Sejler breve - Fremtiden

    Tanker om fremtiden.

 

Vi har sat båden til salg, ja det har den jo været i lang tid, men nu er den også meget konkkurence dygtigt prissat. Så må vi se om der sker noget.

 

501fb8dab4b5406082012.png

 

Vi vil ud at sejle med sejl.

 

Det har nok hele tiden ligget i baggrunden, da jeg er opvokset med sejl.

Og det er helt og holdent min skyld at vi har haft motorbåd de seneste år, da jeg synes det var det smarteste i Aalborg, med broerne og snævre løb etc.

 

Men efterhånden er vi kommet til den erkendelse at vi inderst inde er kludesejlere.

 

Først ville vi gerne sælge båden og så købe en langt billigere sejlbåd, som vi kunne lade ligge i havnen, uden at få dårlig samvittighed over ikke at bruge den.

 

Men som pris udviklingen er nu, kan man få en rigtigt fin sejlbåd til ca det samme som vi kan få for vores egen båd, og jeg tror på at priserne stabiliserer sig igen på et tidspunkt.

 

Der er bare ingen handel i øjeblikket, og pengene bliver i lommen på folk, selvom der er mange rigtigt gode tilbud i øjeblikket.

En anden ærgelig udvikling, er at der kommer færre nye sejlere til, end der stopper med at sejle.

En stor generation af lystsejlere, er ved at nå en alder hvor de ikke længere har lyst, mod eller evner til at blive ved med at sejle. Det giver mindre liv i havnene og på vandet, men til gengæld presser det også prisen på brugte sejlbåde.

 

Men jeg tror kun det er begyndelsen. Når jeg ser mig omkring i havnene blandt sejlere, har jeg rigtigt svært ved at finde nogen som er yngre end os, og vi er trods alt 40. De typiske sejlere er et ægtepar + 50, i en alt for stor sejlbåd, som de max kan tumle 10 år mere, og som de skal ud og sælge i ren handel, evt bytte med en trailer jolle. Byttepris + 1 mio. AV!

  

 
Panel title

© 2018 nss-sejler

Antal besøg: 1822

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33559393882751sekunder