdraget fra Flemming Østergaard til en nyansat sportsdirektør (Niels Christian Holmstrøm).

Den gyldne æra

I 2001 startede klubben en periode med succes. I 7 år havde klubben lidt under dårlige resultateter i superligaen, og i 2001 formåede man at vende de sportslige fiaskoer til succes. Store investeringer blev lavet for at hente den engelske træner Roy Hodgson til klubben og købe Jacob Laursen i Derby og Ståle Solbakken i AaB til at lede holdet imod mesterskabet. Ståle Solbakken nåede kun 14 kampe for F.C. København, da hans hjerte satte ud under en træning. FCK's læge Frank Odgaard fik ham genoplivet ved hjertemassage, men Solbakken måtte stoppe sin karriere efter dette. Dette gav plads til Christian Poulsen der tog over på midtbanen. Mesterskabet blev sikret i sæsonens næstsidste kamp imod Brøndby IF, der måtte tage til takke med sølv. En af de ting 3-1-kampen vil blive husket for er Sibusiso Zuma's mål på saksespark, som blev kåret til årets mål og muligvis er et af de flotteste mål, der nogensinde er blevet scoret på dansk grund. Efterfølgende har man vundet yderligere 7 danmarksmesterskaber i 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010 og 2011 og 2 pokaltitler i 2004 og 2009, samt 2 Royal League-titler i 2005 og 2006.

Deltagelse i europæiske turneringer

Manchester United spiller mod FCK i 2006 på Old Trafford

F.C. København blev grundlagt blandt andet med den ambition, at klubben hvert år skulle spille med i de store europæiske turneringer. I klubbens første år opnåedes deltagelse i Europacup-turneringerne for mesterhold og pokalvindere, men med samlede nederlag på 7-0 til både AJ Auxerre fra Frankrig (i UEFA Cuppen i 1992/1993) og AC Milan fra Italien (i Champions Cup i 1993/1994) var der tale om begrænset succes.

Klubben opnåede senere i perioden 1998-2003 en række hæderlige resultater, hvor klubben tog point fra klubber som Chelsea F.C., S.S. Lazio og Glasgow Rangers og i perioder spillede lige op mod disse hold. I 2001 lykkedes det at avancere forbi Ajax Amsterdam i UEFA Cuppen, kun for at blive slået ud af Borussia Dortmund i den efterfølgende runde.

Fra 2005 og frem har FC København imidlertid opnået større succes i de europæiske turneringer. I 2006 kvalificerede FCK sig for første gang til gruppespillet i Champions League, da klubben på udebane slog Ajax Amsterdam i den afgørende kvalifikationskamp. På holdet havde FCK store profiler som Tobias Linderoth, Marcus Allbäck, Michael Gravgaard, Jesper Christiansen og op til sæsonen havde man investeret i det største spillerindkøb siden Brian Laudrup kom til klubben; Jesper Grønkjær, mens den tidligere FCK-spiller Ståle Solbakken var blevet træner et halvt år forinden. Modstanderne i pulje F var Manchester United FC, Celtic FC og SL Benfica. På trods af at man fik hele sensationelle 7 point, så blev holdet sidst i puljen og røg ud af turneringen. Men FCK var ubesejret på hjemmebane og vandt både over Manchester United FC (1-0) og Celtic FC (3-1).

I de to efterfølgende sæsoner kvalificerede FCK sig videre til gruppespil i Europa League, og i sæsonen 2010-11 kvalificerede klubben sig for anden gang til et Champions League-gruppespil, hvor det lykkedes at kvalificere sig til det efterfølgende slutspil, hvor klubben i 1/8 finalen tabte til Chelsea FC. Deltagelsen i Champions League 2010/11 indbragte klubben 158 millioner kroner fra UEFA i præmie- og TV-penge.[1]

Nuværende spillertrup

1DanmarkKim Christensen (MÅ)
2DanmarkLars Jacobsen (FO)
3SverigePierre Bengtsson (FO)
5IslandSölvi Ottesen (FO)
6BrasilienClaudemir (MI)
7DanmarkMartin Bergvold (MI)
8NorgeChristian Grindheim (MI)
9DanmarkMorten Nordstrand (AN)
11BrasilienCésar Santin (AN)
12SverigePeter Larsson (FO)
13SenegalPape Pate Diouf (AN)
14SenegalDame N'Doye (AN)
15DanmarkJohnny Thomsen (FO)
16DanmarkThomas Kristensen (MI)
17IslandRagnar Sigurdsson (FO)
18DanmarkKenneth Zohore (AN)
19Costa RicaBryan Oviedo (FO)
20DanmarkMartin Vingaard (MI)
21SverigeJohan Wiland (MÅ)
22DanmarkJohan Absalonsen (MI)
23DanmarkSøren Frederiksen (AN)
24DanmarkYoussef Toutouh (AN)
25DanmarkMathias "Zanka" Jørgensen (FO) Anfører
26Costa RicaCristian Gamboa (FO)
27DanmarkThomas Delaney (MI)
28DanmarkSaban Özdogan (MI)
30Costa RicaCristián Bolaños (MI)


