Ningbo - Dagbog 2012-2013
July
10
2013

Nu blev der stille....

Torben havde en rigtig fin fødselsdag. Ud over det kage jeg havde bagt og givet ham med på job, så havde Byron - hans nye kvalitetschef også sørget for en fin fødselsdagskage til ham. Den får I lige i en følgeton her - for der kan vi ikke være med i DK.

51dd2acc853b910072013.jpg
51dd2afdebbed10072013.jpg
51dd2b248acb910072013.jpg51dd2bb27ef9510072013.jpg
51dd2c307ae6410072013.jpg

Men min marcipan-/nougatkage og mine kokostoppe toppede smagsmæssigt. Har aldrig fået så mange gange tak og buk som jeg har fået for det.
Om aftenen gik Søren, Torben og jeg ud og fejrede Torben på Amores - med en dejlig bøf. Og så lige en kage mere leveret af restauranten. Han var en glad mand.

51dd2f81b06cb10072013.jpg

Uhm lækker tiramisu...

51dd2fa362ba410072013.jpg

Onsdag kan jeg ikke huske hvad vi lavede, men torsdag var Torben til drengeaften hos Lars - hvor der var inviteret til Gule Ærter med resten af de danske drenge hernede. De er nu ved at etablere en loge for udvalgte danskere i Kina - både dem på fuldtid og på deltid - ellers kunne Torben jo ikke være med. Vi havde en flaske snaps til overs, som var meget kærkommen. Manden kom hjem lidt over midnat - i godt humør men ikke totalt brugt, det var trods alt arbejdsdag næste dag.

Fredag aften gik vi ned og spiste en burger ved ottetiden, og gik stille og roligt hjem igen lidt i ti. Netop hjemme ringede nogen kolleger og spurgte om ikke vi kom på Officebar (som vi lige havde forladt). Torben var færdig efter en hård uge, så vi takkede nej, og gik i seng. Det var bare rigtig dejligt lørdag morgen, hvor vi hyggede med Mads og Monopolet på podcast og spejlæg m/bacon til morgenkaffen. Vi slappede af i løbet af lørdagen, før vi lige fik et kort besøg af Allan og Mandy, men nogen prøver der skulle kigges på. Så havde vi aftalt med Steen og Carrie at vi skulle ud at spise. Vi mødtes 18.30 til en øl på Officebar, og tog derefter på den indiske restaurant. Det var rigtig hyggeligt, og masser af dejlig stærk mad. Så gik turen tilbage til Officebar, hvor Allan og Mandy ventede på os, og der kom flere til i løbet af aftenen. Vi var hjemme ved 03.00 tiden. Vi skal jo nå at have det sidste med, inden hjemrejsen smiley.gif
Søndag eftermiddag drog vi til massage - vi tog både krops- og fodmassage, så der gik næste tre timer med det. Så lidt mad på hjemturen og hjem på hovedet i seng.
Mandag var det tidligt op - Torben blev hentet kl. 06.30, for at køre til lufthavnen i Shanghai. Han er i Tyskeland i denne uge - ikke noget der har været længe forberedt, for så var jeg jo smuttet hjem til DK. Man sådan er det med det arbejde, vi kan aldrig planlægge smiley.gif
Torben fik desværre en mega besværlig tur...Først kørt til den forkerte lufthavn, så med taxa til en anden, så var flyet aflyst, så tilbage til den første lufthavn, hvor de havde booket et nyt fly - men kun til Kbh. Det fly var så forsinket i 2 timer, så kunne han ikke nå flyet videre til Stuttgart. Derfor en overnatning i Kbh. med sen ankomst, og rigtig tidligt op, for at flyve til Stuttgart med en mellemlanding i Frankfurt. Fremme kl. ca. 11.00 og havde de første samtaler kl. 12.00 (han skal have ansat en "et eller andet konsulent" i tyskland. Pyha, har hørt fra ham, at han var meget træt i går aftes. I dag er han så ude hos en kunde og skal retur via Kbh. i morgen igen. Så lander han her hos mig fredag eftermiddag.

Jeg bruger dagene på at sortere - smide ud - forære væk m.m. Så der er klar til at blive afleveret lejlighed på næste onsdag. Vi tager de sidste to overnatninger på hotel. Det havde været rigtig dejligt hvis jeg kunne have bevæget mig ud og opleve lidt også, men det er simpelt hen for varmt. Når der står 38 gr. føles det så som 46 p.g.a. luftfugtigheden. Det er ulideligt. 

51dd35630211d10072013.png

Så kunne jeg jo bruge lidt tid på at skype eller se lidt tv-programmer. Men vores internet er så svagt i øjeblikket at det hverken kan trække det ene eller det andet. Så det duer heller ikke. Jeg glæder mig bare til Torben er tilbage på fredag - så tager vi lige en sidste partyweekend og så skal vi i næste uge også nå at holde afskedskomsammen med alle Torbens 25 kinesiske medarbejdere. Vi ses snart smiley.gif

July
2
2013

Så blev der stille....eller nooot.

Onsdag i sidste uge tog Dorthe og jeg vores sidste dagstur inden hun skulle hjem på sommerferie. Vi gik til Lao Waitan, hvor der er åbnet en ny negleklinik som vi ville prøve. Kom kl 10.30, men der var lukket. Så gik vi til Starbucks og fik en kop cacao, før vi vendte retur til stedet en lille time senere. Stadig lukket. Vi bestemte os for at tage over hvor jeg plejer at gå i stedet for. Her måtte vi først lige forbi udsalg i Desigual, en tøjbutik, hvor der aldrig plejer at være noget jeg kan passe. Men det var der denne gang, så jeg fik en rigtig grøn ny kjole. Vi mødte også den anden Dorte og Catarina der ligeledes var på farveltur med hinanden. Inden negle måtte vi så lige bekæmpe sulten lidt på PizzaHut. Og så stod den på forkælelse. Dorthe fik sommerfikset både tæer og fingre, jeg venter med tæerne til lige før jeg skal hjem. Men alligevel tog det en hel time længere for mig, hun var mega omhyggelig hende ordnede mine negle. 
Torsdag var vi inviteret til surpriseparty for Christi på Glassbar ved Hotel Marriott. Dels fordi de rejser hjem, dels fordi hun havde fødselsdag fredag. Torben havde haft en særdelse hård dag på jobbet, og skulle tidligt op næste dag, så han gik hjemad igen efter en halv time. Jeg var på vej hjem kl. 00.30, da vi havde sunget fødselsdagssang, men på vej ud stødte jeg på Gert og Jakob fra Tajco, og så blev den plan forpurret. Jeg nåede så først hjem kl. 03.15, men havde haft et par rigtig sjove timer, hvor Martin også deltog. Vi fire lukkede og slukkede. Godt jeg ikke, som de andre skulle på job kl. 07.00. Fredag skulle Torben tidligt ad sted, han var nødt til at tage et smut til Hong Kong, ad hensyn til visumreglerne om ophold max. 90 dage ad gangen. Så han drog med flyveren - heldigvis kan det ske her fra Ningbo, og kom tilbage igen samme aften kl. ca. 21.30, hvor vi fik et stykke mad, og gik til køjs. Lørdag hyggede vi med Mads og Monopolet og morgenmad på sengen. Om aftenen var vi på Amores sammen med Gert. Vi har ikke været ude at spise sammen siden branden, for hver gang han har været her, har enten han eller Torben været helt hængt op. Det var super hyggeligt, og rigtig dejlig mad. Efter en tur på en bar, hvor vi mødte en del af de andre skandinavere, der jo nu er uden koner, fortsatte vi mod Lao Waitan, og efter en enkelt øl, var vi blevet lidt småsultne og rundede KFC. Det var noget drengene ku' li':

51d2651a9f3e802072013.jpg

De klarede den også noget bedre end de to her:

51d2653f7692b02072013.jpg

Vi gik hjem i seng allerede kl. 01.00, så det forblev en af de rolige aftener.
Søndag blev en slappe af - og arbejde hjemme hyggedag, med dejlig millionbøf og kartoffelmos til aften. Og så fik vi skypet lidt med Kasper og med Bitten og Finn. Men vores adgang er så dårlig i øjeblikket, så det var med mange udfald. Det sætter min tålmodighed på prøve. Det jeg glæder mig allermest til når vi kommer hjem, er en stabil internetadgang. - Næst efter at se familie og venner, få frisk luft og gode fødevarer naturligvis. 
I går mandag var store bagedag på Haydn Mansion:

51d265a325e2102072013.jpg

Der skulle bages kokostoppe til 25 medarbejdere i Torbens afdeling, og kringle til dansker-kantinen. Og så var vi ved at løbe tør for rugbrød og franskbrød, så det tog jeg lige med. Den lille bitte ovn er fantastisk.
Mandag aften var vi faktisk ved at gå i seng - kl. var jo 20.15 ;) - da Torbens nye kvalitetschef Byron ringede, at han var ude med en Tajco-kunde, og de ville gerne mødes med ham i uformelt lag. Så stod Torben op igen, og begav sig ud til en enkelt øl. I mellemtiden lander Søren i Ningbo og støder til, og så blev der sendt en fotobesked til mig om at komme også:

51d267095bec002072013.jpg 

Dermed nåede vi lige på den anden side af midnat, så vi kunne synge fødselsdagssang for Torben - jeg har et videoklip, men vil skåne jer for det.  
Her til morgen nåede vi så lige at fejre lidt fødselsdag, før Torben drog på job. 51d26825271df02072013.jpg

I aften skal vi ud at spise lidt lækkert.
Her i Ningbo er det ved at være ulideligt at komme udenfor en dør. I dag har vi sol og 37 gr. - men mega høj luftfugtighed, så vi kan næsten ikke trække vejret når vi går ud på toilettet, hvor der ikke er aircondition. Det er vidst godt vi ikke skal være her hele juli måned.

June
24
2013

Endnu en festlig weekend.Torsdag blev en rigtig dejlig dag på Perle- og fakemarked i Shanghai. Vi kørte med Dorthe og Anders' bil og chauffør, og havde to teenagetøser med os. Efter at have sat Anders af, drønede vi mod storbyen. Pigerne hørte vi ikke meget til på turen, de sov. Havde jo også været tidligt oppe. Vel fremmme fik vi lidt at spise - noget frygteligt junk, men sådan var det. Så splittede vi med pigerne og gik rundt i 4 timer, hvor vi brugte alle de handlegener vi nu havde. De var nogen steder meget hårde at stikke i, men det lykkedes at få lidt med, som kan fylde i kufferten hjem. Så spiste vi lidt igen på en mexicansk restaurant før vi vendte snuden mod Ningbo, hvor vi var igen kl. ca. 19.30. Ca. 12 timer senere end vi startede. Torben var ude at spise med nogen gæster, og kom først hjem til midnat.

Fredag gik Dorthe og jeg en lang tur - ud til BridgeMarked, hvor vi lige skulle købe nogen småting som gaveposer m.v. Vi gik hele vejen tilbage igen, i håb om at kunne få plads på den lille sushirestaurant over for Marriott. Men der var desværre helt lukket, så vi spiste Sushi på Heyi i stedet for. Fredag aften stod den på flæskesteg og rødkålssalat, og et glas rødvin, før vi gik i seng til OK tid. Vi skulle tidligt op til en lang lørdag.

Lørdag var der nemlig Familiedag på Tajco, og vi blev hentet kl. 07.30. Det var rigtig sjovt og oplevelsesrigt at være med til. Der var ca. 600 kinesere - heraf omkring 80 børn. Det blev holdt ved en ny fabriksbygning som Tajco er ved at flytte noget produktion hen til. Her får Torben og de andre globale chefer også kontor - og det ser rigtig fint ud. Der var pyntet helt vildt op udenfor, og stor scene med et band (play back) fra Shanghai til at underholde. Derudover var der en masse underholdning af nogen af Tajcos egne medarbejdere, og en masse konkurrencer. Mest kunne man vinde bamser - men også en del andet skrammel. Men alle kineserne var faktisk gode til at stå i kø. Vi blev som vanligt behandlet lidt som konger og baroner. Det var rigtig vigtigt for Torbens medarbejdere at blive fotograferet sammen med ham - og helst også med mig. I får lige lidt fotos med kommentarer her:

51c82af784c0f24062013.jpg
Torben med hans personlige assistent Sherry

51c82b7fe6a4524062013.jpg
Dorrit med hendes personlige assistent Mickey

51c82c15e51bd24062013.jpg
Torben med Jack - Tajcos bedste chauffør. Bannerne i baggrunden viser Tajcos værdigrundlag.

51c82ccc5080324062013.jpg
Jakob og Torben - freestyle

51c82d7f33ee824062013.jpg
Man er vel VIP - lidt pinligt for os, men vigtigt for kineserne

51c82e1e3394f24062013.jpg
En af Torben medarbejdere optrådte i dragt og med dans fra hendes hjemegn

51c82eb524f2924062013.jpg
De voksne kinesere elsker konkurrencer som vi laver for børnene i skolen derhjemme

51c82f434799a24062013.jpg
Torben og jeg måtte på scenen til gæt og grimasser.....

51c82fe9e032f24062013.jpg
....og det var jo det hele værd. Vi vandt det sødeste bamser!!!

Da klokken var 12.00 kunne vi igen forlade stedet, sammen med de øvrige danskere. Vi havde ikke rigtig haft lyst at spise det der blev serveret - så vi tog alle på en restaurant lige om hjørnet hvor vi bor. Det var nu ikke nogen udsøgt fornøjelse, nogen tørre bøffer. De havde ikke øl på menukortet - det var tæt på at diskvallificere dem, og da de mærkede vi var ved at gå, sagde personalet at de kunne skaffe nogen. Så var de ude at købe for egne penge som de lagde ud. Det var jo service. Vi var hjemme igen omkring kl. 14.30 og kunne lige nå en lille morfar, før vi skulle til afskedsfest hos Catharina og Ketil der rejser til Munchen. Vi var inviteret til takeoff med fly. Og de havde gjort rigtig meget ud af det. Vi kom meget til at tænke på vores sølvbryllup. Vi skulle tjekke ind og fik boardingpass da vi ankom. Ketils forældre agerede steward og stewardesse. Det var dejligt vejr og vi sad i haven (v/gaten) og fik en tår at drikke, indtil der over anlægget blev kaldt til boarding. I stuen var der sat stole op på række som i flyet, og alle skulle tage en kuffert med på vej ind. (Der stod altså 30 kufferter og tasker i entreen på vej ind). Vi blev med møje og besvær placeret på de mange stolerækker, og havde meget sjov ud af det. Så blev sikkerhedsreglerne selvfølgelig læst op og kaptajnen var klar til afgang. Rullevognen kom med mad og drikke. Den fineste og bedste flymad vi har fået indtil nu.
 
51c8308f0936124062013.jpg

Og de havde husket tyggegummi til alle, til hjælp mod trykken for ørene. Ved landing var der pakkeleg, hvor vi kunne stjæle hinandens kufferter og til slut åbne sin kuffert, og der var gaver af enhver art til os alle. Julepynt, billedrammer, the, bønner, dartspil o.l. Jeg tror en del af det var noget som de ikke skulle have med sig når de rejste. Så fik vi mad fra den indiske restaurant - det er altså bare super. Og der blev sunget sange og snakket hele aftenen/natten. Vi smuttede hjemad omkring kl. 01.30 - så havde vi også haft en lang men dejlig dag. 

Søndag havde vi udset til at sove længe - høre podcast af Mads og Monopolet, morgenmad på sengen og så en tur til massage. Desværre fik Torben lørdag aften en af de trælse sms'er om problemer i SH. Så han blev hentet kl. 11.00 søndag formiddag. Vi nåede dog de første punkter - bare ikke massagen. Jeg har så slappet af her mandag og tirsdag, mens Torben har været væk. Har lige gjort klar til aftensmad, da han er lige på trapperne, her tirsdag aften lidt over kl. 19.00. Vi skal have kæmperejer i hvidløg og nybagt flutes. Det er ikke så tosset endda.

June
19
2013

Pyha det er varmt...

Det er ved at være RIGTIG lummert her i Ningbo. Vi har varmegrader på omkring 32-35 gr. men samtidig med høj luftfugtighed føles det som 45-50 gr. Det er virkelig en udfordring af komme ud og handle, og hold op hvor jeg er glad for vores aircondition. Var lige ude en tur mandag, men holdt mig faktisk inden døre tirsdag. Jeg fik dog bagt lidt. 
Torben har været på leverandørbesøg mandag-tirsdag, og kom hjem sent tirsdag aften med en gave til mig:

51c16a78378d219062013.jpg

Nu behøver jeg aldrig føle mig ensom. Har både katten og nu fulgen er synger (pipper) for mig, hver gang der er den mindste lyd. Jeg er bare over lykkelig. Tak min skat.
I dag, onsdag, havde jeg inviteret alle NIP-pigerne til en lille afskedsfrokost på Angelos. Vi blev 10 - kun et enkelt afbud, så det var bare rigtig dejligt. 

51c16afdce72e19062013.jpg

Det er jo ikke fordi jeg skal hjem nu, men det skal pigerne. To af dem for good, og resten tager hjem på sommerferie i slutningen af næste uge, hvor skolen slutter. Så er jeg ene pige hernede, sammen med alle mændende der stadig jobber. Jeg blev i øvrigt rigtig begavet i dag. Både med ting vi skal nå at nyde før vi rejser hjem, og med ting vi skal "nyde" når vi kommer hjem.

51c16b7badff619062013.jpg

I morgen tidlig kører Dorthe, Kaya (Dorthes datter), Elin (Jessicas datter) og jeg til Shanghai for at handle småting ind på kopimarked inden vi skal hjem. 

June
17
2013

4 dage i festligt lag

Torsdag aften var vi på Teppanyaki med to af Torbens kolleger fra Tyskland. Den ene havde jeg mødt før, men ikke den anden - Rudolf som helat kun taler tysk. Så der blev mit skoletysk lige pudset af igen, og blandet med lidt engelsk og dansk. Det gik nu meget godt.
Fredag havde vi en aftale med Arna og Martin, om at vi skulle ud og spise sammen, før Arna snart tager hjem på sommerferie. Sidst på eftermiddagen kom jeg i tanke om, at vi faktisk havde bryllupsdag, så der blev lige disket op med en Gin og Tonic til Torben da han kom hjem, en halv time før Arna og Martin kom til os og fik en start-drink også. Vi gik så mod en lille kinesisk restaurant, hvor alt var optaget, men vi kunne komme retur efter en halv time. Ventetiden brugte vi fornuftigt, med en lille tår at drikke. Efterhånden var klokken blevet 20 - og vi fik et bord. Kort efter vi havde bestilt lidt sushi til at starte med, stødte Rolf og tyskerne til, og vi ventede endnu lidt, før vi kunne få et større lokale, hvor vi alle kunne være sammen. Det blev altså til start på lidt aftensmad ved 21-tiden, og der var vi jo selvsagt allerede i dejligt festhumør, for al ventetiden havde vi jo brugt på at slukke tørsten. Kl. 0.00 havde Arna fødselsdsag. Vi blev i restauranten til kl. 01.00, og havde en super hyggelig og sjov aften. 
Lørdag sov vi lidt længe, og så fik Torben lige gjort kål på lidt mails. Om aftenen skulle vi ud til Kajta og Lasse og spise, sammen med Dorthe og Anders, samt en anden ung dansker - Mark. Der fik vi bare rigtig dejlig mad - Græsk farsbrød og tzasikki, samt is og æblekrymmelkage til dessert - mums. Og snakken den gik lige til klokken igen var henad 01.00, og så tog et par trætte hoveder hjem. Søndag stod vi op allerede kl. 09.00. Torben satte sig ved computeren og jeg gik igang med at bage og forberede mad til frokost, hvor Søren, en nyere kollega på Tajco som bor lige om hjørnet, skulle komme forbi. Han har arbejdet rundt i hele verden i de sidste 15 år, og er kun hjemme i DK en gang om året. Så nybagt rugbrød, franskbrød, æbleflæsk (havde han aldrig smagt forøvrigt), rullepølse, spegepølse, sild og frikadeller var jo fantastisk at få for ham. Selvfølgelig fulgt på vej af en lille snaps. Vi havde lidt julesnaps, så vi måtte også have vores juletræ frem. Søren var en glad mand. Og endnu engang blev der snakket igennem. Han kom til frokost - 40 minutter før tid, så jeg havde ikke engang været i bad smiley.gif
Efter en hyggelig eftermiddag hvor det også blev til en kop kaffe og mit søde bagværk, måtte vi til sidst gå ned på Officebar og få den sidste øl, da vi var gået tør i lejligheden. Og så fik vi lige en burger til natmad, og så var vi også godt fyldt op, inden vi luntede hjemad kl. 21.00. 
Puha - det har været en weekend med meget mad og drikke. Men festlig og hygglig som altid. Nu skal jeg vidst lige tage et par ekstra runder med min hula-hop-ring. 
Hey - I skal da lige se de fine kager....dog uden krymmel.

51be84c09959517062013.jpg

Og så også lige mit brød da...

51be84ea36bfe17062013.jpg

June
13
2013

Kæresteferie i Hangzhou

Så er vi vendt tilbage igen efter nogen skønne dage i Hangzhou.

Inden da, havde vi dog lige en rigtig dejlig aften på Shang-ri-la Hotel, hvor vi deltog i det sidste Skandinaviske Træf for vores vedkommende. Igen i super godt selskab.

51b95ce53c0b813062013.jpg

Jeg fik endda en rigtig sød halskæde af en af de norske piger, som er så betænksom. Den blev jeg meget glad for. Vi smuttede hjemad omkring midnatstid, for så var det jo op og blive klar til vores lille miniferie i Hangzhou. Vi var heldige at kunne køre med Christi og Ove, så vi gik over til dem kl. 10.00, og så havde vi et par timer i bil før de stod af, og overlod os chaufføren som kørte os helt til hotellet. Det var luksus. Vi kom frem til et forholdsvis nyt hotelområde i nærheden af et vådlandsområde. Vores hotel var et datterhotel til et af de rigtig fine, men det var helt fint til os, vi ville hellere bruge lidt flere penge på at komme ud og spise godt om aftenen. Lige ved siden af, var der et stort nyt center under etablering, endnu var der kun åbnet få restauranter, men en af dem var en fantastisk spansk tapas restaurant. Og her var Jack bartender og tjener. Han havde arbejdet i miljøet i Beijing i 6 år, og var vældig god til engelsk.

51b952187b29713062013.jpg

Vi var lige forbi for at få en eftermiddagsdrink, og det blev til smagsprøver på 3 slags cherry og Sangria, før vi gik hjem og tog en lille lur inden vi vendte retur til en rigtig dejlig gang mad og vin. Kokken var spanioler - og der var ikke noget at sætte en finger på. Den bedste blæksprutte vi har smagt nogensinde. Efter maden forlod vi stedet og fortsatte mod noget høj musik vi kunne høre i det fjerne. Her kom vi på fancy og moderne spillested med livemusik og unge mennesker der drak øl og læste i modeblade, hvis ikke de lige havde næsen begravet i mobiltelefoner. Efter en enkelt øl var det hjem i seng.

Søndag tog vi - efter en noget trist gang morgenmad - ind til Westlake og gik langs søen. Der var mange mennesker og underholdning med sang, dans og kortspil som vi kender det fra Ningbo. Det var muligt at leje dragter og blive fotograferet ud over søen - som I kan se behøver man ikke at være særlig køn for at stille op til modelfotos. 

51b953de51b0313062013.jpg

Vi spadserede lidt senere ind mod lidt mere by, og kom forbi en lille frisør. Og Torben trængte i den grad til en klipning, så 60 RMB lød lovende. Tjek lige hvor hyggeligt de har det, med al deres rod. 

51b95432ce4ed13062013.jpg

Det gik megastærkt, men blev faktisk meget pænt. Vi endte i et gågadeområde med boder og butikker med alt til turisterne. Dog fandt vi nogen spisepinde som vi længe har snakket om vi ville have med os hjem. Så nu har vi investeret i lidt til minde om vores Kina-år. Efter en laaaaang gåtur var vi jo ved at være tørstige. Det er ikke altid lige nemt at finde et sted at få en øl i Kina - de går ligesom mere op i the. Men i en lille sidegade var der totalt bingo. En lille butik med en masse importerede øl.

51b9548f944f713062013.jpg

Da tørsten var slukket, gik turen mod en gade med masser af madboder og restauranter. Men lugten tog ligesom appetitten til kinesisk mad, så vi fandt en taxa og blev kørt til en fransk restaurant som jeg havde kigget ud på TripAdvisor. Hold op det fortrød vi ikke. Helt ny og fancy, med den lækreste 5 retters menu og vin, samt fin betjening, som forstod at vi gerne ville have lidt pause imellem vores retter. Menukortet fik vi iøvrigt på hver sin iPad. Billedet her får I, fordi I skal se hvor fint Torbens hår var blevet.

51b9552559cc013062013.jpg

Så var vi da også ved at være trætte efter en hel dag ude. 

Mandag sov vi lidt længe, synes ikke rigtig morgenmaden var noget at stå op efter. Vi tog i stedet lidt frokost på Hotellet - men det var vi nu heller ikke rigtig heldige med. Dog havde de nogen gode stegte dumplins. Så bestilte vi en taxa til at køre os rundt i 4 timer. Først op i bjergene for at se theplantager og smage lidt the hos en lokal. 

51b955b4e184113062013.jpg

Vi gik en lille tur rundt og ind i en skov. Det er ikke nemt at finde rundt i den kinesiske skilteskov:

51b95b70af19913062013.jpg

Men pludselig var det jo tydeligt hvor vi var......ja det var:

51b95bf40452a13062013.jpg

Byen bestod stort set kun af thehuse/stuer - ikke noget prangende men som de nu oftest ser ud. Vi valgte at gå ind til en dame der hele tiden gik ude foran og fejede. Tænkte der var måske lidt rent. Vi fik et glas the - og Torben ser lidt skeptisk ud. 

51b956112020b13062013.jpg

Ingen af os har endnu forstået hvorfor de er så vilde med det the, men vi fandt ud af at vi skulle spise bladene for det var godt for øjnene. Og så fandt vi ud af at vi jo havde valgt en kongelig hofleverandør - for der hang billede af en tidligere gæst:

51b9565d8598a13062013.jpg

Herefter kørte chaufføren os rundt for at finde et silkemarked. Først til en stor og dyr butik - og bagefter til et lidt mere markedagtigt sted. Hangzhou er en af Kinas største silkebyer. Vi købte hver et tørklæde. Retur til hotellet igen, og så var sulten ved at melde sig. Vi ville gå på Mango Thai som lå i centeret lige ved siden af. Men køen var for lang - så vi endte endnu engang på den spanske, hvor vi startede med en af deres særlige signatur-drinks. En Gin og Tonic, som jeg aldrig før har fået serveret så flot. 

51b95685298e413062013.jpg

51b9569bef30413062013.jpg

Og så gav Jack jo lige en Sangria, før vi igen nød lidt tapas og denne gang en super flaske hvidvin. 

Tirsdag blev en rigtig slapper dag, med chips, slik og en kold øl på værelset, så først hen under aften tog vi os sammen til at komme ud. Vi tog til en Italiensk restaurant som lå på en bjergside. Meget hyggelig og romantisk, men så heller ikke mere end det. Maden var alt for dyr i forhold til kvaliteten. En svampesuppe der smagte af ingenting, og en pizza med en alt for blød bund. Vi besluttede os for en lang gåtur i aftenmørket - hvor vi gik hele vejen ned til søen. Det var virkelig smukt om aftenen med lys i pagoderne og ud over vandet. Til sidst begyndte det at smådryppe lidt, og vi fandt en taxa tilbage.

Onsdag var det jo helligdag i anledning af årets dragefestival. Derfor havde vi besluttet at vi efter morgenmad ville tjekke ud og lade kufferterne stå på hotellet. Så gik turen med 1 mio. kinesere ind i et vådlandsområde der lå lige i nærheden af hotellet. 

51b9570d5c1be13062013.jpg

Her blev den årlige dragebådskapsejlads afviklet. Vi tog en el-båd rundt i sumpområdet og gik også igennem området. 

51b957a62ba2413062013.jpg

Vi kunne jo også have taget en vandcykel:

51b95abb925f113062013.jpg

Der var meget frodigt og kønt, med tusindvis af kanaler med vand og sump. Der var rigtig mange kinesere ved området med kapsejladsen, og stort set umuligt at se noget. Men de havde nu heller ikke gjort så meget ud af bådene som vi havde troet. 

51b95810a3db913062013.jpg

En familie hygger sig på en fridag:

51b958a36fa4f13062013.jpg

Kineserne elsker iscenesatte fotos:

51b95936e9ab813062013.jpg

51b959a3dec5e13062013.jpg

Vi valgte at gå turen tilbage til hotellet og bestilte så en taxa mod busterminalen. Den tur kom til at tage en time, på grund af rigtig meget trafik omkring søen, på denne helligdag. Til gengæld fik vi set en del af søen, som vi ikke havde nået hidtil. Vel fremme ved terminalen fik vi billetter med afgang en time efter - det var super på sådan en stor rejsedag. Vi kunne så lige nå at finde et lille sted at spise - og det blev til nudelsuppe med lever og salat. 
51b959fe1dfe213062013.jpg

Den smagte faktisk rigtig godt, og det var jo ikke noget lille portion. Så var det tid til afgang - to timer i bus og vi var i Ninbo kl. 17.40. Det dårligste tidspunkt til at få en taxa, da de holder pauser og skifter mellem kl. 17 og 18. Vi stillede pænt op i køen, og ventede en time før vi kom helt hjem til lejligheden. Så var det tid til et bad, et stykke rugbrød og en god film. I dag er det så hverdag igen, og Torben er smuttet på arbejde. 

