PEDERSKER - cykelstier i 50'erne

Cykelstier i 50,erne!

Dengang hestevognen og cyklen var det vigtigste transportmiddel for almindelige borgere, men bilen var ved at tage overhånd, lå der en masse cykelstier i sognet, det var kun et spor i græsset, men blev brugt så meget at den altid var der.

En jeg brugte meget var når jeg skulle til Nethes minde til min skolekammerat Hans Jørn, den starte ved Slettevang ( til venstre fra byen ved Nordre skole).

Så var der jernbane stierne, bag ved brugsen langs banen til Steenbaltregaard ( skrevet sådan på gamle kort) og bag stationen ud til Skadegård’s vejen.

Kirkestien som den hed kan jeg lige huske, men var ikke brugt meget, den gik fra skolen, nede ved lærer Petersens have og op til kirken.

Får Dammegård byggede til mod byen og før kirkegården blev udvidet, kunne man cykle gennem afløbet fra møddingen på Dammegård om bag kirkegården, over landevejen, og fra indkørselen til Præstegården skråt ind gennem en lille skov og videre over marken og kom frem til ejendommen Skovbrynet ( her boede Thor Vesth der var kasserer i Brugsen)( det er vær at bemærke at selvom denne strækning blev avlet blev stien ved med at bestå). Efter at have passeret vejen gik stien ind i skoven og passerede en grusgrav tæt på kanten ( mener den grusgrav var til fælles afhentning i sognet) den fortsatte et godt stykke i skoven ( så husker jeg ikke lige hvor den gik, det var jo fremmet terræn  så langt fra byen)  og endte ad nogle privat veje nede ved Vester Sømark.

I byen gik der en overgang en bag om gartneren og ned til Enghavevej, med en tilkobling fra bageren.

Mener der var en lille bag ved Karmen’s toilet bygning?

Så var der nogle mærkelige gang / cykelstier eller var det mine egene he he- ind i gartnerens gård ned gennem hans have og kom ud i bagerens have og ud ved bageren.

Ind fra midt i Østergade ( Liljenroths/Bendtsens indkørsel) gennem urtehaven hul i hegn, smed Jensens urtehave, skråt over hans græsplæne og ud i hovedgaden ved et hul i hækken, denne sti”” kunne man komme ind på fra hvor jeg boede, ind i Olivie Jørgensens indkørsel rundt om hendes kompost bunke, ind gennem krat forbi Jensens kaninhus, bag om smedjen og ramte den anden sti.

De fleste beboere i byen havde huller i deres hegn og hække men de skulle passeres uden cykel.

VAR DER FLERE I SOGNET???

 

 

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 322682

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,0950899124146sekunder
Seneste Nyheder
Billeder m. beskrivelse
Gamle billeder
Nye billeder
Ældre billeder
Andre