Trænerstab

Se også

Administration

Fakta

F.C. København

Kampe

Flest kampe

Flest mål

(I parentes debutår)

Største sejr i Superligaen

Største nederlag i Superligaen

Stadion

 • PARKEN
 • Kapacitet: 38.009 siddepladser

Sektion 12

Sektion 12 er den såkaldte stemningstribune i PARKEN for FCK's fans, den er placeret på 1/3 af den nedre del af B-tribunen (Dong Energy-tribunen), der er familietribune på de andre 2/3. Den blev lavet til stemningstribune i 2006 efter nogle møder med Urban Crew, FCKFC og FCK, da Urban Crew gerne ville have unummerede pladser på Nedre C men ikke kunne få det, besluttede de tre i enighed om at lave Nedre B til en tribune hvor at stemningsyderne i PARKEN kunne komme.

Tilskuere

Tilskuerrekord

 • Pokalkamp: 41.044 tilskuere i Parken (Pokalfinalen 21. maj 1998 mod Brøndby IF)
 • Ligakamp: 41.201 tilskuere i Parken (30. april 2006 mod Brøndby IF)
 • Royal League: 21.763 tilskuere i Parken (12. maj 2004 mod Brøndby IF)
 • International kamp (UEFA Champions League): 75.852 tilskuere på Nou Camp i Barcelona (20. oktober 2010 mod FC Barcelona)[2]

Tilskuerstatistik på hjemmebane

Opdateret pr. 18. maj 2010[3][4][5]

Superligaen
SæsonKampeSnitI altHøjesteLaveste
2009/20101719.338328.75030.19112.046
2008/20091720.038340.64932.85611.286
2007/20081719.454330.72732.15313.859
2006/20071723.795404.52240.46316.232
2005/20061721.551366.36941.20115.025
2004/20051721.582366.89040.65415.025
2003/20041720.449347.63141.00512.579
2002/20031722.016374.26940.25412.968
2001/20021714.795251.51040.1867.962
2000/20011617.343277.48840.2817.302
1999/20001612.341197.45628.8188.598
1998/19991712.165206.81337.9406.476
1997/19981611.679186.85733.1245.723
1996/1997168.722139.55228.4913.883
1995/1996179.462160.86139.6404.837
1994/1995168.715139.43336.6234.014
1993/1994168.082129.31126.6793.054
1992/1993169.060144.95822.8622.772
Royal League
SæsonKampeSnitI altHøjesteLaveste
2006/200749.50038.00117.0716.642
2005/200669.83459.00317.6445.432
2004/2005510.61753.08521.7635.845

Tallene ovenfor kan dog vise sig at være misvisende og falske, da Dagbladet Børsen d. 23/9 2011 kunne afsløre at Parkens tilskuertal i årevis var blevet pumpet kunstigt op. Bagmandspolitiet er nu gået ind i sagen.[6][7]

Andet

Medlemmer af FCKFC

 • 21.700 (Marts 2008)

Internationalt

Der har været både været store opture og store nedture for FC København i de internationale turneringer, og efter mange "lige ved og næsten" kampe, lykkedes det endelig i 2006/2007 sæsonen, at kvalificere sig til Champions League.

Europæiske deltagelse

Champions League historik
SæsonRundeModstanderHjemmeUdeVUTMålP
1993-941. kvalNordirland Linfield FC4-00-31014-33
-2. kvalItalien AC Milan0-60-10020-70
2001-022. kvalGeorgien Torpedo Kutaissi1-13-11104-24
-3. kvalItalien S.S. Lazio2-11-41013-53
2003-042. kvalMalta Sliema Wanderers4-16-020010-16
-3. kvalSkotland Glasgow Rangers1-21-10112-31
2004-052. kvalSlovenien ND Gorica0-52-11012-63
2006-072. kvalFinland Myllykosken Pallo -472-02-21104-24
-3. kvalHolland Ajax Amsterdam1-22-01013-23
-GruppespilPortugal Benfica0-01-30111-31
--Skotland Celtic3-10-11013-23
--England Manchester United1-00-31011-33
2007-082. kvalIsrael Beitar Jerusalem F.C.1-01-11102-14
-3. kvalPortugal Benfica0-11-20021-30
2009-102. kvalMontenegro FK Mogren6-06-020012-06
-3. kvalNorge Stabæk3-10-01103-14
-Play-offCypern APOEL Nicosia1-01-31012-33
2010-113. kvalHviderusland BATE Borisov3-20-01103-24
-Play-offNorge Rosenborg BK1-01-21012-23
-GruppespilRusland Rubin Kazan1-00-11011-13
-GruppespilGrækenland Panathinaikos3-12-02005-16
-GruppespilSpanien FC Barcelona1-10-20111-31
-SlutspilEngland Chelsea F.C.0-20-00110-21
Total--38-2630-2919111568-5571

FC Københavns placering på UEFA's klubrangliste pr. 3. maj 2011.

