onlinemarketing - Blog
July
11
2012

Bisættelse i Asien – Asiatiske bisættelser og ligbrænding

Der er mange, især i Danmark, der forbinder bisættelser med noget kristent. Faktum er dog, at det har været brugt eller er stadigvæk i brug i stor set alle religioner. Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på bisættelser i Asien.


Bisættelser i Asien

Der er groft sagt to religioner i Asien, og begge bruger aktivt bisættelse som begravelsesform – og har gjort det i årtusinder. De to religioner hedder Hinduisme og Buddhisme.


Bisættelser i Hinduismen


I hinduisme har bisættelser altid været et meget vigtigt ritual, og især det der sker efter ligbrændingen skal følges til punkt og prikke – en såkaldt rite. Hvis denne rite bliver udført forkert eller man kom til at springe et skridt over, så kan det have frygtelige konsekvenser for den afdøde. Det er nemlig kun korrekt udførte bisættelser som sender afdøde til hvad vi kender som kristendommens paradis.


Konsekvensen ved at få udført en mangelfuld bisættelse er at afdøde for evig tid må gå rundt på jorden som et andet spøgelse hvis primære opgave er at gøre livet surt for de personer der er ansvarlige for den mangelfulde bisættelse.


En anden lidt special ting ved bisættelse i Hinduismen er at efter fuldendt ligbrænding bliver resterne af afdøde smidt i en nærliggende flod – dog helst Ganges da denne menes at have de bedste egenskaber i den forbindelse.


Bisættelser i Buddhismen

Ligesom i kristendommen hjemme i Danmark er bisættelser i Buddhismen den mest brugte ceremoniform. Der er dog vigtigt at bemærke at der rundt regnet er 4 forskellige varianter af bisættelser og begravelser i denne trosretning. De buddhisktiske monke anbefaler dog bisættelse, og selvom det langt hen af vejen minder om en dansk bisættelse, så er der visse steder hvor det differentiere sig radikalt.


Der hvor det er tydeligt er at det ofte bliver tilkaldt en astrolog for at sikre sig at afdøde er klar til at blive flyttet. I buddhismen tror man nemlig på, at man sagtens kan leve videre i sin døde krop i op til 3 dage efter døden er indtruffet. Denne tilstand kaldes for Bardo og kan minde lidt om kristendommens skærsilden. Man er død men har endnu ikke fundet sit endelige hvilested.


Det er derudover også værd at bemærke, at man selv i Danmark kan få en buddhistisk bisættelse og det sker i ny og næ at en tibetansk munk bliver inviteret ind i et krematorium for at sikre at bisættelsen bliver efter den buddhistiske tro.

Ligesom muslimer så foretrækker buddhister at blive begravet i jord som ikke er indviet af kristne. Derfor er det meget normalt i Danmark, at de personer der bekender sig til denne trosretning vælger at komme i urne og placeret i en Kolumbarium som på godt gammelt dansk betyder Urnehal.

Share on Facebook Back to the blog



Comments:


 
Panel title
Antal besøg: 8822

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.1342830657959sekunder