June
7
2013

NIP lunch og mere hygge

Tirsdag var det så sidste gang jeg og to andre piger der også forlader Ningbo her til sommer var med til NIP lunch. Men vi aftalte hurtigt at det ikke var noget vi ville snakke om. Det foregik hos Catharina, som skal til München og bo nu, med mand og tre børn. Det glæder de sig til. Christi tager hjem til Norge efter 13 år i Ningbo. Så nu er hun klar til at komme hjem i den friske luft siger hun smiley.gif Det er hende der har startet alle de gode initiativer med Skandinavisk træf og NIPlunch, men der er heldigvis andre der tager over.
Vi havde det skønneste solskinsvejr, og kunne sidde ude og spise.

51b1a5828933e07062013.jpg

Og det blev også lige til at holdfoto af alle tøserne:
51b1a5adb72aa07062013.jpg

Onsdag gik med huslige gøremål. Der blev bagt kransekagetoppe og boller.
Der skulle lige bages lidt lækkert, som vi kan have med på vores lille miniferie. Har også haft Collin på besøg - det er rart at Torben har fået en legekammerat:

51b1a621e867c07062013.jpg
De kan rigtig godt finde ud af at hygge sammen smiley.gif

Torsdag gik Dorthe og jeg endnu en af vores lange ture, og der blev handlet lidt ind til fryseren. På vej hjem stødte vi på 3 damer der sad og spillede Majong. Hold fast de havde fart på. Det er ikke så normalt at se damer sidde og spille udenfor, det er som regel mændende der spiller kort.

51b1a6bac012307062013.jpg

Om aftenen mødtes vi til en øl med Collin og Martin, og Ove og Christi stødte også til. Martin fik vist os en whiskybar, så klokken blev faktisk midnat før vi kom i seng. Det var liiiige sent nok, når vi også skal på farten i dag. Der er det nemlig sidste Skandinavisk Træf vi skal til, så jeg skal ud og dresses op nu smiley.gif. Har brugt dagen til at pakke, så vi er klar til vores lille miniferie i Hangzhou i morgen. 

June
4
2013

Festligt, folkeligt og fornøjeligt

Så kom vi på den anden side af en rigtig festlig weekend. Som tidligere fortalt var jeg til pigeaften fredag, og havde taget Lilly fra Tajco med. Vi skandinaviske kvinder startede med at spise sammen på en irsk pub, hvor vi kunne sidde udenfor. Det var bare mega hyggeligt. Godt i stødet trippede vi mod den mexicanske restaurant, hvor flere af Ningbos udenlandske kvinder også festede. På den korte tur fra det ene til det andet sted, stødte vi på flere af mændene - som var på vej på pub. De var også godt i stødet, da de havde været til 5 års fødselsdagsreception på Marriott, og den havde ikke fået for lidt. Da vi kom hen til den såkaldte "kvindeklub", viste det sig at der også var adgang for mænd - så det var så som så med den aftale. Vi kunne stå ved en bar, men ikke tale sammen p.g.a. høj musik, så Dorthe og jeg (som jo synes det er sjovere at være på pub) smuttede hurtigt tilbage og mødtes med Tajco-folket, som Lilly allerede havde tilsluttet sig. Så løb vi ellers lidt frem og tilbage mellem de to fester. Senere kom også Arna til - og vi surfede lidt rundt i Lao Waitan m.m. Kl. var 04.00 da vi lagde hovedet på puden, efter en super sjov nat.
Lørdag sov vi RIGTIG længe. Torben stod op - gik i bad og tog direkte til næste "fest", som dog startede sidst på eftermiddagen. Det var et arrangement for alle medarbejdere i kvalitetsafdelingen, så de var lidt over 70, på en kinesisk restaurant uden for byen. Her er der mange traditioner, som Torben er nødt til at følge som chef. Specielt skåletraditioner. Så han fik drukket rigtig mange liter øl (godt nok tyndt øl), men på et tidpunkt virker det jo også, både mæthedsfornemmelsen og promillerne. Torben stødte til Lilly og jeg, som var taget på Angelos for at spise en dejlig middag. Vi var dog alle trætte, så vi var hjemme kl. 22.30. 
Søndag mødtes vi så igen med Lilly og Collin, som viste os en lille Japansk restaurant som vi ikke tidligere har været på. Det var bare rigtig god mad.

51ad2949ec26104062013.jpg
Hyggeligt at sidde med fusserne ned i et hul under bordet - i vores egen lille kabine. 
Det var regnvejr søndag, så den tur i parken vi havde snakket om, sprang vi over. Efter lidt shopping, tog de to andre tilbage til hotellet, og vi tog ud og fik en gang tiltrængt massage. 
Det var så den weekend - hygsom og lidt hård, men også dejligt at Torben "holdt fri".
Mandag fik jeg opdateret mit CV og skrevet en ansøgning til et job i DK. Mærkeligt at man nu skal til at tænke på det - men også et dejligt tegn på at vi snart vender næsen hjemad igen. Så mødtes jeg med Dorthe til frokost, og jeg fik handlet en smart taske og et tørklæde/sjal, som jeg skal bruge på fredag, hvor vi skal til det sidste Skandinaviske træf for vores vedkommende.
I dag tirsdag, skal jeg så bare blive klar til NIP ladys lunch hos Catarina. Det er også den sidste. Det er lidt underligt at vi nu skal til at tælle ned på den måde. smiley.gif

May
30
2013

Hvor blev maj måned lige af?

Det er i hvert fald ikke dagbogen der har fået den største opmærksomhed. Jeg rejste jo hjem til DK, fordi mit visum skulle fornyes, og så kunne jeg samtidig hjælpe Kasper, der om søndagen havde var flyttet ind i sin lejlighed. Jeg fik styr på lidt rengøring og udpakning de første dage, og der blev handlet stort ind i Ikea og div. byggemarkeder. Da vi nåede Kr. Himmelfartsdag gik vi begge igang med den store malerpensel, og fik både soveværelse og entre, samt en væg i køkkenet malet hvidt. Og så synes vi faktisk også selv at vi var ret gode til nogen af de mere håndværksmæssige opgaver. Vi fik sat spisebord og hylder op i køkkenet - og det hænger lige. Og Kasper fik sat et par lamper op - og der er lys i. 
51a74254ce34230052013.jpg

Det er en rigtig fin lejlighed, som han allerede er rigtig glad for at bo i. Der er en super dejlig atmosfærde synes jeg. Der blev da også tid til lidt hygge, bl.a. på terrassen og et besøg af Jonatan til en gang ravioli. 
Desværre nåede jeg også en rigtig træls oplevelse. Da jeg havde hentet mit visum, kørte en klaphat ud i siden på mig, fra en sideparkering på en lille gade. Hele højre side fik turen. Men heldigvis kunne bilen køre efterfølgende.

51a7426e2a5fc30052013.jpg
Jeg nåede lige til Fyn et par dage, hvor jeg fredag fik afleveret bil hos mekaniker og havde besøg af mor. Nåede også lige at nyde den solnedgang vi glæder os til at komme hjem til:
51a7429ddd9bb30052013.jpg

Lørdag købte jeg ind til lidt mad, som blev kokkereret hos Finn og Bitten, hvor vi havde en dejlig eftermiddag/aften. Tak for rødvin - både med og uden prop smiley.gif Søndag morgen gik turen så til Helen og Bjarne, til en gang fælles morgenmad, og søndag eftermiddag tog jeg toget retur til Kbh. igen. Her gik Kasper og jeg på MASH og fik en perfekt bøf. Det var jo mors dag - så mor gav mad.

51a743fd1c5b930052013.jpg

51a7443b50e9830052013.jpg
Tirsdag aften var det tid at vende næsen retur til Ningbo - så havde jeg også undværet min dejlige mand i næsten to uger. Tror også han savnede mig, selvom han havde haft vældig travlt. Men det var jo ved at være slut med rene skjorter smiley.gif
Siden jeg kom til Ningbo igen, har vi begge skrantet lidt med noget forkølelse og masser af hosten. Nu er jeg bange for det har sat sig til en lungebetændelse, men jeg er gået igang med penicilinkuren. Dog har vi også nået at hygge lidt ind imellem. Bl.a. til en super delikat dansk pinsefrokost hos Lars (ham der mistede sin kone i februar). Stort set alt var hjemmelavet. Vi var 11 danskere. Det blev ikke så sent, for jeg havde været med Torben ude på Tajco i løbet af lørdagen, og som sagt var vi lidt forkølelsesramte. 
Jeg har dog også nået et par lange gå-ture (incl. frokost selvfølgelig) med Dorthe. Der var jo en del ting vi lige skulle have samlet op på. Og så skulle Torben til møde i ShangHai torsdag sammen med et par kolleger. De tog ad sted onsdag aften, og jeg tog med, da der var plads i bilen og på hotelværelset. Så fik lige shoppet lidt på Fake Market og nød en tur på strøget i Shanghai. Onsdag aften nåede vi først byen kl. ca. 21.30, men tog alle 4 ud at spise, et rigtig hyggeligt sted i en park, hvor vi efterfølgende kunne gå ovenpå og sidde mellem trækronerne på en åben terrasse og nyde en godnatøl. Fredag havde Torben et lidt sent telefonmøde, og efter det tog vi ud og spiste en pizza, før vi gik på hovedet i seng.
Lørdag var en RIGTIG skøn slappe-af-dag. Vi sov længe, og hørte så en tidligere version af Mads og Monopolet, mens vi varmede op til den direkte udsendelse, som startede kl. 15.00 om eftermiddagen vores tid. Vi kom ikke ud af sengen, men læste og hyggede os med iPads og morgenmad samt frokost på sengen. Så var det ud under bruseren og gøre os klar til spisesammen aften med Lars, Dorthe og Anders. Vi var på en restaurant vi endnu ikke havde prøvet, og det var rigtig fint. 4 som forretter, 1 hovedret, dessert og kaffe for 198 RMB. At de så kom med kaffen lige efter foie gras'en og sorbeten der skulle cleare smagsløgene inden hovedretten kom som nummer 2 ret er jo en anden historie. Det kan de ikke rigtig finde ud af hernede. Efter en skøn middag tog vi på bar, hvor vi mødtes med en del andre danskere. Super dejlig aften, hvor vi kunne sidde udenfor. Kom hjem under dynen omkring kl. 01.00, så det var ikke så slemt. Søndag nød vi også at Torben endelig havde en næsten "fuld" friweekend. Der var lige et telefonmøde om eftermiddagen kl. 16.00, ellers ikke noget. Vi tog inden da ud og fik massage, og spiste en god suppe før vi slentrede gennem byen hjem. Så nåede vi også at se en film, og det var den weekend. Mandag mødtes jeg med Arna, som jeg ikke havde set i en måneds tid. Tirsdag tog Dorthe, Jessica og jeg på museum. Et gammelt bibliotek, som vi troede indeholdt en masse gamle bøger. Men dem var der ikke så mange af, for de var blevet brændt under Mao's styre. Men flot gammel kinesisk have og arkitektur, som specielt Jessica og jeg nærmest løb igennem, for vi vi sultne. 
51a745360299a30052013.jpg
Vi fyldte maverne på den indiske restaurant. Og på vejen hjem, efter jeg havde sagt farvel til de to damer, kom jeg forbi dans på åben gade. Jeg blev endda budt op, men takkede pænt nej. Det var jo ALT for varmt. 
51a747902a44130052013.jpg
Onsdag havde jeg for mig selv. Jeg er igang med at kigge hoteller, for der er en kinesisk helligdag den 12. juni - Dragebådsfestival. I den forbindelse holder de fri på Tajco mandag og tirsdag også. Så vi tager nogen overnatninger i en by der hedder Hangzhou. Den ligger et par timers kørsel herfra, og der er en kæmpe sø, bjergområde og naturområder. Det bliver godt lige at trække stikket ud og få lidt tosomhed. Vi nåede jo desværre ikke hjem til familetræf her i juni, da Torben ikke kan forlade skuden i så mange dage. Han har ellers ansat en masse folk i løbet den sidste uge, så det tegner efterhånden lysere - så han også kan tage hjem til DK med god samvittighed. Onsdag aften og torsdag aften var vi ude at spise med Tajco kolleger, det var rigtig hyggeligt at se dem igen. Weekenden står også på hygge - fredag er der "Foreign Ladys Night" så der tager jeg en af Torbens kvindelige kolleger med ud at spise, drikke og danse. Så kan de tilbageværende drenge hygge sig. 
Og ellers nyder vi jo bare at det virkelig er blevet sommer her i Ningbo.

April
30
2013

Kinesisk helligedag = fridage = ja-tak.

Så når jeg lige en lille hilsen her i dagbogen, før jeg i morgen drager mod danmark igen. Fredag var vi jo til Skandinavisk aften, det blev hyggeligt og meget stille og roligt. Vi var hjemme før kl. 23.00, for Torben skulle op på arbejde lørdag. Men en del af de andre var også på vej på ferie, så hele selskabet brød tidligt op. I Kina har de nemlig en helligdag den 1. maj. For at få noget ud af en enkelt fridag midt på ugen, arbejder de lørdag og søndag, og holder så fri mandag og tirsdag. Det gjorde Torben også. Han var lige et smut i Shenhai (ligger nord for Shanghai) sammen med Rolf om lørdagen, og kom tilbage til Ningbo igen kl. ca. 20.00 om aftenen. Vi tog så en tur på Officebar og fik en god burger. Det var dejligt vejr, så vi kunne sidde ude, selvom det var aften, det bliver dejligt at der fra nu af bliver mange flere af disse aftener. Søndag drog han ud på Tajco, og jeg har brugt weekenden på at vaske og stryge skjorter, samt bage boller og rugbrød til fryseren. Så kan min kære mand jo godt klare sig i de næste par uger smiley.gif
Torben har heldigvis holdt helt fri både mandag og tirsdag, tror det er første gang han har fulgt kinesernes fridage. Det har været en fornøjelse. Mandag fik jeg ham med ud på en lang gåtur på et par timer. Det var 29 gr., så vi havde det rigeligt varmt. Men en skøn tur rundt om en sø. Der kommer lige lidt fotos:
517fb9ea1dcb130042013.jpg
Ningbos riviera - ved søen

517fbacc20a5c30042013.jpg
Og ved søen er der den skønneste skov, føles næsten som forår i DK

517fbbc3926b530042013.jpg
Også i Kina ridser kæresterne i træerne

517fbc39981bd30042013.jpg
En vovehals på vej for at finde den bedste fiskeplads.

517fbcf18e0fd30042013.jpg
På vej retur, kom vi forbi et hyggeligt kortspil - deltog dog ikke.

Jeg måtte lokke Torben lidt, for at få ham til at gå hele vejen tilbage. Og det hjalp. Han var glad for sin belønning:

517fbd96be14430042013.jpg
Han snakker godt nok med en kunde, men der er jo ikke kamera på. Det var så den ene arbejdssamtale der har været de sidste to dage. Jubiii.

Efter et par øl, og en wrap med oksekød, tog vi hen og fik en gang massage. Herefter gik resten af aftenen med hjemlig hygge og en rugbrødsmadder.

Søndag har det været et rigtig kedeligt vejr med regn og rusk. Så vi har sovet længe, set en film, og jeg har pakket til min hjemrejse i morgen. Så har vi været ude at spise på Thai-restaurant, og nu har Torben kaffen klar. Så nu glæder han sig til et par uger uden pres fra mig, så kan han arbejde alt det han ønsker. Og jeg glæder mig rigtig meget til at komme hjem og se Kasper og hans lejlighed. Jeg kommer jo også nok til at arbejde lidt smiley.gif 

April
25
2013

Shanghai igen, igen

Lørdag aften blev Torben endelig færdig på arbejde lidt over kl. 17.00. Han ringede og inviterede på en øl med en kollega, det var efterhånden tiltrængt med lidt impulsiv udehygge. Senere stødte et par stykker mere til, og vi gik på Da Bossi og spiste dejlig mad. Så endte vi tilbage på Officebar, med både øl og shots, så klokken blev omkring 01.30 før vi satte næsen hjemad, og nåede at skype lidt med Finn og Bitten, som heldigvis kender os, også efter et par øl. Omkring kl. 02.00 gik vi i seng, og så ringede vækkeuret kl. 06.00, for vi ville blive hentet kl. 07.00, hvor vi skulle mod Shanghai for at mødes med Jesper og en af hans ansatte. Fik lige en lille lur undervejs. Da vi kom til hotellet, fik vi en opgradering, så det blev til en hel suite, med daglig- og spisestue, kontor, garderoberum, soveværelse og 2 badeværelser. 

5178b68596d0025042013.jpg5178b69e6f5ee25042013.jpg
Det var på 36. etage med udsigt over byen og the bond, og der var flere m2 end vi bor i til daglig. Det kunne man da godt vende sig til. 

Jesper og Brian kom til hotellet, og vi kunne godt lige byde på en vand, før vi begav ud i byen. Vi gik mod Peoples Square, hvor der var godt gang i dating-udveklingen, og så slentrede vi en tur ned på the Bond, og spiste en fantastisk dejlig frokost på "M on the Bond", bl.a. med store frølår. Et sted vi klart kan anbefale. Det var lidt smådiset, som det jo oftest er, men alligevel fint vejr.

5178b7d836d0325042013.jpg

Så gik vi tilbage mod hotellet igen, efter nogen rigtig hyggelige timer sammen. Jesper og Brian skulle med toget retur til Nanjing (tror jeg nok det var). Vi tog lige en lille tiltrængt morfar, og så stod den på Burger King, før vi tog tilbage og nød hotel-lejligheden igen. Så kunne vi også lige få skypet lidt med Kasper.
Aftenview fra vores værelse, taget med mobil, så lidt ringe kvalitet:

5178ba7c2c5ce25042013.jpg

Mandag morgen tog Torben med kunder ad sted til en underleverandør, ca. 1 1/2 times kørsel fra SH. Jeg gik til morgenmadsbuffet, og slentrede ud i byen mod en kosmetolog, hvor jeg fik en dejlig gang ansigtspleje. Så lidt inspirationsrundtur - men jeg brugte ingen penge - før jeg luskede tilbage mod hotellet igen og spiste min "sunde" sub-way sandwich. Torben var tilbage omkring kl. 19.00, så vi mødtes med de andre i lobbyen og fik en enkelt øl. Så ville de spise for sig selv, og vi fik en tosomhedsmiddag på toppen af hotellet - det er en restaurant der drejer rundt så vi får et view over hele byen på 2 timer. Det var dyrt, men det hele værd.
Tirsdag morgen gik turen efter et par telefonmøder og lidt morgenmad retur mod Ningbo igen. Jeg blev sat af ved lejligheden omkring kl. 13.00 og Torben fortsatte mod Tajco. Da jeg kom op, kunne jeg ikke finde mit kort til døren. FUCK - der stod jeg med alle mine talenter, og en stor kuffert, en gennemrodet pung og taske. Heldigvis var Dorthe hjemme, og blev min redning. Jeg snuppede en taxa over for at blive passet - og det var ikke så ringe endda:

5178bab49288425042013.jpg

Torben var allerede på vej hjemad lidt over fem, så jeg begav mig også mod hjemmet, og så kunne vi komme ind, og finde mit kort ved computeren, hvor jeg åbenbart havde lagt det i min halvbrandert lørdag aften.
Tirsdag aften nåede jeg at bage rugbrød og lægge dej til at verdens bedste brød kunne komme i ovnen næste morgen. Onsdag var det nemlig tid til dansk frokost for Dorthe, Jessica, Arna og Kajta (+ Oliver). Det gled rigtig godt ned - men vi glemte at tage billeder. Til gengæld gik snakken rigtig godt. De sidste kørte lidt over fire.
I dag holder jeg så en hyggedag. I morgen skal der ordnes negle og lades op til Skandinavisk Træf på Angelos. Det bliver hyggeligt at se de mange skandinavere igen, vi var nemlig ikke med sidste gang, hvor vi var i DK - så det glæder vi os til.
Til sidst kan jeg lige, i forlængelse af mine visumproblemer, fortælle at jeg skal ud og rejse en lille tur i næste uge. Det bliver så til DK har jeg bestemt, for et par dage i Hong Kong med hotelovernatninger blev næsten lige så dyrt. Så jeg smutter til København på onsdag, hvor jeg bor hos Kasper og hjælper ham med at finde sig til rette i hans nye lejlighed, som han får nølerne til i denne weekend. Så skal jeg tilbage torsdag ugen efter. I mellemtiden skal de gerne få lavet et nyt visum til mig. Jeg ved endnu ikke om jeg når til Fyn, eller i givet fald, hvor længe det bliver. Det må tiden vise. Hav en god weekend allesammen.

April
20
2013

Besøg i DK og besøg fra DK

Endelig en lille opsamling her i dagbogen. Og der er billeder på, når I kommer lidt dernedad. Dagene i DK bliver lige lidt i stikordsform.

22. marts - hjemrejse. Vi var 1 time forsinket i flyet. Kasper var taget hjem til os i forvejen, så der var handlet ind og fyldt op i køleskabet, og vi kunne lige få en mad og en øl, før vi gik i seng.
23. marts - tog vi op til byen på gåben, for bilen var igen gået tør for strøm. Her mødte Per og Jette, der skulle komme til ost og rødvin om aftenen. Men det skulle ikke lige forhindre os i at varme op på  Christian 4-tal med en god øl. Så vi kom til ostebutikken 5 min. i lukketid, men nåede det jo.
24. marts - Nød sen morgenmad sammen og så kiggede vi på nettet efter lejligheder til Kasper. Til de der ikke ved det, er han og Anne gået hver til sit - og Kasper har nu besluttet at investere i en ejerlejlighed i København. Vi tror alle at det er et godt tidspunkt at gøre det på. Om aftenen spiste vi flæskesteg, og senere kom Finn og Bitten forbi til aftenkaffe hjerte.png
25. marts - Kasper tog til Kbh. - Vi tog til tandlæge, jeg købte lidt tøj, mens Torben fik starthjælp til bilen. Så hentede han mig i byen, og vi kørte ud for at få nyt batteri på bilen. Herefter et smut forbi Henning og Sus, for Henning havde fødselsdag. Om aftenen var vi hos Inge og Ryan med de andre. Her fik vi en forrygende påskefrokost. Det var som altid en super hyggelig aften.
26. marts - Ud at handle lidt i Rosengårdcenteret m.m. - købe ting ind til kina-rejse retur og købe lidt mere tøj - Anita kom på besøg til rejemad og hvidvin, skønt når snakken bare går, som om vi havde set hinanden for et øjeblik siden.
27. marts - Til frisøren og om aftenen kom Kasper retur fra kbh. Vi hentede ham på banegården i Nyborg, for så kunne han lige køre os hen til Hanne og Jesper og hente igen. Vi fik de skønneste pariserbøf - mums.
28. marts - Kasper drønede til Fredericia og Århus et par dage. Vi tog ud til Linda og Bruno og fik smagt en masse dejlige delikatesser, fra hendes nyåbnede Gourmetbiksen på Dalumvej. I skulle kigge forbi den. (% Linda!!!!)
29. marts - Vi tillod os at tage en slapperdag.
30. marts - Lørdag - sidste shoppemulighed før vores hjemrejse og så til påskefrokost hos Kirsten og Kaj - ikke mange snapser til mig, jeg skulle køre hjem.
31. marts - Så var det pludselig blevet min fødselsdag. Den blev fejret med familie og et par gode venner til champagnebrunch på Brasserie Grand. Herefter tog vi hjem til os og fik en øl og lidt snacks. Sluttede ikke så sent, og vi nød søndag aften med Kasper.
1. april - drønede vi mod København allerede kl. 8.00. Skulle nå at se 5 lejligheder, og heldigvis dukkede der en op som Kasper (og vi) faldt for. Det var med at slå til, for 2 af dem vi gerne ville have set, var blevet solgt inden vi nåede derover, og 5 andre var ude at kigge på den her samtidig med os. Nu har Kasper handlet.
2. april - der blev pakket og vi nåede lige forbi Finn og Bitten og bilen blev vasket i sidste øjeblik. Kunne ikke få en taxa, men heldigvis trådte Finn til og kørte os på banegården, hvor mor og svigermor ventede sammen med Helen og Freja, der var der for at vinke farvel. Så var vi klar til at vende næsen mod Ningbo igen, efter nogen, på den gode måde, travle dage i DK. Tak fordi I vartede os op.

3. april - turen til Ningbo. Flyet var fremme 1/2 time før tid, men det hjalp stort, da vi fik problemer efterfølgende. Jeg havde her i Kina fået forlænget min tilladelse til at være her med 6 dage (skal normalt ud af landet for hver 90 dage). Med den ændring havde de annulleret mit visum der ellers gjaldt til udgange af maj måned, så jeg havde ikke lov til at komme ind. Det havde de lige overset i Kastrup Lufthavn, så SAS havde faktisk et problem, da de hvis jeg blev afviste skulle have mig med hjem igen, på deres regning. Vi havde fået mødrene igennem, og så måtte de sidde pænt og vente i et par timer, mens jeg måtte bruge al min charme, og Torbens og Tajcos hjælp til at bevise at vi faktisk godt måtte være i Kina. Det var heldigt at skrankepaverne ikke havde travlt, for så var jeg blevet afvist med det samme, fortalt en sød kinesisk assistent mig. En repræsentant fra SAS måtte også pænt sidde og vente. Hvis jeg ikke havde fået lov til at komme ind, ville jeg være blevet sendt retur til DK - eller hvis de var flinke kunne jeg få lov at tage til Hong Kong og søge et engangsvisum.  Men efter et par timer, fik jeg heldigvis lov at komme ind, men må kun blive her i 30 dage. Herefter mødtes vi med 2 af Torbens kolleger, der også havde ventet og skulle med til Ningbo. Vi skulle så en omvej for at sætte Torben af, og efter en hård rejse, var vi endelig fremme i Ningbo 4 1/2 time senere end vi normalt ville have været det. Lidt trætte - spiste rugbrødsmadder og gik i seng.
4. april - jeg måtte vække de damer lidt i kl. 10.00 - der havde jeg selv været i bad. De var helt forvirrede over at de kunne sove så længe. Vi tog en stille og rolig gåtur over i Folkeparken så T og E (det kalder jeg lige mor/svigermor fremover, for det er lettere at skrive) kunne opleve lokalbefolkningens skønsang. Og så fandt de hurtigt ud af, at de jo selv var en attraktion. Hold op der blev kigget efter sådan to ældre vesterlændinge - og endda en med hvidt hår smiley.gif. Vi fortsatte over at kigge på tasker m.m. men den dag fandt de ikke nogen. Så prajede vi en taxa og vendte snuden hjem mod Lao Waitan, hvor vi fik en øl i solen ved officebar, og så gik vi hejm og fik et stykke mad og en middagslur. Torben kom hjem fra Shanghai ved 18-tiden, og vi tog på Thaiwansisk restaurant og prøvede at spise med pinde. Heldigvis kunne T og E få en gaffel, ellers havde de måske måttet gå sultne i seng. 
5. april - mod Tiany Square hvor vi lige gik forbi og bestilte bord til Teppaniaki om lørdagen, hvor vi havde aftalt at mødes og spise sammen med Dorthe og Anders. Herefter gik vi i Tesco for at handle lidt, og kigge på kød og, fisk, frøer og skilpadder. Så var vi trætte nok til et eftermiddagshvil igen, før Torben kom hjem hen ad kl. 19.00 og vi tog på Amores og fik det dejligste mad. Alle var lidt småtrætte så efter en kop kaffe til at slutte af på, smuttede vi hjem igen.
6. april - Torben blev ringet op lørdag morgen, som ellers var planlagt til lidt fælles familietid. Igen problemer hos en underleverandør, så han drog ad sted mod Shanghai endnu engang, sammen med et par kolleger. Det er altså en køretur på 3 timer hver vej. Vi kunne heldigvis klare os selv, og i dag tog vi på  2. BridgeMarked, hvor der blev handlet små gaver, og gaver til de små - og lidt til de store også. 
51724dd22795b20042013.jpg

51724e38725bf20042013.jpg
Torben blev noget forsinket fra Shanghai, så vi flyttede spiseaftalen på Teppanyaki til kl. 20.00 - det betød bare at Dorthe og Anders kunne nå forbi os i lejligheden til en lille GT, før vi tog ad sted. Torben tog også Allan og Mandy med til spisning, så vi blev et helt selskab i vores eget afdeling. Igen med top-service af Lilli og Tong.