Nr.KlubNationPoint
34AFC AjaxHolland56.025
35Bayer 04 LeverkusenTyskland54.887
36VfB StuttgartTyskland53.887
37Spartak MoskvaRusland51.941
38PSGFrankrig51.735
39FC KøbenhavnDanmark51.110
40Olympiakos F.C.Grækenland50.833
41Fenerbahçe SKTyrkiet50.510
42JuventusItalien47.110
43Manchester City FCEngland47.071

Kilde:[8] (UEFA's officielle hjemmeside)

Sportslige katastrofer

I 1995/1996 sæsonen mødte FCK SK Hradec Králové - et daværende bundhold fra Tjekkiet - som FCK tabte 5-0 til, på udebane i den første kamp, og fulgte op med 2-2 på hjemmebane. En kamp der vil huskes for ydmygelsen af hjemmeholdets unge målmand Karim Zaza.[Kilde mangler] I 2004/2005-sæsonen gentog den sportslige katastrofe sig. Klubben havde vundet 2-1 på udebane mod NK Gorica et - i international sammenhæng lavt rangeret - hold fra Slovenien og igen tabte FCK 5-0, denne gang på hjemmebane.

Lige ved og næsten

I mange sæsoner har FCK spillet tætte kampe mod store hold for at ryge ud af turneringerne i en værdig stil. Blandt holdene er spanske Real Betis (samlet 1-3) og RCD Mallorca (samlet 1-2), engelske Chelsea F.C (samlet 1-2), tyske Borussia Dortmund (samlet 0-2) og Hamburger SV (samlet 1-2) (et opgør, der tillige gjorde sig bemærket ved, at dommeren Matt Messias uddelte fire røde kort i kampens sidste fem minutter), italienske S.S. Lazio (samlet 3-5) og skotske Glasgow Rangers (samlet 2-3).

Succeserne

FCK "yndlingsmodstander" er blevet hollandske Ajax efter at FCK slog Ajax ud af UEFA Cuppen i 2001/2002 sæsonen og ud af Champions League i 2006/2007 som betød at klubben for først gang kom i gruppespillet i Champions League. Her mødte klubben engelske Manchester United, skotske Celtic Glasgow og portugisiske SL Benfica. På trods af at klubben røg ud på en sidsteplads i gruppen, var oplevelsen en succes. Man havde høstet syv point og var ubesejret på hjemmebane, hvor man slog Manchester United (1-0) og Celtic Glasgow (3-1). I 2010 da klubben atter engang kvalificerede sig til turneringen, lagde de ud med endnu en hjemmebanesejr på 1-0 over russiske Rubin Kazan og en udebanesejr på 2-0 over Panathinaikos. Mod gruppefavoritterne fra FC Barcelona tabte man det første opgør 0-2 på Camp Nou i Barcelona, men formåede nogle uger senere at spille 1-1 i København efter en tæt og dramatisk kamp.

FCK vandt endvidere i 2005 det skandinaviske mesterskab Royal League i turneringens første år, og vandt atter turneringen i 2006. I 2007 nåede klubben finalen. Turneringen har ikke været afviklet siden.

Resultater

En del af FCKs træningsfaciliteter på Jens Jessensvej i forbindelse med KB's anlæg.

Titler

Liga

 • Danmarksmesterskabet
  • Vinder (9): 1993, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011
  • Sølv (3): 1994, 2002, 2005
  • Bronze (2): 1998, 2008


Cup-turneringer

 • Pokalturneringen
  • Vinder (4): 1995, 1997, 2004, 2009
  • Sølv (3): 1998, 2002, 2007
 • Super Cup
  • Vinder (3): 1995, 2001, 2004
  • finalist (3): 1997, 1998, 2003
   • Blev ikke spillet i 1998 og 2003 pga uoverenstemmelser mellem F.C. København og Brøndby IF
 • Liga Cup
  • Vinder (1): 1996
  • Finalist (2): 2005 og 2006


