Goshin Ryu Ju Jutsu - Om Goshin Ryu

Goshin ryu ju jutsu betyder "selvforsvarsskolen i den fleksible kunst" eller på mere korrekt dansk "Selvforsvar" 

Goshin ryu ju jutsu er en af mange forskellige former for Ju Jutsu. Efter at samuraiklassen blev ophævet ved lov i 1876 i Japan, er der flere forskellige kampkunstskoler der kalder eller har kaldt sig noget med Goshin jutsu. I de seneste år er der også opstået flere skoler, klubber og forbund i Europa der kalder sig det. Langt fra alle har nogen direkte rødder til japan eller en bestemt japansk stil. Sådan forholder det sig også med Goshin ryu ju jutsu, der opstod i Strandens Selvforsvarsforening (SSf) og Reerslev IF i 2006, da vi ikke mente at det system vi tidligere havde trænet kunne leve op til kravene for et moderne selvforsvarssystem længere.

Lowkick er en teknik der er hurtig at lære og virker godt på gaden.Princippet i Goshin ryu ju jutsu begynderpensum er at den enkelte udøver på den mest enkle og effektive måde, skal lære at forsvare sig. Senere bliver der undervist i teknikker der er udvalgt for at lære flere forskellige principper til at kaste eller fastholde en angriber med. Teknikkerne i systemet er udvalgt fra ju jutsu/jiu jitsu, judo, karate og aiki jutsu.

 

 

Og består af ”bissetrick”, slag, spark, parader, kast, nedtagninger, holdegreb, ledlåse og stranguleringer, der trænes imod valgfrie angrebsformer.

 

Hvad er så fordelen i denne opbygning?

Fordelen ved at have nogle faste teknikker udøverne træner er, at man er sikker på at udøverne reelt lærer nogle nye ting til hver grad. Samtidig tillader de valgfrie angrebsformer at udøveren kan lære at forsvare sig imod den type af angreb, som han eller hun har behov for at lære forsvar imod.

Kamptræning med hjem og handsker

Selvforsvar eller kampsport?

Goshin ryu ju jutsu er et system der beskæftiger sig med begge dele. Det meste af træningen er egentlig selvforsvarstræning.

Men da man ikke kan lære at forsvare sig imod en modstander der gør som det passer ham eller hende uden at træne sine teknikker mod en modvillig person, træner vi semikontakt (fri)kamp med beskyttelses udstyr (hjelm m. visir, tandbeskytter, skridtbeskytter, handsker og skinnebensbeskytter).

 Øjetryk er en af de tknikker der ikke er forsvarlig i kamptræning

Det er frivilligt at deltage i kamptræning, da mange finder den type træning for voldsom. Kampen foregår med et minimum af regler for at bringe den så tæt på virkelighedens selvforsvar som muligt uden at gå på kompromis med deltagernes sikkerhed.

Samtidig træner vi også mere traditionelle teknikker der er uegnede til kamptræning, da de er for farlige at træne i en situation, hvor der ikke er ordentlig kontrol over tingene hele tiden.

Det er også en mulighed for udøverne at deltage i konkurrencer. Eks. reaktionsbanemesterskaber, duo games, submission wresling, ju jitsu fighting, brazillian jiu jitsu og vale tudo/shoot fighting.

Men uanset om man deltager i konkurrence eller ej, er Goshin ryu ju jutsu en selvforsvarsform med inspiration fra både den traditionelle kampkunst og den moderne kampsport.

 
Panel title

© 2019 oddenjj

Antal besøg: 942

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,6478590965271sekunder