51724adb98e2120042013.jpg

7. april - Vi gik på kød-, fisk- og grøntsagsmarked i det skønnete solskinsvejr. Det er ham fra Top Gun til venstre:
51724b8f422b920042013.jpg

På markedet fik vi handlet ind til spise hjemme aften, hvor vi fik sammenkogt oksegryde med kartoffelmos, og et enkelt glas rødvin - eller tre flasker smiley.gif.

51724c4e1e03520042013.jpg
Skidt med at avis og ærme ligger i grisekødet......

8. april - Hverdag for Torben igen, så han drog mod Shanghai allerede kl. 06.00 og skulle blive der til tirsdag. Vi andre tillod os at sove lidt længere og tog derefter på Kinesermarked, hvor der igen blev gjort lidt indkøb. Herefter gik vi med et par pauser lige så stille på tværs af Tiani Square (godt der var lidt hvilebænke undervejs) for at nå vores aftalte mål - frokost på terrassen ved Mango Thai i strålende sol.
51724cec03a6e20042013.jpg

Så var både ben og hoveder trætte, og vi tog en rugbrødsmad i lejligheden om aftenen.
9. april - I dag var jeg lige i RENO og træne med Dorthe. Så stod frokosten klar, da jeg kom tilbage. Efter en bid mad, gik turen til en ny "Gammel by". Her slentrede vi op gennem strædet, hvor små arbejdende madsteder lavede chips, riskager, kiks, forårsruller, kringler m.m. 
51724ed4b934f20042013.jpg
Det blev til lidt smagsprøver og lidt hygge med andre ældre mennesker der også hvilede sig på bænke i det dejlige vejr. Til aften lavede vi Mørbrad i sennepssovs derhjemme, og det var en succes. Torben kom hjem fra Shanghai for at spise med. 
10. april - Torben drager mod Shanghai igen - han får kørt turen nogen gange. Vi tager en tur mere på 2. Bridgemarked, der skal nemlig købes flere tørklæder. T + E har jo slet ikke fået brugt deres penge. Så kører vi mod Heyi, som er centeret med luxus-mærkevarer. Her kunne pengene hurtigt få ben at gå på hvis det skulle være. En tur ned i Olé, som er et lækkert supermarked med mange importerede varer, der også godt  kunne have tømt pengepungen. 
51724f6e52aac20042013.jpg
Så gik vi en tur langs den smukke promenade og over til Lao Waitan, hvor vi skulle mødes med Dorthe, Katja og lille Oliver, for at spise frokost. Uhm, det var kunne li' burgere for alle.
51724fe34f92320042013.jpg
Og mor fik set Jan gardinmands datter og barnebarn. 
5172503b4673d20042013.jpg

Vi nød hygge og godt tøseselskab i solen, inden vi luskede hjem til endnu en middagslur hen på eftermiddagen. Mor var efterhånden ved at være godt træt, efter al den motion vi havde budt hende gennem alle dagene. Torben kom hjem igen for at spise "afskedsmiddag" for hans vedkommende. Onsdag aften blev nemlig den sidste han kunne nå at holde med os. Vi tog på Brasillian BBQ, så der blev spist kød til den store guldmedalje. 
517250b7161bb20042013.jpg

Torben sagde pænt farvel inden vi gik i seng.
11. april - Torben stod atter tidligt op og kørte mod Shanghai, hvor han skulle blive til fredag. Vi stod lidt senere op og tog efter morgenmaden til Moonlake Garden, som er en kæmpe sø, med hygglige stier, pavilloner og beplantning omkring. Vi nåde næste rundt om den ene halvdel. Vi havde håbet på at kunne komme ind i et tempel der ligger ved søen, men de hold frokostlukket. Så det gik ikke. Vores frokost indtog vi på Angelo's som også ligger ud til den dejlige solbeskinnede tagterrasse. Her nød vi god italiensk mad, og da vi næste var færdige kom et andet dansk par, som viste sig at være forældrene til en anden dansk pige hernede. Jeg vidste godt hun havde besøg, men hun havde tilladt sig at holde forældrefri frokost med de andre NIP-piger denne dage. Så gik snakken jo, og som det nu er her i Ningbo, viste det sig af han var fra Odense, og der var igen mange fælles træk. Det synes mor jo var vældig hyggeligt. Den sidste aften nød vi i lejligheden, hvor T + E kunne pakke og vi fik en gang afskedsrugbrød. Så var det på hovedet i seng.
12. april - blev vi hentet af chaufføren kl. 8.20. Det var heldigvis Tajcos bedste chauffør, og T + E nød at sidde højt i de gode sæder i firmaets Buick. 
5172572081f4720042013.jpg
Alt gik fint til lufthavnen og jeg gik med ind og fulgte dem igennem tjek ind og helt hen til Security tjek, hvor jeg så måtte sige farvel. Herefter tog jeg med chaufføren videre over efter Torben hos underleverandøren hvor han havde brugt det meste af ugen. Han var næsten klar - ventede kun 11/2 time før vi kunne sætte snuden mod Ningbo. Her var vi fremme igen ved 19 tiden om aftenen og vi kunne nyde lidt mad og en kold øl, før vi gjorde klar til weekendens oplevelser. De damer blev dog noget forsinket på deres hjemtur. Flyet var 1 times tid forsinket fra Shanghai, og de måtte vente længe på deres bagage i København. Så de var hjemme i Odense en halv times tid før midnat. Heldigvis var Helen frisk, og stod på banegården og tog imod dem. Nu skal de lige vende sig til nye tider igen, men jeg tror de har fået en kæmpe oplevelse med sig.
13. april - Så blev det weekend igen - og heldigvis havde Torben formået at få på plads, at han denne weekend ikke var tilgængelig, for han skulle til Formel 1 med en hel flok drenge.
517251cf0d82420042013.jpg

En tur han i den grad havde fortjent. Og selvom han ikke aner en dyt om sporten eller for den sags skyld interesserer sig for den, så blev det jo en kæmpe oplevelse, lige så snart man er med live. Dorthe havde bagt boller og jeg havde bagt brunsviger til de 14-16 gutter der skulle med bussen fra Ningbo kl. 8.00 om morgenen. En time senere sad Dorthe og jeg i en bil, ligeledes på vej mod Shanghai, hvor vi skulle på tøsetur på Fake Marked om eftermiddagen. Herefter stod den på total hygge og spisning i Shanghai, inden vi tog til TV2 koncert. Hold nu kæft det var fedt. At opleve et dansk orkester, til en lille intimkoncert så langt hjemmefra. Og alle os "modne" danskere der var mødt op, havde en fest. 
51725288bc3c320042013.jpg
5172552bdbf8920042013.jpg

Vores chauffør hentede os igen kl. 23.00, og vi begav os retur til Ningbo. Drengene havde hygget sig med indledende runde på Formel1 banen 
5172524fe779020042013.jpg
og spisning og var gået lidt i byen. Torben var dog træt nok, til at loppe hjem på hotellet før midnat. Søndag var det så finaledag på kørebanen, og han ringede til mig, for at jeg kunne høre hvor meget det larmede. Godt han havde fået høreværn med. Min søndag var en total slapperdag. Jeg var faktisk bare tappet for energi.
14. april - Så var det tid til lidt motion igen. Dorthe og jeg gik ud omkring en stor sø, som ligger i det distrikt hvor vi bor. Det var smukt, og der var også en dejlig lund med broer over vandløb, og vi fandt en "strand". 
51725682167a720042013.jpg
Det ligner næsten foråret i DK.
Vi spiste frokost hos mig - det er jo altid godt med ost og spegepølse på et stykke rugbrød. Torben var allerede hjemme fra job ved 18.00 tiden, så det var dejligt at kunne spise sammen.
Resten af ugen her, har jeg brugt på at samle op på nogen tv-programmer jeg ikke havde fået set - Masterchef o.l. Så har jeg været ude at spise frokost hos Jessica - Selvfølgelig gik Dorthe og jeg derud, så der var plads til de kallorier der skulle indtages. Jeg har også mødtes med Arna til frokost, vi gik på sushirestaurant. Der var jo mange ting der skulle vendes, da det var længe siden vi havde haft tid til en frokost på tomandshånd. Torben har auditbesøg fra Mercedes i Tyskland, så han var ude at spise torsdag aften. I dag er det lørdag, og gæt engang….. Torben er på arbejde smiley.gif Men kommer forhåbentlig snart hjem. (Foreløbig er han så 4 timer forsinket.....) Så mangler han kun en sidste auditdag med tyskerne på mandag, og det skal foregå i Shanghai. Jesper Skalshøi er i Kina lige nu, så vi har aftalt at tage ind til Shanghai i morgen tidlig, så mødes vi i løbet af dagen. Jeg tager så en shoppetur for mig selv på mandag, før vi tager hjem til Ningbo igen tirsdag morgen. 

April
5
2013

I er ikke glemt - og vi oplever stadig en masse

Hej med jer. Vi har haft et dejligt ophold i DK, og er nu tilbage i Kina med mor og svigermor. Der er sket meget, som jeg gerne vil have med i min dagbog og der er også mere at fortælle om dagene hernede nu. Men jeg prioriterer altså lige denne side fra, imens jeg gør en masse andet. Så I skal ikke kigge forgæves den næste tid. Jeg vil anbefale at I venter en 10 dage fra i dag med at kigge. Så håber jeg at jeg får samlet op på det hele i weekenden efter vores mødre er taget hjem. Her er Torben til Formel1 løb, så måske jeg får lidt ro til det her i lejligheden. Hav det godt til vi "snakkes".

March
19
2013

Nyder foråret når det er her

Tænk - lige nu kan jeg simpelt hen ikke huske hvad jeg laved i Torsdags, tror jeg faktisk havde en rigtig slapperdag, og fik samlet op på missede Masterchef udsendelser. Det er fedt jeg kan se dem på min iPad. Fredag blev til endnu en rigtig lang gåtur, hvor Dorthe og jeg besluttede at følge vandet i en retning vi ikke før har været. Det ledte os ud til en stor sluse/dæmning som vi ikke anede var her. 

51484a8180c1c19032013.jpg
Og bagsiden:
51484b27acfd919032013.jpg

Vi var også kommet ud til et område hvor der ikke var meget trafik. Men dog kørt en fin fejemaskine rundt, og her var "rytteren" udstyret med en kæmpe styrthjælm. Det er ellers ikke noget de bruger hernede, alle dem på knallerter i den tætte trafik. Men sådan er der jo så meget.

51485a9c3f70619032013.jpg

På modsat side af broen tog vi turen tilbage langs vandet igen, i det dejlige forårsvejr. Der var de skønneste stier og parker hele vejen, og nu er træerne også ved at springe ud ser I. Men det er ikke min fornemmelse at det er noget I gider at høre om i DK smiley.gif

51485c11baff419032013.jpg

Fredag aften kom Torben hjem fra sin tur lidt før halv syv. Så fik vi en god bøf (godt nok en dag forsinket) og et glas rødvin. 

Lørdag skulle Torben på job, men heldigvis først kl. 9.00 og kun til kl. 16.00. Jeg bagte kanelsnegle og mødtes hen på eftermiddagen med Dorthe, Anders, Jessica og Patrick til en kop Starbuck kaffe i en park, og bagefter slukkede vi lige tørsten på Münchner Brauhaus. Desværre nåede Torben ikke at støde til.

Vi var hjemme ca. samtidig, og Torben havde aftalt med Rolf og Søren, som var de eneste Marriott beboere i denne weekend, at vi skulle følges ud og få lidt godt at spise. Det blev på en Italiensk restaurant vi ikke før har spist til aften på. Det var klasse, og til rimelige priser. Men jeg var lidt halvskidt og ville hjem i seng efter maden. Gav Torben fri til at hygge med gutterne, men ingen af de 3 havde energi til det, så vi tog alle hjem.

Søndag var Torbens første fridag siden branden. Det var dæleme dejligt. Vi gik ud en tur, og så fik vi Apple TV til at virke, og så X-factor og spiste slik og chips. Det regnede udenfor, så vi havde det godt med det. 

Så blev det mandag, og Torben er atter taget ad sted til en underleverandør, og jeg har lejligheden for mig selv indtil på torsdag aften. Det passer nu fint. Fik handlet lidt ind i går, og idag har jeg gjort rent, redt senge til kommende gæster og bagt boller, så der nu er lagt i fryseren til lidt morgenmad når vi kommer tilbage. Og så er jeg gået igang med at finde vintertøjet frem, som vi jo passende kan have med hjem til DK, og bytte ud med sommertøj. Det bliver dejligt at komme hjem.

I hører nok ikke mere fra mig, før vi er i DK. Men kan da lige fortælle at de næste par dage heller ikke bliver helt ensomme. Jeg skal ud at spise frokost hos Arna i morgen, sammen med et par andre piger, og på torsdag skal jeg ud at gå lang tur og spise frokost med Dorthe og Jessica. Og så skal jeg da også lige nå over og få ordnet negle, så de er fine til besøget derhjemme.


March
13
2013

Så gik der en hel uge igen

....og hvor blev den så af. Vores hvedage - og ikke mindst weekender er lige lidt anderledes i denne tid, og jeg er ikke super stabil på dagbogen. Men nu må jeg lige se om jeg kan huske nogle af højdepunkterne, fra ugen der gik.

Torsdag mødtes Dorthe, Jessica og jeg til frokost på terrassen ved Mango Thai. Det var jo det skønneste sommervejr, så det var bare om at komme ud og nyde det. Dagen efter skulle der være karneval på skolen, og vi sad og blev enige om, at hvis jeg tog med, så ville vi lave et cheerleader hold. Så afsted det gik til stof-marked, og så hjem til Dorthe for at klippe og sy. Vi nåede lige at blive færdige til Dorthes datter kom hjem, så hun opdagede ingenting. Vi ville nemlig holde det hemmeligt for børnene.
Fredag mødtes vi så hos Jessica, og gjorde os klar, og fik frokost på altanen.

Afsted det gik med Jessicas chauffør. Oh my god sagde han, da vi kom ned på trappen. Men han ville gerne tage et foto af de tre sild:

514026893cfda13032013.jpg

Det var sjovt at se skolen, og alle de udklædte børn og voksne. Der bliver dælme gået til den med udklædning hernede:

514026c58b8cf13032013.jpg
Der mangler lige et par stykker af dværgene, men de var lige lidt svære at få samlet.

51402708d19f113032013.jpg
Hver klasse havde et emne til udklædning - her er det dragerne.

Fredag aften kom Torben hjem "allererede" kl. 19.15, og han havde Morten med op til en øl. Men selvom man er kommet hjem, så betyder det ikke at man har fri. Der var op til flere telefonsamtaler og koordinering den første time vi sad sammen. Men "hjemmearbejdspladsen" er nok lidt mere behagelig.

51402767bed1313032013.jpg

Efter et par øl og lidt chips, fortsatte vi alle tre til Officebar og fik en burger og endnu en kold. Så var det ellers hjem på hovedet i seng for de to "drenge", som skulle møde kl. 8.00 igen lørdag morgen. 

Lørdag blev en marathon lang dag. Torben var hjemme igen kl. 20.45 om aftenen. Så han fik ikke nydt de næste 30 grader vi havde her i Ningbo. Det gjorde jeg, før det igen blev vintersurt og koldt hernede. Det er stort set umuligt at klæde sig efter vejret i øjeblikket.

Søndag tog han atter ad sted kl. 8.00 men var dog hjemme allerede 13.45. Det blev lige til en middagslur, før Lars kom over og spiste med. En rigtig hyggelig aften, som igen sluttede tidligt, da de begge jo skulle på "almindeligt" arbejde igen mandag morgen. Lige i øjeblikket må vi bare sige, at der bliver knoklet igennem. Så jeg gør hvad jeg kan, for at lade Torben slappe af herhjemme.

Tirsdag sagde vejrudsigten igen omkring 15 gr. og sol, som den eneste dag i denne uge. Det er med at udnytte den, så Dorthe og jeg gik en laaang tur igen, ud til et indkøbscenter, hvor der bl.a. er en lækker brugskunstforretning. Her fik vi købt hver et nyt køretøj, til vores indkøbsture. Det er min vogn den orange.

514027a8bd0f613032013.jpg

Onsdag aften var Torben tidligt hjemme, allerede lidt i seks. Vi fik varm aftensmad sammen for første gang længe. Og der var også ro på, lige til kl. ca. 21.00, hvor telefonen atter kimede, og en hurtig beslutning om at Torben skulle ad sted til en underleverandør de næste par dage blev taget. Han er så kørt her til morgen, og kommer hjem igen på fredag. 

Dorthe og jeg har idag været ude at besøge Katja (den unge pige fra Otterup) og lille Oliver. Igen gik vi derud, på trods at halvdårligt vejr. Endnu en tur omkring de 5 km. Vi synes faktisk vi er ret gode. Det var super hyggeligt, og på vej hjem forbi supermarked, og jeg er nu lige landet, og tænkte at det måtte være tid til at skrive dagbog. 

Der er nu kun lidt over en uge til vi skal til Danmark - og det glæder vi os rigtig meget til begge to. Det bliver et godt pusterum, og så savner vi jer jo lidt allesammen - også selvom vi næsten ikke har tid til det smiley.gif  

March
6
2013

Tja, hvad skal vi sige.....

Er mega træt af, at jeg lige havde skrevet en masse her i dagbogen, så gik den ned, uden at jeg havde gemt. LOOOOOORT. Jeg prøver igen.
Fredag aften var det igen tid til skandinavisk træf. Et dejligt afbræk i den hverdag vi har haft den sidste uges tid. Så kunne vi mødes og få grint lidt. Torben kom hjem 5 min. før vi skulle være der, men han var hurtig i badet, og det var ikke langt fra hvor vi bor, så vi gik ikke glip af noget. Vi var hjemme igen ved midnatstid, og fik en god nats søvn, inden Torben drog ad sted på job igen lørdag morgen kl. 8.00. Han havde dog aftalt kun at være der til kl. 12. Jeg tog en taxa ud til Tajco omkring kl. 11, for at se hvordan det hele så ud. Det var ikke noget opløftende syn, men alligevel kunne jeg se at de har nået er rydde rigtig meget op på den uge der er gået. Det var også dejligt at se kollegerne, og fornemme den entusiasme de går til opgaven med. Det er godt med et fællesskab i sådan en situation. Vi nåede næsten også at overhold tidsplanen - kom derfra kl. 14.30. Vi kørte direkte til massage. Dejligt afslappende efter en stresset uge. Om aftenen havde Tajco inviteret alle danskerne og koner (vi var to) ud at spise på italiensk restaurant. Det blev en rigtig hyggelig aften, på trods af omstændighederne og trætte hoveder. Igen var vi ikke voldsomt sent hjemme, og Torben fik en god nats søvn før han drog ad sted igen søndag morgen kl. 8.00. Denne dag var han dog hjemme til frokost, som vi nød sammen. Så fik han en lang eftermiddagslur, mens jeg bagte en kage til kollegerne, for jeg synes de trængte til lidt forkælelse. Om aftenen hyggede vi med oksemørbrad og en flaske rødvin, før vi nåede at skype lidt med vores mødre. 
Mandag mødtes jeg med Arna, og vi gik en lang tur ud til den gamle by. Her spiste vi frokost - kinesisk. Det var nu ikke lige godt det hele. Vi smagte også på nogen rismelskager, men her nåede vi kun et par bidder. På vej tilbage gik vi til et marked, som Arna heller ikke havde set før. Og så blev der lige handlet lidt ind, før turen gik hjem igen. Efter et par kolde dage i weekenden, var det nu blevet sol og trøjevejr. Så det var en skøn tur. Torben havde besøg og var ude at spise direkte fra job, så han kom hjem lidt over ni. 
Tirsdag blev for mig en rigtig lave ingenting dag. Dog lavede jeg frikadeller og stuvet hvidkål, som ikke engang var færdigt til Torben kom hjem. Han var der allerede kl. 18.45 - hva' gi'r I? 
I dag har jeg så igen været til pigefrokost. Igen en rigtig hyggelig en af slagsen med god mad. Vejret her i Ningbo er nu helt fantastisk. Sol og 22 grader, så kaffen blev indtaget ude i haven. Dorthe og jeg besluttede at gå hjem i det fine vejr. Det er en tur på ca. 8 km. Det mærker man slet ikke når snakken også går.
Torben er idag på leverandørbesøg, så han kommer først hjem omkring midnat. Håber han hviler sig lidt på den ca. 4 timer lange biltur der er hjem. 
Denne gang er der slet ikke nogen billeder der understøtter min historie, så I får lige lidt fra hverdagen her i Ningbo:

513731955bc2a06032013.jpg
Jeg er ved at spare sammen til at købe mig et æble - ca. 1.800 kr. skal jeg af med.

513731f61853606032013.jpg
Bedstefar behøver ikke bæresele. Hernede bruger de hverken klapvogn eller bæreseler, de slæber simpelt hen rundt på børnene. 

5137332c7ff1206032013.jpg
Vi har et lille vandløb her ved vores hus, ca. 30 cm. bredt. Det må vi ikke svømme i. Jeg ved ikke helt, om jeg alligevel skulle prøve med et hovedspring en dag. 

March
1
2013

Dårlige og gode oplevelser

Så er endnu en uge gået, men den oplevelse vi har haft havde vi gerne været foruden. Natten til søndag opstod der en brand på Tajco, så søndag morgen meget tidligt, blev vi vækket af en telefonopringning. Hurtigt ud af sengen og et par opringninger mere gør det klart for os, at det er slemt. Torben skal selvfølgelig ad sted, og kommer ud til en bygning der er brændt, ikke til grunden, men alligevel totalskadet.

Det har selvfølgelig præget vores liv i denne uge, hvor Torben stort set har arbejdet i døgndrift (han har sovet hjemme om natten), nu igen med store nye udfordringer, da han jo er ansvarlig for miljø og sikkerhed. Det er meget vigtige fokusområder i det store arbejde der nu skal pågå, for at genoprette alting. Som han siger; "jeg lærer dæleme meget".
Hvad der er årsag til branden er politiet ved at undersøge. Men I kan da lige læse om det her:

http://www.nb119.com/NewsDetail.aspx?NewID=11737

Søndag skulle jeg så bare have tiden til at gå, indtil Torben kom hjem igen og kunne berette lidt. Det var faktisk rigtig fint vejr, så Dorthe og jeg gik en lang tur ud til en sportsbutik. Det er en tur på lidt over en time. Så kunne vi lige vende verdenssituatinen, efter hun har været to uger i Thailand. På vores vej stødte vi på en af de flotte fyre i byen:

51301a62092bd01032013.jpg

Søndag aften var Torben sent hjemme, tog et hurtigt bad, og så fik vi en rugbrødsmad med nogen af alle de gode ting, han havde med fra DK. Bl.a. fedt og stærk ost, med min hjemmelavede sky. Det er himmelsk at få sådan noget hernede. Mandag var Torben hjemme lidt over syv, og vi tog på den græske og spiste.

Tirsdag til træning, og det var ikke noget at prale af. Havde en dag hvor jeg var totalt tung i røven (og benene), og min træningspartner var ikke til meget hjælp. Hun havde en "jeg har startet morgenen helt forkert med te væltet ned i comperter" - dag. Og ingenting ville virke som det skulle. Vi var forbi Birgit og Lars' lejlighed (det er hende der er død) for at vande blomster og tænde varmen inden Lars vender retur på lørdag. Her kunne vi ikke få nøglekortet til at virke. Havde lovet Dorthe dansk frokost bagefter og den trængte vi til. Sådan ser man ud, når der er dansk ka' li' mad på bordet:

51301b439423101032013.jpg

Hun lærte både at spise paneret torskerogn og fedtemad med stærk ost, sky og løg. 

Onsdag var det efterhånden tid til at komme ud og proviantere lidt igen, og den aftensmad der var taget ud af fryseren til, måtte på køl til torsdag, da Torben blev nødt til at jobbe indtil midnat, hvor nogen konsulenter skulle ankomme fra Beijing. 

Torsdag blev træningsdagen afløst af fælles morgenmad hos Dorthe og endnu en lang gåtur, for vejret var bare rigtig skønt. Man fornemmende forår i luften, og der hang vasketøj ude alle steder.

51301cac0624901032013.jpg

Vi gik til et nyt turiststed bygget i gammel stil, med en masse små boder hvor de tilberedte kinesiske specialiteter. For første gang et sted der så rent og pænt ud, og vi fik faktisk lyst til at smage på tingene. Disse forårsruller var dog knap så gode som de så ud. Meget fedtede var de.

51301c397a3a101032013.jpg

Men det er da et sted jeg skal have mor og svigermor med ud til frokost. I får lige et par fotos derfra.

51301c5a3e42201032013.jpg

51301c772c2c301032013.jpg

På vej hjem igen, gik vi forbi et lokalt marked, med alt muligt til enhver løsning. Knapper, lynlåse og blonder, grydeskeer, nylonstrømper og gamacher, babytøj og karklude, gavebånd og, og, og.....herefter trængte vi til en kop kaffe i solen, før vi skulle handle lidt mælk og kylling. Jeg var hjemme igen 6 timer efter jeg havde forladt lejligheden, en dejlig dag rigere. Så var det tid til at stege de græske koteletter vi skulle have haft dagen før, og Torben var allerede hjemme kl. 18.45. Vi delte en flaske rødvin fordi vi trængte, og så fik vi snakket og hygget med vores iPad og musikvideoer.

I dag er det så blevet fredag, og tid til at bage lidt til fryseren tror jeg. I aften skal vi til skandinavisk træf på en italiensk restaurant lige i nærheden, og så håber vi på en mere rolig weekend end den vi havde sidst.

Vil lige slutte med at giver jer vejrudsigten for den kommende uge. Tror lige jeg skal finde sandalerne frem.

51301d1e6b40301032013.png

Feb
25
2013

Kaffebrygning er en svær ting....

I fredags var jeg ude at spise hos Jessica og Patrick, sammen med Dorthe og Anders, og deres børn. Det var igen super hyggeligt og sjovt. Vi får nemmere og nemmere ved at forstå hinanden, danskerne og svenskerne. Og vi laver meget sjov med det. Jeg siger bare ordene med svensk accent, hvis de ikke forstår dem, så griner Jessica, og siger at jeg snakker finsk/svensk, og så trækker jeg hagen ind og laver dobbelthager (flere end jeg normalt har…).

Patrick havde for et år siden givet Jessica en indisk eller arabisk kaffebrygger, som han synes hun ønskede sig. Den fik så sin debut, og det fik de to ingeniører meget ud af:

512b13dc270cb25022013.jpg

Kaffen blev så tynd, at vi måtte tage hjælp af en 15 års whisky og lidt brun sukker. Så bleve det til at drikke. Patrick har lovet at øve til næste gang. Og så gik det jo iøvrigt som det nu plejer hernede - her er hvad pigerne til gengæld fordrev tiden med.

512b13fdc366c25022013.jpg

Lagkagen tog ved med op til Randi og Steven kl. ca. 22.30, for han fyldte faktisk 40 år i fredags, og de havde ikke rigtig arrangeret noget. Så Randi havde sms'et til Jessica som bor i samme ejendom som dem, om de kom forbi. Det blev jo en rigtig overraskelse, og der blev sunget igennem. Kl. 00.00, var det så tilbage til Jessica og Patrick, for deres datter fyldte 18.00. Så sange vi igen fødselsdagssang - på 4 sprog. Engsels, Svensk, Dansk og Kinesisk (det var godt vi havde Steven og Randi der). Det var synd at Torben ikke kunne være med, men han sad til gengæld og fik en hurtig øl med Kasper på hovedbanegården, inden han drønede videre i lufthavnen, for at komme hjem til mig igen.

Lørdag mødtes jeg så med Katja, Lasse og lille Oliver, til Lantern Festival. Det var sgu igen lidt tamt. Vi fik dog set lidt lion-dance (ikke at forveklse med line-dance). Jeg har et par fotos, men har ikke fået tømt kameraet. Vi gik lidt rundt, og tog så Oliver med på hans første værtshusbesøg - vores stamsted Officebar. Her bestilte vi en burger og fik en asahi. Der sad vi så og hyggede, indtil Torben ringede at nu var han hjemme.

Det var dælme dejligt at se ham igen, omend det har været en lidt kort fornøjelse, fordi noget arbejde endnu engang har krævet hans opmærksomhed. Men sådan er det. 

I dag har jeg igen været på handlen, faktisk første gang siden min store proviantering op til Nytår. Puha, så blev der noget at slæbe på igen. Har bl.a. købt en ekstra dyne, da vi kun har dobbeltdyner, og vi tænker ikke at de to gamle mødre vil ligge tæt og kærligt, ligesom vi gør det ;)

Feb
20
2013

En doven uge

Tja, så er der næsten gået en uge siden jeg var forbi sidst. Denne gang kan jeg ikke påstå at det er fordi jeg ikke har haft tid - det er simpelt hen fordi jeg har været doven. Torben og jeg har holdt en uges nytårsferie, hvor vi simpelt hen har gearet helt ned. Og det har vi nydt, men havde vi slappet mere af, så ville vi simpelt hen have tisset i bukserne tror jeg. Vi formåede dog at tage ud og få massage, og vi var da også forbi på restaurant to gange, en kinesisk vi ikke havde prøvet før, og heller ikke kommer til at prøve igen, og så den Tyrkiske, som var OK, men ikke bragende. 
Mandag tog Torben mod München på forretningsrejse, og så er han i dag landet i Danmark, hvor han besøger sin mor, og samtidig hjælper de to "gamle damer" med ansøgning af visum m.v. 
Jeg har brugt tiden til fitness, en tur ud at shoppe lidt gaver, og få lavet nye negle. Så har jeg ordnet lidt mails og set film og i grunden bare fortsat hvor jeg slap efter ferien - jeg har slappet af. Læs det ikke som om jeg keder mig, for det gør jeg faktisk ikke. Jeg hygger mig. Men der er ikke meget at skrive om.
Det kan være det kommer - på fredag skal jeg ud til Jessica og Patrick, og på lørdag mødes jeg med Katja og Lasse, så går vi en tur til Lantern Festival, for at få afslutningen på det kinesiske nytår med. 