Skandinavisk


Internationalt


Reserveholdsturneringer


Kåringer


Indendørsturneringer

Oversigt over årene

ÅrDMPTRLCLUCCWCTCAndet
1993VinderSemifinale 2. runde Puljevinder
1994Sølv8.delsfinale 2. runde Kings Cup vinder
19956. pladsVinder 1. runde Super Cup vinder
19967. plads8.delsfinale 1. runde Liga Cup vinder
19978. pladsVinder
1998BronzeSølv 2. runde SM 2. plads
19997. pladsKvartfinale 2. runde2. runde
20008. pladsKvartfinale Ørestad Cup vinder
2001Vinder8.delsfinale Super Cup vinder
2002SølvSølv 2. kvalrunde3. runde Ørestad Cup vinder
2003VinderKvartfinale 1. runde Reserveholdsturnering
2004VinderVinder 3. kvalrunde2. runde Super Cup vinder
2005SølvSemifinaleVinder2. kvalrunde1. runde
2006VinderKvartfinaleVinder 1. runde
2007VinderSølvSølvGruppespillet
2008BronzeSemifinale 3. KvalrundeGruppespillet
2009VinderVinder
2010Vinder1/8 finaleIkke afviklet3. kval.runde1/16 finale
2011Vinder1/8 finaleIkke afviklet1/8 finale

Noter: DM=Danmarksmesterskabet, PT=Pokalturneringen, RL=Royal League, CL=Champions League, UC= UEFA Cup, CWC=Cup Winners Cup, TC=Toto Cup, SM=Scandinavian Masters |

Spillerhæder

De største profiler

Top 25 (valgt af fck.dk's læsere 2006)

1 Sibusiso Zuma (188/53)
2 Peter Nielsen (131/22)
3 Lars Højer Nielsen (211/66)
4 Christian Poulsen (56/11)
5 Todi Jónsson (207/68)
6 Bjarne Goldbæk (100/22)
7 Erik Mykland (65/1)
8 Peter Møller (201/55)
9 Michael Mio Nielsen (284/5)
10 Niclas Jensen (150/10)
11 Ståle Solbakken (nuværende træner) (15/4)
12 Christian Lønstrup (253/22)
13 Michael Manniche (49/12)
13 Álvaro Santos (120/52)
15 Tobias Linderoth
16 Lars Jacobsen
17 Bo Svensson (196/4)
18 Diego Tur (225/15)
19 Jesper Christiansen
20 Hjalte Bo Nørregaard
21 Jacob Laursen (58/4)
22 Martin Johansen (142/40)
23 Michael Johansen (134/24)
24 Antti Niemi (55/0)
25 Morten Bisgaard (98/14)

Andre store profiler

(I parentes noter og kampe/mål)

Årets spiller og topscorer

ÅrÅrets spiller (Valgt af FCKFC)Topscorer i Superligaen
2010Atiba HutchinsonDame N'Doye 26 mål
2009Hjalte Bo NørregaardMorten Nordstrand 16 mål
2008Libor SionkoMorten Nordstrand 9 mål
2007Marcus AllbäckMarcus Allbäck 11 mål
2006Tobias LinderothÁlvaro Santos & Marcus Allbäck 15 mål
2005Hjalte Bo NørregaardMagne Hoseth, Hjalte Bo Nørregaard & Álvaro Santos 8 mål
2004Álvaro SantosÁlvaro Santos 13 mål
2003Peter NielsenTodi Jónsson 11 mål
2002Christian PoulsenSibusiso Zuma 10 mål
2001Sibusiso ZumaTodi Jónsson 12 mål
2000Michael Mio NielsenDavid Nielsen 8 mål
1999David NielsenDavid Nielsen 15 mål
1998Bjarne GoldbækDavid Nielsen 11 mål
1997Antti NiemiBjarne Goldbæk 7 mål
1996Christian LønstrupLars Højer Nielsen & Michael Johansen 8 mål
1995Michael JohansenLars Højer Nielsen & Per Frandsen 12 mål
1994Lars Højer NielsenLars Højer Nielsen 13 mål
1993Palle PetersenMartin Johansen 12 mål

Danske landsholdsspillere

23 spillere:

Torben Piechnik (1992), Brian Kaus (1993), Lars Højer Nielsen (1993), Mark Strudal (1993), Martin Johansen (1993), Bjarne Goldbæk (1996), Niclas Jensen (1998), Christian Poulsen (2001), Thomas Rytter (2001), Thomas Røll Larsen (2002), Martin Albrechtsen (2002), Peter Møller (2003), Michael Silberbauer (2005), Michael Gravgaard (2005), Jesper Christiansen (2005), Lars Jacobsen (2006), Jesper Grønkjær (2006), William Kvist Jørgensen (2007), Morten Nordstrand (2007), Ulrik Laursen (2007), Thomas Kristensen (2008), Hjalte Bo Nørregaard (2008) og Mathias Zanka Jørgensen (2008).

(I parentes debutår)

 
Panel title

© 2018 Jan Nielsen

Antal besøg: 1174

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,77871823310852sekunder