PEDERSKER - Skihopbakke i Ringborgen

Skihopbakke i Ringborgen!

Når sneen væltede ned over Pedersker, var det tid til den store vandring, en folke vandring mellem byen og de enorme bakker i Ringborgen, man kunne tydeligt se aftrykkene af disse menneskers rute, ved Glaven gik det ned ad vejen mellem ejendommene, ned til Stenbaltregårds mark og derefter mod Borregård, langt derfra kom der også folk ad vejen ved Holmsminde.

Ved Borre gård skulle vi over åen og der var kun broen ved gården, på den anden side var der råben og skrigen var der nogen der havde for megen fart på måtte man bremse for ikke at havne i åen, var man dreven kunne man styre og komme over broen.

De første gange havde jeg en lille kælk, så lavede min far en tingest han kaldte en væltepeter, der var kun en mide på midten, et tværbræt man sad på og et håndtag i hver side, så skulle man holde balancen og løfte benene lidt, jeg væltede og væltede og forstod fars navn til den. Senere fik jeg lov at låne min fars onkels kælk den var ca 1½ meter og 30-40 cm bred i træ, der kunne sidde 3 til 4 på den ( jeg har den stadig fantastisk kælk ) og så var der fart på. Så kom tiden hvor jeg fik et par ski ( he he dem har jeg også stadig) og så var der en grønlænder der boede på Højbo der lærte os drenge det med at vrikke lidt i hofterne osv. , det gik bare godt.

En dag var der kommet en masse sne, og blev enige om at flytte en masse sne i en bunke for enden af bakken, et skihop var under udvikling, vi trampede med og uden ski til den var fast og god. Der blev hoppet, og jeg tror det var Uffe der havde et par ski hvor snuden ikke var så buet, vupti skiene gik lige ned i bakken og hopperen fortsatte uden de forreste 40 cm af skien der blev siddende i bakken.

Næste dag mødte Uffe igen op med samme ski, hans far havde sat en klods oven på skien og sømmet stumperne sammen, så gik det bare igen.

Nogen gange var der en masse snefygning og så lå der 1- 1½ meter sne ved jernbanen, for der var sneskærme der samlede sneen, så gravede vi tunneller og borge, store sneboldkampe fra borg til borg-

Det var også hyggeligt at binde kælken efter mælke slæderne fra mejeriet og somme tider hørte man et bilhorn i det fjerne, så var det bare med at komme til siden , det var en rød volvo med doktor Glaven der passerede driverne i en sne sky, ja selv hvor sneploven tøvede havde Glaven ingen skrubler, og gik det galt havde han ski på taget af bilen.

Vejene blev ikke bare for sne så alt støj forsvandt i vintertiden, det værste var når det blev tøvejr, så havde slæder, cykler og andre hjul køretøjer problemer.

 

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 322731

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,1240780353546sekunder
Seneste Nyheder
Billeder m. beskrivelse
Gamle billeder
Nye billeder
Ældre billeder
Andre