PEDERSKER - Pedersker fik Gadenavne

Pedersker fik gadenavne om natten!

For det meste gik dagligdagen som den plejede i staden, men at stedbestemme hvor folk de boede –nej- og kom nogen udefra var det bedst at tegne vejen så de kunne finde vedkommende, vi drenge havde jo været de første til at lægge kabel net forbindelse i byen, så en  modernisering af byen følte vi lå på vore skuldre.

Nogen gader var der i folkemunde navn på, Hovedgaden, Enghavevej, Bodilskervej og Østergade, men hvor startede de og hvor sluttede de, noget roderi.

Så vi fik fat i noget karton, og så skulle vi finde på navne, det var jo svært, vi studere hvorledes de store byer gav gaderne navne, det var ofte kendte mennesker der fik deres navn på vejen og store kendte bygninger, nå, det fik vi megen tid til at gå med.

En sen aften var vi klar, vi fik plantet vore fine gadeskilte de rigtige steder, og stod tidligt op næste dag.

Jeg kan ikke huske alle navnene, men gartnerens kone Paula fik vejen mod stationen ” Paulas alle ”

Hovedgaden var i så dårlig forfatning så den kom til at hedde ” Benbrækker strædet”

Vejen til skolen ” Fængselsvej”

Nogle skilte var væk da vi stod op.

Ved købmand Alexandersen var der et hjørne med en bænk hvor de ældre i byen kom og snakkede, der var et skilt hvor der stod sladderbænken—det var sjovt at se de kom som ellers så skiltet og så videre som de aldrig havde siddet der.

Vi var ved at få ørene i maskinen for bakken fra byen til trekanten havde vi kaldt ” Fallit bakken” der var så mange mekanikere der var gået fallit på bakken. Så det var lige før politiet kom, men hvor skulle de finde os, der var jo ingen gadenavne og numre.

Vi kunne fornemme der var nogen der så skævt til os, nogen syntes de havde set den skrift, og karton skiltene havde lidt lighed med det der befandt sig i en butik i byen.

Nå, kommunen blev da hjulpet på vej der gik ikke mange år før der kom rigtige skilte.
 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 189270

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,88620901107788sekunder
Seneste Nyheder
Billeder m. beskrivelse
Gamle billeder
Nye billeder
Ældre billeder
Andre