PEDERSKER - Rumbasen
Pederskers Rumbase.
Nu var net kablerne lagt og adresserne klare, Pedersker var kodet ind på verdenskortet.
En gruppe af unge mænd, var ved at planlægge en raket konstruktion – med lidt lommepenge købte vi en stor beholdning af tændstikker ( dette er ikke tilladt at læse for børn) så skar vi svovlhovedet af og den første raket skille konstrueres, lille model, en A4 side rullet om en blyant lukket i toppen med træet fra tændstikkerne, så fyldte vi hoveder i røret og lukkede næsten med træ igen, der kom et ekstra lag papir om så det ikke skulle brænde igennem, der blev bygget en skrå rampe til affyringen, og byggegrunden i Østergade blev raketbase, med retning mod Glaven.
Ja ja, ny rampe måtte bygges da den gamle brændte og raketten blev liggende.
Ny måde at lukke bagenden på og en et stykke uldgarn dyppet i lidt lim og rullet i knust svovl skulle sikre en bedre affyring--- BANG- en ny rampe skulle bygges- vi så da noget af raketten 1 meter oppe lodret over startstedet.
Ny forsøgs raket med en anden åbning--- JAAAA- omkring 10 meter og rampen kunne genbruges—selve styringen var ikke så sikker, men vi havde set hvorledes USA havde spids og styrefinder på, så det gik vi i gang med.
Der blev fyret mange af og de blev større og større,  men vi kunne jo ikke tømme Pedersker for tændstikker og det tog en hulans tid at snitte de hoveder af.
På et tidspunkt fandt en af os en lynkineser den blev så sat i toppen med vegen ned til hovederne – hold da kæft et brag helt over ved Galven.
Der blev konstrueret to trins raketter , Der funkede fint, aner ikke hvor de landede, somme tider hunne man høre det hvis der var kanonslag med.
Den sidste affyring var en to trins med tre (små) kanonslag bundet tæt til hinanden – ved ikke vad der var galt lige efter affyringen lavede den en bue tilbage over os og ned i gården hvor min mor var ved at hænge vasketøj op---- så blev der nedlagt veto i nabolaget og raketbasen blev nedlagt.
Vinteren gik med at lave figurer af sammenlimede tændstikker uden svovl.

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 294573

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,97218012809753sekunder
Seneste Nyheder
Billeder m. beskrivelse
Gamle billeder
Nye billeder
Ældre billeder
Andre