5124c1dd2c3fb20022013.jpg

Måske vi her kan få et par farvestrålende fotos, for der har ellers været meget stille i byen. I næste uge er de forskellige skandinavere så tilbage i byen igen, så der bliver det rigtig hverdag.


Feb
14
2013

Kinesisk Nytår - og hvad så?

En super hyggelig fredag aften hos Arna og Martin, med dejlig flæskesteg og brunede kartofler og det hele. Lidt lige som julemenu - men kineserne går jo også op i deres nytår, lidt som vi går op i vores jul. Til dessert fik vi en flot hjemmelavet nytårslagkage:

511c740e8876914022013.jpg

Der blev også delt noget god rødvin og ikke mindst kigget lidt dybt i whisky-flasken. Godt at vi skulle sove hos dem. Men alligevel var vi lidt ramt lørdag. Så da vi kom hjem lidt over middag, snuppede vi lige en lille middagslur. Lørdag aften var den egentlige "Nytårs-aften" - starten på den 14 dage lange fejring.  Vores nytårsmenu bestod af dejlige saftige karbonader med grøntsager. 

Vi havde hørt fra alle at det var en god ide at forlade byen, for alt er kaos og larm døgnet rundt. Vi tænkte at gå over på den store plads i centrum af byen kl. 23.30, så vi kunne overvære midnatsfestlighederne. Laaang næse, der var ikke mere fyrværkeri rundt i byen end vi ser det hjemme, måske nærmere tværtimod. Gaderne var tomme for biler, el-knallerter og mennesker.  Men det i sig selv var en stor oplevelse her i Ningbo. Tænk at kunne gå ude midt på gaden, uden at være nervøs for at blive kørt ned. Vi gik stille og roligt hjem i varmen igen.

511c74a18c88614022013.jpgDer har i øvrigt ikke siden været særlig meget knald og brag - vi har efterfølgende hørt, at de skulle være blevet forbudt at affyre fyrværkeri inde i byen - så måske derfor, da folk ikke ønsker bøder. Dog er der så i nat, mellem 4. og 5. dagen i det nye år, blevet fyret mega mange kanonslag og fyrværkeri-batterier af. Også her ved vores bygning. Så nu er vi faktisk lidt småtrætte, fordi natten har været afbrudt så mange gange.

I mandags havde vi besøg af Katja, Lasse og lille Oliver. Det er de unge mennesker fra Otterup, som lige er kommet herned. Vi mødtes i byen kl. 16.00 og viste dem lidt rundt. Vi endte hjemme hos os, hvor den stod på Nachos, efterfulgt af Gullash og kartoffelmos. Det faldt i god jord. Vi havde en super hyggelig eftermiddag og aften, hvor vi også snakkede om meget andet end alle de fælles bekendte hjemmefra. Det er bare de sødeste unge mennesker, og Oliver er en nem lille knægt. Måske nogen i familien kan kende dem?

511c758c6cbba14022013.jpg

511c7602b7dcb14022013.jpg

Tirsdag tog vi forbi folkeparken, hvor der var lavet en lille scene med underholdning. Det var virkelig frygteligt kineserskuespil - men det kunne trække folk. 

511c76bf2198c14022013.jpg

511c779dde01714022013.jpg

Der var også nogen små boder, med kunsthåndværkere af forskellig art. Bl.a. papirfoldning og bolchefigurer. 

511c792fe93de14022013.jpg
 
Ellers har vi virkelig nydt at have nogen stille og rolige fridage. Torben kommer lidt til bunds i sine alt for mange arbejdsmails, men det giver ro på. Og jeg hygger med mine små husmoderpligter ind imellem. Får bagt, vasket tøj, vasket op og alt det der. 

I går tog vi på Shang-ri-la hotel og nød en frokostbuffet. Bagefter fortsatte jeg på sygebesøg. Christi er desværre blevet indlagt med lungebetændelse lige her op til Nytåret. Men det går heldigvis den rigtige vej, selvom det er en sej omgang. Hun skal være indlagt lige til på søndag. Desværre må vi sige at det ikke altid kun er de sjove historier vi får med os. Virkeligheden er nogen gange urimelig og ubarmhjertig også for vores lille skandinavergruppe hernede. I mandags fik jeg en rigtig trist besked om, at en af vores danske vendinder var død af et hjertestop, på hende og mandens drømmerejse på Maldiverne. Hun ville være blevet 60 år i år, så det er jo alt for tidligt. Jeg skulle have været på kaffeslapperads hos hende i næste uge, hvor jeg er her alene, fordi Torben skal omkring Tyskland og DK et smut. Det sætter altså lige livet i perspektiv et øjeblik.

Men - vi har det godt og trives stadig. Specielt var det super dejligt at snakke med Kasper i går aftes. Han begynde på et nyt job som digital performance planner hos Mediacom (et af DK's største mediebureauer) i mandags. Han havde søgt jobbet lige inden de tog herned, fik mail om at de ville snakke med ham mens de var på besøg her, var til samtale sidste onsdag, fik jobbet tilbudt om torsdagen og startede så i mandags. Han kan bare det pis der. Og i går kunne vi høre hvor glad han var, for at være kommet til et så spændende og udfordrende sted. Det bliver super godt.

I dag er det Vallentines dag - men jeg har ikke mærket meget til det endnu. Måske jeg må få et glas rødvin, til den hakkebøf vi skal have i aften. Hav en skøn dag hjemme i Danmark. 

Feb
8
2013

Så blev det nytår... og vinter

Onsdag stod den på rengøring efter vores besøg. Endnu en gang en fornøjelse, når man tydeligt kan se hvor langt man når - om ikke andet så på det absolut sorte vand i spanden. Dorthe havde sammen oplevelse, og vi var blevet enige om at gå til den om formiddagen, så mødtes vi til frokost på den græske, hvor vi havde fortjent lidt god mad og en øl. Det var en lille "nu er der igen alt for længe til vi ses"-frokost, for Dorthe og Anders smutter ned til deres lejlighed i Hua Hin i Thailand de næste 14 dage. 
Efter frokost gik vi i Tesco, NIGHTMARE - der var ikke engang nogen vogne at få. Men jeg skulle have vand med hjem, og var optimist og købte 4 x 5 l. - 2 i hver hånd. Og selfølgelig ikke en taxa at få, så jeg gik hele vejen hjem, med stop for hver anden lygtepæl. Havde arme så lange som en abes, da jeg endelig var hjemme. 

Torsdag blev der igen provianteret, så vi kan klare os i de første nytårsdage, hvor stort set alt lukker ned. Denne gang var jeg på marked, og købte igen alt for mange tunge ting - ca. 6 kg. kød af forskellig art, og kartoftler, blomkål, gulerødder og andre tunge ting. Det var et rigtig møjvejr, med regn og rusk, og der er i øjeblikket ikke en taxa at få. Så jeg fik igen lange arme på turen hjem, så der lignede jeg en meget våd abe. 

Nu er det så blevet fredag, og jeg har lige været ude at hente det aller sidste. Så skal jeg snart fikses lidt op, før jeg skal med en bus ved 16-tiden ud til Martin og Arna, hvor vi fejre Nytårsaften. Godt nok en dag for tidligt, men i morgen snupper vi her i centrum, hvor vi forventer at se fyrværkeri lige uden for vinduet. Det passer med at det springer lige i 10. sals højde. De fleste siger at det er bedst at holde sig indendøre. Og vi er godt beskyttet, for vi har pyntet op så der ikke kommer nogen onde dæmoner eller ånder ind af vores dør:

5114a0810b04908022013.jpg

Og så er det jo blevet rigtig nytårsvejr. Her er bare koldt igen, og i dag ser der sådan her ud:

5114a0be0e3ba08022013.jpg

5114a0d476cf508022013.jpg
Det her er plænen hvor vi lige har leget med helikoptere sammen med Anne og Kasper. Vi var simpelt hen så heldige med det skønne vejr da de var her - der havde vi dage med op til 18 grader, og fuld sol. Tja, godt vi har vinterfrakken her endnu.

Nå, jeg smutter igen. Skal lige have pakket tandbørsten, for vi overnatter hos Arna og Martin, da vi ikke tror på hverken bus eller taxa i aften/nat. Hav en dejlig weekend.

Feb
5
2013

Tilbage til hverdagen

Så har vi haft et par helt almindelige hverdage igen, efter at vi er blevet to. Da vi kom hjem søndag orkede vi ikke meget andet end en James Bond Film. Og så nåede vi lige at skype med vores mødre. Vi har jo, hvis nogen ikke skulle vide det endnu, forlænget opholdet hernede, så vi først vender hjem til Danmark den 18. juli. Der har været lidt uforudsete ting på Torbens job, som har gjort at et halvt år mere i Kina er det bedste. Det bliver også dejligt at få foråret og lidt af sommeren med. Vi kommer dog hjem den 22. marts og bliver til dagen efter påske. Vi kommer også hjem den 7. juni og bliver til den 17. juni. Vi vil nemlig ikke gå glip af den årlige Familien Moll sammenkomst, som er i weekenden den 14-16 juni. Og når nu vi har forlænget, så er der jo mulighed for at flere kan komme og besøge os. Og allerede nu er der købt billetter til vores mødre, så de følges med os tilbage til Ningbo den 2. april. Det bliver en kæmpe oplevelse, som vi og de glæder sig til. Dog bliver det nok i et noget andet tempo end det vi har haft med Anne og Kasper.

Mandag stod så på indkøb. Jeg er blevet anbefalet at købe ind hvad vi har brug for i løbet af det kinesiske nytår. Der bliver næsten ikke til at få en taxa, mange restauranter og forretninger er også lukkede. Så det var ud til Metro på storkøb, og så mangler jeg selvfølgelig en del endnu, for det er ikke alt man kan købe der, og faktisk kunne jeg ikke rigtig transportere mere.

Her er dagens høst, først læsset på en Taxa, så af en taxa, og nu mangler jeg så lige at få det op på 10. sal smiley.gif

5110fd6a46df405022013.jpg

Der er også ved at blive pyntet op til Nytåret rundt om i byen. Vi skal sige farvel til dragens år og goddag til slangens:

5110fda37776305022013.jpg

I dag har jeg så haft træningsdag efterfulgt af NIP-ladies-lunch. Denne gang hos en Norsk pige, der forstår at diske op med lækkerier. Med var også en ny dansker, som lige er kommet herned med sin mand og deres lille baby - Oliver på 3 mdr. Vi havde hilst på farmand til Skandinavisk træf forrige fredag, og det var et bevis på hvor lille verden er. Jeg nævnte lige at det var dejligt at høre endnu en fynbo, og spurgte hvor han var fra. Fra Otterup - og søn af den gamle farve- og gardinhandler. Det var så Lasse, Jan Smiths søn. Og hans kone Katja, som jeg hilste på i dag, kommer fra Klintebjerg. Ove Jeppesen er hendes stedfar (jeg har gået i klasse med hans lillesøster). Så der er masser af fælles bekendte at snakke om smiley.gif 

Og ellers har jeg brugt tiden på at komme med i dagbogen igen. Det blev så nu...

Feb
5
2013

Skønne dage i Shanghai

Så får I lige det sidste besøg af Kasper og Anne dagbog.

Torsdag morgen gik turen til Shanghai med bus. Vi var heldige at komme med 40 min. efter billetten var købt. Så fik A + K også oplevelsen i ventesalen med.

5110f10630f5205022013.jpg

Vel fremme i Shanghai, var der det sædvanlige kaos ved taxaerne, men vi fik ved telefonopringninger til Hotel m.m. forklaret de to chauffører (var nødt til at have to taxaer p.g.a. meget bagage) hvor vi skulle hen. De kørte så den nærmeste omvej,
så det tog over dobbelt så lang tid som det plejer, og blev næsten 3 gange så dyrt. FRÆKT.

Så vi kom noget forsinkede og bare en smule irriterede frem til hotellet. Her kom vi så i tanke om at Torben og jeg havde glemt vores pas. Man kan ikke tjekke ind på et hotel i Kina uden pas - eller retter uden visum, der dokumenterer at vi har ret til at være i landet. Og visum sidder jo i passet. Det havde vi ikke lige tænkt på, når vi jo ikke skulle ud af landet. Vi blev henvist til et politikontor, der så skulle give os en formular. På vej ned i taxaen, blev vi dog stoppet igen, da receptionisten havde undersøgt at vi ikke kunne få formularen, uden vores pas. Og det var jo det der var problemet. Heldigvis var de rigtig søde, og fordi Kasper og Anne havde deres pas, så tjekkede de ind på to værelse på hver sit pas. Vi havde heldigvis været på hotellet før, så de havde kopi af tidligere visum, men mit var jo udløbet,  siden vi var der sidt. Pyha, så fik vi nøgle til vores værelse. Og både K + A og vi fik et megastort et af slagsen. Større end vi tidligere har haft, og til samme pris. Tak for redningen.

Nu var klokken hen af 17.00, og vi havde ikke spist siden kl. 8.30 om morgenen. Så vi var ved at være godt sultne. Vi gik ned i den gamle by, hvor en restaurant er berømt for sine Dumblins. - Små rismelspandekager lukket kunstfærdigt om en kød-, svampe- eller fiskefars og fyldt med en velsmagende suppe. Vi kom ind i den rigtige restaurantafdeling (de har også en mere cafeteria-agtig afdeling). 

5110f1891199005022013.jpg

5110f1ca955dd05022013.jpg

Herefter rundt i Den gamle by, som i anledning af nytåret var pyntet voldsomt op. Vi nåede lige hjem og skifte tøj, før vi gik ned til The Bond, som er skyline-promenaden langs floden i Shanghai. Det var en rigtig dejlig klar og lun aften. 

5110f22bc807505022013.jpg

Turen endte ved Fairmont hotel, hvor vi efter anbefaling fra venner her i Ningbo, gik på Jazz-bar, med et berømt gammelt kinesisk jazzband. Og gammelt det var det…. og det var musikerne også. Det var ikke alle toner der blev ramt lige rent, men hold op det var stemningsfuldt. 

5110f284260a305022013.jpg

De blev efter en times tid afløst af et nyere Jazz-band. Her kan vi diskutere smag og behag i musikstil, men dygtige det var de godt nok. Så uanset at det var noget vi normalt ikke ville lytte til, så var det en fascinerende oplevelse. Kasper var jo vild med det. 

5110f2d5ecd5b05022013.jpg

Vi luskede hjemad ved midnatstid.

Lørdag må vi jo indrømme at morgenbuffeten slog den der hidtil var blevet serveret i Ningbo. Godt mætte gik turen til finansiel district. Det er her de to højeste bygninger findes, og en tredie er på vej. Desværre var vejret ikke helt med os, så vi kunne ikke se toppen af dem alle, og det var spild af penge at tage op i et af dem. Men vi vandrede rundt og blev alligevel endnu engang imponeret af deres arkitektur. 

5110f32c609c005022013.jpg

Vi nåede selvfølgelig også i dem kæmpe Apple butik. Og skønt vi ikke var særlig sultne efter morgenmaden, så måtte som lovet på HOOTERS. Igen en sjov oplevelse, selvom deres brystparti ikke rigtig kan slå amerikanernes.

5110f37615b7005022013.jpg

Vi drønede så på Fake Marked hvor der blev shoppet sko, ur og smykker. Nu var vi klar til en lille powernap, før vi skulle ud og spise Peking And. Vi havde via en artikel i Politikken (ca. 1/2 år gammel) valgt en anbefalet og berømt restaurant. Vi fik receptionisten til at skrive adressen op på kinesisk, og drønede ad sted i taxa. Chaufføren havde lidt svært ved at finde stedet, men kunne på husnummer se at han var kørt lidt for langt. Vi blev sat af, og gik lidt tilbage, men kunne ikke rigtig se noget. Så spurgte vi en vagt der stod ved en P-plads. Han kunne forklare at den var closed, og pegede og viste med fagter at hele bygningen (det var et hotel) var væk. Vi vendte os om, og så en stor tom byggeplads. Det var bare grineren. Nå - Peking and ville vi have, og heldigvis fandt vi en turistinformation der sendte os stort set næsten tilbage hvor vi boede. Men vi fik en mægtig god Peking And, så ingen problemer der. Nu var vi også meget tæt på Malones, som er en "Sports-bar" hvor det er rigtig sjov at følge pigerne der forsøger at få en kunde i nettet. Her mødte vi en israeler og en amerikaner, (far og søn bildte de personalet ind), og det blev simpelt hen så sjovt. De og vi tog totalt gas på en af pigerne. Ja, vi var der så til de lukkede kl. 03.00, så var vi også klar til at tage hjem og se dyner.

Søndag var vi selvsagt lidt trætte i betrækket, men det hjalp lidt op ad formiddagen hvor vi gik tur på gågaden, og kom forbi en Hi-Fi butik. Så var Torben glad, og fik lige en Hi-Five:

5110f41ad89f705022013.jpg

Efter rundtur i den vigtige butik, fortsatte vi til Peoples Square. Her er der et helt område hvor bedsteforældre leger "Kirsten-giftekniv" på et off-line datingbureau. De sætter sedler op, som kontaktannoncer i aviserne derhjemme. Så mødes de, og udvælger de "rigtige" emner til deres børnebørn. Der er jo et problem med at der er alt for mange mænd til de efterhånden færre kvinder i Kina. Det er et-barns, og helst en dreng, politikken der giver den udfordring. 

5110f4c4c39ea05022013.jpg

I parken var der også nogen der dyrkede laaaaangsom kampsport, og nogen blev healet midt på torvet.

Nu blev det fint vejr, så vi tog tilbage til det finansiel distrikt, for at komme op i Jin Mao Tower, det snart trediehøjeste, da World Financial Center (det der ligner en oplukker) er kommet til siden, og et nyt er ved at blive bygget lige ved siden af. Det var en rigtig god tur i toppen af tårnet, selvom vi først lige synes det var lidt dyrt. Vi var oppe i 87. etage. 

5110f5375a17d05022013.jpg

Så smuttede vi hjem til en middagslur inden en perfekt afslutningsmiddag på Bouquet wine bar & restaurant. En rigtig hyggelig lille restaurant, gemt i hjørnet af en boghandel i 3 etager, og indrettet som en gammel læsestue/bibliotek. At vi så fik fantastisk lækker mad og gode vine til rimelige priser, gjorde jo ikke oplevelsen ringere. 

5110f5785ecef05022013.jpg

Selv i loftet var der bogreoler:

5110f5b8c228305022013.jpg

Vi sluttede 14 dejlige dag af med en øl på Shanghai Brewery, og var hjemme i seng omkring midnat. 

Søndag nød vi vores sidste morgenbuffet. Så blev Anne og Kasper sendt i taxa til Maglev toget. Hurtigtoget de skulle prøve fra Shanghai til Lufthavnen. Desværre nåede det af en eller anden grund ikke max-farten på 431 km/t, men kun godt 300 km/t, så de fik ikke helt den rigtige oplevelse. 
Vi tog en taxa ud til busstationen, og var spændt på hvor mange timer der ville gå, før vi kunne få en plads. Det er nemlig tæt på Kinesisk Nytår nu, og rigtig mange kinesere er begyndt deres rejseaktivitet for at komme hjem til Nytåret. Nogen har op til 5 dages rejsetid, for at kunne nå hjem og se familien i nogen få dage. Den eneste gang om året det sker. Vi var heldige og fik en bus 10 min. efter billetten var købt, så der skulle fart på fusserne. Nu er vi så hjemme i Ningbo igen, til en lejlighed der virker meget tom lige pludselig. 

TAK TIL ANNE OG KASPER FOR TO SKØNNE UGER. 

Feb
4
2013

De sidste dage med Anne og Kasper i Ningbo

Så får I dagbog fra de sidste besøgsdage i Ningbo. Vores fælles dage i Shanghai må lige vente lidt. 

Torsdag aften blev sluttet af med yndlingsrestauranten. Det blev også Kasper og Annes favoritsted. Velkomsten var varm og dejlig som sædvanlig, og chefkokken Tong fik sig nogen gode gambei-skåle med os alle, men især med Kasper. Torben og Kasper skulle endda have kokkehuer på, og foregive at de kunne lave mad, mens Tong overtog min plads.

510f72887124404022013.jpg

Lilli var rigtig glad for at hilse på vores søn og svigerdatter. Hun var for at fortælle at alle på restauranten var så glade for at have os som gæster, og var "verry happy" hver gang vi kom. 

510f730d44e0704022013.jpg

Teppanyaki var den perfekte opvarmning til den karaoke aften vi havde planlagt. Det blev aftalt at vi ikke måtte tage videoklip - og det blev næste overholdt. I hvert fald holder vi optagelserne for os selv. På aftenen var vi alle 4 enige om at vi var meget professionelle, og 3 timer med skønsang og show fløj ad sted. Hold fast det sjovt at give den gas. Så klokken blev noget over midnat, før vi endte under dynerne.

510f7385738d704022013.jpg

Fredag var der arrangeret udflugt til Den smilene Buddha, hvor Torben for en gang skyld kunne være med. Igen var vi mega heldige med vejret. Men ikke nok med det, kort efter vi var kommet indenfor var en kineser nysgerrig efter hvor vi kom fra. Vi faldt i snak (han kunne gøre sig forståelige på engelsk), og det viste sig at han arbejdede i administrationen på klosteret, havde læst på universitetet og studeret buddhismen, og nu var igang med at skrive en bog, og ville undervise. Han spurgt om han skulle guide os rundt, hvilket vi selvfølgelig sagde ja-tak til. Virkelig en sød fyr, der svarede på vores underlige spørgsmål, om hvor tit frugt, sodavand og kiks stillet frem til en Buddha, blev skiftet og hvad man gjorde med resterne (skiftes i øvrigt dagligt, og munkene spiser og drikker det selv efterfølgende - intet må nemlig gå til spilde) - men også på mere seriøse spørsmål om buddhisme og livet som munk. Han fik os også gratis op til den kæmpe Buddha. 

510f74433c2c504022013.jpg

Og Torben fik for 10 RMB lov til at hamre tre gange på den store klokke:

510f7509ddb2004022013.jpg

En super oplevelse, som vi sluttede med at spise madpakker ved en lille sø. 
Så gik turen hjem til lejligheden igen, hvor vi lige kunne nå nette os lidt, før turen gik til Skandinavisk aften på Den Græske. Så fik Kasper og Anne også hilst på nogen af vores nye venner her i Ningbo. Igen en super dejlig aften i festligt lag.

Lørdag tillod vi os at sove lidt længe. Så var det tid at komme ud og handle lidt dagligvare ind. Vel hjemme igen, havde vi lovet drengene at de måtte komme ud og lege med deres helicoptorer. Måske vi også skulle have købt en til Anne - hun er lidt ked af ikke at være rigtigt med. 

510f768b0c0ce04022013.jpg

Det blev en kort fornøjelse. Kasper startede fornuftigt nok lige med at vise sin far hvordan, og så gik der uorden i forbindelsen mellem fjernbetjening og helicopter, og den røg til jorden og gik i stykker. Men det gav sgu et godt grin. Og far måtte godt prøve Kaspers.

510f75ddd24a604022013.jpg

Efter sådan en tur, var det tid til fodmassage - av, av, av, men på den gode måde. Så gik turen til Brasilian BBQ, hvor der blev spist kød til vi ikke orkede mere. 

Søndag gik vi på marked, for at købe ind til store saftige koteletter. Der var også lidt grøntsager….Så var det tid til at være lidt kulturelle, og turen gik til Ningbo Museum. En fantastisk arkitektonisk bygning, som har vundet priser, og som arkitekter verden over valfarter til. 
510f7869d7b9b04022013.jpg

Her fik vi også historien om Ningbo, men må indrømme at vi nok ikke er typen der kan bruge flere timer på at kigge på potteskår og stenøkser. Men uden tvivl fedt at vi tog derud, og vi blev også lidt klogere.  

510f790c4b75504022013.jpg

Da vi kom derud var der på vejen ud for museet linet mega mange limousiner op, som var pyntet til bryllup. Vi så også et enkelt brudepar, og et par ungen mennesker (måske den ene mere end den anden) blev inspireret ;o)

510f79752a5b704022013.jpg

Mandag havde vi igen det skønneste vejr, og vi gik en rigtig dejlig tur rundt i området. Vi kom igen gennem folkeparken, og denne gang var der meget gang i rulleskøjterne. Hold fast der er nogen dygtige drenge derovre, og selv en flok soldater trænede på hjulene. Anne fik købt den taske hun tidligere havde kigget på - og er rigtig glad for den. Turen gik videre ind i et område hvor de fattigste Ningbo-kinesere bor. Men selvom de ikke har særligt gode forhold - det må dælme have været koldt her i vinters - så er de smilende og søde. Se bare konen med æggene her:

510f86269ca1504022013.jpg

Om aftenen var vi ude på en rigtig lokal kineserrestaurant. Og her fik vi stærk kinesermad, så næserne løb.

Tirsdag nåede vi en lille gåtur i Lao Waitan, der hvor de plejer at fotografere brudepar til den store guldmedalje. Men det skete så ikke denne dag, og i det hele taget har vi ikke set så meget af det i de sidste par uger. Måske de ikke holder bryllupper op til det kinesiske nytår, for den fest overskygger alt. Vi nåede at få en hjemmelavet burger på Tasty's inden vi blev hentet for at køre ud til Torben på Tajco, hvor ungerne skulle se fabrikken. Aftensmaden skulle indtages på en Mexicanske restaurant - den værste madoplevelse vi nogen sinde har haft hernede. Maden kom ikke samtidig, halvdelen blev serveret koldt, og selvom vi bad om at få det varmet, var det ikke lykkedes særlig godt. Hvad der skulle være sprøde nachos var bløde. Så vi forlod stedet, og Torben, der slet ikke havde nået at få noget, fik en burger på Officebar, før vi tog forbi Shirleys og sluttede af med en enkelt godnatøl. Så nåede Kasper og Anne også lige at få oplevelsen af den lille hyggerestaurant med de "western-friendly'e" piger. 

Onsdag gik vi igen rundt for at få de sidste oplevelser af byen med. Vi gik forbi posthuset, så de kunne se hvor ynkeligt det er. Så kom vi forbi en bygning hvor der blev vasket vinduer. Igen et noget farligt job.

510f86ca59b0304022013.jpg

Næste stop var en møbelforretning, som i den grad imponerede. Ikke fordi det var møbler i vores stil, men fordi den simpelt hen var så stor, så vi kunne fare vild. 5-6 etager med mega pompøse og dyre møbler. Noget meget kinesisk, noget lidt mere italiensk. Så gik turen forbi bilforhandlere, der er et område med mange af slagsen, og det er ikke små skodbiler. Kasper og Anne er begge blevet MEGET overraskede over, at de skulle komme til at opleve så mange fede luksusbiler på vejene i Ningbo. Uha, det har været en fest. Så blev det tid til en lille stop på Amores, før vi fortsatte mod Moon Lake Park. Her gik vi ca. halvvejs rundt, så var fusserne trætte, vi var undervejs inde i et stort lokalt kinesermarked også. Så efter turen ved parken/søen, ville vi med taxa hjem. Det var lige ved at være skiftetid for taxaer, men vi var heldige at fange en taxa, hvor chaufføren lige holdt tissepause. Vi undlod at give hånd smiley.gif

Den sidste aften i Ningbo blev til en tur ud i et stort center, hvor vi spiste Sushi. Så var det tid at komme hjem og pakke lidt, før vi skulle tidligt op og med bussen til shanghai torsdag morgen. Dagene i Shanghai må I som sagt lige vente lidt med at få beskrevet.

