Sejler breve - sæson start 2011
   

 

El barco blev søsat d. 16 april. Og allerede i påsken, viste vejret sig fra sin flotteste side.

Det blev dog kun til en lille tur med en enkelt overnatning i Gjøl havn.

 

 

Begge drenge var taget med, på en betingelse af at vi hentede aftensmaden på Gjøl kro.

Vi fik testet om Gustav var søstærk og kunne lide at sejle. Han var ikke helt tilfreds med at få redningsvesten på, og var lige lidt fornærmet den første halve times tid, men så gik det fint.

 

 Der var ikke mange både på fjorden, på trods af det gode vejr. Vi loggede 7 knob hele vejen, og turen tog 5 kvarter.

 

Vi er lidt ramt af benzin priserne i år, som typisk ligger over 11,- pr liter. Det hænger ikke rigtigt sammen med vores ønske om at sejle langt. Så nu har vi sat båden til salg, og håber på at vi kan finde en passende halvplanende dieselbåd i stedet.

Det der vanskeliggør det, er at vi gerne vil have en billigere båd, og der er ikke mange forhandlere der er glade for at bytte den vej.

 

Nu må vi se hvad der sker, og indtil da sejler vi bare videre i El Barco. Det kan gøres med et fornuftigt forbrug når bare vi holder os omkring de 7 knob, så kan man samtidig nyde turen, og bruge hele båden. Uden at være bange for at blive væltet omkuld, når der skiftes kurs.

 

 

I Gjøl havn var der også god plads, vi talte med havnefogeden, som mente at der havde været omkring 10 overnattende gæstesejlere hele påsken, så det var jo til at overse.  Vi havde frokost med, og gik en tur med hundene om eftermiddagen.

 

Jeg havde læst om noget, som hedder Geocaching, på nettet. Og havde fundet en iphone app, som kunne bruges med telefonens GPS. Da jeg loggede på viste det sig at der var en Cache på havnen, mindre end 200m. fra vor vi lå.

 

Den ville vi prøve at finde, så Oliver og jeg begav os af sted for at logge vores første Cache.

Telefonen viste os lige hen hvor den skulle være gemt, og nu skulle vi bare lede efter den i området.

 

Vi fandt den ved en stenmole, placeret i et hulrum med en sten ovenpå, for at skjule den for ”mugglere” eller folk som ikke kender til Geocaching.

Det var en lille plastic beholder, som indeholdt en pose med en notesblok og en blyant, så man kunne skrive at man havde fundet den. Og så var der nogle små nips ting, som det er meningen at man bytter med en medbragt ting.

 

Oliver havde fundet en lille bold ombord, som han puttede i kassen, og tog i stedet en køleskabsmagnet med et smiley hoved på.

 

Det skal vi prøve igen, og vi har aftalt at det bliver vores havne aktivitet når vi sejler.

 

Vi fik mad fra kroen, som var ok uden at være prangende, men til gengæld kostede det ikke en formue, så alt i alt tilfredsstillende.

 

Næste morgen, havde vinden lagt sig, og solen skinnede fra en skyfri himmel. Vi fik kaffe på kajen sammen med den obligatoriske Branca Menta, mens vi kunne følge med i livet på havnen.

Drengene vågnede efterhånden, og vi fik rigget noget morgenmad til.

 

Kl. 10.00 sejlede vi hjemad. Fjorden var helt blank, og vi tøffede af sted med 6 knob. Hundene sad på dækket og nød den friske luft. Vi lagde til i NSS ca kl halv tolv.

 

Nu er sæsonen officielt skudt i gang.

 
Panel title

© 2018 nss-sejler

Antal besøg: 1837

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39225602149963sekunder