Olivia Fur Dahl - Dagbog
April
3
2011

Så blev jeg 1 år

4d9836fd8cdc803042011.jpg

Ja, i fredags - d. 1. april -  kom dagen endelig for Olivias første fødselsdag.

Olivia blev hilst go'morgen med fødselsdagssang og flag af far og jeg, da hun vågnede - det var et kæmpe hit. Sikke en start på dagen!! smiley.gif
På morgenbordet ventede den sædvanlige havregrød men denne dag bød morgenbordet også på flag, fødselsdagstog, balloner og selvfølgelig gave fra far og mor.
Olivia fik af os et lille sponsorbarn - en 1 årig pige fra Sudan. Det er selvfølgelig lidt svært for hende at forstå nu, men vi håber, at hun senere vil sætte pris på dette indblik i en helt anden verden og forstå, at der er andre steder i verden, hvor vores selvfølgeligheder ikke er selvfølgeligheder samt nødvendigheden af at hjælpe dem, der har det svært.

Dagen fortsatte i dagpleje, hvor Olivia også fik en gave af dagplejemor Charlotte - en lille bil, som spiller de mest forfærdelige sange....

Lørdag kom hele familien så og fejrede Olivia. 15 voksne og 4 børn var vi, så der var rigtig gang i den på Clara Pontoppidans Vej. Menuen stod på brunch og senere boller og lagkage. Børnene legede og havde det skønt, og Olivia fik SÅ mange fine gaver:

-legekøkken med gryder og thestel
- tøj
- sandaler
- en bog med billeder fra hendes første år og billeder af hele familien
- hjemmesko med navn på
- et lille sammenklappeligt stofhus
- en masse duplo
- hjemmesyet patchwork bold fra moster Louise
- farver
- og en stol, som der blev lavet mange akrobatiske udfoldelser på resten af aftenen. Hun skulle jo lige lære at kravle op på den, stille sig op og kravle ned igen.

4d9836c649b8503042011.jpg

Det har nok været den bedste dag i Olivias liv - i hvert fald har vi sjældent set hende SÅ glad og også i dag, søndag, er hun i godt humør og leger med alle sine nye legesager.

Tusind tak til hele familien for at være med til at give Olivia en dejlig 1 års fødselsdag - og tusind tak for alle gaverne til hende.

March
15
2011

Lang tid siden

Olivia og jeg har ikke været så gode det sidste laaaaange stykke tid til at få opdateret denne side, så nu tager jeg (mor) altså sagen i egen hånd.

Olivia er efterhånden blevet så stor. Hun spiser nu selv sine rugbrødshapsere, drikker selv af sin kop, gnaver af rugbrødsstænger og æblebåde, og er så små gået i gang med at øve sig i at spise med ske selv.

Desuden har hun travlt med at lære at gå. Kravle gjorde hun først rigtigt midt i februar, da hun så på fætter Vitus at det måske var en smartere måde at komme omkring på end at "svømme" hen over gulvet. Og derfra var der jo ikke langt op at stå, som hun faktisk allerede var begyndt på inden, så nu er det op at stå af alting og gå langs alting.

Favoritterne er at gå mellem stolene under bordet og gå min sin gåvogn, som hun er blevet rigtig dygtig til.

 

Olivia er også startet i dagpleje. Hun havde første dag onsdag d. 23. februar, og hun er allerede rigtig glad for at være nede hos Charlotte, Benjamin og Freja.
Der er næsten ikke gråd længere om morgenen, og når vi henter hende er hun altid glad og fuld af energi. Det er skønt at se, når vi afleverer hende står velkomstkomitéen klar; Charlotte, Benjamin og Freja tager alle imod. Og ligeså hvis hun blvier hentet som den første - så er alle mand ude at sige farvel.
Når vi  kommer hjem styrter Olivia rundt i hele lejligheden og brænder masser af energi af og "fortæller" lystigt om dagen i dagplejen. Hun er så glad, og nogle gange smider hun sig bare på gulvet og griner - af ingenting smiley.gif

 

På mandag starter jeg igen på arbejde. Jeg glæder mig til at komme i gang og er spændt på den nye hverdag, der venter os alle.

July
11
2010

Så blev det sommer i Danmark

Jeg synes godt nok det er blevet varmt den sidste tid. Jeg ligger for det meste bare i min ble eller med numsen bar og leger. Det er faktisk rigtig rart - men man bliver godt nok også både tørstig og lidt træt i den hede. Men mor og far siger, at det er godt at jeg vænner mig lidt til det, inden vi skal til noget, der hedder Frankrig snart. Jeg ved ikke helt, hvad det er for noget, men jeg glæder mig rigtig meget for mor og far siger, det bliver SÅ dejligt - og så skal farmor også med, så det bliver bare rigtig hyggeligt!

Jeg lærer simpelthen så mange ting lige i øjeblikket. F.eks. har jeg lært at tage mit legetøj op fra gulvet både når jeg ligger på maven og ryggen. Det er lidt sjovt, fordi man så lidt bedre kan lege selv.