Jan
24
2013

Nyder "ungernes" besøg

Undskyld der ikke er så meget aktivitet på dagbogen lige nu. Nyder jo i den grad at have besøg af Anne og Kasper. Vi har virkelig været aktive rundt i Ningbo siden de kom. Vi startede blidt ud madmæssigt, med middag på Bellagio - en thaiwanesisk god restaurant. 
Torben holdt fri mandag, hvor vi kunne tage på Bridge Marked. Her blev der allerede investeret - dels i en ny Shirley - det er nu nummer 3, og den er også gået i stykker nu. Så vi har faktisk kun en Preben tilbage, som holder rigtig godt. Kasper fik en helikopter, så det var to glade drenge der ligesom ville overskygge at Anne også var der:

5101000cb1a4f24012013.jpg

Herefter fandt vi en italiensk restaurant, som vi ikke før har været på. Fantasiske pastaretter. Så en tur til massage, som jo altid bare er godt. Om aftenen var vi på den Indiske Ganeshia. Igen bare super service, og rigtig kan li' mad. Tirsdag var jeg ovre at træne, og de unge kunne sove længe. Herefter en lang gåtur, ud til en sø, som jeg heller ikke har set før. Det var en rigtig dejlig gåtur, i masser af smog. Men hvad, vi skal jo ha' en hvis portion skidt om året.
Der var en rigtig god fotograf med - vi var tre - gæt hvem der så har taget billedet:
510103c68be7424012013.jpg

Og den samme kloge fotograf, ville gerne forklare lidt om at græsset bliver grønnere når man sætter sig ned og kigger. Jeg synes nu mest det ligner en pige der pottetræner, til kinesiske toiletter.

510104c4ce64724012013.jpg

Fortsættelse følger når jeg får lidt mere tid - nu skal vi lige have en øl, og ud at spise om lidt smiley.gif

Så blev det tid at fylde lidt mere på dagbogen, op til den 24. jan. Efter en skøn gåtur rundt om halvdelen af søen (ja, der var en bro over på midten), begav vi på på vej til et kød- fisk- og grøntsagsmarked. På vejen stødte vi på mælkemandens transportmidler - det må være rimeligt hårdt at træde disse rundt:

5105f5a2c6f9b28012013.jpg

Må markedet var der mange skønne farver og det er faktisk ret indbydende. Vi fik handlet ind til vores hjemmeaften med gode bøffer.

5105f0db3330c28012013.jpg

På vej hjem tog vi på Starbuck. Det var Kaspers allerførste besøg på sådan en ever.

5105f215d3f8528012013.jpg

Så var det hjem og stege bøffer m.m. til en dejlig hyggeaften i vores eget køkken. En glad far - og også en glad søn tror jeg.

5105f7e086b8a28012013.jpg

Onsdag havde vi aftalt at mødes med Dorthe, så hun kunne tage med os på Kinesermarked. Hun kan lidt kinesisk, så er det lidt nemmere at "prutte" priserne ned. Der blev kigget godt og grundigt på fine dragter, herunder en leoparddragt, som desværre var for lille til Anne. Men Dorthe fik investeret i en meget neutral dragt, - og det gjorde Anne også, bare et andet sted. Men faktisk har de valgt den samme, som har en fantasisk pasform, og næsten falder i et med tapeten. Jeg skylder vidst et foto:

5105f497e5a5f28012013.jpg

Torben havde denne aften gæster han skulle ud at spise med, så vi tre andre tog på Mango Thai. Det er altså også "ka' li' mad", og vi var meget heldige at få et bord, fordi der lige var nogen der havde forladt restauranten, ellers var der fyldt.
Så blev det torsdag, og jeg nåede igen lige at træne, før vi sammen gik en tur over i folkeparken. Denne dag var en perfekt solskinsdag, hvor mange ældre havde taget turen derover. Der var gymnastik med røde bannere, og en masse der dansede på den en plads. Det er første gang vi har set det. 

5105faeccc15328012013.jpg

5105fbc2b8e2128012013.jpg

Og så faldt de ældre herre jo for Anne, og ville meget gerne have hende hen og synge. Hold op han kunne fortælle en masse på kort tid, og når vi ikke forstod, så prøvede han da bare at sige det samme igen og igen.

5105fc5e125bf28012013.jpg

Så fortsatte vi på tempelmarkedet, hvor vi var inde i en dejlig lille skindbutik, hvor der virkelig dufter af ægte sind. Jeg fik købt en lille fin rygsæk, og de unge tænker lige lidt over nogen tasker de faldt for. Hjemme ved lejligheden igen, stødte vi på et par af de gode skilte. I får lige to eksempler her:

5105fd39c747a28012013.jpg

5105fda79a61e28012013.jpg


Jan
20
2013

Venter på de siste par timer skal gå

Så varer det ikke længe før vi kan give Kasper og Anne en velkomstkrammer. De er på vej i bilen fra Shanghai lige nu, og vil være her om et par timer. Det glæder vi os helt vildt til - og der er klar smiley.gif

50fb87d0a6b3a20012013.jpg

I fredags havde vi besøg af de skønneste gæster fra både Sverige og Danmark. Og de var alle glade for maden, og rødvinen gled også ned, selvom den ikke var super god.

50fb857d693ad20012013.jpg

Nogen var endda rigtig glade - og naturlige....

50fb86bc2491020012013.jpg

Stemningen var i top fra start, og der blev grint, danset og hygget med vores flotte juletræ. Dorthe synes endda det var hyggeligt at have det med på toilettet.

50fb87b61a4c020012013.jpg

Der blev også kæmpet om, hvem der havde de flotteste sutsko. Og der er jo ingen tvivl om at disse balletfødder tilhører to piger der træner helt vildt.

50fb8857684e020012013.jpg

Og så må jeg jo absolut fortælle hvor glad jeg blev for min værtindegave. Ikke nok med at dragten er et ufattelig smukt design, den gør altså også bare noget rigtig godt for figuren.

50fb893e2319e20012013.jpg

Lørdag blev en stille og rolig dag, hvor vi sov lidt længe, der blev vasket op og vasket gulv, og vi fik rester. Og så skulle vi jo også lige se X-factor. Nåede også at skype med min mor. 
Nu vil jeg lige sætte et brød i ovnen, så der er lunt franskbrød til de unge mennesker når de kommer. 

Jan
16
2013

Går og forbereder lidt

Søndag blev en dag hvor jeg ikke kom af nattøjet. Men det betyder jo ikke at jeg ikke var effektiv. Der blev bagt kanelsnegle og solsikkebrød til fryseren, strøget skjorter og vasket sengetøj. Og så nåede jeg også at se en film eller to måske. Torben skulle være hjemme ved ni-ti tiden om aftenen, men overraskede ved at åbne døren allerede kl. 18.00. Det var en god overraskelse, og han måtte jo leve med en kone i slappertøj. Men vi nød at spise denne weekends eneste måltid sammen. 
Mandag blev træningsdag med Dorthe. Da jeg efter badet lagde make-up, stod en kineser uden hæmninger og gloede direkte på hvad og hvordan jeg gjorde. Efter træning måtte vi lige teste om stanarden på Mango Thai holdt, det gjorde den, dog måtte Dorthe opgive på den stærke kylling, og bestille noget andet. Jeg nød den dejligt stærke mad. Bagefter måtte vi ud og finde en fødselsdagsgave til Anders, og fandt her nogen rigtig fede støvletter/galocher. Han kiggede noget da han pakkede op i dag, har Dorthe skrevet, men cognacglassene faldt vidst i god jord. På vej hjem faldt jeg igen over de skønne varme dragter som Kineserne nyder at gå rundt i hernede. Jeg har store problemer med hvilken jeg skal vælge:

50f68adc0fe1e16012013.jpg
50f68af49cca216012013.jpg

Om aftenen kom to tyske kolleger til Torben forbi til en øl, inden vi tog dem med ud at spise. De var meget opstemt på kinesisk, så vi tog på den jeg har været på med Jessica og Arna. Det er rigtig lokalt, og rigtig godt, og rigtig stærkt. De har en skøn fiskesuppe:

50f68b97df3f316012013.jpg

Og så virker det bare som om at personalet har det godt. Der er god stemning. Og når vi kommer sent og spiser, som vi gjorde, så kommer alle ud fra køkkenet og spiser i restauranten. Det er meget hyggeligt.

50f68bdb2919616012013.jpg

Tirsdag fik vi så Beouf Stroganoff og kartoffelmos herhjemme. Det var rigtig godt valgt, for Torben havde fået præcis det samme på Tajco til frokost. Ja, hvor stor er sandsynligeheden så lige for det??? Men min var bedst sagde min søde mand.
I dag har jeg været på grøntsagsmarked, for at købe ind til gæster på fredag. Det var et marked anbefalet af Christi, og det ligger faktisk ikke ligger så langt fra hvor vi bor. Det var rigtig pænt, og stort.

50f68c8db8c9b16012013.jpg
Fisk og kød i den ene retning.

50f68cb3e14b216012013.jpg
Og grønt i den anden retning.

Nu har vi lige spist rester, og Torben hygger med lidt arbejde mens jeg skriver dagbog. Vi lytter til John Mayer, så det går snildt. Men der skal slappes af om lidt. 

Jan
12
2013

Alene hjemme weekend

Onsdag aften stod på en sjælden gang Burger King - og det er ikke engang løgn. Torben var lige ved frisøren da han kom hjem, så det blev den nemme løsning bagefter. Torsdag kunne jeg næsten ikke slæbe mig til træning, men heldigvis var der en Dorthe der jo ventede på mig. Vi tog på Pizza Pino og delte en pizza til frokost. Jeg kom faktisk aldrig rigtigt op i gear den torsdag, måtte simpelt hen tage en middagslur, og gik tidligt i seng sammen med Torben. Fredag gik det meget bedre igen. Her kom Arna ind forbi, og vi gik på Koreans BBQ og fik lidt frokost. Det er bare så længe siden vi har fået snakket, så det var rigtig hyggeligt. Efter frokost tog Arna på handlen, og jeg gik op til frisøren og fik farvet hår. Han kan jo ikke et dyt engelsk, men fordi vi nu er kommet, har han installeret app, så han kan oversætte sine spg. til engelsk. Og så blev jeg ellers serviceret med kaffe, the, frugt og en iPad med engelsk film og engelske undertekster, så jeg ikke skulle kede mig, mens der blev penslet farve i 7 gange. Han var så ked af at vi nu snart skal hjem, så der skulle lige tages nogen nostalgibilleder med hans mobil. Jeg tænkte "desværre" ikke på at få taget nogen til mig selv.
Denne weekend er en alene weekend. Torben er igen til strategiseminar, men dog på Marriott her i Ningbo. Så han kommer hjem til mig og sover om natten. I går startede de lige fra job, og han var hjemme kl. 22.00. I dag fik vi morgenmad sammen, inden han gik lidt i 8, og de slutter i aften kl. 21. - og så hedder det 8-22 i morgen vidst nok. Der bliver ikke meget weekend til ham. Men heldigvis er det sidste gang i denne omgang. Og så kan vi se frem til nogen dage hvor han holder fri, når Kasper og Anne kommer om en uges tid.
Jeg har lige været ude at gå en lang tur, og har endelig fundet Nutella som jeg skal bruge til Bountykagen, der bliver dessert på fredag, hvor vi får besøg af 6 venner herfra. Om lidt tror jeg, at jeg vil hygge med lidt DR.nu tv, hvis det virker i dag. Det gik ikke så godt i går aftes. Og så kommer der vel Mads og Monopolet om et øjeblik. God weekend til jer derhjemme.

Jan
8
2013

Nu er det rigtig hverdag, også for mig

Vi har haft rigtig meget sne, set med Ningbobriller på. Det har været så sjovt at se, for kineserne går helt børneamok, da det ikke er noget der sker jævnligt. På Tajco var de ude at lave en fin snemand:

50ebd007eabf208012013.jpg

Fredag aften tog vi på indisk restaurant - meget autentisk og super service, af "rigtige" indere. Vi havde Addie med, en dansk kollega til Torben, som lige var landet efter en forfærdelig køretur hertil. Broen var nemlig lukket p.g.a. sneen, og den lange køretur udenom blev kørt med 40 km. i timen. Hun var træt, men skulle helst holde sig vågen, så det var super at komme lidt ud. Da vi havde spist kunne vi ikke få en taxa, så vi valgte at gå igennem byen. Der var som sagt kommet en del sne, og her får I lige en kavalkade af snemænd i alle afskygninger, som vi stødte på undervejs:

50ebd1314633308012013.jpg
Her ud for en lille restaurant

50ebd14d5d8e108012013.jpg
Her på Tianyi Square

50ebd16a8d87308012013.jpg
Her i barområdet ved Lao Waitan - god måde at holde spiritusen kold på.

50ebd1a76194808012013.jpg
Og her en musikalsk snemand.

Og så er det ikke tit man ser palmer i denne forklædning:

50ebd1e5248a708012013.jpg

Vi var ikke så sent hjemme i seng, og havde aftalt at vi næste dag skulle gå lidt rundt i byen med Addie, som ikke har set så meget af Ningbo før. Vi mødtes over middag, og kom hele runden, som jeg plejer at gå med førstegangsbesøgende. Undervejs måtte Addie investere i en varmere jakke, det var rigtig dejlig koldt. Tiden gik stærkt, og vi endte hjemme hos os ved 18.30 tiden, hvor vi lige ville have en tår at drikke, før vi skulle ud og spise og efterfølgende til massage. Men da vi først var blevet sat ved køkkenbordet, var det rigtig svært at komme op igen. Så vi blev hvor vi var, fik arrangeret lidt rugbrødsmadder, hyggede med snak og skiftende valg af musik på you tube, og pludselig så var klokken altså 03.30 om natten, og det var tid at Addie kom over på hotellet. Super dejlig og impulsiv aften.
Søndag bestod af at slappe af med et par afsnit af forbrydelsen i løbet af dagen, og om aftenen skulle vi mødes med 7 andre Tajco-folk som var landet sidst på eftermiddagen. Vi tog på Angelos for at spise, det er en new york, og italiensk inspireret restaurant, som vi kun havde hørt om, men aldrig været på. Men det er ikke sidste gang vi har spist der. Det var super. Vi var lige 4 stykker der sluttede af med en godnatøl på Officebar, før vi gik hjem i seng ved 22.30 tiden. Så blev det mandag, og lidt flere kom til fra Danmark. Jeg havde lovet at vise Lilly rundt i byen et par timer (hun er marketingkoordinator hos Tajco, så vi har jo lidt tilfælles). Efter den faste tur, tog vi omkring lejligheden og "samlede" Torben op, før vi mødtes med de andre. Vi var på Teppanyaki, som igen, igen bare var en succes, og en førstegangsoplevelse for de fleste. Heldigvis blev det ikke voldsomt sent.
I dag har jeg så været til Ladys Lunch hos Christi. Vi var kun 8 denne gang, da nogen endnu ikke er kommet tilbage til Ningbo, og nogen var syge/havde syge børn. Men som sædvanlig super hyggeligt. Det var nu skøøøønt at se min Dorthe igen.
Så som I kan læse, er vi nu ved at være tilbage ved "normale" tilstande i vores Ningbo-tilværelse.  

Jan
3
2013

Nu sner det, nu sner det

I dag har vi fået sne - ikke meget men så meget at det kan ses. Der lå et lille tyndt lag på vores altan, og lidt senere var tage og biler dækket af et lille lag. Det er ikke helt normalt hernede, men i denne verden er ingenting jo normale.

50e54eb76674903012013.jpg

50e54efa5718603012013.jpg

Men velkommen til jer danskere der nu kommer tilbage til Ningbo, det bliver skønt at se jer igen. Håber ikke der er nogen der tager influenza med herned.

Dec
31
2012

Godt Nytår til alle

Så vil vi lige benytte lejligheden til at ønske jer alle et rigtig godt nytår.

50e14c0fc690531122012.jpg
50e14c283927231122012.jpg

Håber I kommer rigtig pænt ind i det. Selv skal vi om 2 timer på Westin Hotel til stor nytårsbuffet, og vidst nok lidt lokal underholdning. Vi skal hygge os nogen timer med god mad og se hinanden dybt i øjnene, så vi kan vurdere om vi skal tage et år mere sammen. Vi genforhandler altid kontrakten til Nytår. Men ellers er det jo først til februar at der bliver fejret rigtigt nytår her hos os. 

Vi har i dag været ude at gå langt omkring for at samle appetit. Det blev også til en tur i Carrefur for at handle lidt. Her hang nogen meget flade ænder på stativ, måske de er skrumpet ind fordi de har hængt der siden jul...

50e14c5a231ac31122012.jpg

På vejen hjem så vi en mand på stige. Det var som i cirkus, uden sikkerhedsnet. Stigen stod totalt lodret, og var noget ustabil. Arbejdssikkerhed er ikke rigtig in i Kina.

50e14c71b052e31122012.jpg

Ellers har vi siden sidste opdatering bare nyt vores weekend. Vi havde en rigtig hyggelig aften med Christi og Ove i fredags, hvor vi fik lidt god mad på Marriott, incl. ostegratineret hummer. Det var ikke så tosset. Og så er vi gået igang med at se forbrydelsen 1, som er langt den bedste. Det er hygge i sofaen under dynen, for her er pisse koldt, og det trækker voldsomt ind ad døren. 

Skål og Godt Nytår.

Dec
28
2012

Så har Torben også snart fri

Så er vi igennem de "hårde" arbejdsdage for Torben, og han kan holde fri de næste 4 dage. Det bliver dejligt.
Jeg har virkelig slappet af, og nydt slow-tempo i denne jul. Dog er jeg kommet igang med at træne igen, efter ferie, sygdom og jul. Det er bare næsten som at starte forfra, og så alligevel ikke. Men jeg skal love for at jeg kan mærke at der er nogen mavemuskler inde bag ved alt det fede.
I går var en rigtig regnvejrstrist dag, men vi luskede dog ud og gik på Mexicansk restaurant i Lao Waitan. Det var slet ikke ringe med lidt stærk Chili Con Carne og Fajitas. 
I dag skal vi på Marriott og spise sammen med Christi og Ove, samt deres søn og svigerdatter. Hun synger i husbandet derovre, så mon ikke vi også lige skal have en drink bagefter, og nyde lidt cubansk skønsang. 
Jeg skal da ellers love for at influenzaen har holdt sit indtog hjemme i DK. Kan se på facebook at der er mange der har måttet bukke under. God bedring til jer.

Dec
25
2012

Så er det hverdag igen

Det var den jul .... juleaften er forbi og Torben er igen på arbejde, og jeg samler op på lidt forsømte ting her i hjemmet.
Vi fik en hyggelig juleaften, maden blev (når jeg selv skal sige det) rigtig vellykket. Det er utroligt hvad min lille ovn til 500 RMB kan klare.

1039717405.jpg

Læg mærke til alt vores røde service - bare i anledning af julen. Vi fik snakket på skype og i telefonen med mødre, søskende  Vi pakkede vores julegaver fra Helen og Bjarne op, mens Helen og mor kiggede med. Det var de eneste gaver vi fik - men hvad gør det, når det bare var liiiiiige hvad vi havde ønsket os. Vi vidste det bare ikke lige før vi fik dem. Men de er da skønne:

1793861687.jpg 

Sent på aftenen fik vi lige en julegodnathyggesnak med Kasper og Anne. Det var rigtig dejligt, selvom de nu var noget overstadige de små - der endnu ikke havde fået pakker. De havde været i kirke, og Anne kunne huske at præsten havde fortalt, at julen drejede sig om at komme hjem og samle familien, her mente hun så nok vi havde fejlet. Vi har afbestilt hendes flybillet herned til januar nu...Men tak for at du har villet passe på Kasper for os her i julen søde Anne.tongue.gif

I dag har jeg så været på handlen igen, igen. Det kunne klares på 2 timer, tror det er ny rekord. Lige om lidt kommer Torben hjem, så skal vi have rester. Det bliver nu dejligt. 
Håber I nyder jeres juledage derhjemme.

Dec
24
2012

I aften er det juleaften...

og der er ikke særlig længe til. Faktisk 7 timer mindre end for de fleste andre vi kender. Juleanden er i ovnen, de små kartofler er kogt og klar til at blive brunet og rødkålen står og småsimre og der er "jul i angore" i ørene. Så julestemningen begynder så småt at brede sig. Jeg tror ikke at anden skal have så lang tid i år, den er noget mere mager end den vi plejer at tilberede:

1851606378.jpg

Men vi fylder op med en flæskesteg, så går det nok. 

Synes lige I skal se hvordan udsigten og vejret er - set fra køkkenet på denne juleaftensdag:

908656193.jpg

Der er jo ikke meget jul over det.

De sidste par dage har vi virkelig nydt vores tosomhed her i lejligheden. Lørdag var vi på marked for at finde vores juleand. Og så blev der tilberedt risalamande og leverpostej med bacon og svampe, som vi havde med over til Christi og Ove, der er nordmænd og bor lige i nærheden af os. De havde inviteret til julefrokost, hvor vi blev 14. Vi kendte ikke nogen bortset fra værtsparret og deres søn og svigerdatter. Det blev en rigtig hyggelig aften i selskab med skønne mennesker fra Tyrkiet, Indien, Kina, Singapore, Cuba, Belgien, Norge og Danmark. Det er da internationalt så det vil noget. Kl. var 01.30 før vi vendte næsen hjemad igen.

1454964831.jpg

50dd59444ef8028122012.jpg

Søndag gad vi ikke rigtig lave mad, så det blev til en "hjemmelavet" burger og asahi/erdinger/chimnay på officebar - det er heller ikke tosset.

Til morgen blev der bagt friskt brød, og så var der blødkogt æg, dr. nielsen (tak Helen og Bjarne) og juice, lige som det skulle være. Senere i dag glæder vi os til at skype med den nærmeste familie.

Håber I alle får en rigtig dejlig jul - det er vi sikre på at vi gør. Der er lige en lille hilsen fra en sød nisse:

76070761.jpg

Gæt hvem det er....

Dec
21
2012

Så er det tid

Hej med jer, og undskyld mine ustabile opdateringer. men jeg har ligget lidt underdrejet. Der er nu kommet styr på lidt billeder til de tidligere opdateringer, og nu begynder en lille fortælling om blandt andet vores ferie på Lombok og i Singapore.

Vi fulgtes med Helen og Bjarne til Shanghai torsdag eftermiddag den 7. december, hvor vi skiltes ved busbanegården, så tog de 4 dage på egen hånd i den store by, mens vi tog en taxa til lufthavnen for at tjekke ind mod Shanghai. Vi skulle først flyver fem minutter i midnat - men vi var dejligt trætte, og fik sovet godt i flyet, inden vi landede lidt i seks om morgenen. Skulle først videre med et fly til Lombok ved firetiden om eftermiddagen, men kunne heldigvis tjekke vores bagage ind, og nøjes med at have håndbagage med i toget ind til city. Her fandt vi en lille morgenmadscafe, hvor vi sad udenfor og nød rigtig juice og dejlig kaffe. Vi gik lidt rundt, inden vi steg på en tour-bus rundt i Singapore. Det var super, for vi var stadig lidt trætte, så vi nød bare at kigge - og sikke en by. Turen var rigtig godt givet ud, for så vidste vi hvad vi ville brug lidt mere tid på, når vi kom tilbage torsdag aften igen. 
Så gik turen tilbage til lufthavnen, og en tur på knap 3 timer i fly. Det var mørkt da vi landede, men alligevel fornemmede vi på vores taxatur til hotellet, at det var et meget anderledes sted vi var landet. Vi har ikke før været i et så tydeligt muslimsk land. Der var moskeer alle steder, og vi var tilsyneladende lige kommet på et tidspunkt hvor der var kaldt til bøn.
Vel fremme på hotellet, blev vi installeret i det skønneste værelse med egen terresse og pool, og rigtig højt til loftet. Sikke en fed fornemmelse. Af med tøjet, og en tur i vandet og under bruseren, så var vi klar til at få lidt at spise, inden de faktisk lukkede restauranten.
Kan ikke genfortælle hvor fedt det er at vågne, og bare liste ud og morgenbade i sin egen ugenerte pool. Vi nød søndag formiddag helt for os selv, og om eftermiddagen tog vil til den nærmeste større by - Sengigi. Og det siger altså ikke ret meget. Vi var virkelig kommet på den slapperferie vi trængte til. Vi fandt et lille sted hvor vi fik lidt frokost og en stor kold Bintang (lokal øl). Så begyndte det at regne - og det var ikke småregn. Vi måtte jo videre, så vi gik ud og blev totalt gennemblødte, men pyt, vi skulle jo bare tilbage til os selv bagefter.
Også mandag blev en slapperdag - vi tog til massage, og på en lokal restaurant med den sødeste værtinde - og god mad (tror vi nok). Her faldt vi i snak med en lokal guide, der gerne ville sælge os en tur til Gili-øerne med egen båd, så vi kunne komme ud at snorkle. Det var lavsæson, så generelt var alle sælgere meget påtrængende og agressive, men ham her virkede nu sød og rar. Vi slog til og bestilte en tur til næste dag. Det blev en meget blandet oplevelse. Det blæste nemlig så meget at de ikke kunne tage os på ved hotellet som lovet, så vi blev hentet i bil og kørt til Sengigi. Her er vi klar til at tage ad sted:

564540181.jpg

Man skal ikke lade sig narre af at sådan en båd har støtteben. De virker ikke. Hold op hvor blev jeg, for første gang i mit liv, søsyg. Jeg måtte overgi mig og kaste op. Men det holdt mig ikke fra en halv time senere at springe i bølgerne og tage en snorkel i munden, for at opleve den smukkeste snorkeltur ever. Masser af farvestrålende fisk, som vi har set det før. Men korallerne var det flotteste syn jeg har oplevet. Vi fik med møje og besvær smidt de gamle kroppe ombord på båden igen, inden vi sejlede videre fra Gili Meno til Gile Air, hvor vi skulle have lidt at spise. Her havde appetiten dog forladt fru Moll.

793396608.jpg

416851605.jpg

Men dejligt sted, og fed udsigt. På en lille gåtur blev vi også kloge på hvor vi var:

1257311754.jpg

På vej tilbage igen, måtte fruen endnu engang overgi sig, selvom bølgerne havde lagt sig noget. Heldigvis blev vi sat i land ved hotellet.

Men om det var den tur der har ramt mig hårdt, eller noget af maden ved jeg ikke. Har dog haft rigtig dårlig mave lige siden, altså i godt en uge nu. Det gode er, at jeg har tabt 3 kilo - men det har været lidt kedeligt for Torben at have mig med rundt at spise på resten af ferien. 

Onsdag blev desværre en dag der vendte lidt op og ned på humøret. Vi har længe vidst at det gik skidt med Torbens far, og derfor var det også rart at vi var hjemme i november for at hilse på. Her blomstrede han jo lidt op, og vi fik troen på at det nok skulle gå. Men siden da, er det bare gået ned ad bakke, og en snak med Else onsdag, gjorde det klart, at det nu var på det sidste med ham. Torben fik lige røret lagt til Eriks øre, og vi tror på at han har kunnet høre og mærke det, selvom han ikke rigtig var ved bevidsthed. Torsdag nat for os - onsdag aften for jer - blev vi så ringet op igen, at nu var Erik sovet ind. Så er man altså rigtig langt hjemme fra når det sker - også selvom vi var forberedt på at det kunne ske. Men vi var været i dialog med Else dagligt resten af ferien, og hun skal nu til at vende sig til en ny tilværelse alene, men klarer det for os at mærke rigtig fint.

De sidste dage på Lombok gik stille og roligt - og vi synes da lige at I skal have et par stemningsbilleder. 

782910002.jpg
Her nød vi morgenmaden

1798108420.jpg 
Gode nødder

1208096247.jpg 
Udsigt mod Bali

635281507.jpg
Sådan bor de lokale

1197266867.jpg
Skolen der lå lige overfor

Hver morgen blev i vækket af bønner kl. ca. 05.00, og glade skolebørn kl. ca. 07.00.

Torsdag eftermiddag fløj vi tilbage til Singapore, hvor vi skulle have et par storbydage. Vi boede rigtig centralt og tog på de kendte steder vi nu havde hørt at vi måtte opleve. Så torsdag aften var det en tur på Raffls Hotel, for at få en Singapore Sling på Long Bar, hvor drinken er opfundet. Den smagte ok, men hold op vi blev skuffet over, at det stort set var en plasticdunk med færdiglavet dinks, der lige blev brushet op med lidt soda til sidst, og en pind med pynt. Havde troet at vi skulle se bartendere jonglere i baren. Til gengæld var den jo MEGA dyr.

63489852.jpg

Så var det nu bedre med det vi kender:

2137490787.jpg

Men vi fik en hyggelig aften på Clarks Quai, hvor vi spiste tapas, fik god rødvin, gode drinks og rigtig god live-musik af 5-mands band.

Lørdag nåede vi forbi Bay Sands, som er et meget fantastisk hotelbyggeri. Desværre nåede vi ikke op på
toppen for at kigge ud. Det må blive næste gang, for der er masser at opleve i Singapore, så vi havde alt for lidt tid.

1663037358.jpg

Så gik turen igen til en lufthavn, det er vi efterhånden vandt til. Har lige talt sammen at vi inden for 6 uger er steget på en flyver 8 gange. - Og så har vi haft gæster i to uger ind imellem. Så nu tror jeg nok lige vi trænger til lidt juledage i ro og mag.

Vel hjemme i Ningbo igen, har vi nydt det, og jeg har trods mavekneb, formået at lave konfekt, og at få en julefrokost stablet på benene. Den holdt vi i tirsdags sammen med Allan og Rolf fra Tajco. Det blev simpelt hen så hyggeligt, og lidt som en farvelfrokost til Allan, der nu skal hjem til Santa Barbara. 

Nu er vi så ved at lade op til den næste julefrokost som er i morgen hos Christi og Ove, nogle nordmænd der lige samler de udlændinge der er tilbage i Ningbo. Vidst nok nogen vi ikke kender - men hvad det klarer vi jo nok. Jeg skal lave risalamande og have snaps og leverpostej med. Det er lige til at klare. 

Håber vi ses her på dagbogen inden alt for længe igen. Glædelig jul.

Dec
17
2012

I må vente lidt endnu

Denne lille melding, for at fortælle at dagbogen ikke er glemt, men den er nødt til at blive prioriteret ned i denne tid. Er lige vendt hjem til Ningbo igen, og gør nu klar til en lille julefrokost i morgen. Håber jeg selv får appetit til at spise med, har nemlig lidt af dårlig mave i næsten en uge. Vi ses sidst på ugen, hvor I skal få en længere historie. 
embarass.gif

Dec
7
2012

En uge med gæster er igen fløjet adsted

å er det fredag, og vi skal til at følge Helen og Bjarne til Shanghai inden vi selv flyver videre på ferie på Lombok. 
i har som med Finn og Bitten oplevet en hel del, har haft Helen og Bjarne med på de nogen af de samme restauranter, men også på nogen andre. Bliver det for asiatisk er det ikke livretter for familien Pedersen, men de har dog prøvet. Her til sidst ville Bjarnes fingre ikke rigtig mere med de der pinde, lige som Helen ellers var ved at få mod på det. Var jer - næste gang i kommer på besøg hos dem, er det måske mad med pinde smiley.gif
Dog har Helen og Bjarne også en klar favoritrestaurant - nemlig den som alle vi andre også er mest vilde med, vores fantastiske Teppaniaki restaurant, hvor chefkokken og Lilli igen kredsede om os. Og saken gled ganske godt ned.
Mandag var vi ude hos den glade Buddha, og han er altså ikke blevet mindre, ligesom der ikke er blevet færre trapper. 

1376502615.jpg

146524132.jpg

Helen og Bjarne har også travet lidt rundt i byen selv, når jeg var til Træning. Det har givet en rigtig spændende oplevelse, hvor de kom ud at se "bagsiden" eller det rigtig lokale af Ningbo. Blandt andet så de en hund ligge sprættet op, klar til at blive tilberedt. 

550361733.jpg

Tirsdag aften tog vi en spise hjemme aften. H + B havde to flasker brunello med fra Cph. Lufthavn, - det var altså bare lækkert med et super glas vin. Onsdag nåede vi på Bridge Marked igen, det er simpelt hen utroligt hvad de kan få stavlet på deres knallerter af papkasser med ris, nødder, olie, vand, toiletpapir og alt muligt andet. Meget pakkes i kasser, så Bjarne vil fremover kalde Kina for papkasseland. 

1632378294.jpg
Vi har i ugens løb også nået et par øl på den lokale Officebar, og der er blevet spist både burgere og pizza. Og tøserne har selvfølgelig fået ordnet negle, ligsom alle 4 har fået fodmassage. Her var Torben en piv-skid denne gang. 
Nu kommer Torben fra job om et kvarters tid, så det er tid at sætte frokost på bordet. Kufferterne er pakket, så vi smutter når der er vasket op. I må desværre lige vente med billeder der passer til vores oplevelser ovenover, for jeg har ikke tid til at ordne det nu. 
Måske I får en opdatering undervejs på vores oplevelser på Lombok - ellers må I vente en uge. NØØØØØJ hvor vi glæder os.
Håber I nyder sneen og kulden derhjemme smiley.gif

Dec
3
2012

Skriv en overskrift

Den 30. november landede vi i Shanghai, hvor Helen og Bjarne tog imod os. De kom på en meget spændende køretur, med en chauffør der kører noget råddent. Vel fremme ved lejligheden, var det helt dejligt at vi havde ladet vores to nyindkøbte radiatorer stå tændt med lidt varme. Vi fik os alle et velfortjent bad, og en lille times tid på ryggen, før vi skulle gøre os klar til Skandinavisk Julefest. 
Det foregik på Shangri-La Hotel, med Nordisk buffet, så der var både sild, fiskefilet m/remoulade (hjemmelavet af en dansker der bor her) flæskesteg, skinke, og risalamande. Vi var 120 - og jeg fik mandlen, jubiiii. En flaske rødvin og to plader chokolade i mandelgave. Det blev bare en super hyggelig aften, hvor Helen og Bjarne også fik "prattet litta svenska" med bl.a. Jessica og Patrick. Og puha hvor vi fik meget forskelligt at drikke. Vi var hjemme igen kl. ca. 01.30, så det var dejligt at se dyner. Der blev sovet RIGTIG længe lørdag, men det var også et trist og kedeligt snusregnvejr, så det gjorde ikke noget.
Efter morgenmad/frokost begav vi os ud for at se lidt på byen. Vi nåede lige omkring Fake Mared, og madmarkedet. Og så mødte vi julemanden - eller julemændende på vores vej:

1158758666.jpg
Så var det tid til lidt aftensmad, som vi indtog på Mango Thai - her blev Helen og Bjarne sat lidt på prøve med spisepindende, men det gik faktisk godt efter lidt tid. 

1668743813.jpg

Dejligt mætte fortsatte vi til Lotus Spa, hvor vi alle fik en god gang massage. Det er altså godt for både krop og sjæl. Så gik turen til Officebar, for lige at få en godnatøl.

1028132344.jpg 

Søndag stod vi lidt før op - og gik igen en tur i byen. Nu skulle vi omkring folkeparken, hvor de ældre plejer at mødes. Der var stort set ikke et øje, enten pga. vejret, fordi vi var for tidligt ude eller fordi de ikke mødes ude mere, nu det er ved at være vinter. Vi fortsatte i små markedsbutikker, inden turen gik til Tesco for at få handlet ind. Her fik Helen og Bjarne også set hvor sølle madvarer og dyr bliver behandlet. Med møje og besvær fik vi fat i en taxa, så vi kunne få transporteret de tunge madvarer hjem.
Herefter ville vi lige en tur på det lokale marked - og der mødte vi et syn ud over det sædvanlige. Ingen skal sige at der ikke bliver julet i Kina. 

1335565257.jpg

Der var nissepis i hele markedet, som vi må ud på igen, for de lukkede faktisk kort efter vi var kommet. Heldigvis nåede vi at købe vores juletræ. Det er bare rigtig flot.

1659082295.jpg

Dec
3
2012

Wonderful Copenhagen II

Jeg fortsætter lige Københavnerhistorien her - for der er problemer med at redigere i den tidligere dagbog.

Onsdag tog jeg på shopping i Københavns gader, og Kasper havde bestilt frikadeller og stuvet hvidkål til aftensmad, så det lavede mor selvfølgelig til os. Vi nåede også lidt hvid gløgg og æbleskiver sammen med Jonathan, før drengene skulle ned og spille tennis. 

Torsdag skulle jeg mødes med Torben og Math - en kollega fra USA, vi tog på havnerundfart - faktisk som gratister, da vi troede vi skulle betale om bord, men der kom aldring nogen og ville hverken se billetter eller have penge. Vi fandt ud af at vi skulle have købt billetten på forhånd - UNDSKYLD.
Vi gik herefter en tur på Christiania - meget oplevelsesrigt for Math, sådan en by i byen havde aldrig fået lov at overleve i hans land. Så var det tid til at køre ud til Kasper og Anne og pakke kufferter, inden turen gik til lufthavnen for at vende næsen "hjem" igen. 

Nov
29
2012

Wonderful Copenhagen

Så er tre dage i København også bare fløjet ad sted. Jeg har i den fra nydt det, Torben har jo haft det lidt hårdere, men sådan er det jo. Vel fremme ved Anne og Kasper hyggede vi med en supergod butterchicken som Anne lige biksede sammen. Vi var alle lidt trætte oven på rengøring dagen før, så vi gik ikke så sent i seng. Tirsdag havde jeg lejligheden for mig selv hele formiddagen, i "vores" gode gamle sofa som han har fået, og som nu er flyttet med til Kæbenhavn. Bare det at se lidt fjernsyn var fedt. Om eftermiddagen var Anne tilbage fra fælleslæsning, og vi cyklede ud til Kasper, hvor der skulle shoppes i Outletbutikken. Det er en cykeltur på godt 8 km., men det mærker man slet ikke inde i byen. Var lige oppe og se Kaspers kontor også, før vi alle tre cyklede til Tivoli for at gå på julemarked. Neeeeej hvor var det romantisk smiley.gif 

Det var koldt, men vi var klædt godt på. 

124414906.jpg

0g vi mødte også julemandens rensdyr.

217849382.jpg

Efter en times tid med julelys og stjerner, cyklede vi til Becks Bistro, som jeg havde kigget ud på nettet. Kan varmt anbefales. Skøn mad til rimelige priser i en god atmosfære.

Nov
26
2012

Travle dage i Danmark

Det kan godt være at vores hverdag i Kina lyder travl. Men vi skal da hilse og sige at et par "ferie"-dage i Danmark ikke har været mindre travle. Landede torsdag aften, hvor vi kørte direkte til Anne og Kasper, hvor vi fik en KÆMPE-Burger og flødekartofler til aften. Det var bare mere end dejligt at se dem, og at se hvor godt de har indrettet sig med lidt af begges møbler nu. Men vi var lidt møre, så dynerne kaldte allerede kl. 21.30. Fredag morgen drønede vi ud på visumkontoret, og derfra med toget hjem. Så kunne vi nå ud at besøge Torbens far, som havde glædet sig rigtig meget til vi kom. Og det blev en rigtig dejlig oplevelse, for han var begyndt at få det meget bedre. Fredag aften hyggede vi hjemme hos Torbens mor, hvor Jette og Simone også var kommet. Lørdag formiddag igen et smut på sygehuset, før vi kørte til fødselsdag hos min mor. Her var hele den store flok samlet, og det var dæleme dejligt at hilse på dem alle. Da vi kom hjem hen under aften, gik Torben til ro, og Anne og jeg indtog sofaen og en GT, mens vi forsøgte at holde os fanget af Voice-finalen, fordi vi "kender" Andreas, der var med. Ved midnatstid var det sengetid, og i løbet af natten havde Kasper sneget sig hjem til os, efter endt julefrokost. Søndag stod så på rengøring i Kaspers lejlighed, som han har aflevering af på fredag. Den er bare fiks og fin nu, så mon ikke der kommer nogen indskudspenge retur. Så lige et smut på sygehuset alle fire, før vi hentede Skønne yndlingspizzaer fra Della Nonna. Så tog de unge hjem og de gamle faldt om i sengen. Torben tog så lige et lille skypemøde med Kina i nat. I dag har Torben nået at være ved mekaniker, hos sin mor, og til syn med bilen, mens jeg har pakket. Og nu sidder vi i toget på vej til København. Så skal jeg hygge med Kasper og Anne, og ikke mindst shoppe lidt rundt. Torben er til seminar indtil torsdag kl. 10.00. Men hav ikke alt for ondt af ham. Han skal på Nimb og spise i aften. Lige før vi tog hjemmefra fik en rigtig dejlig opringning. Først fra Else, og bagefter fra Erik selv, der fortalte at han nu var kommet på aflastning på Bryggergården, i en 1-værelses med eget bad. Det er et plejehjem i Otterup, hvor han nu kan komme igang med genoptræning. De var begge rigtig glade, og det er vi også. 
 Nå, vi er i Høje Taastrup, så jeg vil lige slappe af det sidste af turen.


Nov
19
2012

Så er jeg med igen

Mandag den 19. november
Pyha - så fik jeg indhentet dags dato i dagbogen. Det skal aldrig ske igen (om web-udbyderen vil det) at der skal blive så stort et hul. Nu skal jeg igang med at finde billeder der kan understøtte min fortællinger, og så skal der iøvrigt kigges på "turplanlægning" for Helen og Bjarne, visumpapirer til mig selv, bestilles hotel i Singapore, laves forskudsregistreringer, kigges på pensionspapirer, ryddes op i mails, pakkes til hjemrejse, bages boller til fryseren og kokosmakroner til gæst i morgen aften og reddes senge med nyvasket sengetøj til de næste gæster. Jo, jo, der er altid noget at gøre for en husmor....

Nov
19
2012

Long time - no seen 4. del

Onsdag den 14. november
Så var miniferien slut, og endnu en tur i luften ventede os. Vi kunne heldigvis flyve direkte til Ningbo, så turen hjem i taxa fra lufthavnen blev ikke så lang. Og sjovt er det, at vi faktisk følte det som at komme hjem - mere roligt og billigere end Shanghai og Hong Kong. Det med roen varede lige til vi var ved blive torpederet af den første el-knallert, så vågnede vi op til virkeligheden igen. 
Det var S K I D E koldt i lejligheden, så vi skyndte os at stille kufferne, lagde lige dej til et rugbrød og så drønede vi ud og fik en gang massage. Det var dælme dejligt. Hjemme igen nød vi friskbagt rugbrød og spegepølse og leverpostej leveret af Finn og Bitten, til aftensmad. Vi pakkede os under dynen og så et afsnit af Matador, før vi gik i seng, efter nogen dejlige slapperdage sammen.

Torsdag den 15. november
Så blev det hverdag igen, Torben på job og mig til træning. Uha, det var længe siden, men godt at komme igang igen, og ikke mindst godt at se Dorthe. Vi måtte lige vende verdenssituationen på Mango Thai, efter mere end EN HEL UGES adskildelse. På vejen dertil skulle Dorthe lige på posthuset og sende et julekort. Det tog kun 1/2 times tid, ekspederet af en stort set blind fyr, der ville sende som brevet som en pakke til en formue. Da Dorthe endelig fik 3 frimærker, var det over til en pult, hvor der var lim i en bøtte, pensel og en klud at tørre fingre i. Så klistrer man selv frikmærkerne på, og venter til de bliver tørre. - Godt jeg ikke var med dagen før, hvor hun sendte 15 breve.

1834518536.jpg

Jeg shoppede lidt til køleskabet, og ventede på at Torben kom hjem med at par varmeblæsere, så vi kunne undgå istapper under næsen om natten. Nej - så galt er det ikke, men det føles altså rigtig koldt. Jeg har iøvrigt holdt varmen i dag med rengøring - hold fast hvor var der bare sort over det hele. Hver dag lægger der sig nyt kulstøv - og efter 10 dag uden at have gjort noget som helst, så var det mere end tiltrængt.

Fredag den 16. november 
I dag forsøgte jeg at starte på den længe forsømte dagbog. Og som I kan se, har det taget noget tid at få samlet alt op. Torben skulle på udflugt med Tajco og en del af hans personale. Det var rigtig møjvejr, så det blev en småkold fornøjelse, og seværdighederne var vidst også noget forkølede.
Vi skulle til middag hos Dorthe og Anders fredag aften, sammen med Jessica og Patrick som er svenskere. Skulle være der kl. 19.00, men Torben sad fast i trafikken i det dårlige vejr, og måtte stå ud af Taxa og gå det sidste stykke hjem. Han var hjemme kl. 18.40, og kun 10 minutter forsinket nåede vi frem til Dorthe og Anders. En virkelig længe ventet middag, men vi har bare haft for travlt til at kunne finde en dag før. Men nøj hvor var det bare hyggeligt. Lige fra velkomsten, som bestod af en stor GT - mest G smiley.gif
Vi fik dejlig mad, vi fik pratet dansk/svensk og vi fik grint, så vi var helt ømme i smilehullerne. Det er simpelt hen nogen skønne tøser jeg der har mødt, og deres mænd er selvfølgelig også skønne så - ligesom min er det.

Lørdag den 17. november
Vi sov længe - gik i nattøj til kl. 18.00 og tog os lige sammen til at gå på Mango Thai og få aftensmad. Det var bare rigtig godt - Torben har ikke været der før, men også han faldt for det. Så købte vi en kage og tog hjem og så Matador og fik kaffe - det var ikke så tosset en lørdag.

Søndag den 18. november
Igen sov vi lidt længere end vi plejer. Så fik vi styr på en masse billeder, som vi skulle tømme kamera og mobiler for, og herefter gik turen på storindkøb i Metro. Skulle købe varmeovne, så vi kan komme vinteren igennem uden vinterfrakker på i lejligheden. Og så skulle der jo provianteres, så der er bare lidt øl på lager når nu Helen og Bjarne kommer herned sammen med os, når vi kommer tilbage fra DK. Tiden går også med at følge SAS-udviklingen. Vi er jo lidt afhængige af det skidt - for vi skulle gerne flyve til DK med dem på torsdag. 

Mandag den 19. november


Nov
19
2012

Long time - no seen 3. del

Søndag den 11. november
Der er åbenbart begrænsninger på hvor mange ord der kan være med under samme dagbogsindlæg, så det kommer her i flere step.

Søndag var der pludselig og alt for hurtigt gået en uge, og Finn og Bitten skulle hjemad, mens Torben og jeg skulle et smut til Hong Kong, for vi skal et smut ud ad landet inden der er gået 3 måneder, p.g.a. visumreglerne. Vi fulgtes til lufthavnen, og tog turen med maglev-toget, der når op 432 km/t, derud. Vi tjekkede hver især ind, og mødtes så til en farveløl, før vi fløj hver til sit. TAK FOR NOGEN SKØNNE DAGE FINN OG BITTEN smiley.gif

Vel fremme i Hong Kong, blev vi mødt at en ny kultur. Der er jo venstrebane-kørsel, og rigtig mange mennesker. Dog kører de lidt mere civiliseret. Samtidig var vi igen tilbage i dejlig sommeraftenvarme. Vi var fremme ved vores hotel ved 19.00 tiden, og gik straks ud i bylivet. Vi boede rigtig centralt i Kowloon, lige op til den gade jeg mest vil sammenligne med 5. avenu i New York. Et mylder af mennesker.

682195555.jpg

Aftensmaden tog vi på den gyldne måge. Så en tur igennem ved natmarkedet og ellers hjem og slappe af.

Mandag den 12. november
Hong Kong er en by du bare kan gå rundt i og snuse indtryk og kigge på mennesker hele dagen. Vi skulle lige til et kontor for at finde ud af om mit Visum med fordel kunne fornyes allerede nu. Det kunne det ikke, så jeg må fikse det i DK. Vi gik videre ned mod vandet, og tog en tur langs Walk of Fame, som er en kopi af den amerikanske udgave, bare med asiatiske kendiser. Ikke mange vi kender. 

1271460221.jpg

Herefter igennem et par shoppingcentre, blot for at konstatere at alt er blevet meget dyrt her også, så der var ikke penge at spare på ure og smykker, som vi ellers havde regnet med. Eller jo - der var penge at spare, for vi brugte jo bare ikke nogen så. Aftensmaden tog vi på en tysk restaurant - synes vi trængte til en Schweinehaxen. Den var nu noget tør og hård at stikke i, så vi tog en carrywurst til dessert. 

1602163733.jpg

Men godt weiss-beer havde de nu. En aften vandretur tilbage gennem Hong Kongs gader kan kun anbefales, der er et skønt liv.
Hjemme på hotellet ville vi se baren på toppen af hotellet, og sikke et view der ventede os. Fantastisk udsigt, som Torben forevigede på billeder. 

275091799.jpg

Han gik så meget op i fotoscenerne, at han overså et trin, og faldt med et kæmpe brag. Tabte sine briller, der blev helt skæve, og trykkede et ribben lidt. Men heldigvis gik det ikke værre - det er til at komme sig over. Brille-Erik i Odense er ved at få nyt stel hjem, så glassene kan skiftes i næste uge, og indtil da, kan det skadede stel godt bruges.

Tirsdag den 13. november
Vi får virkelig slappet af og nydt tosomheden. Det er Torbens første rigtige fridage siden vi kom herned, og dem har han trængt til - det har jeg iøvrigt også. I dag havde vi bestemt os for en tur til Hong Kong øen - og vi tog Metroen dertil, efter at have nydt en kop kaffe og lidt bagerbrød på en bænk, mens vi så byen vågne. Vi daskede lidt rundt i shoppingcentre og gader, og fandt en japansk restaurant, hvor vi spiste en fantastisk sushi-frokost. Best ever, mener vi. Funny sporvognsbusser de har - alle dekoreret forskelligt. Den her ligner busser fra Harry Potter.

1531145403.jpg

Så gik vi mod havnen, en tur der blev en stor labyring i byggerod - men vi fandt færgen, som vi tog tilbage til fastlandet igen. Her udsigten mod Hong Kong øen.

1274130639.jpg


Aftensmaden havde vi bestemt skulle indtages på en Tapas-restaurant nede ved vandet. Det fortrød vi bestemt ikke. Sad ude og nød en perfekt Tapas og den bedste rødvin vi har fået siden vi forlod DK. Romantisk og smukt det var det sgu. Prisen - som på en god restaurant i DK.

Onsdag den 14. november 

Nov
19
2012

Long time - no seen 2. del


Torsdag den 8. november
Bitten og jeg nåede lige en tur på lokalt marked om formiddagen. Der hvor kineserne selv handler stort ind af alt muligt. Vi fik købt masser af fine gaveposer.
Lidt over frokost blev vi hentet af Tajcochaufføren, og kørte ud til Tajco. Her viste Torben rundt på hele fabrikken - det er altså ret spændende. Herefter skulle vi køres ud til flåden.....tør ikke sige det, men arrangering af denne tur havde jeg udliciteret....og det skal man ikke gøre uden at have auditeret og kvalitetskontrolleret "leverandøren". Vi kørte og kørte og kørte, rundet på en MEGA stor havn, men kunne ingen steder komme ned til vandet. Efter møje og besvær fandt chaufføren en lille "lomme" hvor vi endte ved noget der lignede en grusgrav, så en gravko, et par kraner og en mand der skulle tisse. 

1747438094.jpg

Nå, så kan vi da grine af det. På vej derfra troede vi at Torben havde fået forklaret gennem en kinesisk kontakt på Tajco, at vi ville se flåden. Vi blev kørt til et udendørs flymuseum. Fik lov at kigge i 5 min. inden de faktisk lukkede - det var ved at blive mørkt. Skidt pyt - vi kørte hjem, og tog herefter på Brasiliansk BBQ og fik kød til vi ikke kunne mere. Så var det hjem på hovedet i seng. Skulle tidligt op næste morgen.

Fredag den 9. november
Tidligt op og ud ad døren kl. 8.15 med alle vores kufferter. Finde to taxaer i regnvejr, og så ad sted mod busstationen, hvor langtursbussen til Shanghai kørte fra. Det gik helt planmæssigt, og kl. 9.15 sad vi i bussen mod Shanghai. Det var heldigvis en af de fine busser, og der var ikke mange kinesere der skulle have tørret fisk til morgenmad. 3 timer senere var vi i Shanghai, og endnu en lille times tid med taxa ventede i den tætte trafik. Men så landede vi på et fint hotel - måtte dog lige flytte Finn og Bitten, da deres værelse var noget ældre og mindre end det vi havde fået, det var ikke ok, når vi havde betalt det samme. Men de blev flyttet til et bedre uden problemer. Hotellet lå lige op ad Yuan Garden, den gamle by i Kina. Så her gik vi ned, desværre i lidt småregn, men det gik. Vi skulle have dumplins på et berømt sted. Så har F+B også prøvet det. Ikke en livret tror jeg. Men Finn fandt en musikbutik og der blev handlet, så det blev en god dag.

366348437.jpg

Vi nåede også lige en tur på strøget før aftensmad på en typisk kinesisk restaurant, hvor Torben og jeg tidligere har spist med succes. Det var det bestemt ikke denne gang - men sådan kan det gå. Vi smuttede ned omkring the Bond, for at opleve aftensynet over skyskraberne - der var dog noget tåget i vejret, så det var ikke helt perfekt. Herefter en taxatur ud til barområdet, hvor vi først fik en øl på et meget lille og mørkt sted med mange piger, der vidst ikke rigtig fejlede noget, men vi ved det ikke....Herefter en drink på en lidt lysere bar lidt længere henne. 

Lørdag den 10. november
Dejlig morgenmad, men alt for varmt i restauranten. Turen i dag gik til det finansielle district med TV-tårnet og skyskraberne - i tørvejr. Drengene fik lysten styret i den mega store iPadbutik der ligger, og vi var i et luksuscenter, hvor specielt delikatessesupermarkedet i kælderen var fedt at se. En tur ned og se the Bond fra den anden side, inden vi spiste frokost på HOOTERS. Pinky i orange hotpans og hvid top, var rigtig sød, og pigerne sang for os, fordi det var første gang vi var der. 
948633718.jpg
I øvrigt var det bare rigtig gode kyllingelår, og ikke mindst bbq-ribs vi fik.
Så steg vi i en taxa og kørte ud til et stort Fake Marked. Her fik specielt Bitten vist sine evner i at "prutte" med priserne. Så der blev shoppet til børn, svigerbørn og børnebørn. 
Vi tog lige en slapper på hotellet før vi kørte til en meget autentisk Thai-restaurant, hvor vi fik stærk thaimad. Herefter tilbage til en #tak for en dejlig uge# drink på hotellet. 

Søndag den 11. november

Nov
16
2012

Long time - no seen 1. del

UNDER OPDATERING....Det tager lidt tid, og jeg fjerner denne linje når dagbogen er færdigredigeret - og der er kommet billeder på. Så hvis I kan, så vent.....eller tag en ny runde senere.  NU er det hele med, men jeg kan ikke slette teksten - derfor streget over.

Uha, det er længe siden vi har "haft kontakt". Det skyldes at serveren hos udbyderen af hjemmesiden har været gået ned. Det er lidt svært at klage stort, når det nu er en gratis service vi har. Men for en lille uge siden kom de op at køre igen, men der havde jeg ikke tid og adgang til opdatering af dagbog. Dog har de nu opdateret med et meget bedre administrationsmodul, og både jeg og I kan igen skrive på siden via iPad. laugh.gif

Jeg kan ikke huske alle dage, men vil forsøge at liste op, med egen datomarkering herunder. Jeg kan lige kort fortælle at det handler om Tajcospisninger, besøg af Finn og Bitten og om vores egen lille miniferie i Hong Kong.

Fredag den 26. oktober
Så var det tid til at deltage i 2. arrangement med Skandinavisk aften. Det foregik i Glassbar på Marriott hotel, og var mest henvendt til voksne. Det betød at der kun kom 35-40 stykker, men det var rigtig hyggeligt og vi fik snakket meget mere med flere forskellige. Vejret var skønt, så vi sad også udenfor. Deltagerprisen var incl. mad og fri vin, øl og GT. Og det kunne vi godt fornemme på hele selskabet - nogen blev mere ramt end andre, men som jeg husker det, var der ikke mange der var helt appelsinfri. Da vi satte os i taxaen var Torben klar til at tage videre i byen, da taxaen holdt 5 min. i barområdet hvor vi bor, var han klar til at gå hjem i seng. Så det gjorde vi, og det var vidst meget fornuftigt.

Lørdag den 27. oktober - fredag den 2. november 
Denne uge samler jeg lige sammen, men kan fortælle at det blev til flere ture til træning, flere frokoster med ningbopiger og en del hyggeaftener med Tajco-gæster fra Danmark. De ankom i løbet af ugen, for at deltage i Strategiseminaret som Torben også skulle til i weekenden den 3.-4. november. Vi var en lille flok der tog på Taiwanesisk restaurant onsdag aften, og fredag blev det til en tur på rigtig original kineserrestaurant - vi var 12, og fik vores egen stue med karruselbord. Der blev bestilt alt det mærkelige også - bullfrogg og skilpadde m.v. Med større eller mindre succes, men det var sjovt, specielt for de der ikke havde været i Kina før. Og for første gang havde jeg selskab af 3 piger fra Tajco, så jeg var ikke ene høne i kurven.

1875677502.jpg

Torsdag aften ind imellem havde Torben og Randi inviteret hele afdelingen ud på middag, fordi de har knoklet rigtig meget de sidste måneder. Det blev en rigtig dejlig aften på vores sædvanlige Teppaniaki restaurant. Vi var 23 ialt - 20 kinesere + Randi, Torben og jeg. Vi kom 5 min. før planlagt tid, der sad de allesammen allerede rundt om bordene og havde bestilt smoothie. Da vi satte os, og bestilte hver en øl. skal jeg love for at kineserne fulgte chefens eksempel. Så kom der gang i at drikke "Gambai" som betyder skål og tøm glasset. Det skal vel at mærke være fyldt når du starter. Både Randi, Torben og jeg blev udfordret. En af kineserpigerne og en af drengene var vældig aktive og hardcore. Jeg lægger lige et videoklip eller to under videogalleriet. Kl. ca. 22.00 var det hele ovre, og der blev sluttet af med gruppefoto. Det var virkelig en aften der kunne styrke en tiltrængt team-ånd hos medarbejderne. 

Lørdag den 3. november
Torben ud af vagten kl. 8.15 om morgenen, og så gik min dag med de sidste forberedelser inden gæsterne fra Danmark skulle ankomme. Det gjorde de lige efter planen sidst på eftermiddagen, lidt trætte efter en lang rejse, men også glade for at være nået frem. Vi gik en lille tur i Lao Waitan inden vi spiste til aften på en thairestaurant. Vi kunne sidde ude i gårdhaven, og nød en dejlig middag. De trætte rejsende gik til ro kl. 22.00, så de nåede ikke at hilse på Torben den dag, han kom hjem kl. 23.15.