Og så har jeg opdaget noget vildt fedt. Jeg har sådan nogle fødder, I ved! Og dem kan jeg få fat i med hænderne, og de er bare så sjove at ligge og pille ved - og jeg tror også snart, at jeg kan få dem ind i munden - juhuuuuu smiley.gif

Og så er jeg faktisk blevet rimelig god til at falde i søvn selv i min nye tremmeseng.
Forleden lagde mor mig bare og sagde godnat, og så sov jeg 5 minutter efter - ret sejt ikk'?!

July
7
2010

3 måneder - hva' så?

Nu er jeg så blevet 3 måneder - og 7 dage!!
Og så er man faktisk en rigtig stor pige. Jeg er i dag blevet målt til 62 cm. og vejer 6100 gram.

Mine forældre synes nu også at jeg er for stor til min vugge, så jeg er nu begyndt at sove i tremmeseng - den har jeg arvet af kusine Sofie. Jeg synes den er rigtig hyggelig, men jeg vil faktisk hellere ligge og lege i den end sove, men min far og mor siger, at jeg også skal lære at sove i den, så jeg prøver.

I går da jeg lå legede tog jeg faktisk for første gang min rangle op i hånden, da den lå ved siden af mig. Det er vist nok rigtig flot.

Min mor og far siger også, at jeg nu er blevet rigtig dygtig til at holde mit hoved selv. Jeg kan ligge ret længe på maven og er også blevet dygtig til at sidde oppe hos mor og far og kigge på alle tingene, når vi går rundt. Der er så mange spændende ting at se på.

Jeg har også lært mange nye lyde. Jeg har fundet ud af, at jeg kan skrue op og ned for min stemme og det er ret sjovt at eksperimentere med. Og tit kommer mor og far rendende og ser helt vildt glade ud, når jeg gør det, og det synes jeg jo bare er herligt.

Jeg er ellers også blevet go' til at sove, kan I tro. Jeg kommer som regel i seng klokken syv om aftenen og sover faktisk til klokken otte næste morgen - altså selvfølgelig får jeg mad hos mor nogle gange i løbet af natten. Det er dejligt at sove så meget om natten, for så er jeg ikke nær så træt om dagen og kan være meget mere oppe og lege med mor og far. Jeg har nemlig fundet ud af, at de er mere friske til at lege om dagen end om natten!! smiley.gif

June
1
2010

2 måneder gammel

I dag er jeg 2 måneder gammel!
Det fejrede jeg ved at vise mor og far, at jeg har lært at grine.
Det var da mor puslede mig, at jeg besluttede mig for at grine til min uro et par gange - og både mor og far hørte det.

Min mor siger: "Du smilede pludselig på en helt anden måde op til din uro, lille Olivia. Et meget stort smil som pludselig blev fulgt op af det mest dejlige grin. Jeg skyndte mig at kalde på far og du grinede et par gange mere. Vi fik begge helt tårer i øjnene af de søde lyde."

23
2010

Der sker så meget nyt

I går faldt jeg for første gang i søvn i min vugge.
Godt nok måtte mor og far vugge mig i ca. 45 min. hvor jeg virkelig prøvede at holde mig vågen, for det er så hyggeligt at være sammen med mor og far. Men til sidst måtte jeg overgive mig til søvnen.

Det havde også været en lang og varm dag med grillmad på altanen - og jeg fik lov at ligge og lege derude. Jeg er blevet rigtig gode venner med fiskene på mit aktivitetstæppe. Både blæksprutten og krappen er jeg især rigtig glad for.

Og så vil jeg da også lige fortælle, at jeg i tirsdags drak af sutteflaske for første gang. Det var lidt underligt at få den der gummidut ind i munden. Den er altså ikke helt lige så god som mors bryst! Men jeg kunne se på mor og far at de mente, jeg skulle drikke af den, og da jeg var ret sulten måtte jeg jo til sidst tage fat!
Jeg skulle nemlig øve mig til på torsdag, når mor har fødselsdag og mor og far skal ud at spise uden mig - ja, jeg fatter ikke, at de ikke vil have mig med, men jeg skal heldigvis passes af søde moster Louise og sjove onkel Jeppe.
Jeg håber de tager kusine Sofie med for hun krammer mig altid og giver mig bamser.

18
2010

Måske har jeg taget et udviklingsspring...

I dag overraskede jeg godt nok mor, da jeg besluttede mig for at lægge mig til at sove lige da mor havde lagt mig i køreposen og i barnevognen.
Så behøvede hun slet ikke at gå tur med mig for at få mig til at sove.

På den måde sikrer man sig en udhvilet og veloplagt mor, når man vågner igen og er klar til mad og leg!

Jeg har haft en rigtig dejlig dag i dag og været rigtig glad - derfor har jeg smilet rigtig meget til mor og far, når de har lavet ansigter og snakket med mig.

 
Panel title
Antal besøg: 22655

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.11550998687744sekunder