Søndag den 4. november
Torben lister stille af kl. 8.10, og de andre står op til morgenbord på Moll's hotel ved 9 tiden. Vi gør os klar til en lille tur rundt i byen. Først langs vandet i det "dyre" kvarter, med mærkevarerne, så over mod parken hvor de ældre underholdende hinanden, og os. Finn får kigget lidt noder, der dog langt fra ligner dem han kender. 
Frokosten indtager vi på tagterressen ved Mango Thai, i det dejligste solskin. 

1017450968.jpg

Så en søndagstur i Tesco, vores største lokale supermarked. Intet mindre end et mareridt, for der var udsalg. Vi stod i kø alledere ved rulletrappen hvor vi skulle ind. Så det var hurtigt ud igen. Fik dog købt en lagkage, som vi skulle have med til Morten om aftenen, han fyldte 34, og skulle overrasket på Shirleys, hvor han havde ønsket at fejre fødselsdagen om aftenen, når de alle var færdige med deres weekendmøde. Hjem til en kop kaffe, og så lige en lille morfar, indtil Torben kom brasede hjem kl. 16.15, og løb ind til Finn og Bitten. Nu ville han hilse på vores gæster. Så kan de hvile når de bliver gamle.
Efter en lille hyggeøl i køkkenet tog vi på Taiwanesiske restaurant. Der var to der havde savnet hinanden:

305184979.jpg

Herfra videre til Shirleys, hvor de fleste Tajcofolk allerede var igang med at fejre Morten. Shirley havde også købt lagkage, så der var masser. Der var total gang i den, men vi pakkede dog sammen med vores gæster og kørte ved halvtolvtiden til officebar for at få en godnatøl. Men, men, Torben er jo dejlig impulsiv, så da snakken faldt på fodmassage, gik vi straks sind til naboen, hvor 4 massører og 4 kolde øl blev hidkaldt. Det var sjovt og hyggeligt at sidde der på rad og række, og så blev kl. 01.30 før vi kom hjem i seng.

Mandag den 5. november
Det var den "weekend" for Torben, som igen var oppe meget tidligt. Vi andre skulle dog også tidligt op - vi blev hentet ved 9-tiden af en chauffør, som vi havde hyret til at køre os ud til Xikou Buddha. Det tog en times tid, og spændende var det også at se en anden del af Ningbo området undervejd. Vi gik rundt i et smukt område, og vejret var virkelig med os. Billederne fortæller meget. - HAN er stor og GLAD, ham Buddha. Der er mange trappetrin op til ham, så vi tog den med ro, og et par pauser undervejs.

535066113.jpg

321601828.jpg

Efter et par timer, gik turen tilbage til Ningbo. Om aftenen gik vi over i Raffle City, hvor vi spiste på en "grill-selv" restaurant - lidt som raclette. Det var super - og øl til 5 RMB stykket - ikke så tosset endda.

Tirsdag den 6. november
Bitten var inviteret med til NIP-pigefrokost hos Jessica. Denne gang var vi 12 piger, der igen fik snakket kæberne ad led på 3 nordiske sprog. Bitten faldt rigtig godt ind. Det denne frokost blev husket for, var de våde numser. Jessica havde vasket stolehynder i sidste øjeblik, så de var ikke helt tørre. Det opdagede men store numse først, men hurtigt måtte 4-5 andre piger konstatere at de også var våde i enden. Senere tog Bitten og jeg ud og fik ordnet og lakeret negle på hænder og fødder. Tror at Finn nød en alene-dag, uden kvindesnak hele tiden. Om aftenen tog vi på vores elskede Teppanyaki restaurant. Lili var igen glad for at se os, og vi får bare virkelig god service. Chefkokken blev vist til vores bord, og hold op hvor kan han bare tilberede maden godt. Vi fik skålet med hinanden og kokken i øl og sake. Bitten ville gerne have ham med hjem, så til slut ville han gerne have billeder af ham og Bitten. Der blev også taget "gruppebilleder" af os og vores søde værtspar. 

38186974.jpg

Onsdag den 7. november
I dag blev til endnu en tur rundt i byen, på Fake-marked og i butikker, samt en ny runde i Tesco, så Finn og Bitten kunne se den "levende" fisk og kødafdeling, med frøer, krabber og skildpadder. En let frokost med lidt snack på Pizza Hot. Vi skulle være sulte til vores aftalte hjemmehyggeaften med gede-bruchette og tournedos med svampesovs, samt god rødvin købt af Finn. MUMS...En hyggelig aften.

Torsdag den 8. november

Oct
25
2012

Dagene flyver - med alt og ingenting

Tja - hvorfor har jeg ikke lige fået opdateret dagbogen siden mandag? Det er der ikke nogen super god forklaring på, andet end at alting jo efterhånden bliver hverdag, og vores tid flyver stadig bare derudad. Jeg var med Torben på job tirsdag morgen - bare et par timer, og mest fordi jeg havde bøffet lidt i den med nogen flybilletter til vores ferie, og jeg kunne ikke ringe til flyselskabet andet end i dagtimerne, og min telefon kan ikke ringe ud af Kina. Men der kom styr på det hele. Derudover har jeg skrevet lidt med Helen, for nu er det helt sikkert - Helen og Bjarne kommer med os retur til Kina (altså i et andet fly - men samme dag) når vi har været i DK. Så skal de opleve Ningbo i en uge, herefter følger vi dem til Shanghai, når vi tager videre på ferie til Lombok. Det bliver bare super dejligt at vise dem vores ydmyge hjem og byen smiley.gif
Jeg er også ved at planlægge min debut som turistguide for Finn og Bitten der kommer om godt en uge. 
I går var Torben for første gang med i det nye center, hvor vi spiste til aften i en af de mange fine restauranter. 
I dag har jeg efter træning været på storshopping, så nu er der oksemørbrad i fryseren Finn smiley.gif Men der mangler liiiige den rigtige rødvin!!!
Vi har her til aften nydt en rib-eye-steak (rigtig mør og god) med svampesovs og ovnstegte kartofler - det er ikke så ringe på en torsdag. Så skal batterierne bare lades op til i morgen, hvor den står på Skandinavisk træf, på Glassbar ved Marriott hotel. 

Oct
22
2012

En weekend i herreselskab

Så gik en fantastisk sommerweekend igen alt for hurtigt. Som skrevet uden fast aftaler - men det betyder jo ikke uden hyggeligt selskab og lidt fest og farver. Fredag endte med en middag sammen med Allan - den nye GM på Tajco. Bare os 3, på en fantastisk Taiwanesisk restaurant. Bedste udemad vi endnu har fået her. Bagefter tog vi omkring stamværtshuset, hvor der i aftenens løb stødte flere og flere tajcodrenge til. Så tog vi lidt rundt på forskellige steder, og var hjemme kl. 02.00 ca.
Lørdag blev der tid til lidt afslapning, og morgen- (middags-) bord med nybagt brød, blødkogte æg og juice. Uhmmm. Dagen brugte jeg på at kigge ferie, efter at Allan havde sat griller i hovedet på os omkring feriemål. Den mand kender hele verden. Han bor faktisk i dag i Santa Babara i Californien, så nu har vi et besøgssted mere at ønske os hen imod. Men feriemålet blev så på hans anbefaling til Lombok - en indonesisk ø der ligger lige ved siden af Bali, som er mindst lige så smuk, men lidt mindre tourristet. Så fra 8-15 dec. skal vi holde til det her:

508490420786322102012.jpg

Lørdag aften mødtes vi med 3 af Torbens kolleger - 2 danskere og en tysker. Vi tog igen til Teppanyaki, som efterhånden er vores stamspisested. Vi behøver næsten ikke fortælle hvad vi skal have, for servitricen der kan engelsk er ved os med det samme, og da menukortet kom, havde hun allerede noteret et par ting som hun vidste vi ville have. Og denne gang fik jeg et super billede af vores flamberede bananer. Selv kokken var familiær, og tog en øl og skålede med os, mens han junglerede. 

50849561f269c22102012.jpg

508495836146222102012.jpg

Da maverne var fyldte tog vi igen forbi stamværthuset. Jeg tog en enkelt øl, og tænkte at nu ville jeg lade drengene hygge, så jeg gik hjem ca. 22.20. Kl. ca. 23.15 var Torben hjemme - uha han går til den når han får lov. De var simpelt hen for trætte til en bytur alle 4.
Søndag havde vi 28 gr. og nød en gå tur i byen. Vi mødtes igen med de 3 andre, og gik på kopi marked, bare for at snuse. Jeg gav drengene lov til at købe hver én til mig - og kun én. Det sketer der nu ikke meget ved. Men her får I lige et foto af Dorrits shoppetur med 4 mænd, blandt sko og tasker:

508496935e20022102012.jpg L

Læg mærke til hvor målrettede de er - de er nemlig på vej til at købe vores nye kæledyr, som Torben har ønsket sig siden vi kom herned:

508496ebbe1bf22102012.jpg

Er han ikke sød? - Desværre er han allerede blevet træt af at vinke til os. Måske han er ked af at vi endnu ikke har fundet et navn til ham.
Søndag sluttede med hygge i vores lille hjem, bestilling af ferie og lidt skype/facetime med Finn og Bitten, samt Kasper og Anne. 
Alt i alt igen en rigtig dejlig weekend. Og vi kan se frem til endnu en uge uden regn og 25-28 gr. Puha, det er hårdt at være til.

Oct
19
2012

Som tiden dog går

Undskyld at jeg lige har svigtet et par dage - ved faktisk ikke helt hvorfor. I forgårs havde jeg en plan om at gå en lang tur ud til et indkøbscenter jeg endnu ikke har prøvet. Da jeg var på vej over broen ringede Arna, om ikke vi skulle spise frokost sammen, så ville hun tage bussen ind til byen. Så vendte jeg om igen, der er jo ingen grund til at haste - indkøb kan jeg jo altid klare. 10 min. efter sms'ede Dorthe, at hun var på vej på Græsk restaurant for at spise frokost med en gæst, så om jeg ville med. Vi mødtes så alle 4, og sat ude i solskinnet og nød græsk salat, humus, tzasiki, dolmades, sharvarma og godt selskab. Så gik vi lige en tur i det nye center, som 2 af dem jo ikke havde set. 
Torben var igen ude at spise, mens jeg plaprede med først Kasper og så Anne i en times tid. Det var jo deeeejligt. 
Min lange vandretur blev så i går i stedet for - i det skønneste vejr. Undervejs med store kontraster i smukke parker og vandløb, fine gavlmalerier og ynkelige boliger. Jeg tog et par fotos med mobilen:

508118d61b3db19102012.jpg

Der findes grønne pletter og blå himmel i Kina.


50811914bef0319102012.jpg

Og dygtige malere

50811942ba01919102012.jpg

50 meter længere fremme sidder en dame og vasker tøj i en balje

508119746c6b619102012.jpg

Og sådan hænger tøjet til tørre på en "smuk" altan. Det er stort set hvad de bruger deres altaner til hernede.
I går aftes kom Torben så hjem til en af hans livretter - bøffad og nybagte flutes. Det smagte stort set som hjemme i DK.
Ellers bruger jeg tiden på at kigge efter rejsemål for en uges sol- og daseferie i december. Der er godt nok mange muligheder bare på Filipinerne alene, så det kan der gå meget tid med. Men "I love it", som de fleste jo nok ved. 
I denne weekend har vi ikke planlagt noget på forhånd, det er første gang vi har total friweekend, og nok også sidste gang i rigtig lang tid. Faktisk har vi sagt nej til at komme med til en oktoberfest der holde på et af hotellerne hernede. Med tysk mad, øl og hornorkester og det hele. Men vi har hørt at lokalet bliver fyldt med storrygende fulde kinesere, der sviner og brækker sig på toiletterne, fordi de jo ikke er vandt til stærkere øl og alkohol i det hele taget. Vi synes måske også at vi bare lige trængte til lidt ro på, så vi glæder os. Og hvem ved, måske skriver jeg en af de næste dage, at det gik helt vildt for sig alligevel - men så er det spontant.
God weekend smiley.gif

Oct
16
2012

Livet er jo dejligt

Har igen været til træning - ikke at det kan ses på vægten, men det kan føles på kroppen alligevel. Dorthe og jeg sad på trappestenen i det skønne solskinsvejr og drak en cola-light og ordnede verdenssituationen - eller noget der var lidt mere nærværende - i en times tid. Hold op vi har et godt snakketøj begge to, det er dælme hyggeligt. Herefter gik jeg forbi vores gode massør og fik en gang oliemassage - det er lise for krop og sjæl. Så lidt frokost på en fortovscafe og hjemme igen kl. lidt over 15. 
Og så lige en nyhed til jer alle - nogen bliver måske glade og andre tænker, hvad pokker er nu det for noget roderi ;) : Vi kommer hjem på besøg i DK alligevel - det sker fra den 22.-29. november. Det skyldes at Torben skal til et strategimøde den 27. og 28. november, og det er flyttet fra Tyskland til København. Samtidig kan han lige få det til at passe med en julefrokost i firmaet i DK den 23. nov. Derfor rejser vi til DK den 22. nov. og hjem igen den 29. nov. Fra vi kommer hjem og indtil mandag vil vi være i Odense, og de sidste dage er vi i Kbh. - så kan jeg besøge Anne og Kasper, mens Torben jobber. Når nu det artede sig sådan, synes vi ligeså godt jeg kunne gøre brug af den ene hjemrejse jeg havde mulighed for at få betalt iflg. kontrakten. Og det bliver nu dejligt lige at give dem derhjemme et kram, selvom vi jo nok ikke når hele raden rundt.
Nu er Torben lige ude at spise med en leverandør - og jeg hygger med en ostemad og en kold øl. Livet er jo dejligt smiley.gif

Oct
15
2012

BBQ midt i oktober kan anbefales

Fredag nåede jeg lige i det nye indkøbscenter sammen med Dorthe. Vi fandt et fint sted at spise - med plastichandsker på smiley.gif Dorthe skulle have en kold cola - kunne kun lade sig gøre med lidt is - hun fik en hel dyb tallerken:

507bcd2f9aae915102012.jpg

Lidt forsinket, men stadig MEGET tidligt var Randi og Torben hjemme fra job, så vi kørte fra Ningbo kl. 17.00, og var fremme i Suzhou kl. ca. 19.15 hvor vi tog på mexicansk restaurant - og herefter hjem til huset - uden nøgle, så vi måtte vente på Steven der havde været forbi og handle ind på vejen. Vi fik en kop kaffe og gik tidligt i seng. Randi og Torben var trætte, men lettede over at deres audit var vel overstået. 
Helt underligt at komme til Suzhou igen, det var her Thermo King havde en afdeling engang, så det var her vi boede hos nogen tidligere danske kolleger for 5-6 år siden. Randi og Steven har for et års tid siden købt et hus et et roligt og aflukket område, hvor der er stille veje og dejlige udenomsarealer - ca. 280 rækkehuse i alt. Når man køber et nyt hus her, køber man faktisk bare de rå vægge, så kan du selv indrette, vælge fliser, bad, køkken, loftudsmykning m.v. - ja ALT. Så der skulle lige lægges ca. 800.000 oven i en købspris der ligner priserne i DK. Men der er altså kinesere der har råd - for det er et område hvor der ikke kun bor vesteuropæere. Randi og Steven er ikke helt færdige endnu, men det er tæt på. De har fået det dejlig lyst, og lidt nordisk stil blandet med kinesisk. De er heldige at Randis bror har været på besøg de sidste uger - han er nemlig elektriker, så de ting kunne de lige få på plads, under lidt mere ordnede forhold end en kineser ville have gjort. Selvom det er helt nyt det hele, er facader m.v. på husene allerede krakkelerede, og ser 10-15 år gamle ud. Sådan er det bare hernede. I får lige et lille kik på hus/område.

507bcbe2ce12715102012.jpg


507bcecbbea7815102012.jpg


507bce55e7c4b15102012.jpg

Lørdag hjalp vi hinanden med at gøre klar til BBQ og gæsterne begyndte at komme kl. 13-13.30. Det var super hyggeligt og afslappende, og selvom der var 10 børn i alle aldre og nationaliteter, så legede de forrygende. Her taler de jo dansk, engelsk og kinesisk i et sammensurium. Det er bedre underholdning end the julekalender. Så til sidst gik Torben og jeg også rundt og sagde - will you just giv me the tallerken....o.l. 
Vi havde jo startet tidligt, så vi kom faktisk også tidligt i seng, lige lidt før 23.00, så det var super dejligt søndag morgen. Omkring middag smuttede vi ned til byen - og forbi den nye bygning I måske har læst om. Den er kommet til at ligne et par bukser - I kan se hvor langt de er nået her:

507bd1473e37515102012.jpg

Egentlig hedder den Gate to the east. I kan læse lidt i Ekstrabladet her, hvis det har interesse.
Herefter tog vi ned til byen og fik lidt mad. Og når man som Maja her bestiller fish and chips - så skulle man tro det var en portion fish til amerikanere.

507bd2346d0d615102012.jpg

Herefter gik vi tre tøser ind og fik ordnet hænder og fødder - og ny neglelak på. Jeg fik diamanter på den ene finger - det var dyrt ..... 15 RMB. Så nu har jeg sagt til Torben at jeg ikke kan forstå han ikke køber flere diamanter til mig.

507bd2994e72115102012.jpg

Mændende tog en tur til massage imens, vi mødtes igen, fik en kop kaffe og satte næsen hjem mod Ningbo, hvor vi var i lejligheden igen ved 19.-tiden. Tidnok til et stykke brød og et afsnit af Matador.
Så nu er det hverdag igen, og det bliver spændende at se om Torbens intension om at være hjemme kl. 17.30 holder. Uha - det er om lidt, måske jeg skulle komme igang med aftensmaden.

Oct
11
2012

Hyggelig weekend forude

Så kom jeg til træning for 2. gang i denne uge, godt jeg havde en aftale med Dorthe, for så kommer jeg ad sted. Hun har det også sådan. Efter træning fik vi lige en cola-light i solen - det havde vi fortjent. Jeg er gået hårdt til den med maveøvelser i denne uge, og puha det kan mærkes. Men der er åbenbart et eller andet inden bag ved alt det løse smiley.gif
Fra træning gik jeg på gaveindkøb. Vi skal til BBQ hos Randi og Steven, i deres hus i Suzhou, som ligger lidt uden for Shanghai. Her har Randi - som er ansat under Torben som kvalitetschef hernede - et hus, som hende og hendes kinesiske mand Steven lige har sat i stand. De bor nu i Ningbo i en lejlighed, men har beholdt huset i den by de kom fra. Her skal vi så til BBQ, sammen med en masse andre af deres "gamle" venner. Vi bliver 23 i alt med børn. Det bliver hyggeligt. Vi kører med Randi og Steven lige så snart Torben og Randi har fri på fredag, og så kommer vi først tilbage igen søndag aften. Vi hjælper dem med forberedelse og oprydning. Derfor bliver der ikke opdatering på dagbogen før mandag. 
Vi skulle ellers have været til den årlige ålespisning hos mor, sammen med mine søstre og svogre samt morbror og tante. De må simpelt hen tage en snapseskål for os, så ofte de kan. God fornøjelse smiley.gif 
Vil lige giver jer et lille foto - det er frygtelig svært at vælge bestik hernede nemlig:

50769397043e911102012.jpg

Oct
10
2012

Hos Heksedoktoren

Tirsdag blev en rigtig travl, men spændende og god dag. Først til træning om formiddagen sammen med Dorthe, så lige hjem og starte en vask, før jeg mødtes med Arna på Drum Tower Marked, hvor vi osede rundt i nogen skønne brugskunstbutikker. Herefter tog jeg Arna med hen i den park, hvor vi flere gange har oplevet kineserne underholde hinanden med "skønsang". Selv på en tirsdag eftermiddag var der fyldt med mennesker og sang - det er samlingsstedet for den ældre generation. Som tidligere fortalt ikke den rigeste. Ville en dansker mon finde sig i at blive kørt rundt i en kørestol som denne?

5074f054ee98f10102012.jpg

Læg også lige mærke til vejret - det er den 9. oktober smiley.gif
Det er også i denne park at man holder sig orienteret med dagens nyheder:

5074f0b7c41bf10102012.jpg

Så blev det tid til at køre ud til Arnas mirakelmager. Hun kan løfte armen nu, efter 4-5 behandlinger.
Hun havde forberedt mig på at det ville blive en speciel oplevelse - og det blev det. Vi ville gerne have taget lidt billeder, men kunne jo ikke bare gøre det i et behandlingsrum, hvor patienterne var. Så jeg gik rundt i det skjulte med min mobiltelefon. Hos lægen er lokalet både ventelokale og behandlingsrum for 4-5 patienter ad gangen. Et par stykker ligger med nåle i arme, ben og ryg, en ligger i strækmaskine og en hiver op i blusen for at få elektrodebehandling. Kineserne snakker på kryds og tværs, og også i mobiltelefon, mens lægen tjekker dem. Imens sidder vi på et par taburetter og studerer hvad der foregår. Hvert lægetjek starter lige med at lægen undersøger hvordan patienten har det og stiller en diagnose. Det foregår ved at holde et par fingre på patientens håndled - som her:

5074f2f21ce7510102012.jpg

Kender du den metode Anne Kirstine? 
Alt hvad der bliver skrevet i journal og på computer er til offentligt skue. 
Jeg synes lige I skal se hvordan en strækmaskine, som kan strække ryggen ud ser ud, uden og med patient:

5074f3df47b4a10102012.jpg

5074f43b575ad10102012.jpg

Det ligner mest af alt et gammelt torturkammer. 
Arna fik også stukket sine nåle i, og efter tændt bål i nogen små dutter han satte på, ventede vi i ca. 30 min. så var behandlingen færdig. 

Så nåede jeg lige over i et supermarked og købe lidt mælk og kød til fryseren. Herefter hen og vente på bussen hjem. Arna tog hjem og hentede pigerne, og vi ville så mødes inde i byen og spise, da vores mænd skulle ud til forretningsmiddag. Sjovt nok stødte jeg på Martin og Randi da jeg steg på bussen - de var på vej til restauranten - Torben kørte med gæsterne. Jeg nåede lige hjem og pakke om, så ud ad døren igen. Kom hjem kl. 20.40 fem minutter før min mand bankede på. 
Jeg har lagt lidt flere oplevelser på under billed- og videogallerierne.

Oct
8
2012

Fodmassage og pandekager

Lørdag kom Torben hjem kl. 15.30 som lovet, og vi havde i mellemtiden aftalt at tage ud at spise sammen med fam. Maul. Inden da, kunne Torben og jeg nå et smut til fodmassage. Det var tiltrængt, og både godt og hyggeligt. Og her i Kina er vi effektive - Torben klarer lige en telefonsamtale med en kollega, fodmassage af sød pige og pedicure af mand på samme tid. - Det ser sådan ud, i hver sin ende:

50723e79cbbf508102012.jpg


50723e99592a508102012.jpg

Der skal jo to til en fod af den størrelse smiley.gif Det sjoveste var dog, da han var færdig og pigen ville give ham strømper på. De var jo stribede med pink og lilla farver, så hun pegede, grinte og gav thumps up. Undervejs havde hun også set billeder af Kasper, som er på alder med hende - en meget "handsome" fyr, men ærgerligt, at han så også havde en meget smuk kæreste angry.gif  Det bliver hyggeligt når vi skal have de to unge med til massage til januar. Jeg fik fodmassage af en mand, som bare har styr på det der - det er ren zoneterapi, og hold fast hvor det gør ondt, men på en god måde.
Bagefter kørte vi til et område med mange restauranter, som vi gerne ville vise til de andre. Der fandt vi et af Kinas fantastiske skilte - jeg elsker deres oversættelser, og I får da lige del i et eksempel her:

50724031018a908102012.jpg

Det er taget hen under aften, hvor vi skulle være HELT stille - så det duede heller ikke at bruge blitz. 
Vi spiste på en meget populær Kinesisk restaurant, og det blev så lige 620 RMB = knap 600 kr. for os alle 6, incl. 1,8 l. øl til hver af mændende og 1,2 l. til mig, samt sodavand til de andre 3. Det er altså OK priser, og vi fik nok 15 forskellige retter.
Vi kom hjem inden midnat og fik en god nats søvn. Torben og Martin tog begge ud på Tajco søndag, fra kl. 12.00 - 17.30. Imens skulle jeg med Arna og pigerne ud at købe lærreder, maling og pensler på et marked. Arna malede en del i DK, og vil nu igang hernede. Desværre har hun fået en "frossen" skulder eller det der ligner, og har siden torsdag ikke kunnet løfte sin ene arm. Derfor var jeg med for at bære og hjælpe. Hun har været hos en "heksedoktor" og skal igen hele ugen. Jeg skal med for at opleve det i morgen, så der kan I få fortælling om hvordan det ser ud bagefter. Hun får stukket varme nåle i arme og ben og har lige nu 4 sugekopmærker, efter behandling med varme kopper. 
Inden jeg mødtes med pigerne, skulle jeg lige hæve lidt penge. Det gjorde jeg i samme PI-automat som jeg har gjort mange gange før, men der kom ingen penge, og ingen kvittering, blot en melding om at maskinen ikke duede. Puha, er der mon så trukket 2.000 RMB uden at jeg har fået nogen. Jeg måtte ind i banken og trække et nummer, sidde i kø, og heldigvis så ramme en kasserer der kunne engelsk. Til sidst rendte 3 forvirrede kinesere rundt, og de blev enige om, at jeg jo slet ikke kunne bruge sådan et VISA-kort, når det var fra en bank i Danmark. Jeg kunne jo ikke hæve kinesiske penge på en dansk konto. Jeg måtte vise dem hvordan det foregik via mine netbankposteringer på mobilen. Jo, jo - de ved noget i de banker hernede. Nå, vi ser om et par dage hvordan det er gået, jeg fik med møje og besvær en kopi af et stykke papir, så jeg kunne dokumenterer at jeg havde snakket med dem. 
Heldigvis havde jeg lige 12 RMB til taxaen, og efter turen på markedet tog jeg med hjem til Arna og pigerne, hvor vi hyggede med pandekager på terrassen i 25 gr. varme og sol (undskyld derhjemme) og spillede lidt spil. Da chaufføren kom og afleverede Martin, steg jeg ind og fulgtes med Torben hjem, til lidt aftensmad. Vi skulle have røræg til lidt rugbrød og pålæg. Æg nr. 2 blev slået ud, og jeg var ved at brække mig, da det var råddent og lugtede fælt i hele køkkenet. Så der blev ikke noget med æg, og det varer nok et par dage før jeg går i krig med dem igen.

Oct
6
2012

Weekend - same, same, but different

Så er det dælme lørdag igen. Ja, for mig er det jo weekend hver dag smiley.gif - det kan vi ikke påstå at det er for Torben. Og i denne weekend har han lige valgt at tage ud på Tajco - for at blive helt klar til den store eksamen i næste uge, hvor de står over for en stor recertificering. Han er fortrøstningsfuld, så det skal nok gå. Men selvom han er taget på job, så har vi sovet længe, han jobber kun 3 timer i dag, og i morgen snupper han lige en 12-17 vagt. Så lidt anderledes end hverdagen er det da. Han kommer hjem ved 15-16 tiden i dag, og vi tager ud at spise i aften. Hele ugen har den søde husmor ellers stået med aftensmad - i forgårs gammeldag oksesteg og i går biksemad med spejlæg. Uhhhh det er altså godt med god gammeldags dansk mad, når vi er hernede.
Jeg har lige vasket gulv i hele den store lejlighed, og efter et bad, skal jeg nu sidde og hygge mig lidt med at kigge på feriemål og hotel for en uges ferie i december. Jeg tror det er godt jeg får planlagt lidt, så Torben også får "husket" at holde fri. 
Nu skal I ikke blive bekymrede - han har det godt, og jeg passer godt på ham. 
Om et par timer er der Mads og Monopolet, det er fedt at jeg kan høre det på netradio hernede. Lørdag er bare bedst smiley.gif .
Forresten kan jeg lige fortælle, at der er problemer med at skrive i gæstebog og på kontaktformular, hvis I gør det fra en iPad eller iPhone. Så I må på jeres rigtige pc eller mac, hvis I vil skrive hilsner - eller sende en gammeldags mail. Jeg har skrevet til dem der hoster hjemmesiden, og de er igang med at kigge på det - jeg skriver hvis det bliver løst. Jeg kan heller ikke opdatere dagbog fra min iPad, så jeg må på mac'en når jeg skriver. 
Hav alle en forrygende weekend. 


Oct
3
2012

Hjemme er der ro på i disse dage

Men Torben har mega travlt på jobbet. Der er stor recertificering her i Kina i næste uge, så det er som jeg altid har været vant til, en lidt mentalt fraværende mand jeg har i dagene op til. Men vi har nydt en gang pasta og kødsovs, og så sidder vi ved hver vores PC. Jeg har dog nået at være på storindkøb i Metro idag, så nu er havregrynslageret fyldt op.

Når jeg ikke har så meget at fortælle, vil jeg lige benytte lejligheden til at opfordre jer derhjemme, som følger med i hvordan vi har det, til at sende os en mail engang imellem, om hvordan I har det. Der er heldigvis nogen der har skrevet lidt til os, men husk det er dejligt at få post. 

I dag kan I også lige få et lille hyggebillede. Det er den ting Torben kom i kufferten for at minde os om DK. Og de betyder rigtig meget for os. Tak Kasper, for dit kunstneriske talent.

506c266b7e49b03102012.jpg

Oct
2
2012

Det blev en fuser....

i mere end en forstand, for jeg har ikke kunnet komme ind og redigere i dagbogen i et par dage - og fyrværkeriet i går aftes var faktisk ikke eksisterende.
Jeg samler lige lidt op fra lørdag aften, hvor vi havde Rolf og familien Maul (Martin, Akna og deres to piger) på en start øl, efter at drengene var færdige med deres lørdagsjob. Herefter tog vi på Brasiliansk BBQ, hvor der bare er kød, kød og kød i stride strømme. Vi sluttede en hyggelig aften med en øl/vand, på et udskænkningssted helt nede ved vandet - der var samtidig storskærm med den kinesiske udgave af Voice, og et stort selskab af kinesere der jublede og larmede, og spillede om penge, omkring vinderen.
Søndag nød vi en rigtig kæresteforkælelsesdag, med spa, scrub, massage (godt nok lidt for hård), sushi og et par afsnit af matador, kaffe, 23 år gl. rom og et par stykker af mine vellykkede kokosmakroner.
Mandag var det så Kinas nationaldag, og vi gik en tur over i en park, hvor det var tydeligt at kineserne havde fri, og hyggede med familien. Det var ikke de rige kinesere, og faktisk en del stakler at kigge på. Og så underholdt de med forstærker og mikrofon, virkelig USKØN sang, og lidt klimten på nogen træpinde, helt ude af takt. Det hele i en skøn forvirring. Det får I at opleve på en videooptagelse når vi kommer hjem.
Søndag aften troede vi så vi skulle ud at opleve fyrværkeri, men der er Ningbo altså lidt en soveby - for vi så og hørte ikke noget. 
I dag tirsdag, er det så hverdag for os igen, men de fleste kinesere har stadig fri - de har ferie hele ugen. Jeg har dog konstateret at det ikke er i motionscenteret de bruger deres fridag. Den første halve time i dag, var jeg der helt alene. Så kom der 2 mere. 
Billeder kan jeg ikke rigtig bidrage med i dag, skal lige have arbejdet med at få tømt kameraet. 

Sept
29
2012

Nye negle for 80 penge

I går nåede jeg slet ikke forbi tastaturet, måske fordi jeg ville passe på mine meget fine lillepigeagtige nye negle, som jeg har fået lavet for 80 RMB inde midt i et marked i byen. 

506679ded778629092012.jpg

Arna og jeg spiste frokost sammen, og gik derefter ud for at få lavet fine negle, det sted Arna havde prøvet det før. Det har holdt i 3 uger, og nu skulle hendes fornyes, fordi de skal til kinesisk bryllup på søndag.
Torben og jeg gik ud og fik en rigtig god hjemmelavet burger til aften, og kun en enkelt øl. Torben jobber lørdag, fordi der er national helligdag på mandag, hvor ingen er på virksomheden, så der holder han fri. 
I morgen søndag er det Midt-Autumn Day, en efterårsfestdag der fejres med familien og traditionelle moon-cakes, som er en klæg marcipanagtig alt for tung kage, som kan købes i meget flotte æsker. 

50667ab61359629092012.jpg

Der er tradition for at man finder et hyggeligt sted at kigge på månen. Så måske vi skal på måneskinstur i morgen aften.
Mandag er det så Kinas National Dag. Der er i den forbindelse 3 officielle fridage, men Kinas regering har bestemt at man kan holde ferie hele ugen, så der er tid til at besøge familien. Derfor rejser rigtig mange hjem til deres forældre og børn. Nationaldagen fejres med forskellige samlinger rundt omkring, og afsluttes med fyrværkeri. Så det bliver meget spændende at se. 
Torben jobber godt nok fra tirsdag og resten af ugen, men de fleste danskere er taget på ferie, enten hjemme i DK eller andres mere eksotiske steder som Filippinerne eller Thailand. Men vi gemmer ferien til starten af december, hvor det passer bedre i arbejdskalenderen. Så tager vi en tur til et eller andet varmt sted. Højst sandsynligt Filippinerne, men vi ved det ikke helt endnu. 
Inspireret af moon-cakes tror jeg, at jeg vil gå ud og bage nogen kokosmakroner.

Sept
27
2012

Hovedrengøring

i mailboksen altså. Hold op hvor var det pludselig blevet uoverskueligt. Men så gik der jo nogen timer med det smiley.gif
Jeg har også forsøgt mig med at bage en portion boller i dag - det må være påvirkning fra de normænd og svenskere, for det er blevet flat-brød. 
Torben er allerede på vej hjem, så kartoflerne er i ovnen, og koteletterne kommer på panden om et øjeblik.
Der bliver taget i døren, så vi snakkes ved. Hav en god aften smiley.gif

Spørg lige om der var en der blev glad for menuen....

50644fe3cecc527092012.jpg

Sept
25
2012

En trevelig tirsdag

Nej, der er ikke stavet forkert. Jeg har bare været sammen med svenskere og nordmænd i dag. Det var Lunch nr. to, med NIP-konerne. I dag var vi 14 ialt, hos en norsk værtinde. 

506427fed7e6927092012.jpg
Det var en total fest fra kl. 12 - 15. Sonos anlægget kørte for fulde hammer, hvor der blev valgt musik i alle genre, og vi sang og dansede til alt fra Raquel Rastenni og Gustav Winkler over Lone Kellermann og TV2 til, Carola, ABBA og Herreys. Diggelo diggelay, det var sjovt. Jeg ser allerede frem til næste sammenkomst. Under Video-galleri kan i se et lille klip.
Her til aften kom Torben hjem i overraskende pæn tid, kl. 18.15, så jeg havde slet ikke nået at vaske morgenmadstallerknerne op. smiley.gif Vi tog på Italiensk restaurant med Lars og Rolf. Rolf er lige kommet i dag, og Lars skal rejse hjem i morgen. Så han synes det kunne være hyggeligt med en lille farvelmiddag. Og det var rigtig hyggeligt, en god bøf og maden betalt smiley.gif 

Sept
24
2012

Så er det vidst godt det er hverdag igen

Så er jeg tilbage ved skrivepladen igen. Vi har haft en rigtig dejlig weekend, omgivet af dejlige mennesker. Fredag var vi som tidligere nævnt til Skandinavisk aften. Her var det dejligt at se de mange piger igen, og nu få sat ansigt på deres mænd også. Lidt sjovt for Torben, for faktisk kendte jeg jo mange flere end han. Maden må vi sige var rigtig ringe, og det regnede også hele aftenen, men der var pavilloner vi kunne sidde under, for det er jo ikke koldt. Og heldigvis var det ikke afgørende for at vi kunne hygge os. Vi fortsatte til Office Bar ved Lao Waitan (der hvor vi bor) og så ville et par gutter fra Tajco rigtig gerne se Shirleys bar, som de havde hørt så meget om fra vores tur sidste weekend. Så vi tog lige et kort smut forbi, inden vi tog hjem under dynerne lidt over 01.00, så det var en af de "rolige" aftener. 
Lørdag stod den på forberedelse til vores lille Houswarming. Og så nåede vi heldigvis at Skype i 45 min. med Kasper og Anne, dem savner vi jo helt vildt. Ja, vi savner også alle I andre, men nu er de to altså noget helt særligt smiley.gif hjerte.png
Vi havde en super aften, og var 12 i vores lille køkken. Men hvor var det bare dejligt uformelt. 

50600ad85603524092012.jpg

Og nu var vi glade for, at vi har et gammelt halvklamt ekstra køleskab stående, som jeg fik vasket godt af, så kunne der være kolde øl, vand og vin i det. Vi fik rigtig fine gaver, et kinesisk testel, en lysestage, dejlig rødvin, chokolade og noget specielt kinesisk snapseagtigt noget i keramikflaske og flot, flot æske, som de elsker at pakke ind i hernede.  
Lidt over midnat dragede 8 af os videre til KTV Karaoke bar, hvor man får en hel stue for sig selv, og så kan vi bare gå til den. Det kostede alligevel 52 RMB pr. time - uanset hvor mange vi var. Du ringer bare efter en tjener, så kan du bestille drikkevarer efter behov, og ikke engang det er voldsomt dyrt, 18 kr. for en Heineken øl. Det er et rigtig smukt lokale, med pink plasticsofa. I får lige et enkelt foto, hvor vores yngstemand Lars gi'r den gas, med den pinke microfon.

50600d72a395a24092012.jpg

Lars er ikke fast hernede, men det er anden gang mens vi har været her, at han er her i en kortere periode. Vi er nu nået til at kalde ham vores reservesøn, for han er på alder med Kasper, og har samme snakketøj og charme.
Vi kom hjem ved 03.30 tiden, så skulle der lige ryddes tomme dåser, paptallerkner, plasticglas og madrester af bordet. Så hovedpuden ramte os lidt over 04.00.
Søndag nød vi at sove længe, så et par afsnit af Matador, og så tog vi ud og fik en god gang massage. Her havde vi en lidt ramt Lars med, men vi havde alle godt af det. 
Torben og jeg sluttede på en lille lokal kineserrestaurant, som ligger lige om hjørnet hvor vi bor. Dejlig mad, for 80 kr. 

50600ee48512624092012.jpg

Og nu spørger I nok - hvad med hendes fitness træning, det har vi ikke rigtig hørt til længe. Men, men, til trods for at jeg kun nåede derover 1 gang i sidste uge, så er jeg stadig aktiv. Har i dag trænet i næsten 2 timer, først 1/2 time på cross-maskine, så 50 min. på step-hold, og så lige slutte af med øvelser på nogen maskiner. Uha, jeg tror jeg bliver øm i morgen.
Nå - men opvasken klarer jo ikke sig selv, så jeg må smutte for denne gang. 

Sept
23
2012

Orker det ikke

Så I må vente med dagbogsopdatering til i morgen ;)

Sept
21
2012

Skandinavisk aften i sigte

Hej i trofaste læsere. Så er det dælme allerede weekend igen. Jeg forstår det simpelt hen ikke. 
I går fik jeg handlet igen, igen. Det er nemlig sådan, at når der er noget helt bestemt man går efter, så er det ikke i hvilket som helst supermarked man kan finde det. Bagepapir og hakket svinekød i Century, Kokos og Oksekød i Metro og bagepulver i Tesco. Jeg skal lige tilføje at de tre butikker ligger i tre forskellige områder af Ningbo, med ca. 15. min. transport i taxa og lidt mere i bus imellem. Og - så er det ikke lykkedes mig at finde vanillepulver hernede. Jeg har i en butik - Olé, som var det sidste og bedste bud, da de har mange importerede (og dyre) varer. Her fandt jeg vanilleessens - til 58 kr. for en lille flaske vel at mærke. Jeg har simpelt hen droppet vanillesukker i de american cookies jeg fik bagt i går. (Bitten - den kommer på listen med hvad du skal have med i kufferten til november). Der blev også stegt små frikadeller i går. Idag har jeg ordnet grillede peberfrugter i ovnen og lige nu hygger en ordentlig portion tørrede cherrytomater sig i ovnen i nogen timer. Så kan jeg ikke forberede mere til vores tapas, som vi byder på til Housewarming i morgen. Vi bliver 10-12 personer, så det er noget med stående taffel, plasticglas og paptallerkner. Det skal nok blive hyggeligt. Så jeg når nok ikke at lave opdatering til jer i morgen.
Om lidt går jeg i gang med at vaske gulve. Der er altid noget at gøre for en husmor smiley.gif
Herefter skal jeg have et velfortjent bad, og gøre mig klar til aftenens festivitas. Vi skal til barbeque buffet i en nyetableret gårdhave på Hotel Crown Plaza, sammen med alle de andre skandinaviske mænd, kvinder og børn der er tilknyttet Nordisk Erhvervspark. De har et arrangement en gang hver måned, men dette er det første efter sommerferien.
God weekend til jer hjemme i det regnfulde DK. Her tegner det kun til 27 grader i weekenden, måske lidt småregn. Men mandag-onsdag bliver det igen sol og op til 30 grader. Øv, øv......

Sept
19
2012

På hotel igen

Ja, altså når vi skal til Shanghai med Finn og Bitten et par dage i november. Jeg har idag hygget mig med det jeg er bedst til, og godt kan lide. Nemlig at surfe rundt på nettet for at finde de bedste hoteller til den bedste pris. Og jeg tror det er lykkedes, så nu er der booket et par overnatninger. Det bliver skønt. Fra Shanghai fortsætter Torben og jeg 3 dage til Hong Kong. Vi skal nemlig en tur ud af Kina senest 16 nov. fordi vi kun må være her 3 mdr. ad gangen på vores visum. I Hong Kong er hotellerne MEGA dyre, og værelserne meget små. Men det bliver en super oplevelse. 
I går sprang jeg helt dagbogen over, men kan fortælle at jeg spiste frokost med to tøser på en super kinesisk restaurant. Det blev lige 143 kr. for os alle tre, for 7 forsk. retter og to vand til hver. Uha kontoen bliver lænset. Efter det kørte Arna og jeg i Metro, hvor der blev handlet stort ind. Nu mangler jeg kun at finde vanillesukker for at kunne bage de cookies jeg har bestemt mig for til lørdag. Det finder jeg måske i morgen, hvor jeg også skal på grøntsagsmarked. Der går virkelig rigtig meget tid med at handle ind til gæster, men det er hyggeligt. 
Vi har lige spist, og Torben laver rejse/udlægs-opgørelse, så vi kan få nogen af vores regninger godtgjort. 

Sept
17
2012

1 down - 5 to go

I dag er det en måned siden vi kom, og vi kan slet ikke forstå hvor den er blevet af. Det går alt for hurtigt, så lige om lidt er vi jo hjemme igen. Hvornår er det lige at jeg skal få tid til at kede mig?
I dag er der foruden fitness, gang i ovnen. Er ved at bage pizzasnegle og pølsehorn til housewarming lørdag. 
Torben jobber rigtig længe i dag, så jeg spiser alene i aften. Han og fabriksdirektøren har været til møde med myndighederne i dag, om nogen miljømæssige rammer og aftaler, så det bliver spændende at høre hvordan det foregår hernede. Jeg tror jeg vil sætte en film på i aften, og spise lidt lakrids, som vi stadig har på lager hjemmefra. I morgen står den på frokost med Arna og Jessica. (Hun er svensker og har boet her i 5 år).

Sept
16
2012

Shirleys Bar

Ja, det er præcis sådan en bar som du sikkert har i tankerne lige nu. Vi var der i går aftes sammen med to af Torbens kolleger, som iøvrigt er tidligere kolleger fra Micro Matic. Gert og Morten bor på Marriott, så vi havde aftalt at de lige kom over til os og fik en startøl. Morten havde en dvdafspiller med til os fra DK, for den vi havde købt hernede kunne ikke afspille de film vi har med hjemmefra. Nå vi tog på et par forskellige værtshuse, og aftalte så at vi skulle på Shirleys Bar, som Torben engang har fået vist hernede. Det var simpelt hen bare så sjovt. Det er en bar, hvor mænd normalt ikke har deres kone/kæreste med, så barpigerne vidste ikke helt hvordan de skulle gribe det an, når jeg var der. 

506c235eab59803102012.jpg

Efter lidt tid, gik jeg en tur, så vi kunne se hvad der så ville ske, og vupti, 5 min. efter sad der et par piger ved drengenes bord. Jeg kom tilbage efter 20 min. Og så blev pigerne siddende, og vi tog simpelt hen så meget gas på dem. Det er den sjoveste aften vi endnu har haft hernede, og kl. blev 04.00 til morgen, før vi kom hjem. i dag har vi været lidt brugte, men alligevel har Torben nået at være til møde i et par timer, og vi har lige været på Mc Donald, før vi tog ud og købte stort ind til næste lørdag, hvor vi holder housewarming. 

506c2391debba03102012.jpg

Puha, godt det er hverdag igen i morgen.

Sept
14
2012

Jeg nåede det sgu'

...altså at komme i Fitness Center 3 gange i denne uge. Kan godt mærke det i kroppen, men på en eller anden måde en rigtig rar ømhed. 
Efter en tur på handlen, hvor jeg i min naivitet købte både 6 liter vand, 2 liter skyllemiddel, mælk og andre dejligt tunge ting, så blev jeg noget irriteret da jeg kom ud i småregn, og absolut ikke kunne få en taxa. Endelig holdt en ind, og fluks kom en ung kineserfyr, uden poser og tasker og vand osv. - han smuttede lige ind på bagsædet. Nøj hvor var jeg ikke tilfreds, og jeg kunne se på andre kinsere, at det var lige i overkanten af frækhed, selv i deres øjne. De skide kinesere må man godt sig i denne sammenhæng.

Nu sidder jeg og venter på min mand, han har lige ringet at han endnu ikke er taget fra job, og skal til et møde kl. 19.05 (det er fredag og kl. er nu 19.15, så jeg ser ham måske ved 20.00-tiden). Så er det også kun 13 timer siden han tog ad sted. Det er med at være en sød og tålmodig hustru. Vi tager ud og spiser og får en øl eller to, før jeg lægger ham i seng. 

Sept
13
2012

Hurra for York

York er IT-manden på Torbens arbejde. Han lagde i dag vejen forbi, da vi siden i går aftes var helt uden hul igennem til internet og omverden. Nu kører MAC'en også bedre, og jeg kan nu fikse noget med nogen billeder. Det må jeg gøre når jeg får tid. Skal nok give besked. Topbilledet på siden her er taget fra vores altan.
I dag har været grå og trist, så Ann og Beatriz bestemte sig for hovedrengøring i stedet for marked. Jeg bestemte mig for en tur i Fitness og er nu øm i hele kadaveret, men man kan jo mærke den gode samvittighed smiley.gif

Sept
12
2012

Ahhh, SPA

Hejsa. 
Så var vi lige ude at spise i går, sammen med Mikkel og Henrik, et par unge fyre fra Torbens job. Med var også Mikkels mor Ann fra Grindsted, som er på besøg i denne uge, og Mikkels kæreste Beatriz som er fra Phillipinerne. Den sjoveste pige, som jeg allerede har mødt nogen gange. Vi var på typisk kinesisk restaurant, og fik den bedste mad og to store, men tynde øl. Det blev lige 60 kr. pr. næse.
I dag tog Beatriz så de to "gamle" med på shopping og i SPA. Det sidste var en fantastisk oplevelse, vi blev totalt skrubbet igennem, så al den hud der bare havde lidt farve forsvandt. Så på med Aloevera og salt, og en tur i Sauna. Efter en afskyldning og lidt koldt at drikke, fik vi en gang kinesisk massage. Hold op der blev masseret igennem med fingre, arme og albuer. Det hele tog et par timer, og blev alligevel lidt smådyrt smiley.gif = 169 RMB (ca. 165 dkr.). Så synes vi også at vi havde fortjent en kop kaffe på Starbuck. Vi har brugt 6 hyggelige timer sammen, og jeg måtte desværre aflyse min fitness. Den tager jeg i morgen formiddag og så tager vi alle 3 på marked i morgen eftermiddag - det har Ann ikke set endnu. Fredag snupper vi lige en SPA mere, før Ann skal hjem. Det er et travlt og hårdt liv jeg fører smiley.gif 
Om lidt skal jeg Skype med min mor, for første gang skal vi prøve om det lykkedes. Og så står den på svinemørbrad i sennepssovs og ris til aften. Torbens maid (det er mig) skal lave maden.

Sept
10
2012

Av, av, av...

Så gjorde jeg det sgu. Kom i gang på det motionscenter. Så nu skal der lige høvles noget af min lidt for høje bodyage. Den sagde jeg var 53, noget flabet synes jeg nok, men desværre ikke overraskende. Nå, når jeg kommer hjem er jeg kun 29 smiley.gif 

Til aften kom Torben hjem allerede 18.40, troede faktisk der var indbrud da nogen tog i døren. Vi har nydt kylling og kartoffelmos, og hygger nu med hver sin iPad og musik. Ikke i den kvalitet vi er vandt til, men bare det at den er der er LUKSUS. 

Dagen i morgen er for første gang totalt programløs, så jeg må finde på noget. Det kan godt blive dyrt smiley.gif

Sept
9
2012

Slappersøndag

Åhhh hvor vi nød at sove længe i dag, på den nye madras. Vi har faktisk bare hygget i vores nye hule, og set en film som vi lånte af Arna i går. Det var første gang vi havde tændt for fjernsynet efter vi kom hertil. Aftensmaden stod på hjemmelavet wok. 
Vi har nu testet Skype af, og kan få det til at virke på min iPad, så nu er det muligt at snakke med os ad den vej. I kan invitere os via vores mailadresse familienmoll@gmail.com eller på vores skypenavn: Dorrit og Torben Moll.
Nå, nu kalder dynerne, skal jo være klar til første træningsdag i morgen.

Sept
8
2012

Har alt for travlt....

I går fik jeg slet ikke skrevet, havde åbenbart alt for travlt. Gik en lang tur rundt, i øsende regnvejr med min lille fine paraply. Først over og få rundvisning på RENO fitness center, der ligger ca. 15 min. herfra på gåben. Det var et superflot center, og jeg starter min første time med Kevin på mandag. Det bliver en ny verden for mig. Derfra gik jeg over og bestilte bord på restaurant, hvor vi skal spise med Arna, Martin og deres to piger i aften. De kommer her ved 16.00 tiden og får en lille starter. 
Regnen fortsatte og det gjorde jeg også. Nu var sko og fødder alligevel opløst. Turen gik syd over til Dragonfly massage, for at få en fantastisk fodmasage. En time senere klar til at gå hele turen hjem igen. 
Fredag aften tog torden, lyn og regn til. Vi skulle mødes med 4 af Torbens kolleger, men måtte lige strække den 1 time ekstra før vi kunne gå ud. Så var det til gengæld dejligt vejr. Græsk restaurant, og herefter på Officebar til i nat kl. 2. Hold op de kan drikke øl.....
I dag er hovedet lidt træt. Vi har lige været inde at købe en topmadras til vores alt for hårde seng. Den vil vi nu teste (altså tage en lur på) så vi er klar til gæster om et par timer. 
Hav en skøn weekend.

Sept
6
2012

Boller og frikadeller

Så blev ovnen indviet, 18 friske boller med korn og hele molevitten. I eftermiddag tog jeg ud og tjekkede endnu et supermarked ud, det har været svært at finde et hvor vi synes det var OK at købe kød mv. Men det er løst nu, har fundet et fint et, hvor kødet er pakket ind. En svinemørbrad for 14 RMB = ca. 13,60 kr., 3 koteletter for 8,50 osv. Se det kan vi bruge. Og i dag skal Torben så have frikadeller når han kommer hjem. Men det må I ikke fortælle ham det skal være en overraskelse.
Da indkøb var ovre, kom jeg ud til øsende regnvejr, med 2 store poser og 5 liters vanddunk, og ikke en taxa i miles omkreds. Nå, jeg snupper en bus, tænkte jeg, uden at vide hvor den kørte hen. På et tidspunkt drejede den i forkert retning, så ud med mig. Stadig i øsende regnvejr. Efter 5 min. gang i store vandpytter, forbarmede en sød taxamand sig over mig. Nu er sko og tøj til tørre. Godt man har god tid smiley.gif

Har I forresten set, at I nu kan skrive i min gæstebog, eller sende en mail smiley.gifsmiley.gifsmiley.gif

Sept
5
2012

Tøsefrokost igen - og Marked

Arna kom og så lejlighed, så hentede vi Ellen og gik på Japansk restaurant og fik Teppanyaki - der hvor kokken står og tilberedder maden foran os på stor stålplade. Det var en 1. gangs oplevelse for de to andre. 

5051ac77c061213092012.jpg

Herefter fortsatte Arna og jeg på Marked, det var super, næsten alt jeg spurgte til kostede 5 RMB, så skidt med at jeg glemte at få mit forklæde med hjem. Det var ellers flot, grønt, ternet og med bamser på. Nu hygger jeg lidt med denne opdatering og Torben kæmper med vores internetadgang, hvor hastigheden er SINDSYGT dårlig. Derfor kan jeg heller ikke lægge fotos på siden her, så det må I vente med. 
I dag bestiller Finn og Bitten billetter, så de kommer og besøger os i starten af november - jubiiiii.
Jeg har vidst glemt at fortælle at Anne og Kaspers billetter også er købt, så de kommer de 2 sidste uger af januar. Det bliver såååååå godt.
Nå, idag skal vi tidligt i seng, så godnat smiley.gif

Sept
4
2012

Netværksdag med NIP damerne

NIP = Nordisk Industripark, der hvor Tajco har fabrik, ligesom en masse andre nordiske virksomheder. 
I dag var jeg inviteret til frokost hos Dorthe, sammen med 11 andre koner til de mænd der nu passer deres arbejde. Det var super hyggeligt, og nogen rigtig søde piger. 2 nordmænd, 2 svenskere og 7 danskere. Der blev lige kaglet i lidt over 3 timer, spist musaka, drukket vin og sluttet af med kaffe og hjemmebagte kokosmakroner.
Så tog jeg med Arna over at hente pigerne på skolen, så jeg fik set den - dog kun udefra. Arna er gift med Martin, som også arbejder på Tajco. Dem får I sikkert hørt mere om.
I dag spiste vi ude - det blev indisk, man er vel "inder"-national. Og så har vi lige testet Skype med Kasper. Det virker ikke rigtig godt, kun på Torbens arbejds-pc, så indtil videre kan vi kun Skype når Torben er hjemme.

Sept
3
2012

1. dag på dagbogen

Da jeg først i dag er kommet op at køre, får I lige et lille historisk tilbageblik.

Efter en noget hektisk periode med at få vaccinationer, visum, en uges ferie i Paris, et par runde fødselsdage og Torben en tur til USA og en tur til Stuttgart - fra den dag datoen for udrejse blev besluttet den 13. juli, blev vi helt klar til den 16. august, hvor vi kunne drage ad sted med 3 store kufferter, og to gange håndbagage. (Vi vidste intet om vægten).

Vel fremme i lufthavnen tjekkede vi ind, og kan nu fortælle at en kuffert max må veje 32 kg. for at de tager den med (det koster ganske vidst overvægt i forhold til de 23 kg. man må have med). Det vidste vi godt. Kuffert nr. 1 vejede 31,4 kg. - Kuffert nr. 2 vejede 31,8 kg. og den sidste på helt normal vis 22,5 kg. Jo, jo man har lov at være heldig. Og det stoppede ikke der - vi spurgte til en opgradering, og blev skrevet på venteliste. Ved gaten kan man så være heldig, og det var vi... SAS synes vi skulle have opgradering til økonomi ekstra - på de første sæder med ekstra benplads og på deres regning. Vupti - tror nok lige at de havde noteret at de skyldte for den tur vi havde hjem fra Paris et par uger før - ind og ud af fly, vente i Paris i 8 timer, og hjem uden bagage som kom 2 dage efter. Liiiige tidsnok til at Torben kunne få rene skjorter med til USA.

Hele turen hertil gik super, der var chauffør at hente os, og vi var fremme på hotellet fredag kl. ca. 14.30. Samme aften ud at spise med en del af Torbens kollger, som også er på job hernede og boede på hotel. Vi startede blidt, og tog på græsk restaurant. Men det var super hyggeligt, og der var øl i stride strømme. Aftenen sluttede med et besøg på diskotek, med den mest fancy dj vi har set live. 

Lørdag blev vi hentet tidligt, så gik turen ud at se på lejligheder. Det var en blandet fornøjelse, indtil vi kom til den 7. af slagsen. Den valgte vi, og kunne skrive kontrakt mandag, og flytte ind søndag ugen efter. Det er helt nyt, og med udsigt til vand - lige som derhjemme smiley.gif

Lørdag aften tog vi lige en tur i byen igen, og endte hjemme ved 2-tiden. Jo, jo de unge de kan. Hele den første uge boede vi på Merriott, uge 2 har vi haft i lejligheden. Søndag hvor vi overtog, var vi ude at handle, og slæbe hjem i taxa over 3 gange. Og hele ugen er brugt på at købe hvad vi lige mangler, for at få en hverdag op at køre. Ting tager rigtig lang tid hernede, men det løser sig hen ad vejen. 

Da vi overtog lejligheden hed det sig at den var rengjort. Jeg brugte så 8-10 timer på det mandag og tirsdag. Så kunne vi være her og få tøjet hængt på plads, uden at det blev beskidt af støv.

Torsdag den 30. sluttede rigtig fedt, med Kaspers opringning om at han havde fået jobbet hos IC Companys - han skal være affiliate manager for Matinique og InWear. Det kan nok være at forældrene er glade og stolte. Han starter a

 
Panel title

© 2019 Dorrit Moll

Antal besøg: 8978

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,5895619392395sekunder